Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2015 14:42
peťak

XXX.XXX.159.147

Zajímaly by mne názory a zkušenosti s krmením sena při pastvě - necháváte kozy v létě čistě na pastvě, nebo jim přidáváe seno celoročně? Petra.

9.8.2015 14:53
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja krmim seno celorocne... tzv. po pastve se jeste dozerou senem, pripadne nad ranem se zakrmi pred pastvou maji seno stale dostupne.

9.8.2015 15:49
canka

XXX.XXX.33.9

Kozy máme přes den na pastvě, na noc zavíráme do ohrady, kde dokrmujeme senem. Krmím též celoročně senem, jen te´d v létě, když je ta pastva, tak jen na noc.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2015 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

peťak napsal(a):
Zajímaly by mne názory a zkušenosti s krmením sena při pastvě - necháváte kozy v létě čistě na pastvě, nebo jim přidáváe seno celoročně? Petra.

Já mám u ovcí seno celoročně a příde mi to lepší za 1. přijde mi že tolik nemečí když mají příkrm senem. a za 2. když jsou teť takové sucha tak nemusím k ovcím dovážet balíky z naskladněných na zimovišti. A mám je rozpočítané tak aby to vše vyšlo i na zimu. Každý měsíc asi tak 4-5ballíků pro 50ovcí(bez jehňat) Teť když jsou sucha tak kolem 10 balíku za měsíc.

10.8.2015 11:29
peťak

XXX.XXX.159.147

Takže přidáváte seno spíše, aby měly co jíst, když nejsou na pastvě nebo když je pastvy málo, jestli tomu dobře rozumím? Nebo to má i nějaký zvláštní význam pro výživu?

Spede

10.8.2015 11:44
Spede

XXX.XXX.212.166

Nevím jak ostatní chovatelé, ale já jim seno nedávám, protože, když jim to dával, tak si pastvy přestaly všimat. Jak jsem přestal dávat seno na jaře, tak zahrada je golfový trávník :D Ale v těchto vedrech jim dávám seno na přilepšenou..Zvláštní význam pro výživu, že mají plná bříška :).

10.8.2015 12:35
lizbeth

XXX.XXX.212.33

Máme ovce a seno jsme začali dávat až teď, když je pastvina zpasená. Na jaře bylo pastvy až moc, tak to nemělo smysl, nyní jim i sekáme trávu od souseda+přihrneme seno a myslím ideální. Chce to selský rozum

Neregistrovaný uživatel

11.8.2015 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Tak já jimto dávám na přilepšenou k pastvě a když žerou jenom balík tak kolem něj dám el.síť a maj to.

linzii

11.8.2015 20:07
linzii

XXX.XXX.1.174

Také dáváme seno celoročně, když je zelená pastva, sena si nevšimnou. Spíše tím dokrmuji zbytky z loňska před nákupem nového a jsme spokojení všichni. Na jaře má seno velký význam, i když už pastva je, ale v tom zeleném je mnoho dusíku, který jim způsobuje průjmy, seno to staví a pomáhá.

Neregistrovaný uživatel

12.8.2015 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

linzii napsal(a):
Také dáváme seno celoročně, když je zelená pastva, sena si nevšimnou. Spíše tím dokrmuji zbytky z loňska před nákupem nového a jsme spokojení všichni. Na jaře má seno velký význam, i když už pastva je, ale v tom zeleném je mnoho dusíku, který jim způsobuje průjmy, seno to staví a pomáhá.

PŘESNĚ

Přidejte reakci

Přidat smajlík