TynkaM

XXX.XXX.14.170
Prosím, poradil by mi někdo s registrem ovcí na portálu farmáře? Nevím kam nahlásit ovce, které mám a potřebuji pro ně ušní známky. Trochu se v té tabulce nevyznám a nevím u téměř žádné ovce původ (natož nějaká čísla matky a otce).
Kristýna.
Nejdříve si musíte objednat ušní známky - podívejte se na stránky cmsch.cz - levá strana - ke stažení- po rozkliknutí se objeví různé sekce, přejdete na označování zvířat - tiskopis objednávka - ovce - nové ušní známky- pod tím níže najdete vysvětlivky - ovce- k objed. nových ušních známek - tam najdete vzory ušních známek - nejbějžněji se používají od dodavatele M.A.V.E - typ A - současně je možnost na tiskopisu objednávky si nechat poslat i kleště - objednávku je možno poslat mailem, adresa je v záhlaví tiskopisu objednávky.
Až budete mít známky doma, pošlete "hlášení o narození, původu..." kód události bude pro ovce 28 - t.zn. dohlášení - nemusíte znát datum narození ani původ ovcí. Jinak v Hradišťku jsou pracovnice velice ochotné a poradí po telefonu.
Přeji dobré pořízení
TynkaM

XXX.XXX.14.170
Děkuji moooc. Už jsem se bála, že mi nikdo neporadí. Tak snad to půjde. Zatím mi to hlásí, že si můžu objednat jen tři známky.
Dobrý den,
děkuji, přesně na toto hledám všude odpovědi s tím rozdílem, že známky už mám doma a chystáme se na to. Nevěděla jsem, co tam mám vlastně dopsat, co se týče původu, mám to tedy ručně, ty stájové deníky jsem z toho trochu zaskočená, ale hlavní je asi to hlášení jim-to si někde stáhnu a pošlu jim mailem nebo poštou?Té samé paní co jsem u ní objednávala známky?Mimochodem, ty ceny kleští a známek by taky mohli odtajnit, já si trochu něco zjistila bokem od výrobců, tak jsem vzala známky B, že kleště jsou o půlku levnější, ale jinak oni mi žádný ceník nebo fakturu předem neposlali a čekala jsem a čekala, až to přijde a kolik to asi bude.Moc díky za radu jen, komu poslat to hlášení...Zuzana.
Tiskopis "Hlášení o narození, úhynu..." (pro ovce, kozy) též najdete na stránkách www.cmsch.cz - levá strana - ke stažení- sekce ústřední evidence - tiskopis si stáhnete, po vyplnění vytisknete, podepíšete a oskenovaný s podpisem zašlete na : ueovce@cmsch.cz nebo poštou na adresu : Českomoravská spol.chovatelů, ústřední evidence koz a ovcí, Hradišťko 123,252 09.
Hezký den.
veraboskova
napsal(a):
Ten portál farmáře, předpokládám, že se musí nejdřív vyplnit formulář pro registraci? Je tam nějaký odkaz, na který se pak člověk přihlašuje? Půl hodiny tu na jejich stránky koukám, a vůbec se neorientuju.
Nejdříve si musíte zažádat o přihlašovací jméno a heslo. Na stránkách Portálu farmáře http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/ klikněte na odkaz "Jak získám heslo na portál farmáře?". Tam je formulář, který po vyplnění buď odešlete do datovky nebo skrz epodatelnu s elektronickým podpisem a nebo ten nejschůdnější je stavit se na regionální odbor SZIF (na seznam se dostanete z té samé stránky). Poté na eagri.cz kliknete na Přihlásit (vpravo nahoře) - vyplníte získané údaje - pak na Portál farmáře eAGRI - registr zvířat - po zobrazení vedených registrů klikněte na ikonku vpravo ve sloupci Registr a můžete vesele hlásit.
Jen malou poznámku. Po zřízení registru na Portálu farmáře vám v Hradišťku nepřijmou žádné jiné hlášení než tímto způsobem. Žádná pošta, žádné emaily jen přes tento portál. Jak se s tím ale naučíte pracovat, tak ani nebudete chtít hlásit jinak. Tak to mám alespoň já.
Chovu zdar.
Vašek H.