Jehně nechce pít z lahve

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2016 22:19
niky001

XXX.XXX.158.62

Prosim o radu, mate nejaky figl na jehnata, ktere nechteji pit z lahve? Me se osvedcilo vyriznout do ovci kozesiny diru na dudlik a krmit s kozesinou, ale bohuzel uz to nefunguje...uz jsem zoufala, do jehnete leju mleko nasilim, nebo ze strikacky. Saci reflex ma i ta chut k jidlu by byla.Vzdy pribehne, trka a ocucava me, ale jak vytasim flasku, je po vsem . U vet.jsme byli a vse je ok...

14.3.2016 22:27
profesor1

XXX.XXX.192.98

No tak není hladové.
Zkuste mléko trošku přisladit.
S tou kožešinou by mě to teda nenapadlo

14.3.2016 22:37
niky001

XXX.XXX.158.62

Davam do mleka glukopur, je fakt, ze jehne je hodne malicke a moc toho nesni, ale nenecham ho pul dne o hladu, kdyz nic nechce, ono si to dovolit nemuze pri svych 700 gramech uz mi dosly napady..

14.3.2016 22:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak vyměňte ovčí kůži za tygří
Taky mám takového prcka od prvničky. Mamina ho nechce, spíše se ho bojí a ten by chlastal stále. Přidržuji ho i pod cizíma a ono by pořád pilo, i když už je nafouklé jako balón. Taky se mě stále motá pod nohama a naráží do mne a cucá, Když ho pak dám ještě pod nějakou ovci, tak si jen upije a pak stojí pod vemenem a přemýšlí proč už to do něj nejde. Ale na něm opravdu vidím že je napité k prasknutí. Ti mrňousové potřebují pít častěji.

14.3.2016 22:55
niky001

XXX.XXX.158.62

Tygří nemam to Vam zavidim takoveho zrouta, co bych za to dala...to moje ma i dost tuhe bobky jak malo pije a spatne se mu kadi...

14.3.2016 23:02
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pořád lepší než průůůůjem.
Ale zkuste ještě přidat ten cukr.

14.3.2016 23:04
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nebo vyměňte cumel za jiný - jiný tvar, měkčí-tvrdší, větší -menší dirku...

14.3.2016 23:07
niky001

XXX.XXX.158.62

Dudliky uz jsem zkousela menit a nic. Nevim ted co je horsi, jestli prujem nebo zacpa, kdyz ji slysim jak narika choude.

14.3.2016 23:13
profesor1

XXX.XXX.192.98

Zkuste vynechat ten glukopur a nechte si odstát mléko a dejte mu hlavně smetanu. ( stroškou toho cukru).

14.3.2016 23:14
profesor1

XXX.XXX.192.98

A naříká jako hlady, nebo při kadění?

14.3.2016 23:17
niky001

XXX.XXX.158.62

To by bylo fajn dat smetanu, ale krmim mikrop. Z ovce jsem vydojila 20 ml a tim to haslo.

14.3.2016 23:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

Já osobně bych mu do toho přidal trošku stolního oleje, jestli teda má zácpu, ale s tím raději počkejte do rána, až tu příjdou zkušenější.

14.3.2016 23:21
niky001

XXX.XXX.158.62

Take me napadlo trosku dat, ale vet rikal ze by melo stacit dat strikackou trosku do zadecku, aby to slo lehceji ven, ale nezda se mi ze to zabira, ma to fakt jak broky.

14.3.2016 23:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

A ještě něco, nemáte někde blízko mléčný automat? Nakupte 100% kravské mléko, když je to daleko tak zamrazte a krmte. Je to podstatně levnější a myslím že i lepší (přidává se ten cukřík a sem tam vaječný žloutek).

14.3.2016 23:30
niky001

XXX.XXX.158.62

Mlecny automat nepotrebuji, delam s kravkami. Vajecny zloutek micham do susaku. U tehle mrnave mam strach dat kravske, sice me predchozi 2 ovce na nem vyrostly, ale nevim nevim.

15.3.2016 11:54
kris.j

XXX.XXX.156.2

Já měla jeden rok, lahváčů, celkem dost, dokonce jsem si brala zavrhnutá mláďata domu na dokrmení. Mléko od mamin jsem neměla, takže jsme jeli ve velkém Jehněsan - vyhovoval nám a musím i říct, že po něm krásně rostly. Vše do lahví po dětech - s většími dudlíky s větší dírkou, nejdřív jsem si k nim sedla, vzala na klín zadečkem opřít o moje tělo, jednu ruku pod bradu na krk a druhou prst s lahví do papuly.. pořád pobízet.. když vrtí ocáskem je to dobře. časem jsem jednou rukou držela hrudník a druhou bradu s lahví - pobízí je to a pijí dobře.. všechny začátky jsou těžké - chodila jsem tam co hodinu - co dvě.. jednou vypilo 20ml, jednou nic... za každý ml navíc jsem jásala.. když pak uměly a byly větší koupili jsme kýbl s dudlíkama :D a to byl fofr :D hodně úspěchu přeji...

15.3.2016 16:00
niky001

XXX.XXX.158.62

Uz neni co resit, jehnatko pred dvema h umrelo

16.3.2016 06:31
kris.j

XXX.XXX.158.2

To mě mrzí, nám před dvěma dny porodila ovce 3 ale fakt slaboučký, jedno uhynulo hned ten den, ty dvě jsme, nutili, se napít mleziva, ale to jedno vzdorovalo, včera také uhynulo - snad přežije alespoň jedno :( tahle ovce už má naposledy -vždy má totiž tři a nepřežije víc, jak jedno, výjimečně 2 - tři nikdy.. už to tak nechceme, dáme jí klid... je mi to vždy moc líto, ale příroda si, poradí,

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2016 08:09

Koukám s těma trojčatama je to všeobecně pro zlost a pláč, co?
Já se děsím - ještě mě čekaj nejspíš minimálně jedny trojčata, navíc od zwartbly, která minulý rok ošetřila jen jedno a ta zbylá dvě nechala válet se v plod.obalech na louce...to přeživší umřelo do druhého dne - bahnice měla odpité mlezivo - nechávala se cucat daleko dřív, než porodila...malej tedy pil, ale nejspíš už jen mléko? To jsou dohady. Každopádně letos jí mám "u nosu" pod dohledem, tak jsem zvědavá, zda se toho podaří zachránit víc. Ještě, že ovce mi většinou roděj přes den, ne noc...to zas že bych tam s nimi spala, to asi nee.
Tak držím palce, ať to zvládne alespoň to poslední!

Nubiru

16.3.2016 11:21
Nubiru

XXX.XXX.147.2

No ja to trochu otočím. Nie všade sú trojičky prekliatím. Tiež sa nám pošťastili VF trojčatká, samé dievky a zatial, chvala Panu Bohu, zdravé a silné. Aj by som si zatlieskala, ale viem, že to nikdy neni moja zásluha. Ono to všetko závisí od matky. Ak to ona nemá v sebe, tú schopnosť postarať sa, môžte sa aj pretrhnúť v starostlivosti a výžive, aj tak vás na konci čakajú len slzy. Asi je to fakt len šťastie, že máme takúto bahnicu. Skvelá mama, skvelá, skoro 4 litrová dojka, každý rok máva trojičky a zaujímavé že zakaždým len jahničky a ešte jej žiadne mrne nezahynulo. Keby ešte tak mala krajšie vemeno na dojenie, bola by to dokonalá mašina.

16.3.2016 11:31
moonika

XXX.XXX.141.175

To mi je ľúto:( asi aj nedostalo dosť mleziva? mlieko malo akú teplotu?

16.3.2016 12:00
Lebeda

XXX.XXX.163.7

No tak mám taky špatnou zkušenost s trojčátky.
Maj tři týdny a pět dní a nejmenšího beránka dnes ráno našel manžel schouleného v klubíčku bez známek života .Včera byl malej ještě ok, ale byl opravdu takový mrňousek.Pil od mamči, dostával příkrm a stejně to nedal, chjo...

16.3.2016 12:08

Kdyz vezmete plodnost muflona, kolik ma muflonka mladat? 1 maximalne dve? Diky hamiznosti cloveka se na svet dostaly plodny plemena. Ale ovci zustaly porad dva struky. Neudelali nekde soudruzi z NDR chybu? Sice zaroven zvedly mlecnost, ale struky jsou porad dva.Tak jaky vyznam maji trojcata a dalsi cata? nechat pod ovci par dni a darovat dobrym lidem s flaskou. Snad nebudu muset letos takovy lidi shanet. Stat se na mesic dokrmovacem kupy mrnousku na to neni cas.

16.3.2016 12:14
lilo

XXX.XXX.201.210

. jinak myslivci kozu se 3 strili i vsechny mlade... je to dedicne... a nezadouci...

16.3.2016 12:21

Co je koza? nejsem nimrod, maximalne jim jednou za rok podepisu ze si muzou na nasich pozemcich honit :) Jako ze strilej srnky, lane nebo muflonky s trojcatama? je fakt, ze Bambi byl taky jedinacek.).

Nubiru

16.3.2016 12:21
Nubiru

XXX.XXX.147.2

Jo, myslivci velmi radi rozhodujú, čo je v prírode normálne a čo nie

16.3.2016 13:00
kris.j

XXX.XXX.156.2

Ano, souhlasím - jenže tohle už neovlivním, nám to jedno většinou nepřežije hodiny :( a to, druhé, den dva.. jsem zvědavá, jak to zvládne to třetí.. ona není zase tak špatná máma - jedináčky vychová krásně... Přiznám se, že u porodu jsme nebyli u této ovce, snad jen jednou.. tak snad to není naše vina.. kdyby to bylo tím, že by se nestarala, já bych mládě, odflaškovala, ale když uhynou, není koho krmit :(.

16.3.2016 13:00
kris.j

XXX.XXX.156.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyz vezmete plodnost muflona, kolik ma muflonka mladat? 1 maximalne dve? Diky hamiznosti cloveka se na svet dostaly plodny plemena. Ale ovci zustaly porad dva struky. Neudelali nekde soudruzi z NDR chybu? Sice zaroven zvedly mlecnost, ale struky jsou porad dva.Tak jaky vyznam maji trojcata a dalsi cata? nechat pod ovci par dni a darovat dobrym lidem s flaskou. Snad nebudu muset letos takovy lidi shanet. Stat se na mesic dokrmovacem kupy mrnousku na to neni cas.

Ano, souhlasím - jenže tohle už neovlivním, nám to jedno většinou nepřežije hodiny :( a to, druhé, den dva.. jsem zvědavá, jak to zvládne to třetí.. ona není zase tak špatná máma - jedináčky vychová krásně... Přiznám se, že u porodu jsme nebyli u této ovce, snad jen jednou.. tak snad to není naše vina.. kdyby to bylo tím, že by se nestarala, já bych mládě, odflaškovala, ale když uhynou, není koho krmit :(.

16.3.2016 13:09

Ciste tejoreticky, kdybyste mel berana bokem, pustil ho na ovci a ta byla ve zbedovanem stavu, mozna by byly jen dva plody. Ale to bych nezkousel. Leda se postupne zbavit tech plodnych holek a poridit neco, kde jsou tri a vice jehanta raritou nebo nemozny.

16.3.2016 13:17
profesor1

XXX.XXX.192.98

kris.j napsal(a):
To mě mrzí, nám před dvěma dny porodila ovce 3 ale fakt slaboučký, jedno uhynulo hned ten den, ty dvě jsme, nutili, se napít mleziva, ale to jedno vzdorovalo, včera také uhynulo - snad přežije alespoň jedno :( tahle ovce už má naposledy -vždy má totiž tři a nepřežije víc, jak jedno, výjimečně 2 - tři nikdy.. už to tak nechceme, dáme jí klid... je mi to vždy moc líto, ale příroda si, poradí,

Pokud vám ovce neodchová v pohodě ani dvojčata je chyba v ovci ! Vůbec ne v plemeni. Dobrá ovce vám odchová klidně i tři, ale je s tím práce hlídat pití. Taky nemám rád výcečetné vrhy u ovci, ale jsou to vyjímky jednou za x let. Jestli ovce porodí trojčata- čtyřčata a mladé jsou nedochůdčata a ovce navíc nemá dost mléka, tak jí dám ještě jednou šanci. Pokud se to opakuje tak je rozhodnuto.

16.3.2016 13:18
kris.j

XXX.XXX.156.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ciste tejoreticky, kdybyste mel berana bokem, pustil ho na ovci a ta byla ve zbedovanem stavu, mozna by byly jen dva plody. Ale to bych nezkousel. Leda se postupne zbavit tech plodnych holek a poridit neco, kde jsou tri a vice jehanta raritou nebo nemozny.

No však jsem to tu psala, že tuto ovečku už k beranovi nepustíme, jedna její mladá co ještě máme bude letos mít také jehňata, uvidíme - pokud i u ní to bude takto, tak už ani jedna nebude mít mladé a obměníme, máme i jiné plemena - masná a ta mají po 1 -max.2 a to jsou macci :D.

16.3.2016 13:21
kris.j

XXX.XXX.156.2

profesor1 napsal(a):
Pokud vám ovce neodchová v pohodě ani dvojčata je chyba v ovci ! Vůbec ne v plemeni. Dobrá ovce vám odchová klidně i tři, ale je s tím práce hlídat pití. Taky nemám rád výcečetné vrhy u ovci, ale jsou to vyjímky jednou za x let. Jestli ovce porodí trojčata- čtyřčata a mladé jsou nedochůdčata a ovce navíc nemá dost mléka, tak jí dám ještě jednou šanci. Pokud se to opakuje tak je rozhodnuto.

Ona mléko má, mláďata odchová, psala jsem tu, že si myslím, že v tom chyba není, jen jsou moc slabá a ikdyž jim od ní dáváme pít my, tak bud nesajou, nebo jsou hned unavený atd a do druhého dne atd. nedožijou :(.

16.3.2016 13:34
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když přikládám prcka po narození ke struku, tak jemně tlačím prsty kousek za struk do vemena a většinou(pokud vemeno není moc napuchlé) vždy cítím jak mléko v důsledku sání jehňat proudí z vemene do struku. Tehdy mám stopro jistotu že prcek pije.

16.3.2016 13:36
profesor1

XXX.XXX.192.98

Musíte si ale nacvičit ten správný úchop jehněte, protože někdy by při tom člověk potřeboval další dvě ruce navíc, když se jehně i ovce brání

16.3.2016 16:09
kris.j

XXX.XXX.156.2

Tak bohužel tentokrát nepřežilo žádné :( to je poprvé.. Ovečku už necháme odpočívat - už ji nikdy nenechám mít mladý.. ale co ted s ní? když má mléko? mám, dojit, odstříkávat? nebo co s ní? nedostane nějaký zánět? a co s tím mlékem?

16.3.2016 16:29
přezdívka

XXX.XXX.105.195

kris.j napsal(a):
Tak bohužel tentokrát nepřežilo žádné :( to je poprvé.. Ovečku už necháme odpočívat - už ji nikdy nenechám mít mladý.. ale co ted s ní? když má mléko? mám, dojit, odstříkávat? nebo co s ní? nedostane nějaký zánět? a co s tím mlékem?

Pokud ji už nechcete připouštět, tak by zánět neměl vadit. Doporučovala bych ale, aby jste párkrát podojila a zamrazila na horší časy. Klidně do příštího roku. No a když nespotřebujete, tak rozmrazit a dát kočkám nebo psovi na granule.

16.3.2016 17:00
kris.j

XXX.XXX.156.2

přezdívka napsal(a):
Pokud ji už nechcete připouštět, tak by zánět neměl vadit. Doporučovala bych ale, aby jste párkrát podojila a zamrazila na horší časy. Klidně do příštího roku. No a když nespotřebujete, tak rozmrazit a dát kočkám nebo psovi na granule.

Jé, no děkuji, zamrazit to mě nenapadlo... přitom svoje mlíko jsem taky mrazila :D tak snad už bude líp...

16.3.2016 19:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Zánět by neměl vadit? Vždyť po zánětu muže ovce i zdechnout!? To bych si raději ohlídal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík