Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
peťak
napsal(a):
Zajímaly by mne názory a zkušenosti s krmením sena při pastvě - necháváte kozy v létě čistě na pastvě, nebo jim přidáváe seno celoročně? Petra.
Já mám u ovcí seno celoročně a příde mi to lepší za 1. přijde mi že tolik nemečí když mají příkrm senem. a za 2. když jsou teť takové sucha tak nemusím k ovcím dovážet balíky z naskladněných na zimovišti. A mám je rozpočítané tak aby to vše vyšlo i na zimu. Každý měsíc asi tak 4-5ballíků pro 50ovcí(bez jehňat) Teť když jsou sucha tak kolem 10 balíku za měsíc.
Spede

XXX.XXX.212.166
Nevím jak ostatní chovatelé, ale já jim seno nedávám, protože, když jim to dával, tak si pastvy přestaly všimat. Jak jsem přestal dávat seno na jaře, tak zahrada je golfový trávník :D Ale v těchto vedrech jim dávám seno na přilepšenou..Zvláštní význam pro výživu, že mají plná bříška :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
Tak já jimto dávám na přilepšenou k pastvě a když žerou jenom balík tak kolem něj dám el.síť a maj to.
linzii

XXX.XXX.1.174
Také dáváme seno celoročně, když je zelená pastva, sena si nevšimnou. Spíše tím dokrmuji zbytky z loňska před nákupem nového a jsme spokojení všichni. Na jaře má seno velký význam, i když už pastva je, ale v tom zeleném je mnoho dusíku, který jim způsobuje průjmy, seno to staví a pomáhá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
linzii
napsal(a):
Také dáváme seno celoročně, když je zelená pastva, sena si nevšimnou. Spíše tím dokrmuji zbytky z loňska před nákupem nového a jsme spokojení všichni. Na jaře má seno velký význam, i když už pastva je, ale v tom zeleném je mnoho dusíku, který jim způsobuje průjmy, seno to staví a pomáhá.
PŘESNĚ