Kozička se nepostaví na noha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2016 13:55
annna

XXX.XXX.120.148

Kdo poradí? Mám 4měsíce staré kuzle. Před 14dny dostalo prujem. Ten jsme zdárně zvladly.Ale ted se neco stalo zě se nemuže postavit na nohy. Byla jsem u vet. ten ji pichnul selen. Nejaké vitamíny, ale už čtvrtý den a je to horší a horší. Chut k jídlu má, Pase se tím zpusobem, že ji postavím tak 30 minut vydrží stát a pak už je na zemi. Prosím o radu.

4.10.2016 14:08
roklanka

XXX.XXX.45.143

Je odčervená? Koukněte se na sliznici víček, pokud jsou jen slabě zarůžovělé, nebo nedej bože porcelánové, okamžitě odčervit a modlit se, aby to zvládla.

4.10.2016 14:12
moonika

XXX.XXX.154.215

Čím ste ten prújem zvládli?(naštartovala ho nejaká diétna chyba ale začal "len tak" ? :) už má bobky ok? Pozrite jej očné sliznice podľa FAMACHA stupnice. To vám nikto takto z luftu nepovie čo jej je ale môžu za tým byť napríklad aj parazity. FAMACHA vám pomôže odhaliť len ak by mala problém s krvsajúcimi parazitmi(anémia). A výnimočne aj kokcídie vedia spôsobiť anémiu.
Aj keby nemala bledé sliznice, s parazitmi problém môže mať a bobky by som vtedy pre istotu dala na rozbor, s tým aby hneď poslali vysledok mailom alebo si tam zavolajte na druhý deň.

4.10.2016 14:40
annna

XXX.XXX.120.148

Je odčervená, to jsem řešila když byl prujem protože jsem nevědela z čeho je. Na to mi dal veterinár dva druhy odčervovaku. Jeden pichnul a druhý jsem už podala ja do pusy stříkačkou. To probehlo před 14dny. Ted prujem nemá.

4.10.2016 16:03
annna

XXX.XXX.120.148

Ted jsem se vrátila od vet. Další davka selenu a další odčerveni. Tak uvidim.

4.10.2016 16:08
lilo

XXX.XXX.201.210

Nema zaskuby tela? loni jsem resila neco podobneho kdy mi popisovala stav sve kozicky ktera sla z meho odchovu jeji majitelka... ve finale jsem ji nasmerovala na brnenskou universitni ambulanci... tam ji pomohli pres popis vsech priznaku a videa...pres veskerou snahu kozicka uhynula udajne na listeriozu... cele to martirium... kdy ji majitelka mela v byte, polohovala ji a snazila se vsemi zpusoby... osobne pokud zvire lehne a je to cimdal tim horsi... necekala bych... zkontrolujte ty sliznice... zmerte teplotu... podavejte nejake podpory na jatra / hepagen a podpory traveni... pokud to ale trva uz tolik dni tak mam pocit ze to nema smysl... o jake plemeno se jedna...

4.10.2016 18:12
annna

XXX.XXX.120.148

Sliznice., teplotu a ostatní dnes provedl vet. jedná se o kozičku burskou.

4.10.2016 18:55
lilo

XXX.XXX.201.210

Ty sliznice by jste nemohla popsat... mrknout na FAMACHA a rici nam jaka barva tam je? pokud je porculanova ma nedostatek zeleza a asi by bylo dobre injekcne doplnit... to jak to popisujete to ze ta koza je schopna zrat a pak spadne... asi by bylo dobre jeste nejakou energii... treba alespon pivo... ma mineraly - liz v takove dostupnosti aby ho nalezla? a mohla blizat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík