Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.11.2016 01:34
lesakm

XXX.XXX.104.26

APM (asociace podnikatelů a manažerů) vyzvala podnikatele a živnostníky, aby vyjádřili nesouhlas s EET tím, že dne 1.12.2016 přeruší provoz svých obchodů. Pokud chcete a můžete přidejte se také!

1.12.2016 09:39
profesor1

XXX.XXX.192.98

To mě dneska jako před obědem nikdo nenačepuje pivo? Tak to asi nepřežiju

1.12.2016 21:53
lesakm

XXX.XXX.104.26

Babiš využívá data z EET. Evidence ještě nezačala a registrovaní již dostávají maily z Agrofertu

Foto: ČTK
Podnikatel Andrej Babiš, předkladatel EET

Vilém BesserČesko30.11.2016
Andrej Babiš opět nemluvil pravdu, když se dušoval, že on ani jeho firmy nebudou mít přístup k databázím elektronické evidence tržeb. Přestože EET začíná až zítra, už nyní se na mailech registrovaných podnikatelů objevují zprávy od společností, spadajících pod Babišův koncern Agrofert. Pokud se tedy na adresy, které patří budoucím uživatelům šmírovacího nástroje, dostanou newslettery s Vodňanským kuřetem, jak se podle informací Svobodného fóra děje už nyní, je jasné, že data z registru už kolují adresáři zaměstnanců velkopodnikatele a ministra financí.
Na nebezpečí shromažďování dat na jednom místě upozorňuje pravicová opozice již několik měsíců. V současnosti se však do písmene naplňuje to, před čím ODS a TOP 09 varovaly. Babiš má očividně přístup k emailovým adresám podnikatelů, které donutil použít svůj důmyslný nástroj, pomocí kterého může zničit jakéhokoliv obchodního konkurenta.

1.12.2016 22:17
profesor1

XXX.XXX.192.98

To proti čemu vykřikuje ODS, TOP09 a "pan" Valenta tomu já raději fandím. Hádejte proč.

2.12.2016 07:17
lilo

XXX.XXX.201.210

lesakm napsal(a):
Babiš využívá data z EET. Evidence ještě nezačala a registrovaní již dostávají maily z Agrofertu

Andrej Babiš opět nemluvil pravdu, když se dušoval, že on ani jeho firmy nebudou mít přístup k databázím elektronické evidence tržeb. Přestože EET začíná až zítra, už nyní se na mailech registrovaných podnikatelů objevují zprávy od společností, spadajících pod Babišův koncern Agrofert. Pokud se tedy na adresy, které patří budoucím uživatelům šmírovacího nástroje, dostanou newslettery s Vodňanským kuřetem, jak se podle informací Svobodného fóra děje už nyní, je jasné, že data z registru už kolují adresáři zaměstnanců velkopodnikatele a ministra financí.
Na nebezpečí shromažďování dat na jednom místě upozorňuje pravicová opozice již několik měsíců. V současnosti se však do písmene naplňuje to, před čím ODS a TOP 09 varovaly. Babiš má očividně přístup k emailovým adresám podnikatelů, které donutil použít svůj důmyslný nástroj, pomocí kterého může zničit jakéhokoliv obchodního konkurenta.

Tak mi poslete bud odkaz na clanek nebo mi poslete ten email od agrofertu... samozrejme ze jsem k politikum jakozto takovym velmi rezervovana... ale kdyz letos hospodari stat s prebytkem... po x letech zadluzovani tak za par let mozna opravdu prijde vyrovnany rozpocet... a pokud se babisovy podari nejak eliminovat zlodejskou paka tak mu v tom jedine fandim... ale spis mam pocit ze jde o boj s vetrnymi mlyny..protoze tech co opravdu nikdy nekradou je v populaci 10% tech co kradou vzdy je 10% a tech co kradou kdyz je prilezitost je ten zbytek... no a co jeste dodat... jeste bych byla pro jeden navrh... na snizeni platu poslancu a senatoru na nezbytne minimum... rozhodovani o chodu zeme by nemelo byt motivovano plnym korytem... to by jste videl jakej by byl za chvili odliv vsehoschopnych...

2.12.2016 10:02
přezdívka

XXX.XXX.105.195

lesakm napsal(a):

A není to jen chytrý internet. Minulý týden byl na ifauně dotaz ohledně dudlíků k napájení jehňat a kůzlat. Tak abych dotyčnému nenapsala nějakou kravinu, našla jsem si nejdřív na internetu. Od té doby na mě vyskakuje reklama na dudlíky na nasazení na pivní láhev.

2.12.2016 10:06
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jen aby to nebyla skrytá reklama na pivní láhve (plné)

2.12.2016 10:21
lilo

XXX.XXX.201.210

přezdívka napsal(a):
A není to jen chytrý internet. Minulý týden byl na ifauně dotaz ohledně dudlíků k napájení jehňat a kůzlat. Tak abych dotyčnému nenapsala nějakou kravinu, našla jsem si nejdřív na internetu. Od té doby na mě vyskakuje reklama na dudlíky na nasazení na pivní láhev.

To je google spion... to proto ze jste nejspise nekde odklikla cookies... a souhlas s pouzitim

profesor... to je zakazana reklama cilena na deti...! pozor na to... vedouci je k pozdejsimu alkoholismu deti... pivni lahev s nasazovacim dudlikem... no jak jinak si to vylozit...

2.12.2016 11:18
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nemusíš si nic vykládat. Když s dětma příjdu do hospody, tak nejlevnější pití je pivo. Tak že pokud chci ušetřit, musím i dětem to pivo objednat.
Když se vrátím k EET, tak mě děsně vadí jak z nás ti živnostníci dělají blbce. Dobrý hospodský, na kterého se vztahuje to snížení daně na 15%, by měl naopak zlevnit a ne zdražit. Pro ostatní, kteří neposkytují jídlo chtěl Babiš slevu na pivo - daň na 10%, což mu neschválili. Včera když stále dokola ukazovali ty starší manžele jak hospodu "musí" zavřít, tak jasně vyznělo, že ji zavírají protože se nemíní naučit s počítačem. Manželka od známého má hospodu v zapadlé vesnici a v pohodě vyžila, když jí přišli denně v průměru 4 štamgasti a o víkendu nějaká mládež navíc, tak že to brečení okolo je trapné a spíše urážlivé.
Navíc když teď vidím a slyším senátora Valentu, jak si dovoluje kázat skoro až o morálce, tak je mě víc než na blití. Kdo ho trošku zná a zná i jeho minulost, tak ví o čem mluvím.

2.12.2016 13:15
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Ve vedlejší vesnici byla hospoda, která aby se uživila, tak vařila a rozvážela obědy. Mám zkušenost jenom s těmi obědy. Jinak jsem tam nikdy nebyla. Na konci loňského roku majitel nebnovil nájemní smlouvu, že prý měl jinou představu o fungování hospody. Začala ji provozovat dcera pana majitele. Vydržela jen do konce listopadu. A tak pan majitel má houbeles. Mohl z toho mít alespoň nájemné.

2.12.2016 13:57
lilo

XXX.XXX.201.210

No... ja mam pocit ze jde o sikovnost samotnych hospodskych...a hlavne o domluvu...v malych obcich je to take o tom ze kdyz uz nekdo tu hospodru tam provozuje melo by se to chapat jako sluzba... kdyz muze byt dotace na pojizdnou prodejnu... nechapu proc by obec mela chtit najem v plne vysi atd... zvlast na takovejch prdelkach se stovkou obyvatel kde se ani nevari jen rozleva...ono je to u nas tak k preziti... zadnej byznis tim asi nenadelaj ale aspon to jeste nevymrelo... u nas na kopci v hospode tocej plzen je tam cisto a nekouri se... pres tyden to tam drzi 4/5 stamgastu vytoc asi nic moc... o vikendu je tam trosku veseleji... do hospody uz spoustu lidi proste nechodi denne...zaprve na to neni cas a za druhe prachy...

2.12.2016 18:23
kosta

XXX.XXX.111.250

Díky EET máme konečně super internet.Nepotřebuji ho, ale společnost ho zrychlila a zkvalitnila.

3.12.2016 08:35
tom.tady

XXX.XXX.83.88

To Profesorskej, Lilo un Kosta. Zjistil jsem, že ironie na diskuzích nefunguje. Člověk tam musí vrazit milion uvozovek a mrkáčů, jinak maj lidi za to, že to myslí vážně ;).
Jinak pro ostatní - neblbnětě, Babiš (jinak majitel firmy s největším příjmem veřejných dotací u nás) si akorát sbírá body. Zeman má imigranty, mladej Klaus inkluzivní školství a tak si musel Bába najít vlastního veřejnýho nepřítele.
Ne že by se nekradlo a ne že to není špatně, ale peníze mizejí úplně někde jinde a v jinejch částkách (gripeny, pandury, Blanka, D8...). Tady tihle chytráci těží z toho, že rozeštvou lidi a postaví je proti sobě.
A upřimně, kolik z nás tady přiznává prodaná jehňata. Znám mrtě farmářů, kterým se už roky rodí na stohlavých stádech jenom 20 - 30 jehniček do chovu :).
Takže tak.
Jinak jsem velmi pro nechat politiku mimo tohle forum ;).

3.12.2016 09:39
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tome, naprostý souhlas. Neboj, nejsem naivní, abych nevěděl že do toho obyč člověk včetně mne na 90% nevidí. Ale nechtěj po mě, abych např. nešel k volbám a alespoň pocitově se to nesnažil změnit. Hodně lidí Babiše kritizuje a myslím že až trapně mu vyčítá např. příjmy z dotací, ale nikdo už neuvede že jako jeden z mála těch potentátů tady platí daně a v nemalé částce. (narozdíl třeba od Valenty, kterého bych označil za super pijavici, která se nestydí ještě zasednout do senátu a vysávat stát dál) Ty dotace jsou z jeho pohledu jen malina a přoč by je nebral? Taky třeba jedno Babišova možná laciné, ale přeci jen GESTO - nebere za to své ouřadování plat.

3.12.2016 10:47
ovcezkopce

XXX.XXX.211.109

profesor1 napsal(a):
Tome, naprostý souhlas. Neboj, nejsem naivní, abych nevěděl že do toho obyč člověk včetně mne na 90% nevidí. Ale nechtěj po mě, abych např. nešel k volbám a alespoň pocitově se to nesnažil změnit. Hodně lidí Babiše kritizuje a myslím že až trapně mu vyčítá např. příjmy z dotací, ale nikdo už neuvede že jako jeden z mála těch potentátů tady platí daně a v nemalé částce. (narozdíl třeba od Valenty, kterého bych označil za super pijavici, která se nestydí ještě zasednout do senátu a vysávat stát dál) Ty dotace jsou z jeho pohledu jen malina a přoč by je nebral? Taky třeba jedno Babišova možná laciné, ale přeci jen GESTO - nebere za to své ouřadování plat.

Pro pána Boha, vy si fakt myslíte, že tady agent kobliha platí daně? Vy jste si dal tu práci, že jste na veřejných rejstřících prošel výroční zprávy VŠECH jeho stovek firem, které vlastní, o kterých ani obyčejní lidé nemají tucha, že jsou jeho? Vždyť tady kolem je vše koblihovo! Takový člověk radši dál investuje, skupuje cenné papíry, nemovitosti a peníze utápí. Jasně, může se bít v prsa, jak z jedné nejznámější firmy zaplatil úlitbu státu - a co těch zbývajících X? Tak prosím raději toho nechte. Jeho jediným cílem je zrušit veškerou konkurenci, která ještě přežila, to jste nepochopil? A to pomocí VŠECH prostředků, ta omílaná EET je jen trapný hřebíček do rakve, aby se zalíbil závistivým zaměstnancům, pro které je každá OSVČ zlodějem.

Jinak souhlasím, že politika sem vskutku nepatří, ale fakt, tohle mi nedalo.
Pěkný den.

3.12.2016 10:47
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Ještě bych ráda připoměla, že kdyby ty pozeky nekoupil Babiš, tak je koupil někdo jiný na nějakého nastrčeného bílého koně. A že takto prodaných pozemků taky není málo. A dotace na ně berou podle pravidel v jejich domovské zemi. Jestli tady někdo "dostane" 10000, tak je to jen zlomek toho co berou zemědělci na západ od nás.

3.12.2016 11:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ano pan Babiš tady platí daně! To jste nevěděla? Dokonce se dá najít i v jaké výši, ale pro vás nemá smysl to hledat.
Vítejte v realitě, kde se co jde skupuje a dál investuje. Každy podniikatel se snaží zrušit konkurenci - to je alfa a omega podnikání. Zaměstnanec nejsem, závistíví už dávno ne i když s tím stále bojuji . OSVČ raději vynechme - že dříve neplatili žádné daně, že teď platí minimum přehlížím do té doby, než si žačnou stěžovat! (Smekám před poctivým procentem z nich)
Dotace na západ fungovaly už dávno a jasně že v jiné výši. Taky se tam dotace v takové výši neroztrousí mezi úřednický aparát jako u nás, to víme, to nemusíte připomínat.
A vy jste pro koho? Pro Topolánka? Klause? Paroubka? Kalouska? Bártu?..... Nebo jste pro sebe? Myslíte to poctivě, tak vám fandím, jděte do toho! (ale na MarxEngelsovou utopii mě neukecáte)
Politika sem náhodou patří, protože s náma už bohužel denodenně mává!

3.12.2016 11:44
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

Ovcezkopce - napsala jste to přesně a navíc ne ještě všechno.Na to ale musí přijít lidi sami a najít si to.Například kauza Unipetrol, schválení biopaliv podivným způsobem, na které dostává kromě jiných dotací,6 milard ročně a to, že byl placený udavač to ví snad každý.Když je tak dobrý, pracovitý a čestný proč si ho nenechali na Slovensku a vypakovali ho?V jeho případě doslova platí, že zloděj křičí, chyťte zloděje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2016 11:50

Každy podniikatel se snaží zrušit konkurenci - to je alfa a omega podnikání.

Průser ale je, když jí likviduje z pozice ministra financí

3.12.2016 12:55

Já se nesnažím likvidovat konkurenci, já se s ostatními snažím žít v symbióze.

ovcezkopce:
ChovKoz:

3.12.2016 20:44
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ách, jo, nedivím se že je tady radost vládnout.
Ano, každý čtenář blesku ví, že byl placený udavač. Unipetrol, biopaliva - zkuste si vzpomenout v kterém roce to bylo a kdo to schválil! Biopaliva fungovala taky už před 2015 a v tom roce fungovala v režimu nedovolené podpory, proto se to muselo uzákonit a program podpory biopaliv musela schvalovat EUkomise.....
Z vašeho pohledu ale.... - Běda tomu kdo je úspěšný. Běda když někdo rozumí ekonomice a dělá ministra financí.
Kostey co takhle si položit otázku komu jste schopný konkurovat?

Po, dejme tomu 70 letech náznak tvorby pořádku a pro vás zase špatně. No co už, hýn sa o volbách zase hukáže

4.12.2016 08:28
lilo

XXX.XXX.201.210

No ja nevim jeslti poradek... je recht ze koblihar to ma obsancovane, praktiky stb zna ale kdo z tech kteri sedi ve vlade je neznaji... osekavani svobod prichazi ze vsech stran... prezident je uplne mimo a nebo je to jen hon na prezidenta... tak jako tak je to z meho pohledu prezita postmonarchisticka funkce kterou moderni demokracie nepotrebuje stejne jako senat kde z volebni ucasti je evidentni ze o obsazeni teto pracovni pozice neni zajem... kdyz by lide meli zajem na senatu tak by preci volebni ucast nebyla 20% na tom zaklade by se s tim dalo ve volebnim zakone neco delat... proste pokud se neobsadi pozice a to minimalni ucasti volicu dejme tomu na 35/40proc... navic nad regulemi zakona tu ma dohlizet ustavni soud... tak na co dvoji aparat a jeste veto prezidenta... celou tu strukturu statni spravy bych nekompromisne osekala... na co zivit 260 zamestnancu horni a dolni komory... kdyz duleziti jsou pouze ministri... a cela ta banda okolo by mohla byt zamestnancem ne statu ale strany ktera se dostala do parlamentu.

4.12.2016 08:48

Lilo moc hezky napsáno, plně souhlasim.
Profesorskej: Náznak tvorby pořádku? To jako myslíš vážně? Takovej bordel, navádění k udávání, populistický kecy...

4.12.2016 10:34
profesor1

XXX.XXX.192.98

Já nevím na co všechno vy čekáte? Znáte někdo co se děje v nějaké státní správě, u policie, v č. poště, , finanč. správa, inspektoráty..... jaký tam byl mrdník a ještě je? Jak se tam rozhazovaly milióny díky úzké skupině funkcionářů a stále ještě rozhazují!
Navádění k udávání ? Kubo, neblázni, bylo je a bude. Zkuste přemýšlet jinak - stane se z vás ministéééér - zjistíte kolik lidí podniká, zjistíte kolik odvádějí daní, co se tu děje to snad všichni víme = zaměstnávání na černo, nepřiznané tržby..... Co uděláte? Necháte to tak? = ŠPATNÝ MINISTER. Budete se snažit v tom udělat pořádek. Vy koukám že ne, vy budete s nima žít v symbióze a vše bude dál křišťálově čisté

Lilo, vše je to o alibizmu - prezident, senát, birokracie.... Už dávno jsem se rozčiloval že stát neučí a netlačí lidi k zodpovědnosti, za cenu desetkrát přísnějších sankcí.
Populistické keci vedeme všichni, už třeba jen tím že ten náš chov je většinou nej

4.12.2016 10:42

Ale tak mě to může být jedno, stejně už teď platím x tisíc za software, co hlídá všechny povinné údaje co musím evidovat a archivovat podle všech možných zákonů a jako bonus taky vydává daňové doklady. Tak bude holt ještě k těm dokladům přidávat babišovo super číslo z ef ú.

Ale budu se smát, až lidi jako profesor zjistí, že hospoda na vsi je zavřená, večerka taky a navíc si musí zařídit z vlastní kapsy zařízení, aby mohli prodat jehně a vydat pěkně účtenku k němu.

4.12.2016 10:48

Profesore já s tebou částečně souhlasim, ale pod tvý příspěvky se prostě podepsat nemůžu. EET je kapka v moři co se týče úniku daní. Je to zbytečná buzerace těch, co se snaží jít svojí cestou a nebýt jen někde zaměstnám jako hokr. (HOvado K Ruce) Neříkám že se daně nemaj platit a že se stát nemá šmelit, ale jsou tu mnohem větší průsery než je tohle a to by se mělo začít řešit mnohem spíš.

4.12.2016 11:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

Boblinko, přesně tohle co jste napsala mě nutí se Babiše zastávat. Že si auto, benzín a já nevím co všechno odepisujete ač to používáte nejčastej pro svoji soukromou potřebu to vám nevadí, ale že musíte přikoupit eet pokladnu a pár věci, které si taky vykážete (tohle už z vás nikdo nenapíše) tak to už je pro každého likvidační. Výhody to je pro každého samozřejmost, ale nějaké vydání, to už e eeee
A jsme na začátku - výzva k uzavření - přerušení provozu obchodů. No trapnost, nad trapnost. Nejen že na to každý kašlal, navíc by se připravili o tržby, z kterých by si někteří půl pokladny zaplatili.
Taky mě štve že se úniky neřeší (doufám že jen zatím) jinde, ale kdyby Babiš vybral jen polovinu, tak pořád je to úpěch. A dobře OSVČ tak. Já opravdu neznám jediného, který by na konci roku nelítal nedělal všechno proto, aby nemusel odvést žádnou daň. Nehledě k tomu, že někteří aby nepřekročili výdělek, tak živnost v říjnu ukončují a jdou raději na pracák. A tohle nikomu nevadí, že jim pak vlastně platíme všichni zimní dovolenou.
Ale opakuji přehlížel bych to, kdyby ti "chudáci" stále nebrečeli! Zkuste se zeptat jestli máte známou účetní jak to funguje a kolika opravdu poctivím dělá daně.

Doprčic vy mě tu nutí psát stylem jak kdybych byl nejpoctivější ze všech

4.12.2016 11:54

Barter neboli výměnný obchod to je budoucnost!

Profesore a to o kolik na daních vybere Babiš víc od živnostníků je co za číslo? K čemu je? Když bude vyšší tak je to dobré? Nebo jak to je? Jo, když ti "nepoctiví" najednou odvedou na daních víc, tak se bude Babiš chvástat, ale ty peníze zas budou chybět jinde, tam kde by ty vyšmelený peníze lidi utratili najednou budou mít menší kšefty, že?

4.12.2016 11:54

profesor1 napsal(a):
Boblinko, přesně tohle co jste napsala mě nutí se Babiše zastávat. Že si auto, benzín a já nevím co všechno odepisujete ač to používáte nejčastej pro svoji soukromou potřebu to vám nevadí, ale že musíte přikoupit eet pokladnu a pár věci, které si taky vykážete (tohle už z vás nikdo nenapíše) tak to už je pro každého likvidační. Výhody to je pro každého samozřejmost, ale nějaké vydání, to už e eeee
A jsme na začátku - výzva k uzavření - přerušení provozu obchodů. No trapnost, nad trapnost. Nejen že na to každý kašlal, navíc by se připravili o tržby, z kterých by si někteří půl pokladny zaplatili.
Taky mě štve že se úniky neřeší (doufám že jen zatím) jinde, ale kdyby Babiš vybral jen polovinu, tak pořád je to úpěch. A dobře OSVČ tak. Já opravdu neznám jediného, který by na konci roku nelítal nedělal všechno proto, aby nemusel odvést žádnou daň. Nehledě k tomu, že někteří aby nepřekročili výdělek, tak živnost v říjnu ukončují a jdou raději na pracák. A tohle nikomu nevadí, že jim pak vlastně platíme všichni zimní dovolenou.
Ale opakuji přehlížel bych to, kdyby ti "chudáci" stále nebrečeli! Zkuste se zeptat jestli máte známou účetní jak to funguje a kolika opravdu poctivím dělá daně.

Doprčic vy mě tu nutí psát stylem jak kdybych byl nejpoctivější ze všech

Víte, profesore, co to je to odepisování?

Aby člověk mohl jakékoliv vydané - utracené - peníze umístit do kolonky "náklady" a tím pádem z nich nemuset odvádět daň z příjmů, musí je nejdřív MÍT - to znamená vydělat. Že něco tzv. odepíšu neznamená, že se mi ty peníze někde vylíhnou, nebo že mi je někdo dá.

A ďábel se skrývá právě v tomhle detailu. Jsou lidi, a není jich málo, co jsou OSVČ a jejich čisté měsíční příjmy se pohybují kolem minimální mzdy. Na živobytí to nějak stačí, jinou práci třeba kvůli místu nebo věku stejně neseženou, tak co. Ale na nějaké pokladny a blbosti kolem prostě NEMAJÍ. Je jim na houby, že by si to mohli odepsat - že by milostivě nemuseli platit daň z příjmů z peněz, které musejí zaplatit za zavedení a provoz EET - protože ty peníze prostě nemají. Nebo by měli, ale už by jim nezůstalo na to živobytí.

Mimochodem, kde jste přišel na to, že auto používám nejčastěji pro svou soukromou potřebu? LOL. Úplně si nevybavuju, kdy jsem naposledy jela jinam než za zvířetem. I když... tak měsíc zpátky jsem jela cestou z ordinace ještě do kina. Asi pět kilometrů zajížďka. Jdete mě udat nebo se mám jít rovnou zastřelit?

4.12.2016 12:19

Bodniko, jsi veterinářka, tak použij T61 a na nějaké střelné zbraně se vykašli, beztak jí nemáš a musela by sis nějakou koupit a ani do nákladů by sis jí asi dát nemohla. To "téčko" nějak vyšetříš na zákaznících, né?

4.12.2016 12:33
profesor1

XXX.XXX.192.98

Omlouvám se bodlinko, u vás jsem se zrovna tímto PŘÍKLADEM netrefil, udat vás teda nepůjdu. (doufám že jsem to udání ještě neodeslal elektronicky)

Kubo tobě asi ne, ale mě osobně vadí že hospodský, který má dvě tři hospody, v každé dvě ženské na minimální mzdě, případně načerno. Nedělá nic jen jezdí po rekreacích, a když za mnou přišel koupit ovčí sýr a řekl jsem mu 200 Kč za kg tak mě vynadal do zlodějů Tento pán má na jednom pivu zisk víc než 10kč, do lihové aféry prodával bůhví jaký tvrdý chlast s možná 300% rabatem do kapsy a mě má za usmoleného hnojaře. Tak tento pán když už peníze utrácí tak zase jen za kšeft, nebo v zahraničí za dovolenou. Z tohodle pána má stát opravdu hodně. Věřím že ještě ročně mu stát vracel přeplatky. Nemusím pokračovat, co mě ještě vadí.... třeba už v tuto dobu na plných čekárnách u obvoďáka, na tom pracáku atd....

4.12.2016 12:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bodniko, jsi veterinářka, tak použij T61 a na nějaké střelné zbraně se vykašli, beztak jí nemáš a musela by sis nějakou koupit a ani do nákladů by sis jí asi dát nemohla. To "téčko" nějak vyšetříš na zákaznících, né?

Těžko, všechny vydané léky a jejich množství se musí evidovat na majitele a konkrétního psa, a množství téčka nebo thiopentalu na mě, to bych si musela v té evidenci vymyslet neexistující dogu :D.

4.12.2016 13:05
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele ja proti EET nic nemam a ti co byli demonstrovat verejne priznali ze jsou podvodnici... ma to cela evropa jen nemci ne... ale ti maji tak vysoky kredit a system poradku ze proste nemaji potrebu neco neodvadet nebo neplatit... tak se tu dela halo a z komara velbloud... nevim proc babise s EET vubec spojovat... navic ta elektronicka pokladna mnohe podklady pro ucetni ktere by jste jinak objetovali treba dve tri hodiny casu vyresi za vas... no nemam s tim takove zkusenosti prakticke ale verte mi ze je to spise strach z technologii nez cokoliv jineho co lidem vadi a co neovladaji...na druhou stranu pokud si vememe veskere pokusy o elektronicke zlepseni at uz cipove obcanky... kde by clovek predpokladal ze na ni muze byt napsano naprosto vsechno... od ridicaku po pasport je u nas na omylu... co jinde funguje tady nejak ne a ne... asi jde o diletanstvi a takove to nepochopeni tech principu... nebo evidence nezamestnanych... po spusteni systemu se evidovali v krabicich od bananu... S karta byl dobrej tunel... registr vozidel kapitola sama pro sebe... no a EET... nechme se prekvapit..." nikdy nic nikdo nema miti za definitivni".

4.12.2016 19:46
lesakm

XXX.XXX.104.26

Start EET: Konec tisíců hospod, udávání, zdražuje i Babišova Mafra

Komentář

Autor: Jiří SezemskýNázory2.12.2016
Nejfrontálnější útok na malé podnikání po roce 1989 má za sebou ostrý start. Zatímco Andrej Babiš s Bohuslavem Sobotkou si náběh EET pochvalují, z pohledu mnoha hospodských a zákazníků je situace naprosto odlišná. Mnoho hospod končí a zdražuje, mezi nimi i „podvodníci“ ve vydavatelství Mafra. Zákazník z této operace nemá vůbec nic.
Čtěte: Babišova nadílka podnikající babičce: Buď zavést EET, nebo platit vyšší daň
Vladimír Dlouhý po boku Andreje Babiše

Start první etapy nejrobustnějšího šmírovacího nástroje podnikatelů v dějinách České republiky charakterizoval technokratický výčet, kolik účtenek bylo vydáno, a jaká byla průměrná doba odezvy při jejich vydání. To je autory balkánského modelu evidence tržeb, nemajícího ve vyspělých zemích G20 obdoby, považováno za měřítko úspěchu.
Komplikace mnoha uživatelů EET například s dlouhou dobou odezvy v místech se slabším signálem nebo s pokladnou jsou bagatelizovány. Stovky majitelů na protest proti zavedení tohoto systému nechaly restaurace zavřené, a to se mnozí se skřípěním zubů nepřipojili kvůli nesouhlasu s tímto udavačství podněcujícím zásahem do soukromého podnikání jen proto, že na sebe nechtěli zaměřit reflektor finančních kontrol.
„EET kriminalizuje malé podnikatele a živnostníky, má vysoký korupční potenciál ve státní správě a bude zdrojem informací pro korporace o provozu malých podnikatelů a živnostníků, “ uvedl k tomu předseda Asociace podnikatelů a manažerů Radomil Bábek – jediné asociace, která skutečně hájí zájmy malých podnikatelů.
Rozhodně mezi ně nepatří prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, který v nepochopitelně jednostranné diskusi v České televizi bez kritiků EET (1.12.2016, Události komentáře) obhajoval typicky socialistickou regulaci on-line pokladen ještě vášnivěji, než samotný Andrej Babiš. Navzdory tomu, že polovina členů komory je proti. U Dlouhého toto uvažování nepřekvapí. Hájí zájmy především velkých firem jako ministr financí, se kterým ho ostatně pojí i komunistická minulost.
Konec zatím více než tisíce hospod
Šéf hnutí ANO zlehčuje zprávy, že už před spuštěním EET ukončilo činnost více než tisíc pohostinství, která pivovarům odhlásila odběr. Další vlna se dá očekávat v průběhu několika dalších měsíců. Už nyní končí především malé a vesnické provozy, které neprodávají teplé jídlo. Asociace hotelů a restaurací předpokládá, že skončí 15 až 20 procent podnikatelů jen v tomto sektoru.

Za žábu na prameni daňových úniků jsou tak z pohledu státní byrokracie absurdně považovány i vesnické hospůdky, které vytočí několik sudů piva měsíčně, a jejichž majitelům ze zákona nepřísluší vlivem uplatnění výdajových paušálů a odečitatelných položek žádná daňová povinnost. Asi proto chce Babiš těmto drobným podnikatelům milostivě nabídnout platbu paušální daně, pokud nebudou chtít zavést EET.
A to se první etapa týká zhruba 40 tisíc podnikatelů, což je jen sedm procent z celkového počtu 600 tisíc, kteří do systému EET spadnou po náběhu všech čtyř etap do března 2018. Z toho je zjevné, že zásah do podnikatelského prostředí je grandiózní, a rozhodně byrokraticky nejplošnější v porevolučním období.
Současně se naplňuje varování, že start evidence tržeb povede ke zdražování jídel a pití. A to nehledě na to, že vláda snížila DPH u jídla a nealkoholických nápojů.
Ministr Babiš zdražení piva o několik korun a meníček až o desítky korun na mnoha místech nechápe. „Já tomu nerozumím, zneužívá se to, a to není správné. Zdražují ti, kteří v tom systému ty daně neplatili, a kdy nevykazovali všechny náklady, “ protestuje.
Sondáž zdražování v restauracích v den startu systému provedli i redaktoři Mladé fronty na pražském Smíchově. Podle jejich zjištění tu jen malá část restauratérů zdražovat kvůli EET nebude. Co je ještě pozoruhodnější, mezi podniky, které zdražily denní menu, patří i mateřská jídelna vydavatelství Mafra, vlastněného Agrofertem.
Mladá fronta zjistila, že cena polévky tu stoupla o 5 korun, zatímco ceny hlavních chodů v průměru o 15 korun, tedy o 20 procent. Pokud bychom tedy použili příměr ministra financí, „kradlo se“ a neplatilo daně i v jeho firmě. Naopak nepřekvapivě nezdražují obří nadnárodní řetězce typu McDonald´s.
Devastující mix pro podnikání v pohostinství

Je nutné zdůraznit, že problémy v oboru pohostinství a tudíž tlak na zvyšování cen nepřináší jen zavedení EET, ale postupné sešněrovávání podnikání v několika posledních letech. Pro mnoho dalších podnikatelů bude poslední ranou protikuřácký zákon, předpokládající nejen plošný zákaz kouření v restauracích, ale i řadu dalších povinností, včetně diktování cen nápojů.
Jak prohlašuje Asociace hotelů a restaurací: „Opatření, která stát poslední dobou zavádí, včetně povinnosti značit alergeny, rozšíření kontrolních orgánů hygieny z jednoho na tři, povinnost hlásit potraviny živočišného původu dovezené z jiných zemí EU, rušení hracích automatů a další, nejen staví podnikatele v pohostinství do role úředníků, ale zatěžují je časově i finančně.“
Varovné hlasy znějí i z pivovarů. „Kumulativní dopad těchto kroků v krátkém časovém období může mít devastující efekt na celé odvětví, “ tvrdí šéf Českého svazu sladoven a pivovarů František Šámal. Podle jeho odhadu může být výsledkem zavření až třetiny restaurací.
Pokud tedy dnes šéf hnutí ANO tvrdí, že není důvod končit, zřejmě netuší, o čem mluví. Nesmí se ovšem zapomenout, že EET neobhajuje jen on, ale i premiér Sobotka. Podle něj sníží šedou ekonomku, zajistí srovnatelné podmínky pro podnikání a údajně pomůže poctivým podnikatelům. Jako by všichni ti, co teď z různých důvodů skončí, byli zloději.
Nic z toho není pravda, alespoň podle zkušeností z inspiračního Chorvatska. V této zemi se po několika letech fungování podobného systému objem šedé ekonomiky nesnížil a stále je dvojnásobně vyšší než u nás. Výběr daní se díky krachu desítek tisíc podnikatelů nezvýšil. Prakticky na něm vydělal pouze největší chorvatský oligarcha Ivica Todorič a jeho mamutí potravinářský koncern Agrokor s maloobchodní sítí KONZUM.
Zákazník z EET nemá nic
Zbývá otázka, kdo z tohoto „revolučního projektu“, jak jej označuje samotný autor, bude kromě větších firem profitovat. Pokud bychom brali vážně, že díky EET stát vybere 18 miliard korun navíc, mohli bychom uvést i jiné položky, než uvádí zjevně klamavá reklama ministerstva financí. Státní rozpočet na příští rok mimo jiné obsahuje navýšení platů státních zaměstnanců o 13 miliard korun. I díky tomu, že stát přijme téměř osm tisíc dalších.
Stejně tak je v rozpočtu plánováno 50 miliard korun jen na neinvestiční dotace zejména velkým firmám. Nesmí zapadnout, že celkový objem státní podpory Babišova Agrofertu v podobě různých dotací, zakázek a úlev dosahuje ročně 3 miliardy korun. Na dotace, které se drobných a šikanovaných podnikatelů netýkají, tedy peníze poplynou.
Kdo z toho nebude mít nic – kromě těch, kteří ukončí svoje podnikání? Drtivá většina zákazníků, jak už to u podobných regulačních zásahů bývá. Přesně naopak. O mnoho hospůdek, na které byli zvyklí, přijdou. Mnoho dalších podraží a jalové sliby ministra financí snížit DPH u piva na tom nic nemění. A jen těm nejagilnějším stoupencům projektu estébácké provenience zůstane možnost udávat na webu ministerstva financí. Sedm udavačů tuto možnost využilo hned první den.... dalo by se dodat že já mám n rozdíl od pana ministra lustrační osvědčení negativní...ML.

4.12.2016 20:34
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Dnes jsem byla hlídací babička a když si syn přišel pro vnučku, tak se manžel zeptal, jestli taky bude zdražovat. Povídal, že nevidí důvod zdražovat kvůli EET.

4.12.2016 21:21
lilo

XXX.XXX.201.210

To je uplne orwelovske...

4.12.2016 21:23
profesor1

XXX.XXX.192.98

..." Rozhodně mezi ně nepatří prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, který v nepochopitelně jednostranné diskusi v České televizi bez kritiků EET (1.12.2016, Události komentáře) obhajoval typicky socialistickou regulaci on-line pokladen ještě vášnivěji, než samotný Andrej Babišů...

Tak část téhle debaty jsem viděl, konkrétně komentář pana Dlouhého. Doporučuji aby jste si to přehrál, protože pan Dlouhý EET obhajoval, ale určitě ne vášnivěji než Babiš.

Proč asi nezdražuje MCkáč? Protože na pokladny jede možná od samého počátku, akorát nebyli napojeni. Myslím si že každý majitel který poskytuje restauratérské služby a chtěl mít v podniku pořádek, tak tuhle pokladnu už měl, aby měl přehled. Vy pane ML asi ne že?
Dejme tomu čas a uvidíme možná i tu katastrofu.
Každopádně příště aspoň trošku vyváženým zpravodajstvím, protože už pomalu začínám věřit, že EET memá ani jediný klad.
A že některé hospody zavřou... U nás na vesnici jsou tři hospody na necelých 2000 obyv.. V nedalekém Vsetíně je jich snad 200. Tam uděláte dva kroky na ulici a jste před hospodou. To vám připadá normální?

Autor vašeho článku - Jiří Sezemský, který působil v minulosti jako poradce expremiéra Petra Nečase, člen ODS
Měl by jste přestat tady dělat předvolební kampaň ODS!

Pokud mě paměť neklame, což neklame, tak ODS z obyčejných lidí vždy dělalo jen blbce. To se to podnikalo za jejich vlády. Pak ale dle JEJICH slov přišla k volbám lůza a dopadly volby jak dopadly!

4.12.2016 21:45
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

Profesore, blbce ze sebe děláte akorát vy.

4.12.2016 22:06
profesor1

XXX.XXX.192.98

Dík za upozornění.
Už jste si ujasnila ten Unipetrol a biopaliva?

5.12.2016 08:56
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Přečteno na FB

"Zdá se, že spoustě lidí nedochází, že důvodem pro soukromé podnikání a živnost nejsou pro mnohé spousty peněz, ale svoboda. Zejména pro ty, mající zkušenost s korporátem. To je i můj případ. Už nechci další audity a šmírovací programy v počítači, nechci další a další ředitele ("já tomu tedy nerozumím, ale tohle zrušte"), nechci blokované online služby ("máte přeci telefon"), nechci posuzování mé práce podle toho, kolik hodin mám odpíchnuto (a kolikrát jsem šel ke kopírce a zpátky) atd. atd. Chci být pánem svého kalendáře a když mi někdo zavolá, rozhodovat se podle sebe a ne zbytečných porad se zbytečnými powerpointovými prezentacemi. Nechci nad sebou nekompetentní lidi, které nerespektuji. A právě tohle se s EET mění, je to kurz, který znám z velkých firem. Najednou mě chce zase někdo šmírovat, zase je tu někdo, kdo má pocit, že když mu byla přidělena funkce, může do všeho mluvit. Mizí něco mnohem cennějšího než prachy, mizí pocit svobody. Chápu, že to mnoho lidí nechápe, ale pro mě je to zásadní!".

5.12.2016 09:58
profesor1

XXX.XXX.192.98

Vážená paní z Chovu Koz. Odkaz který jste tu dala je ze stránek, které jsou označovány jako jedny z nejvíce dezinformačních vebů. Podobně jako pan ML článek od jiřího Sezemského, který uveřejnil internetový denník svobodné fórum vlastněné panem Pavlem Šafrem - který je s panem Babišem v soudním sporu a byl šéfredaktorem bulváru Blesk.

https://interaktivni.rozhlas.cz/dezinformace/

http://g.cz/safrovo-svobodne-forum-komercne-zneuziva-cizi-facebookove-profily

http://g.cz/pavel-safr-je-podvodni

Já si blesk a podobně taky občas přečtu, ale že bych jim zas tak bezhavě věřil.....

5.12.2016 10:07
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tome ANO, přesně jak píšeš. Tohle je sen všech, ale jestli začneš trošku realisticky přemýšlet, tak to takhle nejde, určitě by to nefungovalo dlouho. Už to zkoušeli hipisáci, zkouší to anarchysti.... je to krásné, ale jakmile začneš mít rodinu, začneš se chovat zodpovědněji a nemyslet jen na dnešek, zjistí š že nějaký řád být musí. Někde demoška, jinde diktátor..... záleží na mentalitě. Tady se asi budeme ještě hodně dlouho hledat a bude nás to stát hodně. Já jsem asi hodně naivní, tak že jsem v klidu díky nejnovějšímu průskumu ohledně toho, kdo vyhraje příští volby

5.12.2016 12:01
ovcezkopce

XXX.XXX.211.13

profesor1 napsal(a):
Tome ANO, přesně jak píšeš. Tohle je sen všech, ale jestli začneš trošku realisticky přemýšlet, tak to takhle nejde, určitě by to nefungovalo dlouho. Už to zkoušeli hipisáci, zkouší to anarchysti.... je to krásné, ale jakmile začneš mít rodinu, začneš se chovat zodpovědněji a nemyslet jen na dnešek, zjistí š že nějaký řád být musí. Někde demoška, jinde diktátor..... záleží na mentalitě. Tady se asi budeme ještě hodně dlouho hledat a bude nás to stát hodně. Já jsem asi hodně naivní, tak že jsem v klidu díky nejnovějšímu průskumu ohledně toho, kdo vyhraje příští volby

CO nejde? Být svobodný? Alespoň v rámci možností? Mít svůj klid? Jsem OSVČ 23 let a do soukroma jsem šla právě pro možnost a svobodu rozhodovat si zám za sebe a nést zodpovědnost za svá konání. Byť jsem donedávna jezdila ve dvacet let starém autě a teď si polepšila na desetiletého veterána. Nic po nikom nechci, nikdo mi neplatí dovolenou, neschopenku neznám, pracuji pochopitelně o víkendu a nebo taky týden "nehrábnu" a muckám se jen s dobytkem. A podle vás tedy bez estébáckého dohledu člověk žít nemůže, samostatnost je trestná? Jděte mi někam, člověče. Uznávám vaše znalosti co se týká hospodaření a zvířat, ale vaše názory, že řád a zodpovědnost musí být pouze pod dozorem Velkého bratra.. co kdybych náhodou vybočili, že? Propána, tady přece vůbec NEJDE o pokladny, ale o fízlování a zasahování do svobody a práv člověka jako jedince.
Jo, pro vaši informaci, EET se mě netýká, odjakživa jedu zakázky bezhotovostně a dobytek pod rukou neprodávám, stačíme ho se.rat sami

Ne-chovatel

5.12.2016 12:30
Ne-chovatel

XXX.XXX.0.242

Víš jak ty profesore dopadneš, pokud se tedy nestaneš typickým Čechem (co by vyjebal i s nacisty i s komunisty), což je právě to co se svobodomyslným příčí?

Dopadneš podobně jako ti lidi co ponich šel živnosťák, že každé jaro prodávají přebytky jahod s tím že jde o soustavnou podnikatelskou činnost. I kdyby to dělali plánovaně a za účelem zisku, jako třeba za komunistů můj děd, je to sotva na uživení se...

Tohle přesně Babiš, a po něm asi už i kdokoli jiný, udělá. Půjde po nejslabší kořisti aby naplnil státní kasu. Dělá to i dnes EET a registračními pokladnami a hlášeními DPH.

Představ si svět, kde nekoupíš nic od drobného chovatele či pěstitele. Žádné švestičky z cizí zahrádky, žádný med, čerstvě nadojené mléko, domácí sýr, půlku prasete, králíka, vajíčka, brambory, cibuli, česnek,... Vše jen od těch větších, které navíc bude mít ten kdo má informace (které systematicky sbírá pod kontrolou) a kterým to bude dovoleno. Bude mezi nimi mnoho těch vydíratelných, odebírajích zboží od správných firem (třeba i jaké nechtějí, třeba i GMO které jsem tu nedávno zkoušel rozebrat), těch které se ještě nevyplatí převzít, těch jež lze zatím oslabit tím že je přinutíš levně dodávat jiným,...

Regulerní pokročilý nacismus, to je dnešní doba. Nevidí jen ten kdo je za to odměňován či z toho momentálně profituje. Špatný pojem odměňován, já vím že vidíte a víte, mrkněte do svědomí. Za svůj postoj budete až nastane čas spravedlivě souzen a možná že i na tomto světě budete vystaven sklizení ovoce odpovídajícímu vaší setbě.

5.12.2016 12:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pro klidně všechny OVCEZKOPCE smajlík

23 už zase závidím . Když jsem měl 23, byl jsem svobodný, bezdětný, zdravý, svět mě ležel u nohou, nepotřeboval jsem NIC. Pak se to začalo kupit - budu se ženit, budu potřebovat víc peněz abych měl kde bydlet, budu chtít děti, ty budu chtít mít vystudované, tak hurá do práce, pak hurá do líp placené práce... Pak jsem měl kolem sebe děti, měl své jisté, své zařízené, stále jsem byl frajer. Najednou jsem zjistil, že kamarádce se zabil manžel a zůstala doma bez práce, bez vlastního bydlení s dětma. Hřebínek mě trošku spadl a začal chroustat chrobák nejistoťák - co kdyby to postihlo i mou rodinu. Mezi tím jsem poznal rodinu, kde měli od narození těžce nemocné dítě. Udržení dítěte při životě bylo tak drahé, že si to děvčico nedovedeš představit. Mezi tím mě těžce onemocněla mamka. Opět drahá léčby ježdění po vyšetřeních, rehabilitacích... Pak první ( z několika následných během 10 let) mrtvice u tatínka = léčba rehabilitace, ježdění na kontroly, vyšetření... Mám pokračovat? Nebo už vám závity trošku seply a chápete vo co goooo? (výše uvedený příběh je smyšlený, ale je dost velká pravděpodobnost že se mohl, nebo může stát! )
Že vy si tady machrujete svobodou je hezké, přeju vám to a to upřimně, protože vím co to je svoboda, (dokonce si ji momentálně dost užívám, neboť jsem jenom nenadával na režim a snažil jsem se! ) Ale až jednou domachrujete, sundáte klapky a uvidíte plné nemocnice, ústavy pro nemohoucí, opuštěné děti atd. (omlouvám se nemocnicím a ústavům, ale líp to hraje na city než nějaký jaderný výzkum :) ) Zkuste si položit otázku kdo to platí?
To je opravdu strašná frajeřina být mladý, zdravý, svobodný, nikoho nepotřebovat... Všeho dočasu děvče! Navíc základem státu je rodina! Tak se ptám co vy děláte pro stát? (doufám že rodinu aspoň plánujete, protože pokud vím nedávno jste sháněla chlapa)
Příště než tu na mne začnete křičet (bylo to slyšet až sem) tak si pořádně přečtěte co jsem napsal a nepodsouvejte mě velkého bratra, a pod.. Taky jsem nikde nepsal že to za žádných okolností NEJDE! Psal jsem zcela jasně, že nejde, protože by to nefungovalo dlouho!
Víte že jsou země kde je prestiž když odvedete hodně daní ? Tady to ale tak brzy nebude a to nejen kvůli politikům.
Hezký den, jdu zkontrolovat udírnu

5.12.2016 13:04
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nechovateli, jistě znáš pořekadlo, že NA CHUDOBU TŘEBA BIČ !
Sedni do auta, zajeď si před první obchodňák na který narazíš. Už před dvěma hodinama nebylo kde zaparkovat. Podívej se těm všem do nákupních košíků co DENNĚ za zbytečnosti kupují a řekni jim proč si něco nyvypěstují, nevychovají (aspoň děti když ne zvířata) doma. Pak se jich zeptej na Babiše... Na závěr ji připomeň že z košíku zapomněli vyndat seriózní časopis třeba Blesk

A víš jak dopadneš ty? Staneš se chovatelem a budeš závidět Daliborovy, že si vystačil s houslema

Víš co je ale největší sranda. Že už jsem tu za schvalovatele a obhajovatele EET. Což už opravdu jsem. Přito mě v samém začátku šlo jen o to, aby si ti největší křiklouni uvědomili, že si za to můžou sami! A taky nemám rád když někdo ze mne dělá víc než okatě ještě většího blbce. (já se klidně přiznám, že blbec jsem ať mají některé radost)
Navíc už je to pár měsíců co jsem napsal, že jsem volil Babiše i za cenu že mě strouhne nějaké ty výhody, přidá práce..., ale zvolit Babiše byla pro mne výzva. Volit něco z oho co už tu bylo, bych se styděl a nejít k volbám.... je zbabělost!

Ne-chovatel

5.12.2016 13:43
Ne-chovatel

XXX.XXX.252.11

Ve své hloupousti (či domnělém předání moudra těm hloupým) a nadutosti jsi profesore vystihl podstatu.

Základem svobody je opravdu umožnit státu (dnes prezentovaném republikou protože takový stát přijímáte) vykonávat jen činnost o kterou občan stojí.

Já ti kašlu na tvůj pocit ohrožení a vnitřní potřeby a vše bylo jak ty chceš!

Já vidím že odvádím mnoho (konkrétně já přes 75% ze všeho co vytvořím), obecně se dá říci že každý člověk který má přes 20 000, - Kč hrubého vytvoří a odvede republice ročně 400 000, - Kč.

K čemu je mi republika, která mne ždíme až do mrtě, když moji rodiče nedostanou ani důchod odpovídající tomu co vyprodukovali. Já už nedostanu žádný, stát si každý rok půjčije na to aby na důchody vůbec měl zhruba tu sumu co vyprodukuje zmíněných 10 000 lidí, tedy to znamená že zmařil jejich celoroční práci. Já nechci a budu-li moci tak nepřipustím abychom já, mé děti, jejich děti, tento dluh splácely.

Ber mne třeba v určitém duchu za svého nepřítele. Nebudu-li nechán na pokoji, nebo dojde-li jednou k výraznější separaci dvou takto odlišně myslích stran (myslitelů je nás víc, ale hrubou lini konfliktu jsem popsal myslím dobře) tak prostě jednou dojde i na životy. je to o tom, že už nebude mít smysl kam dále uhnout a o skryté občanské válce.

Ty ani netušíš jak je těžké s lidmi jako ty žít. My s vámi normálně fungujeme a většinou si ani tu schizofrenní situaci nepřipomínáme a jen doufáme že více zz vás dostane rozum než nastane opravdu nesnisitená doba. A doba se nelepší, naopak po mnoho generací zhoršuje, a to právě i proto že se mění stav mysli vás postižených chorbným nezdravým myšlením.

Byl bych rád kdyby sis uvědomil, že jsem se vůbec nezmínil o sociálnu, protože to je věc každého a jak sám říkáš s tím jak člověk žije a stárne se názor mění. Stejně jako řešení takovýchto problémů. A že mimochodem v minulosti byla spousta skvělých řešení provozovaných v rámci rodin či komunit a všechny byly systematicky zničené aby je nahradila čím dál větší bída. O tomhle se tu ale bavit nebudu.

To podstatné je, že je rozdíl odvádět státu peníze (a práci/hodnotu, tu odvádíte mnohdy aniž by byla řádně kompenzována, kdo chce tak pochopí že to co vyjadřují peníze za produkt není vždy vše) na službu o kterou stojíte a být nucen odevzdávat peníze za něco o co nestojíte a zároveň si tím platit rozšiřování takových služeb a obranu proti tomu jak byste tomu vzorovat nebo se dnes dokonce již jen ozvat. O tom, že jste ekonomicky ždímán i utlučen byrokrací, abysti si nemohl pískat nemluvě. Když bysme se měli podívat na tu poskytovanou a námi placenou službu, tak myslím že není potřeba se v tomk vrtat a stačí zmínit že je záměrně vytvářen bordel takového charakteru aby byl jedinec vždy napadnutelný, postihnutelný, okradatelný.

Vážení. I mnoho z vašich známých a příbuzných může být jedním z těch řekněme 500 000 lidí přisátých přímo na cecek vaší republiky. Myslím, že celkově bude asi další 1 000 000 000 napojený na stát a měl by závažný problém kdyby došlo ke změně, třeba protože doufá že i jeho děti se zašijí někde v teplíčku a budou páchat nějakou lidem i Bohu odpornou činnost, ale však co že...

Vzbuďte v sobě smysl pro spravedlnost a být rovný, i když nemáte žádné vzory, protože není kolem nás téměř nikde. Pokud toho nejste schopni nedivte se, že vám občas vytkneme jak odporné a slizké vás vnímáme. Tohle je psaná komunikace, ale s tím jak se blíží konec času (a návrat Krále králů a spravedlnosti) si mnozí z nás čistějších a prostějších uvědomujeme stále více tu odpornost v chování mnohých z vás, vaše zvrácená mysl (která v sobě umlčela i svědomí ke svým dětem, nemusí světem proplouvat jako vy, nemusí se vám je podařit stejně pokřivit) vás činí odpornými již při setkání (člověk vnímá stále zřetelněji váš způsob jednání a myšlení) a přinejmenším já se vás straním (štítím).

5.12.2016 13:47
profesor1

XXX.XXX.192.98

Velká omluva Ovcezkopce. Pochopil jsem špatně 23 let.23 let je OSVČ. Na věk 23let byla pak má nemístná poznámka, což se jí netýká. Vím že si tu omluvu už můžu strčit někam, ale.... OMLOUVÁM SE!

Ne-chovatel

5.12.2016 14:05
Ne-chovatel

XXX.XXX.45.176

Pokud lidi opravdu potřebujete jít k volbám pro pocit, že jinak je to plané tlachání a ničemu nepomůžete (já se tomu nesměji)...

Jděte a odevzdejte neplatný hlas. Nejlépe na ten lístek i napište svůj názor na politiku, vládu, kandidáty,...

A nejde jen o alespoň nějaké snížení financování nepřátel snažích se ovládat vaši zem a vás (i když i to by mohlo některou stranu zruinovat, nepočítají s tím), ale i o ovlivnění a vyjádření vašich názorů. Jenak v těch komisích jsou buďto přímo ti systematicky a zbytečně pobírající vaše peníze, nebo ti mladí a naivní kteří se takovými teprve stanou. Naše běžné pokřikování a sakrování se k nim asi opravdu nedonese (jsou tak vychovaní). Takhle budou mít možnost zjistit, že jinak než oni přemýšlí mnoho lidí. Dříve se dokonce tato vyjádření zaznamenávala, dnes si nemyslím že si někdo dělá starosti s tím co se lidé snaží vyjádřit ať již veřejně nebo u voleb.

Základem však je a vždy bude odříznout nepřítele od financí, nefinancovat vlastní autogenocidu, o nic menšího nejde. Proč to děláte? Protože mnoho z vás, jeden vedle druhého, jste prachobyčejné prodené prostitutky, míste krve máte chcanky. Kdyby ne, nikdy by to v mé zemi nevypadalo jako to vypadá.

5.12.2016 14:42
profesor1

XXX.XXX.192.98

Já šel k volbám s pocitem aby nevyhráli ti, nebo ti a s vírou že třeba se to pohne....
A vy si opravdu myslíte že někoho zajímá co napíšete na lístek? Lidi v komisi - rychle spočítat a rychle domů, různých výkřiků jsou za ty dva volební dny naposlouchaní až až.
Vy jste si vybral ať se vám to líbí nebo ne tu nejjednodužší cestu. Přeji vám ať vám to vydrží co nejdýl. Škoda že každá svoboda někde končí.
Navíc se mě zdá, že jste z té svobody (BEZ URÁŽKY!) takový magor, že se bojíte se nazvat chovatelem a alibisticky si napíšete -ne-chovatel, protože kdyby jste byl chovatel už jste proti svobodě
Svoboda myslím nefungovala nikdy, jestli se pletu tak mě opravte. Sám přiznáváte že váš boj je pouze běžné pokřikování a sakrování. Jestli víte jak by to mělo fungovat tak sem s tím, jestli jste ale realista a tam někde v zadu stejně víte že to nejde, tak je tahle debata zbytečná. Jako že je.

5.12.2016 15:05
ovcezkopce

XXX.XXX.211.136

profesor1 napsal(a):
Pro klidně všechny OVCEZKOPCE smajlík

23 už zase závidím . Když jsem měl 23, byl jsem svobodný, bezdětný, zdravý, svět mě ležel u nohou, nepotřeboval jsem NIC. Pak se to začalo kupit - budu se ženit, budu potřebovat víc peněz abych měl kde bydlet, budu chtít děti, ty budu chtít mít vystudované, tak hurá do práce, pak hurá do líp placené práce... Pak jsem měl kolem sebe děti, měl své jisté, své zařízené, stále jsem byl frajer. Najednou jsem zjistil, že kamarádce se zabil manžel a zůstala doma bez práce, bez vlastního bydlení s dětma. Hřebínek mě trošku spadl a začal chroustat chrobák nejistoťák - co kdyby to postihlo i mou rodinu. Mezi tím jsem poznal rodinu, kde měli od narození těžce nemocné dítě. Udržení dítěte při životě bylo tak drahé, že si to děvčico nedovedeš představit. Mezi tím mě těžce onemocněla mamka. Opět drahá léčby ježdění po vyšetřeních, rehabilitacích... Pak první ( z několika následných během 10 let) mrtvice u tatínka = léčba rehabilitace, ježdění na kontroly, vyšetření... Mám pokračovat? Nebo už vám závity trošku seply a chápete vo co goooo? (výše uvedený příběh je smyšlený, ale je dost velká pravděpodobnost že se mohl, nebo může stát! )
Že vy si tady machrujete svobodou je hezké, přeju vám to a to upřimně, protože vím co to je svoboda, (dokonce si ji momentálně dost užívám, neboť jsem jenom nenadával na režim a snažil jsem se! ) Ale až jednou domachrujete, sundáte klapky a uvidíte plné nemocnice, ústavy pro nemohoucí, opuštěné děti atd. (omlouvám se nemocnicím a ústavům, ale líp to hraje na city než nějaký jaderný výzkum :) ) Zkuste si položit otázku kdo to platí?
To je opravdu strašná frajeřina být mladý, zdravý, svobodný, nikoho nepotřebovat... Všeho dočasu děvče! Navíc základem státu je rodina! Tak se ptám co vy děláte pro stát? (doufám že rodinu aspoň plánujete, protože pokud vím nedávno jste sháněla chlapa)
Příště než tu na mne začnete křičet (bylo to slyšet až sem) tak si pořádně přečtěte co jsem napsal a nepodsouvejte mě velkého bratra, a pod.. Taky jsem nikde nepsal že to za žádných okolností NEJDE! Psal jsem zcela jasně, že nejde, protože by to nefungovalo dlouho!
Víte že jsou země kde je prestiž když odvedete hodně daní ? Tady to ale tak brzy nebude a to nejen kvůli politikům.
Hezký den, jdu zkontrolovat udírnu

Milý profesore, díky za tu děvčicu. Že jsem OSVČ 23 let znamená, že třiadvacet let jsem zodpovědná jen sama sobě. Jinak mi táhne hodně blízko na padesát a co se týká rodiny et cetera, myslím, že už to mám celkem srovnané a pokud mě paměť neklame, ani žádného chlapa nehledám, tím míň na fauně, haha, to jste mě pobavil - no hlavně, že "VÍTE"
Další diskuse nemá smysl.

Ne-chovatel

5.12.2016 15:21
Ne-chovatel

XXX.XXX.95.216

Nemyslím si že někoho zajímá co napíše kdo nalístek ani kamkoli jinam... Také mne ostatně nezajímá co ti placení státem vymýšlejí a asi i někam píší.

Já jen vím, že proto že je česká společnost taková jakou jsem ji popsal, že ničeho jiného zatím nebudou schopni. I tohle nic napomůže přinejmenším snížit indoktrinaci vašich dětí a udržení si povědomí o tom co to znamená stát si za svým o čem víte že je to správně a zdravé.

Vy mi tu hlavně netvrďte, že jste ten jeden z těch obyčejných, systematicky se snažíte ovlivňovat a zatáhnout i ostatní do té stoky která vám vyhovuje, jste aktivní. Proto jsem si dovolil vás přímo nazvat nepřítelem.

Ono se to špatně popisuje a zvláště napasované na stát a zákony (které mne nezajímají, stejně jako vaše republika - co nejvíc to jde a věřte mi buďte rádi, že to zatím jde). Myslím, že kdybysme se viděli osobně brzy vám budu říkat vše to nechutné co máte ve svém srdci a mysli (a co dnes přijímáte jako nic neškodného, normálního). Jednou jsem to už zkusil (včetně definování toho jak se dotyčný chová a proč) protože už jsem jeho jed nemohl dále snés, no nepřijal to chlap i když na čas se mu svědomí asi silně probudilo. V každém případě mě se ulevilo, že ho nepotkávám, a tokový by to byl pro většinu nevnímavých hodný a pozorný člověk. Nemysli si, že všichni hrají tu vaši, i svoji vlastní, hru a nechávají se automaticky (aniž by si to ještě uvědomovali) a záměrně manipulovat. Já navíc znám mnoho lidí, kteří záměrně přijali svět jaký je, tak jak se právě snažíš prezentovat, dokonce záměrně aby měli klid a prosperovali. Někteří to tak prostě nechtějí udělat, třeba by se museli před svými dětmi a Bohem stydět (navíc by zmařili i ty děti), navíc je to tak prostě v nich. Přesto považujeme ty jako ty za lidi, přátele a kamarády, jen občas si je dovolíme nazvat oprávněně jako nepřátele a prodejné dě vky které pomáhají kazit zem.

Když už jinak nemůžete. Nezapomeňte prosím, že i špinavými penězi které pominou (a konáním) si můžete dělat přátele abyste byli přijati do věčných příbytků. Ale opravdu pozor na tu faleš v myšlence a srdci (když něco děleáte z důvodů odporných), je to vnímatelné i když synové zlého to přehlížejí. V mých očích (a věřím že tedy ani mého Pána ježíše) vám ale nebude odpuštěno to, že se snažíte zmařit, stejně jako jste vy, další.

Jinak se občanskými válkami (s vašimi sousedy) a podobně příliš nevzrušujte. Bude vše brzy mnohem horší a podstata proč bojovat a za co stejná (za holé živobití a svobodu). Jsem zvědavý zda budete schopen přidat se na stranu těch co opravdu pozvednou zbraň na svou vlastní obranu, když situace může být podobná te dnešní jen už nic z toho co budete moci nabídnout (aby se nezměnil zásadně váš způsob života) nebude nikdo chtít přijmout. On ani to lpění na životě nebude až tak důležité, což brzy poznáte.

5.12.2016 16:07
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když už jsme u toho Ježíše, tak si připomeňme jeho pár výroků. Třebaaaa " co je císařovo císaři " Tak to nezapomeňte připomnět těm co daně nechtějí platit.
Nebooo " poslední budete prvními" ( celníci a nevěstky, narozdíl od farizejů), taky řekl " já jsem láska", tak mě tu prosím nevyhrožujte.
A taky řekl " milujte své nepřátele". Proto mě vůbec nevadí že mě nazýváte nepřítelem.
Shodneme se doufám na tom, že Bůh je jeden!

5.12.2016 16:46

profesor1 napsal(a):
Když už jsme u toho Ježíše, tak si připomeňme jeho pár výroků. Třebaaaa " co je císařovo císaři " Tak to nezapomeňte připomnět těm co daně nechtějí platit.
Nebooo " poslední budete prvními" ( celníci a nevěstky, narozdíl od farizejů), taky řekl " já jsem láska", tak mě tu prosím nevyhrožujte.
A taky řekl " milujte své nepřátele". Proto mě vůbec nevadí že mě nazýváte nepřítelem.

Myslím, že se shodneme ve spoustě věcí, a to všichni. Jeden z velkých hříchů je rozdělovat lidi jakýmkoliv způsobem. Pak jsou lehce ovladatelní a lehce podlehnou zlu. A proti němu pomáhá jen láska k bližním. Já tu nacházím jen lidi s různými názory, různými zkušenostmi, žádné nepřátele. Vás, Profesore, a jiné taky, považuju za přátele, i když jsem je nikdy neviděla.
Bůh je opravdu jen jeden pro všechny.

Ne-chovatel

5.12.2016 17:00
Ne-chovatel

XXX.XXX.9.246

Hahaha. Syn zlého se mne snaží poučit o cestě vedoucí k životu.

Kdyby se stalo, že by věřící - jejichž počet je nyní v mém národu, vůči zbytku společnosti, naprosto zanedbatelný, a to i proti době vzniku těch výroků které zmiňujete - opravdu poprosili Boha za dosazení dobrého vůdce národa svého, a byli vyslyšeni (Bůh dělá co si usmyslel), tak by vaše připomínka měla smysl.

Jistě, ani dnešní republika a její představitelé (rozhodně nejde o vůdce, natož národa mého) nejsou lidé ve svých pozicích aniž by to Bůh strpěl (tedy jsou jimi ne náhodou nýbrž z vůle Boha, i kdyby pro jejich dosazení udělal první a posledná zlý/satan/ďábel). Vámi vyřčené však rozhodně nemá platnost. V zásadě (určitým způsobem) nemělo platnost nikdy, jenže i první Kristovi následníci byly značně zákoníky a nebyli schopni opravdu svého pána následovat a jít po té správné cestě, najít pravdu a život.

Proto se mi tak těžko, a činím to v zásadě nerad, komunikuje. Není snadné vyjádřit myšlenku, podstatu, to co je spravedlivé a za jakých podmínek, to že mi na vás záleží a mám vás rád i když vám zdánlivě nadávám a celou společnost národa mého označuji za dě vky s chcanky na místo krve. Třeba stále ještě doufám, že i vaším vlastním přičiněním se můžete mnozí změnit. Nepomůžete tím zemi ani národu, ale sobě. Ostatně co je to národ, skupina jednotlivců, mohou přebírat jeden od druhého vše zdravé a hodnotné, stejně jako to nyní činí opačně a propadají zlu. Já vám k tomu přejí odvahu a sílu, poprosím Boha aby se nad vámi slitoval a vyzkoušel zda nejste hoden přijmout dary jeho. Mnohem lépe pak porozumíte o čem to zkouším mluvit.

5.12.2016 17:22
tom.tady

XXX.XXX.83.88

profesor1 napsal(a):

A Mohamed je jeho prorok ;).

5.12.2016 17:41
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Hele, jinak Profesore, pro mně a mnoho dalších není svoboda o tom pohonit si ego, nacpat vlastní břicho a ostatní, ať vezme čert. Je to tom dělat rozhodnutí na základě vlastních znalostí, svědomí a dovedností a moci za ně převzít zodpovědnost. Samozřejmě (pro mně), že s ohledem na to, jakým způsobem mé jednání ovlivní ostatní. To je základ. Nikdo nežije ve vzduchoprázdnu, potřebujeme jeden druhého - rodinu, přátele i sousedy s kterými si občas hrubě nerozumíme.

Proto mě nebetyčně se.ou politici, kteří se nám snaží namluvit, že za průsery tady může nějaká skupina našich bližních - tu hospodští (počkejte si na 2018. kdy eet budou muset řešit zemědělci), tu neziskovky (samozřejmě. že jsou některé zakládané čistě účelově pro vyvedení peněz z eráru, ale to není neziskovka, to je TUNEL, znám jich spoustu, kde si vedení nedá výplatu, aby mohli vyplatit zaměstnance, o tom, že si neproplácej náklady jako telefony, dopravné a stovkách hodin práce ani nemluvě) jindy zase OSVČ (ale jo, tak maj menší podíl odvodů, ALE - žádných pět týdnů placený dovolený, drobné nemoci v podstatě neznají, teda musí je ignorovat, protože když neděláš, tak nejíš, po eráru nic nechcou a snaží se sami, dávají práci jiným, mají zodpovědnost vůči zaměstnancům, zákazníkům, vlastní rodině).

A teď ti ti borci nahoře tvrdí, že za ten bordel tady můžeme my? TVL, s těma miliardama, co ti hajzlíci rozkradou a nesmyslně rozfofrujou?

Jasně, je tu bordel, krade se a rozhodně je potřeba s tím něco dělat. Ale daleko větší průser je to, že nás poštvávaj proti sobě lidi, kterým jde jen a jen o moc anebo prachy. Anebo o moc prachů. A po nás lezou nahoru s cynickým úsměvem. Babiš je jen další v řadě, který to "Myslí upřímně".

Tož se neštěkejme mezi sebou. Každá řehole má něco. Není med bejt zaměstnanec ani zaměstnavatel. Blbci a vyčůránci budou v každé profesi, stejně jako lidi slušní a poctiví.

Největší zlo jsou ti, co se nám snaží namluvit, že stojíme proti sobě a "peklo jsou ti druzí".

Tak žádný hádáníčka a kdo ještě nedal hovadům, ať je nakrmí a jde zkontrolovat udírnu.

5.12.2016 18:07
ovcezkopce

XXX.XXX.211.136

tom.tady napsal(a):
Hele, jinak Profesore, pro mně a mnoho dalších není svoboda o tom pohonit si ego, nacpat vlastní břicho a ostatní, ať vezme čert. Je to tom dělat rozhodnutí na základě vlastních znalostí, svědomí a dovedností a moci za ně převzít zodpovědnost. Samozřejmě (pro mně), že s ohledem na to, jakým způsobem mé jednání ovlivní ostatní. To je základ. Nikdo nežije ve vzduchoprázdnu, potřebujeme jeden druhého - rodinu, přátele i sousedy s kterými si občas hrubě nerozumíme.

Proto mě nebetyčně se.ou politici, kteří se nám snaží namluvit, že za průsery tady může nějaká skupina našich bližních - tu hospodští (počkejte si na 2018. kdy eet budou muset řešit zemědělci), tu neziskovky (samozřejmě. že jsou některé zakládané čistě účelově pro vyvedení peněz z eráru, ale to není neziskovka, to je TUNEL, znám jich spoustu, kde si vedení nedá výplatu, aby mohli vyplatit zaměstnance, o tom, že si neproplácej náklady jako telefony, dopravné a stovkách hodin práce ani nemluvě) jindy zase OSVČ (ale jo, tak maj menší podíl odvodů, ALE - žádných pět týdnů placený dovolený, drobné nemoci v podstatě neznají, teda musí je ignorovat, protože když neděláš, tak nejíš, po eráru nic nechcou a snaží se sami, dávají práci jiným, mají zodpovědnost vůči zaměstnancům, zákazníkům, vlastní rodině).

A teď ti ti borci nahoře tvrdí, že za ten bordel tady můžeme my? TVL, s těma miliardama, co ti hajzlíci rozkradou a nesmyslně rozfofrujou?

Jasně, je tu bordel, krade se a rozhodně je potřeba s tím něco dělat. Ale daleko větší průser je to, že nás poštvávaj proti sobě lidi, kterým jde jen a jen o moc anebo prachy. Anebo o moc prachů. A po nás lezou nahoru s cynickým úsměvem. Babiš je jen další v řadě, který to "Myslí upřímně".

Tož se neštěkejme mezi sebou. Každá řehole má něco. Není med bejt zaměstnanec ani zaměstnavatel. Blbci a vyčůránci budou v každé profesi, stejně jako lidi slušní a poctiví.

Největší zlo jsou ti, co se nám snaží namluvit, že stojíme proti sobě a "peklo jsou ti druzí".

Tak žádný hádáníčka a kdo ještě nedal hovadům, ať je nakrmí a jde zkontrolovat udírnu.

Amen

5.12.2016 18:20
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ne -chovateli, příteli můj. Ostatní mě potupně připomněli, že ještě bylo řečeno - "nesuďte, nebo sami budete souzeni"
Tak že se studem přijímám hlavně od Toma a od stále pozitivní Oreb1 víc než dost srozumitelné poučení.
A vám příteli, protože díky Bohu jsem pochopil kam vás zařadit poradím, aby jste si sbalil kartáček, ponožky a byl připraven, protože brzy přiletí na meteoritu a veme jen pár vyvolených. Byl bych nerad, kdyby jste to zmeškal!

Ne-chovatel

5.12.2016 20:48
Ne-chovatel

XXX.XXX.252.12

Přátelé ti radí správně, ale ty si uvědom, že je potřeba být "přísný". Představ si, kdyby to bylo možné, že by vítězem, jemuž bude dáno vládnout národu železnou holí, podobně jako Kristus, byl některý z lidí smýšlejících podobně jako ty. Já bych si hodil mašli a do takového království vůbec nešel.

I to nejmenší hovado z takových lidí by mi byl natolik odporný, že bych s ním na věčnosti nechtěl být, natož pod jeho vládou.

Proto jsem rád, že nic Bohu odporného neprojde do království Božího, že cesta je úzká a málokdo je po ní schopen a ochoten jít. Stále (i dnes) platí, že i nevěstky a výběrčí daní jsou před mnohými ostatními.

5.12.2016 20:54

Ne-chovatel napsal(a):
Přátelé ti radí správně, ale ty si uvědom, že je potřeba být "přísný". Představ si, kdyby to bylo možné, že by vítězem, jemuž bude dáno vládnout národu železnou holí, podobně jako Kristus, byl některý z lidí smýšlejících podobně jako ty. Já bych si hodil mašli a do takového království vůbec nešel.

I to nejmenší hovado z takových lidí by mi byl natolik odporný, že bych s ním na věčnosti nechtěl být, natož pod jeho vládou.

Proto jsem rád, že nic Bohu odporného neprojde do království Božího, že cesta je úzká a málokdo je po ní schopen a ochoten jít. Stále (i dnes) platí, že i nevěstky a výběrčí daní jsou před mnohými ostatními.

Pýcha a víra ve vlastní nadřazenost je taky hřích. Snad by bylo dobré, ne-chovateli, si zamést nejdřív před vlastním prahem.

5.12.2016 20:57
5.12.2016 21:08
pajca

XXX.XXX.73.177

Ne-chovatel napsal(a):

Fando, že jsi zase utek. Vrať se a neblbni. Už tě určitě hledají a mají o tebe strach,
aby se ti něco nestalo. Dnes se to čertama všede jen hemží a za chvílí bude
večerka. Tak alou zpátky. A prášky ber jak ti doktor předepsal.

Ne-chovatel

5.12.2016 21:22
Ne-chovatel

XXX.XXX.0.242

Dodatečně reaguji na "Jestli víte jak by to mělo fungovat tak sem s tím, jestli jste ale realista a tam někde v zadu stejně víte že to nejde, tak je tahle debata zbytečná. Jako že je."

To je právě ten nejhlubší omyl jakého se dopouštíte.

Připusťme, že jsou indície (vzkaz Boha), že to nebude lepší, ale stále jen horší. Přeto je jediná správná a smysluplná cesta zůstat čistý. Souvisí to s předchozím příspěvkem, že nic nečistého nepřetrvá a nebude mít podíl na Království Božím.

Jenže, a to lidi jako ty profesore nejsou schopni pojmout, je to naší součástí (neusilujeme o to až tak vědomě jak si možná představujete), je to něco co nám bylo Bohem předáno (nebo právě proto jací jsme nám to předal, přeber si to jak jsi schopný) a je to naší součástí, kterou nezměníš ty ani jiný. A buď si jistý (ať ti zlý našeptává cokoli, nebo před těmi co s ním mají skutečný kontakt tvrdí cokoli) Bůh si nedá vzít nic co je jeho a patří mu. My zase nelpíme na životě až do konce.

jestli ti teď připadám profesore jak blázen, tak si buď jistý že i někteří z vlády ČR vědí o čem píši a na co narážím.

5.12.2016 21:43
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Pajca válíííí

5.12.2016 22:58
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kubo to by se u našich čertů stát nemohlo. U nás jsou koblihy ve znamení začátku masopustu, vy v těch Čechách zase všechno špatně. Pak se nemá nadávat na vládu.

Když se nejtemnější Temnosti dneska zeptá čerta v hodnosti vraníka : "Kde máš Valacha?" Tak mu ukáže tohle:

5.12.2016 23:01
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přesněji tohle: ( ale mrkne u toho taky, protože ví že potrestán nebude, neboť čisté vepřové napůl se skopovým, žádný kuřecí separát = žádné ptačí pírko! ).

6.12.2016 08:29

profesor1 napsal(a):
Přesněji tohle: ( ale mrkne u toho taky, protože ví že potrestán nebude, neboť čisté vepřové napůl se skopovým, žádný kuřecí separát = žádné ptačí pírko! ).

Profesore, vypadá to moc krásně...letos to mám v lednici taky, i když jen na ochutnání Slivovici jsem dostala, protože jsem darovala naše švestky kamarádovi do sudu a klobásky mě mají navnadit, aby naši berani nekončili pouze v mrazáku Zatím oboje "koštuje" hlavně manžel

MyšLenka

3.2.2017 22:16
MyšLenka

XXX.XXX.11.210

Jestli je pro vás EET likvidační, zkuste výměnný obchod. Můžete měnit věci, potraviny i různé služby, výpomoc... Web je zdarma:
http://vymennyobchod.freeforums.org/index.php.

4.2.2017 14:50
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Jj, jasně! Vyměním tady těch pět piv a utopence za papírové obrázky s ksichtama význačných osobností našich dějin. Aneb jak platit pivovaru za kegy ve dřevě, pletenejch ponožkách a sousedovic husou .

4.2.2017 23:24
lesakm

XXX.XXX.104.26

Jak Anofert zlepšuje výběr daní ? díky serveru Echo24.cz víme, že ročně Babiš získává od své firmy 90 miliónů a nemusí z nich platit žádné daně. Těch 90 miliónů totiž, jak vyplývá z výše uvedeného, dostává doslova po haléřích. Má proto zaplatit velké množství daní (zpočátku měl tři miliardy jednotlivých daňových základů), avšak každá jednotlivá daň je tak nepatrná, že se zaokrouhlí na nulu. A jestliže máte třeba miliardkrát zaplatit nulu, zaplatíte kolik? Nic. Dobře vymyšlené, ne?

5.2.2017 10:12
lilo

XXX.XXX.201.210

No a vy myslite ze ti ostatni to nedelaji jinak? pokud v tom spatrujete trestuhodne jednani asi bych se byt vami obratila na policii odbor financni kriminality a ne si tu vylevala srdce na chovatelskem serveru...

5.2.2017 10:18
profesor1

XXX.XXX.192.98

"........ - Chyťte zlodějéé é é é é"

5.2.2017 10:53

Lesakm: ono je ale uplně jedno co on provede, kde co nakrade, co na něj kdo kde vyšťourá, protože to tupý stádo ovcí co ho volí mu to stejně promine nebo ho budou ještě obhajovat

5.2.2017 11:06
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja ho nevolim... a ani mu nijak nefandim... ale kdyby nebyly predesle vlady takove tak by nedali sanci vzniknout tomu co tu je... on sice nekrade o moc min... nez zbytek spolecnosti... jelikoz je dokazano ze krade vzdy 10% populace a 80% populace vzdy kdyz k tomu ma prilezitost... takze kazdy si hrabnete do svedomi... a tupemu stadu se musim usmat... protoze media si s tim stadem dost pekne hrajou a mraveniste se hemzi... jedna kauza za druhou vsichni nespokojeni no tak pokud jsou tak nespokojeni at vyrukuji s necim... jdou delat kampan... babis to udelal skvele vyuzil dalsi jen dalsi obelhani "vymente politiky" ktere se nekonalo... leskam vy volite topku nebo ods... me se libi jejich volebni slib... ze zrusi EET... prd zrusi... se svymi 8 procenty :) to je pekna utopie... a nebojte se i s babisem i bez nej... se na ostatni dostane...

5.2.2017 11:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Volby se blíží! To jsem zvědavý jakou dáte radu tomu tupému státu, aby volilo správně?!

5.2.2017 21:27
igor

XXX.XXX.96.23

Já sice nepsal nic o tupém stádu, ale radu dám - nevolit nikoho, kdo měl něco společného s bývalým režimem. A hlavně ne Hrabiše - víš, profesorskej, kolik všechny jeho firmy berou denně na dotacích?

5.2.2017 22:21
přezdívka

XXX.XXX.105.195

igor napsal(a):
Já sice nepsal nic o tupém stádu, ale radu dám - nevolit nikoho, kdo měl něco společného s bývalým režimem. A hlavně ne Hrabiše - víš, profesorskej, kolik všechny jeho firmy berou denně na dotacích?

To je ten pokřivenej pohled a závist a to umějí právě ty dotace. Dotace bere každý, kdo splní podmínky. Když je to jen troškař pobere pár tisíc. Ve velkém to dělá miliony. A když pobere miliony, může snadno každý rok obnovit třeba vozový park, postavit pár nových hal... V malém se tohle dělá hůř. Tam vyměníte starý křáp za trochu novější a místo haly alespoň zaflikujete střechu.

5.2.2017 22:22

Profesore pokud jsi členem tupého stáda a já se tě tim dotknul, tak si to tak neber Radu koho volit dávat nebudu, jen poprosím abyste nevolili Babiše a sympatičtější mi jsou strany od středu doprava

Igore nevím kolik berou jeho firmy denně na dotacích, ale pokud na ně maj nárok tak proč ne. Spíš jsem nikdy nepochopil, proč firmy vydělávající desítky, ne-li stovky milionů čistého zisku ročně by měl stát dotovat z daní, které vybere i od obyčejných lidí. To je ale námět k jiné diskuzi. Mě vůbec se celá dotační politika docela příčí, přestože jsou dotace třeba polovinou mého ročního příjmu.

6.2.2017 08:55
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jooo chlapci, protože tomu nerozumíme, tak jsme tam kde jsme. Přesněji - protože jsme tomu dříve nerozuměli!
Kubo, jak můžeš napsat, že je ti někdo sympatičtější?! Kdo? Kdo se z nich osvědčil? Vždyť to je jen samé plácání a lži. Např. kdo z vás věřil, že zákon o střetu zájmů - antibabiš něco vyřeší? Vždyť to bylo jasné že to Babiš neprodá. Opět jen plané a hlavně zase DRAHÉ! gesto od odpůrců.
Pravice - volí ji hlavně podnikatelé a....... Protože se měli jako prasátka v žitě. To nevidíte jak to funguje - všechno šíleně předražené, obyč dělník třeba 3 měsíce bez výplat a šéfové si neuberou ani korunu. Zeptejte se nějaké účetní jak to stále dělají(stejně vám to nemůže říct, pokud není jó známá). Máte známého u stavební firmy - zeptejte se ho jak se staví - kolik peněz se vyloženě ukradne.
EET je jeden z důkazů jak se pravičákům šláplo na kuří oko!
Igore, zjisti si kdo vlastní největší solárelektrárny u nás. A těmto socanům a odsákům, ty a všichni platíme myslím 80% z každé kilovaty kterou doma spálíš. To už ti nevadí?
A ty dotace si Babiš neschválil, jen věděl a byl chytřejší dříve než my všichni.

Ale jen můj názor, možná špatný, určo trošku dost naivní, ale zatím když vidím naštvané a nemohoucí Sobotky, Kalousky, Fialy....... tak jsem spokojený

6.2.2017 09:19

igor napsal(a):

A koho teda budete volit? :) Starsi rocniky vystudovaly za komance, ty jeste starsi byli ve strane a bude jen prekabatili a nebo coz me je simpatictejsi tak zustali komousema dodnes. A ty mladsi rocniky jako ktery? Porevolucni ditka? No potes koste. Jako neco jako je mladej Stropnickej? Kopat do pr..ele kudy se hne. Do vlady zadnej normalni "Clovek" nikdy nepujde. A kdyz tak brzo zacne s vlkama vejt.

6.2.2017 12:43
krabka

XXX.XXX.219.11

profesor1 napsal(a):
Jooo chlapci, protože tomu nerozumíme, tak jsme tam kde jsme. Přesněji - protože jsme tomu dříve nerozuměli!
Kubo, jak můžeš napsat, že je ti někdo sympatičtější?! Kdo? Kdo se z nich osvědčil? Vždyť to je jen samé plácání a lži. Např. kdo z vás věřil, že zákon o střetu zájmů - antibabiš něco vyřeší? Vždyť to bylo jasné že to Babiš neprodá. Opět jen plané a hlavně zase DRAHÉ! gesto od odpůrců.
Pravice - volí ji hlavně podnikatelé a....... Protože se měli jako prasátka v žitě. To nevidíte jak to funguje - všechno šíleně předražené, obyč dělník třeba 3 měsíce bez výplat a šéfové si neuberou ani korunu. Zeptejte se nějaké účetní jak to stále dělají(stejně vám to nemůže říct, pokud není jó známá). Máte známého u stavební firmy - zeptejte se ho jak se staví - kolik peněz se vyloženě ukradne.
EET je jeden z důkazů jak se pravičákům šláplo na kuří oko!
Igore, zjisti si kdo vlastní největší solárelektrárny u nás. A těmto socanům a odsákům, ty a všichni platíme myslím 80% z každé kilovaty kterou doma spálíš. To už ti nevadí?
A ty dotace si Babiš neschválil, jen věděl a byl chytřejší dříve než my všichni.

Ale jen můj názor, možná špatný, určo trošku dost naivní, ale zatím když vidím naštvané a nemohoucí Sobotky, Kalousky, Fialy....... tak jsem spokojený

EET je jeden z důkazů jak se pravičákům šláplo na kuří oko- Tak tyhle kecy vyloženě nesnáším.
Jsem zaměstnanec + mám malou hospůdku na vesnici a nějaký to hospodářství. Pracuji 365 dní v roce,16 až 22 hod denně. Nestěžuji si, vybral jsem si to sám. EEt samozřejmě mám, až na to že to stojí na moje poměry dost peněz, omezuje mě v podnikání a spousta věcí neni dořešená. Víte co mě nejvíc štve, jak někdo mele že podnikatelé kradou atd. Každej, at si vyzkouší podnikat. Jste jen závistivci, který si Babiš v tomhle národě vzkřísil. Dan.

6.2.2017 13:28
přezdívka

XXX.XXX.105.195

krabka napsal(a):
EET je jeden z důkazů jak se pravičákům šláplo na kuří oko- Tak tyhle kecy vyloženě nesnáším.
Jsem zaměstnanec + mám malou hospůdku na vesnici a nějaký to hospodářství. Pracuji 365 dní v roce,16 až 22 hod denně. Nestěžuji si, vybral jsem si to sám. EEt samozřejmě mám, až na to že to stojí na moje poměry dost peněz, omezuje mě v podnikání a spousta věcí neni dořešená. Víte co mě nejvíc štve, jak někdo mele že podnikatelé kradou atd. Každej, at si vyzkouší podnikat. Jste jen závistivci, který si Babiš v tomhle národě vzkřísil. Dan.

Teď jde o to proč to děláte? Kdyby jste měl dost prostředků ze zaměstnání, tak myslím, že místo lítání kolem hospodářství a hospody byste relaxoval. Možná na základní živobytí to stačí, ale na nějaké jak se teď říká volnočasové aktivity ani náhodou.Pořídit si něco navíc na to není a tak člověk kouká kde přijít k nějaké té koruně. Pak má sice peníze, ale už nemá na ty volnočasové aktivity čas a energii.

6.2.2017 13:36

Tak tak :) a ted co je lepsi. Nadavat na vsechno :).

6.2.2017 13:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Profesore pokud jsi členem tupého stáda a já se tě tim dotknul, tak si to tak neber Radu koho volit dávat nebudu, jen poprosím abyste nevolili Babiše a sympatičtější mi jsou strany od středu doprava

Igore nevím kolik berou jeho firmy denně na dotacích, ale pokud na ně maj nárok tak proč ne. Spíš jsem nikdy nepochopil, proč firmy vydělávající desítky, ne-li stovky milionů čistého zisku ročně by měl stát dotovat z daní, které vybere i od obyčejných lidí. To je ale námět k jiné diskuzi. Mě vůbec se celá dotační politika docela příčí, přestože jsou dotace třeba polovinou mého ročního příjmu.

Ja spis nechapu... proc financovani stran a jejich volebnich uspechu jde ze statniho rozpoctu... proc mam krmit 261 darmozroutu... mineno horni dolni komoru plus postmonarchisticky prezitek na hrade... kdyz volebni ucast je pod 25% usuzuju z toho ze o nejakej senat treba vubec neni zajem... tak proc ty pracovni pozice obsazovat... navic tu mame ustavni soud... a to uz vubec nemluvim o vsech tech podrztaskach ktere cely ten poslanecky aparat ve sve podstate ridi... protoze kazdy je nahraditelny... ale nikdo si pod sebou vetev nepodreze... no a dal... a znam jeden pekny vtip... ja budu volit komunisty... ale zatim neivm jestli ty z prava nebo ty z leva...
takze drazi moji nerozcilujte se...

6.2.2017 13:45

Volte voly...volte byky, jen nevolte bolseviky :).

6.2.2017 14:03

O politice se nechci bavit s nikým, na kom mi záleží. Každý máme nějaké ideály, pro jednoho jsou špatné a pro jiného dobré. Jenom vím, že debata o politice dokáže nadosmrti rozhádat sourozence, manžele i kamarády. Prostě beru lidi tak, že když mají jiný politický názor a ten mě přímo na životě v tuto chvíli neohrožuje, snažím se jim ten názor odpustit, už ani nevysvětluju, co si myslím já. Často se dá s lidmi docela hezky povídat, ale jak dojde na politiku, je to v háji.

6.2.2017 14:06

To je pravda...takova volba prezidenta, to bylo neco. Prazska kavarna v cele s ospalym knizetem, knize na placce s cirem... no v rodine mel dva obhajce a kdyz na to doslo tak jsme se postekali.) Opakovat bych to nechtel.

6.2.2017 14:12
profesor1

XXX.XXX.192.98

krabka napsal(a):

Každej ať si vyzkouší dělat správce státní kasy a zajistit pro stát výběr daní.......
Dane, ty si myslíš že kdyby jsi měl hospodu na lukrativním místě, že by tě nějaký větší podnikatel nesmázl jako máslo z podlahy? A víš jak by to udělal? Víš proč by si dovolil jít s cenama dolů?
A pokud vím, tak asi třeba pro tebe chtěl Babiš vyjímku Ale protože probudil ty závistivce, tak......
Taky jsem kdysi pracoval 365 dní v roce,16 až 22 hod denně. Snažil jsem se to ale dělat s efektem do budoucna! Tak že stále pracuji 365 dní, ale ty hodiny jsem jooo zredukoval

6.2.2017 15:03
lilo

XXX.XXX.201.210

No a proto si myslim ze by se statni sprava mela robotizovat... zni to sice jako sci fi... ale kdyz se na to podivate hloubeji.. tak robot neni vydiratelny, zkorumpovatelny... nema subjektivni nazor... :).

6.2.2017 16:09
krabka

XXX.XXX.219.11

profesor1 napsal(a):
Každej ať si vyzkouší dělat správce státní kasy a zajistit pro stát výběr daní.......
Dane, ty si myslíš že kdyby jsi měl hospodu na lukrativním místě, že by tě nějaký větší podnikatel nesmázl jako máslo z podlahy? A víš jak by to udělal? Víš proč by si dovolil jít s cenama dolů?
A pokud vím, tak asi třeba pro tebe chtěl Babiš vyjímku Ale protože probudil ty závistivce, tak......
Taky jsem kdysi pracoval 365 dní v roce,16 až 22 hod denně. Snažil jsem se to ale dělat s efektem do budoucna! Tak že stále pracuji 365 dní, ale ty hodiny jsem jooo zredukoval

Má předložit takovej zákon, aby ho nemusel za 14 dní upravovat. ted mi poslala známá účetní co všechno má mít eet, tak třeba i dva displeje. Není to tak dlouho jak Babiš ukazoval obyčejnej chytrej telefon, že to jako pokladna stačí. Tak co zase mlel. Dan.

6.2.2017 16:11
krabka

XXX.XXX.219.11

krabka napsal(a):
Má předložit takovej zákon, aby ho nemusel za 14 dní upravovat. ted mi poslala známá účetní co všechno má mít eet, tak třeba i dva displeje. Není to tak dlouho jak Babiš ukazoval obyčejnej chytrej telefon, že to jako pokladna stačí. Tak co zase mlel. Dan.

Http://ekonomika.idnes.cz/eet-sankce-hackeri-032-/ekonomika.aspx?c=A170206_134056_ekonomika_lve.

6.2.2017 16:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

lilo napsal(a):
No a proto si myslim ze by se statni sprava mela robotizovat... zni to sice jako sci fi... ale kdyz se na to podivate hloubeji.. tak robot neni vydiratelny, zkorumpovatelny... nema subjektivni nazor... :).

Ale dá se určitě heknout

6.2.2017 16:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

krabka napsal(a):
Http://ekonomika.idnes.cz/eet-sankce-hackeri-032-/ekonomika.aspx?c=A170206_134056_ekonomika_lve.

No vždyť to říkám, všechno se dá heknout

6.2.2017 16:32
lilo

XXX.XXX.201.210

Jedine co si myslim... ohledne eet... je to ze pokud nekdo chce vynucovat pouziti pokladen takovych a makovych... mely by byt standartizovane / homologovane pro danou sluzbu... a nejlepe i dotovane tim kdo jejich vyuzivani vyzaduje... a to ne zpetne ale dopredu... zaroven ta sluzba ma byt kazdemu srozumitelna a provedena tak aby si na to nemusel najimat agenturu...

6.2.2017 19:25
profesor1

XXX.XXX.192.98

Lilo, kupoval jsem NOVÝ kotel-typ kotle, který musel splňovat určitou emisní třídu. Instalovala - zapojovala mě ho firma, která na to musela mít osvědčení že je na to způsobilá-proškolená a stejně jsem musel dělat revizi - revizi nového kotle! ! ! Nezbývá než se smát, no a platit.

6.2.2017 20:49
lilo

XXX.XXX.201.210

Alespon vidis kolikrat zaplatis za jednu a tutez sluzbu...

7.2.2017 01:28
lesakm

XXX.XXX.104.26

lilo napsal(a):
No a vy myslite ze ti ostatni to nedelaji jinak? pokud v tom spatrujete trestuhodne jednani asi bych se byt vami obratila na policii odbor financni kriminality a ne si tu vylevala srdce na chovatelskem serveru...

Nevím které ostatní myslíte, domnívám se že ministra financí máme jen jednoho, kriminalita to není, jen takové malé zneužití díry v zákoně, ovšem je hodně podivné že ministr který na všechny strany vytrubuje jak všichni kolem mají platit daně z každého prdu se z druhé strany sám placení ve velkém vyhýbá, nemyslíte že by při té jeho propagandě měl jít první příkladem ? mě by to osobně přišlo normální, na rozdíl od tohoto, jsou tu však i další příklady kdy velké firmy neplatí nic a malí jak mourovatí podívejte se třeba na daň z převodu nemovitostí když si koupíte domek platíte, když si např. anofert koupí další továrnu z nemovitosti nezaplatí ani korunu, nevím možná tenhle místní systém kdy malí dotují velké a velcí je nutí vše platit přičemž sami neplatí nic a ještě pobírají investiční dotace, pobídky, daňové prázdniny na které nikdo z malých nemůže díky nastaveným pravidlům (vytvořeným zpravidla přímo dle požadavků velkých firem), ani pomyslet připadá normální jev ale mě tedy ne bohužel... ML.

7.2.2017 07:39
lilo

XXX.XXX.201.210

A to vsechno zavedl babis v poslednim uplynulem volebnim obdobi... no dal... myslim tim treba byvaleho ministra financi Mirka,... to jste tak najivni...? vzdyt v politice vsechno vznika na objednavku... tam je kazdy kazdemu zavazan... oni uz nerozlisuji ze delaji neco spatne... protoze jednaji v ramci stranicke, politicke loajality.. jsou jako prodejci pojisteni... neuvedomuji si ze maji vymyty mozek samozrejme nez se dostanou do parlametnu tak maji za sebou spoustu let loajality... to nejsou lide kteri maji kontakt s normalnimi lidmi...oni jsou zkratka vsichni vydiratelni a pocina to v lokalni obecni magistratni politice... a nechtejte vedet jake pikantnosti se tam deji... konce to na urovni nadnarodni politiky... vse je jen na objednavku... regulace koruny je jen malinkym priblizenim... jsme v pasti kolosalniho systemu... a at tam bude sedet ten nebo ten... je utopisticke se domnivat ze nekdy pujde o lidi...to jsou jen delnici kteri musi vydelat... tim bych celou diskuzi zakoncila jelikoz je bezpredmetna a stejne utopisticka... jste v systemu kdy narazite na kazde strane...takovej palach z toho byl tak frustrovanej ze se radejc zapalil... v tom pripade jeho cin chapu presne tak... to by opravdu musela byt totalni restrukturalizace... ale lide se nepoucili... za tisice let co tu jsou zname civilizace... tak nac se snazit... volbami si nepomuzete... ty nic nezmeni...
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/jezek-jaroslav-voskovec-jiri-werich-jan/civilizace-596589
doporucuji poslechnout a precist... ale uz i ten brontosaurus zral...

7.2.2017 07:39
lilo

XXX.XXX.201.210

Reknu vam z toho textu opravdu mrazi jak krute je stale aktualni...

7.2.2017 08:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Včera to lidumilství předvedl pááán mynystééér Ján Mládek. Celá Evropa chce zlevnit mezinárodní telefonování, jen náš pááán mynystééér(ač máme jedno z nejdražších telefonování v evropě) prosazoval spíše zdražení a když už tak jen postupné slevňování. Chtěl bych vidět ten jeho tarif (který má samozřejně v rámci náhrad zdarma).

7.2.2017 08:58

Reknu to takhle, Mladek je deb...il coz prokazal uz nekolikrat. Je to dvakrat preplacena pakaz, jednou z nasich dani a podruhy ze vsimnyho od lobistu. Jen jak ho vidim v televizi a to na nic radsi moc nekoukam, tak bych mu tu jeho ovarovou hlavu rozmlatil. Pardon za vylev.

8.2.2017 22:31
lesakm

XXX.XXX.104.26

Český statistický úřad ve středu zveřejnil hospodářské výsledky v oblasti gastronomie za rok 2016. Oproti předchozímu roku došlo v prosinci k nárůstu o 7,6 %. Uvedená čísla ČSÚ jsou v přímém rozporu s údaji, které prezentovalo ministerstvo financí.
Úřad v čele s Andrejem Babišem v polovině ledna 2017 tvrdil, že nárůst tržeb v oblasti gastronomie bude díky EET až 100 %.

S růstem tržeb ovšem vzrostou zároveň i výdaje, takže daňovým výsledkem celého slavného EET bude 0, jenom zvýšené ceny nám všem zůstanou a to ještě nezačaly zdražovat obchody to přijde od března... ML.

9.2.2017 00:15
Massaro

XXX.XXX.117.9

Miloši, ale EET přece nebylo od začátku roku, takže údaje za celý rok 2016 nejsou srovnatelné. Nevím, vůči čemu to srovnává Babiš, ale spíš si myslím, že se ta období nepotkávají.

9.2.2017 10:49

Co napíšu teď, netýká se EET, ale kontrolního hlášení, ale dá se to hodit do jednoho balíku nesmyslů (mimochodem ho mám plné zuby, protože mám s tím tolik práce úplně zbytečně a zaměstná to tolik úředníků, že na to ani nechci myslet). Oproti minulému roku stoupl výběr DPH zhruba o 5 procent. Babiš si libuje, že je to důsledek kontrolního hlášení. Ale to je nesmysl, protože celkově nastal rozkvět, je konjunktura, takže těch 5 procent je jen důsledek hospodářského rozvoje, ne papírování.

9.2.2017 11:35
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Co napíšu teď, netýká se EET, ale kontrolního hlášení, ale dá se to hodit do jednoho balíku nesmyslů (mimochodem ho mám plné zuby, protože mám s tím tolik práce úplně zbytečně a zaměstná to tolik úředníků, že na to ani nechci myslet). Oproti minulému roku stoupl výběr DPH zhruba o 5 procent. Babiš si libuje, že je to důsledek kontrolního hlášení. Ale to je nesmysl, protože celkově nastal rozkvět, je konjunktura, takže těch 5 procent je jen důsledek hospodářského rozvoje, ne papírování.

Na základě tohodle nesmyslu jsem přestala být plátcem DPH. Byla jsem dobrovolný plátce a tak jsem taky dobrovolně zkončila.

9.2.2017 11:42

To naprosto chápu, ono dnes se vůbec nevyplatí být dobrovolný plátce DPH. Já sestavuju kontrolní hlášení a další tyhle lahůdky, kterých je čím dál víc, v zaměstnání. A vidím, kolik je toho zbytečně navíc, aniž by se změnilo něco na tom, kolik odevzdáme na daních.

9.2.2017 12:27
lilo

XXX.XXX.201.210

Robotizace... na jedne i druhe strane... ve sve podstate by to EET mohla delat za vas... stejne tak jako ta kontrolni hlaseni... na druhe strane by to nemusel prijmat zadny financni urednik ale zpracovaval by to zas jen nejaky robot... protoze jinak se z tech papiru po... meli bychom chranit nase lesy... protoze je toho cim dal tim vic...

9.2.2017 13:02

Nojo, ale tady se jedná o uměle vytvořenou zaměstnanost. Státu určitě nejde o to, aby lidi dělali smysluplnou práci, ale aby byli co nejvíc na státu závislí a poslušní. Což úředníci jsou stoprocentně. Jsem přesvědčená, že je to vše naschvál, aby lidi ztratili samostatnost, neuměli se rozhodovat a do ničeho se nepletli. Typický státní úředník. Alibista. Pokud tu někdo je státní úředník a není takový, jak píšu, omlouvám se mu. Ale pokud jsem se setkala s jiným chováním úředníka, velmi brzy odešel někam jinam. A byrokracie roste a roste.

9.2.2017 13:46

Tady se nekdo zakoukal do robotu :) Lidi potrebujou praci, staci ze roboti delaj auta a kde co. To je pak chces nahnat na pole jednotit repu? :) Pomery se liti potrebnych na dany cinnosti se zmenili, nejvic snad v zemedelstvi a prumyslu, tak co s tema prebytecnejma lidma? Rukama ti nikdo delat nechce.

9.2.2017 13:56
lilo

XXX.XXX.201.210

Oreb to mate pravdu... je takova politicka objednavka oklestovani svobod... velmi male vtirave a ve sve podstate zadouci krucky... obcas se mi z toho narazeni na urednika chce plakat... protoze mam problem s autoritami, mam problem s normou a mam problem s institucemi... v ramci sveho presvedceni dodrzuju desatero... a stejne neustale dostavam pred dr.zku... od instituci, od jednotlivcu kteri v tech institucich sedi... at uz jde o skolstvi, zdravotnictvi... no hold je to o tom umet vsechny posilat do pr.dele a asi se vymezit / polarizovat jako ten neprizpusobivej... kdyz jsem zastupovala instituci ve svem oboru... tak nejvice toho vzdy dostali ti kteri nedrzeli hubu a psali jednu stiznost za druhou.. sice byli velmi oblibeni ale vyhovelo se...

9.2.2017 13:57

Ale to je jedno, jestli chce nebo nechce dělat rukama, já mám práce nad hlavu, protože dělat hlavou i rukama mi nevadí (to je ideál, ne? ) a jestli je někdo líný, tak ať si sedí a nic nedělá. Ale jestli chce od druhého peníze, neměl by ho živit stát za práci, která není vlastně potřeba. Pokud někomu dám peníze já z vlastní vůle, abych mu přilepšila, je to moje volba a vyberu si sama, komu je dám, ale většina těch úředníků by si je ode mě nezasloužila .

9.2.2017 14:01

lilo napsal(a):
Oreb to mate pravdu... je takova politicka objednavka oklestovani svobod... velmi male vtirave a ve sve podstate zadouci krucky... obcas se mi z toho narazeni na urednika chce plakat... protoze mam problem s autoritami, mam problem s normou a mam problem s institucemi... v ramci sveho presvedceni dodrzuju desatero... a stejne neustale dostavam pred dr.zku... od instituci, od jednotlivcu kteri v tech institucich sedi... at uz jde o skolstvi, zdravotnictvi... no hold je to o tom umet vsechny posilat do pr.dele a asi se vymezit / polarizovat jako ten neprizpusobivej... kdyz jsem zastupovala instituci ve svem oboru... tak nejvice toho vzdy dostali ti kteri nedrzeli hubu a psali jednu stiznost za druhou.. sice byli velmi oblibeni ale vyhovelo se...

Nastav druhou tvar urednikovi, instituci, jednotlivcum...humor. Kdo mlci ten vi, no ne? :) taky humor. Je to vojeb, dobre to znam s tema autoritama, je to problem. Reseni je se...separovat.

9.2.2017 14:04

lilo napsal(a):

Já už jak slyším úředník a taky doktor (lékař), nejradši bych utekla do pralesa. Ale nezbývá, než se tím desaterem řídit a dál věřit a vědět, že i když mě válcují, pravda je u mě . Ale lehké to zrovna není, no. Někdy mám pocit, že už jsem převálcovaná na placku .

Matsik

9.2.2017 14:31
Matsik

XXX.XXX.63.3

Kdy už mluvíte o tom zdražování.. Obchodníci si vždy najdou důvod zdražit a EET se jim hodí. Vždycky když zdražoval např. benzin či elektřina tak rychle zdražovali, ale po zlevnění těchto komodit se už ke zlevňování neměli. A ty krámky na některých vesnicích se už teď pohybují na pokraji krachu takže až některý z nich zavře nebude to kvůli EET. A to, že Babiš neplatil některé daně to není zlodějna jen díra v zákoně a tu tam musel udělat někdo před ním a kdopak to asi byl.Proč se nemluví i o jiných podnikatelích stále jen Babiš, Babiš. Už je to trapné ministr Jurečka má taky farmu a je ministr zemědělství ale o tom se nemluví a je toho víc. Prostě tu máme strašáka Babiše a všichni se jím pořád ohání, ale napadlo někoho proč s tak moc snaží ho vystrnadit z vlády? Protože si chudáci nemůžou nahrabat jak by chtěli a tak poukazují na něj. A pro milovníky Kalouska jestlipak víte, že když byl ministr on tak nápad zavést EET měl on. Jen ho nedotáhl do konce.Potom by se nadávalo na Kalouska.

9.2.2017 14:44
lilo

XXX.XXX.201.210

No mozna by mely byt regulovane marze... proc je vykupni cena mleka... jako vychozi kvalitni komodity...6 korun... proc v akci uz upravene mleko sehnat za 10 korun... a proc se mleko v obchodech prodava treba za 26... a verte mi ze to mleko za 10 je mleko za vyrobni a spracovatelskou cenu pod kterou obchodnik nikdy nepujde... takze obchodnik ma na litru mleka dejme tomu 10 /16 korun vyvar... a tak je to se vsim...

9.2.2017 14:48

Protoze nas je moc a nez clovek to mliko projele hrdlem, tak se na tom musi uzivit nekolik profesi. Jednoduchočš. Treba jednou v daleky budoucnosti zacnou vznikat lokalni mlikarny kdyz se par kolchoznicku da dohromady. Stejne tak s masem, bramborama, zeleninou. Trosku utopie, ale nekde by to jit mohlo. Ale na uziveni milionovych aglomeraci to nikdy nebude.

9.2.2017 14:56
lilo

XXX.XXX.201.210

No mastnacku ty taky prodavas mliko ne? zacni prodavat klobasy... a zivi to jen tebe...

9.2.2017 15:00

Ja nic neprodavam ani nevim za kolik to "prodavajici" pro-dava. A klobasy si snime sami. Jestli to prodavajici prodava moc draho, tak je to nejspis tim, ze je hloupost jit pod cenu sousednich prodavajicich, no ne? Navic ma jedinyho zakaznika, tak to je ohromnej vejvar :).

9.2.2017 15:31

To je dobře, že si klobásy sníte sami. Ale nejspíš je to nežádoucí, že máte vlastní jídlo a že ho tedy nedaníte, žejo ? Zatím takový zákon nemáme, ale nevíte dne a hodiny...

9.2.2017 20:15
přezdívka

XXX.XXX.105.195

To je dobře, že si klobásy sníte sami. Ale nejspíš je to nežádoucí, že máte vlastní jídlo a že ho tedy nedaníte, žejo ? Zatím takový zákon nemáme, ale nevíte dne a hodiny...

Nemalujte čerta na zeď. Náhodou si to přečte nějaká hlava pomazaná a bude mazec.

9.2.2017 20:18

přezdívka napsal(a):
Nemalujte čerta na zeď. Náhodou si to přečte nějaká hlava pomazaná a bude mazec.

Já to myslela jako vtip, ale máte pravdu. A nejsem si jistá, jestli by neprošlo i tohle .

10.2.2017 06:51
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj treba zahradkarsky zakon... nebo spise ten semenarsky :).

10.2.2017 08:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tady se začínají shlukovat anarchisti!

10.2.2017 08:32

No lilo priste vaz slova, nekomu bys mohla tou svoji otevrenosti kvuli par litrum mlika zpusobit problemy.

10.2.2017 08:37
profesor1

XXX.XXX.192.98

A kdy se začne kritizovat lidovecký ministér zeměď. Jurečka? Nebo snad na tu svoji farmu nebere dotace? Lidovci opět nezklamali. Už se zase spojují s kde kým, jen aby zůstali ve vládě. A ty lidumilé proslovy.... Ta politika je nádhera.

10.2.2017 16:06

profesor1 napsal(a):
A kdy se začne kritizovat lidovecký ministér zeměď. Jurečka? Nebo snad na tu svoji farmu nebere dotace? Lidovci opět nezklamali. Už se zase spojují s kde kým, jen aby zůstali ve vládě. A ty lidumilé proslovy.... Ta politika je nádhera.

Bere na ní dotace a díky zákonu o střetu zájmů (lex babiš) jí musel převést na manželku
Co se týče ale těch lidovců tak nevím proč se nadává na to, že se spolčí kde s kým. Já je nevolím a jsou mi tak nějak jedno, ale oni nejsou ani levice, ani pravice, oni jsou strana středu, která nemá moc valné volební výsledky a pokud chtějí něco ze svého programu se snažit prosadit, tak se s někým musí spojit. A právě proto že to je středová politická strana tak to jim dává tu možnost jednou uhnout trochu doprava a podruhé zas doleva. Vždyť přece takovým stranám nic jiného nezbývá. Tak o co jde? To mi prosím Profesore vysvětli

10.2.2017 17:26
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele politika uz dokazala rozlitit mnoho pratel... mozna bychom se o ni nemeli tady bavit... jestli jste minuly tyden videli otazky V. Moravce ohledne kybernetickeho prostoru... tak co my vime kdo nas kontroluje... kazdej mame asi nejake sympatie... at kazdy voli podle sveho svedomi... hlavne at zustava dobrym a cestnym clovekem ne lhostejnym vuci bezpravi i kdyz v nasem state se meri dvojim metrem... a nejvice lito mi je to ze Ti nasi politici proste to svedomi naroda zkratka pohrbili.. jsou bezpaterni a pasou jen za vlastnim prospechem...

10.2.2017 18:17

Souhlas lilo ale:
Já se tu nehodlám nějak hádat, ani nikomu vnucovat svoji pravdu, ale pokud se nechci bavit o politice vysloveně s kamarádama z mého okolí, se kterými bych se nechtěl díky tomu rozkmotřit, tak by mě zajímaly názory lidí, kteří žijí podobným stylem života jak já a k tomu je tu prostor. Jsme každý jinak starý, každý z jihého kouta republiky, každý od mala vychováván v jiném prostředí. Kdo se o tom bavit nechce tak do vlákna nemusí lézt. Já třeba vidím nějaký problém z jednoho, mého pohledu a pohled druhého člověka nechápu. Nechci si hned říkat něco jako "je to blb" ale rád bych pochopil co k názoru který já nechápu ty druhé lidi vede

10.2.2017 18:32
lilo

XXX.XXX.201.210

No a ma to nejakou predmetnost to ze budes znat nazory jinych? kdyz stejne ve statotvorne otazce nemaji zadny vyznam? osobne citim z celeho politickeho, socialniho a mezilidskeho prostoru takove rozhorceni, ze jsem sto pochopit i pocinani lidi jako byl Palach.

10.2.2017 22:56
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kubo, z mého pohledu lidovci - za komančú aby přežili se upsali komunistům, po převratu dokázali zplodit akorát Kalouska, a teď aby přežili, tak se opět spolčili s někým, kdo chce taky přežít a taky je k ničemu. Nevím jestli jsou středová strana, ale to jejich uhýbání doprava, nebo doleva je jen snaha přežívat a dělat líbivou politiku, bez zodpovědnosti. Taky přežívá díky tomu, že si do názvu dala -.."křesťanská"..., proto ji pernamentně volí moravští důchodci, a proto tato strana přežívá. A k čemu? Jediný kterého trošku uznávám je pan Čunek, ale zas nechápu proč zůstal v lidové straně. Ale já jsem celkově antistraník. Protože být členem nějaké strany je přeci svým způsobem ztráta svobody, a jak chceš potom mluvit o nějaké demokracii, když sám nemáš svobodu?Tož toť mé vysvětlení
Lilo, z pohledu rodiče a taky pohledu jiného, nejsem sto pochopit Palacha.

11.2.2017 07:04
lilo

XXX.XXX.201.210

Ta frustrace ktera tlaci cloveka k tak strasnemu cinu je tak mocna ze ho pohlti... nehlede na rodinu... samozrejme nevim jakou mel rodinu... ale clovek v takovem stavu nevidi nic jineho...proto chapu extremisty, teroristy i palacha jehoz cin ac nikomu krom sebe neublizil byl aktem zoufalstvi a vymyti mozku dost podobny tomu ceho jsou schopne cecenske manzelky, bojovnici dzihadu atd... a je jedno jeslti si ten mozek vymyl sam nebo mu ho vymyl nekdo jinej... treba vcera jsem vyposlechla cast interwiev s nejakym muslimem na CT 1 pred zpravami.. on se te myslenky pomerne dotkl... prootze ta myslenka je celosvetova... pokud se lide budou citit frustrovani z nedemokracie, z natlaku, je jen otazka casu kdy vznikne nejake obrozeni, nejaka nova revoluce... jenze co se tim zmeni... kdyz lide jsou stale stejni... kdyz nelpi na nicem peknem... kdyz vse je jen pretvarka a manipulace pro to abych prosadil a uspokojil jen sve potreby... a tak to stoji od pocatku sveta...

11.2.2017 09:52

Kdo vi jestli nespojil palach "dobry s uzitecnym". jestli ho nenechala holka nebo nemel psych problemy atd atd tak si rek, upalim se a jeste to treba k necemu bude dobry?

11.2.2017 14:42
lilo

XXX.XXX.201.210

No tak rozhodne to asi nebyl psychicky zdravej clovek... protoze ten by se k takovemu kroku asi neuchylil...

12.2.2017 00:32
lesakm

XXX.XXX.104.26

Massaro napsal(a):
Miloši, ale EET přece nebylo od začátku roku, takže údaje za celý rok 2016 nejsou srovnatelné. Nevím, vůči čemu to srovnává Babiš, ale spíš si myslím, že se ta období nepotkávají.

Porovnávali údaje za prosinec 2015 a prosinec 2016 tedy jen jeden měsíc kdy EET běželo.
Tvrzení o růstu tržeb se nakonec ukázalo jako lež velkého rozsahu. Babišovi odborníci, kteří podle Babišových vlastních slov řídí stát jako firmu, vypočítali na základě vysoce sofistikovaných metod o neuvěřitelných asi 1100 % vyšší růst, než jaký skutečně nastal, jak nyní zjistil Český statistický úřad...takže celé jsou to opět vyhozené peníze do kanálu které už nám nikdo nikdy nevrátí, mohl jsem za to mít pro dcerku pěkný housličky...no nic..ML.

12.2.2017 07:39
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak takovych uz bylo... treba INternet do skol, Promopro... OKD, prazska karta... s karta, elektronicka obcanka, elektronicka databaze pro VZPjestli si nekdo jeste vubec vzpomene... na co si jeste vzpomenem... kam se jeste splachovaly prachy...o armade vubec nemluvim... a jak jsem psala... vzdy to bylo za ucelem lepsiho postaveni alespon jednoho cloveka... :) takze ve sve podtate... je to humanisticka myslenka... a kdo umi, umel cachrovat s cisly muze si je i z prstu vycucat...
no ale nechme se prekvapit... vsak on babis vyjde jako Caesar pred volbami s vysledky kvartalniho charakteru... a to teprv bude blahobit a prosperita...

15.2.2017 11:43

Tohle nam vladne, nemam slusnyho slova pro takovy hovada
http://dotekomanie.cz/2017/02/chcete-sluzby-jako-polsku-odjedte-polska/.

15.2.2017 13:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

Já osobně jsem rád, že náš Milš Zem An se nezhlédl v jaderném arzenálu a že nejsem jeho nevlastní bratr, třeba Milš Zem Un

15.2.2017 19:59

přezdívka napsal(a):
To je ten pokřivenej pohled a závist a to umějí právě ty dotace. Dotace bere každý, kdo splní podmínky. Když je to jen troškař pobere pár tisíc. Ve velkém to dělá miliony. A když pobere miliony, může snadno každý rok obnovit třeba vozový park, postavit pár nových hal... V malém se tohle dělá hůř. Tam vyměníte starý křáp za trochu novější a místo haly alespoň zaflikujete střechu.

Já fakt nemám ráda politiku, proto se do téhle debaty nevměšuji, resp. zatím jsem se nemotala. Ale na tohle (ikdyž výše v textu) mi nedá nenapsat:

Jsou v mém okolí konkrétní osoby, které se živí zemědělstvím ve velkém, které byly opakovaně vydíráni "jakýmisi" kravaťáky, kvůli puštění propachtovaných pozemků "větším hráčům"...
A to velmi nevybíravým, mafiánským způsobem...

Ano, s těmi dotacemi máte pravdu. Ono na druhou stranu, jestli není příjemnější si to dělat v menším tak, aby to uživilo rodinu a vynášelo něco na obměnu techniky a kousek navíc, než se honit za tisíci hektary, řešit zaměstnance, atp.
Pokud se k čemukoli lidi dostávají férovým způsobem, díky svojí píli, umu, chytrosti a troše štěstí, pak jim to přeji z celého srdce. Ať jde o cokoli. Pokud však jdou přes mrtvoly, podvádějí, pomlouvají, vydírají... pak doufám, že "na ně taky brzy dojde"...

15.2.2017 20:15
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja se furt klidnim a rikam si... netrap se tim co nemuzes zmenit...

15.2.2017 21:02

Mno... asi jo...
Já třeba můžu být ráda, že jsem tak malý hráč, který nemá nic, že se mě to netýká. Ale je mi z toho na blití...

16.2.2017 06:39
lilo

XXX.XXX.201.210

Ono jim to tak nebude vychazet do nekonecna... je tu vyssi spravedlnost...

16.2.2017 08:17

No... nekonecno je dost dlouhy casovy obdobi... vychazi jim to uz par tisic let. Ja si fut myslim ze jediny reseni lidsky otazky je poradnej meteorit a nebo Fukusima...

16.2.2017 08:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Lidi jsou jako krysy a svabi... preziji vsechno... ale mastnacku neboj... on ten prirozenej vyber proste funguje... takze nejprve to zacne nemoznosti se rozmnozovat, pripadne porodit, pripadne pokud se narodi trochu degenerovany ktereho opravej... tak to nese generacemi dal... a vzhlem k tomu ze tech je v zapadni civilizaci cim dal tim vic... tim se zuzuje okruch zdravych jedincu... a civilizace zachne postupne vymirat... takovych civilizaci tu uz bylo... a na vyhlazeni lidstva uz se tu pracuje pomerne cilene... genetickym inzenyrstvym a vakcinacemi... ale kdo nevidi neuvidi a priznavam nejsem konspirator na mnoho konspiracnich teorii se divam jen jako na neco jak se rika na kazdem sprochu pravdy trochu... :).

16.2.2017 08:47
lilo

XXX.XXX.201.210

Já fakt nemám ráda politiku, proto se do téhle debaty nevměšuji, resp. zatím jsem se nemotala. Ale na tohle (ikdyž výše v textu) mi nedá nenapsat:

Jsou v mém okolí konkrétní osoby, které se živí zemědělstvím ve velkém, které byly opakovaně vydíráni "jakýmisi" kravaťáky, kvůli puštění propachtovaných pozemků "větším hráčům"...
A to velmi nevybíravým, mafiánským způsobem...

Ano, s těmi dotacemi máte pravdu. Ono na druhou stranu, jestli není příjemnější si to dělat v menším tak, aby to uživilo rodinu a vynášelo něco na obměnu techniky a kousek navíc, než se honit za tisíci hektary, řešit zaměstnance, atp.
Pokud se k čemukoli lidi dostávají férovým způsobem, díky svojí píli, umu, chytrosti a troše štěstí, pak jim to přeji z celého srdce. Ať jde o cokoli. Pokud však jdou přes mrtvoly, podvádějí, pomlouvají, vydírají... pak doufám, že "na ně taky brzy dojde"...

Hhipie... ted jsem koukala na nejake zpravy... ohledne chovatele koni nekde na berounsku... a kdo vi jak to opravdu je... to je take docela dobra kauza... budis jeslti je tyra... ale ono udelat zlocince z kohokoliv je desne jednoduche..http://praha.idnes.cz/tyrani-zvirat-kone-veterinarni-sprava-jankov-benesovsko-zabaveni-koni-1nk-/praha-zpravy.aspx?c=A170215_173601_praha-zpravy_nub.

16.2.2017 09:01

Hele to si nemyslim, jsme krehky. I kdyz nekdo vynese balik sena po schodech na pudu, tak prijde novej kmen chripky a nezabere nic. I zvirata co doma chovame jsou krehky, proto tady je tak zivo ve vlaknech o cervech a srackach. Co jsem cet tak jsem uz nekolikrat byli na pokraji vymreni, snad prave kvuli chripce nebo co to bylo. A ted mas vsechno rychlejsi co se sem zene od zlutych narodu z vychodu nebo zase prze ocena ty ruzny ziky nebo z afriky ebola. Je to behem par hodin letadlem tady. Ale ta fukusima je docela realna ale kdo vi jak to je. Treba jen nekdo strasi a treba je realita jeste horsi.
Po Cernobylu nam sem taky neco napadlo.

http://www.czechfreepress.cz/ekologie/ve-fukusime-namereny-katastrofalni-hodnoty-velky-prusvih-je-na-spadnuti-a-media-mlci.html.

16.2.2017 09:33
profesor1

XXX.XXX.192.98

lilo napsal(a):
Hhipie... ted jsem koukala na nejake zpravy... ohledne chovatele koni nekde na berounsku... a kdo vi jak to opravdu je... to je take docela dobra kauza... budis jeslti je tyra... ale ono udelat zlocince z kohokoliv je desne jednoduche..http://praha.idnes.cz/tyrani-zvirat-kone-veterinarni-sprava-jankov-benesovsko-zabaveni-koni-1nk-/praha-zpravy.aspx?c=A170215_173601_praha-zpravy_nub.

Tak tohle jsem ve zprávách zahlédl několikrát. Naposledy chovatel oznámil obecnímu úřadu že je nemocný, ať se mu úřad o zvířata postará. Koně, které zabírala kamera vypadaly opravdu hrozně. Mě když utečou ovce tak se dopouštím týrání zvířat a není nic jednodužšího než mě udělit pokutu dle přestupkového zákona. Tady u toho pána se z toho dělá věda už asi dva měsíce. Nechápu (teda chápu, díky vymahatelnosti práva v ČR), Osobně bych se v tomto momentu, kdy dotyčný o "pomoc" požádal o zvířata postaral. Před tím ale - odhad vynaložených nákladů - máš na to? Nemáš? Tak máš smůlu = zubožená zvířata utratit, nechápu na co nákladnou léčbu. Dále udělení pokuty - máš na zaplacení? nemáš, tak se zvíře zabavuje v ceně kterou dlůžíš z důvodu nezaplacení a trvání zanedbávání péče o zvířata. Ono by si příště každý rozmyslel.
Netvrdím že dotyčný je zločinec, ale každopádně normální nebude. Chápu že do problémů se může dostat každý, ale normální člověk to začne řešit včas.

12.3.2017 21:38
lesakm

XXX.XXX.104.26

Trochu reality o EET...ML.
https://www.youtube.com/watch?v=ImqJYJZkhrs.

13.3.2017 11:56
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ono je to taky zkreslená realita. Pánovi to v podstatě nevadí, spíše ho to jen se*e . Je to borec, který se nudil s benzinkou, přibral hospodu - nudí se dál tak si přividělává tímhle blogerstvím, nebo jak se tomu říká. Halíře dělají talíře. On nic, on jen zasévá nepokoj. Stejně těm větším hospodským je to už jedno, politikům taky. Kdyby udělali vyjímky tak zase by bylo peklo, protože kdo určí hranici ? Nevím co si mám o tom myslet. Bohatí a mecenáši se smějou dál a chudina se žere. Mě se to zatím netýká tak si myslím co si myslím. Týkalo se mě když očesali stavební spoření. Tam jsem přišel minimálně o desítku ročně. A kdo protestoval? A jak dlouho?
Trošku si dovolím zas*at téma - Včera nebo kdy jsem rozklikl článek - http://www.reflex.cz/clanek/komentare/78130/milos-zeman-povazuje-obcany-ceska-za-hlupaky-boj-o-hrad-si-vsak-od-nich-necha-bez-mrknuti-oka-zaplatit.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Nevím, ale mám pocit, že ty hlupáky z nás dělá někdo jiný. Nedivím se že Zeman nazývá ty novináře tak jak nazývá. A to jim ještě lichotí.
To jen proto, že by se tu mohl dát článek o kladech, které EET přináší........ Volte Kalouska, on to zruší.
Stejně ty vyjímky česem - po volbách udělají. Teď před volbama nikdo nedokonalost nepřizná.

13.3.2017 12:00

Moc hezky je taky jak se Bohousek vrhnul do boje za levnejsi data pro nas :) Mrzak. Vsichni tam jsou mrzaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík