Ovce lezi a nemuze se postavit na nohy.Co mam prosim delat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zhyb

16.1.2017 12:54
Zhyb

XXX.XXX.151.109

Prosim o radu uz druhy den mi lezi ovce a nedokaze se postavit na nohy. jen lezi na boku.S pomoci normalne pije a zere. Co mam prosim vas udelat nebo nevite co by to mohlo byt? Kdyz se ji snazim pomoct zvednout tak zacne kopat nohama.Ovca ma 10 mesicu a je strasne mala a hubena nema vic jak 25kgDekuji za radu.

Accuracy

16.1.2017 12:57
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Veterinář, ale jestli je ta ovce tak hubená, jak říkáte, tak spíš řezník.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2017 13:35

Nepisete jake plemeno. Jestli to neni nejake to hobby, kamerunka atd, tam nevim kolik tak 10mesicni vazi. Pokud je to neco s masnakem, tak kudlu a pejskum. Bude nejspis sezrana cervama skrz naskrz. Mrknete na sliznici pod vicko, musi bejt aspon ruzovy, jestli bude bily, tak je to konec.

16.1.2017 15:50

Pokud by náhodou nebyly předchozí rady přijatelné (myslím ty řeznické) a pokud chcete ovci zkusit zachránit, napište aspoň víc. Jestli jí jsou slyšet žaludky - asi ano, když žere, ale nemusí to být pravidlo. Pokud žaludky pracují, pravděpodobně opravdu bude začervená, což je pro nezkušeného neřešitelná akce, to je pro veterináře. Třeba se domluvte s doktorem, že ji tam přivezete, aby se na ni podíval. Je lehká, naložíte ji i do osobáku a neplatíte za výjezd veterináři. Kdyby žaludky nebyly slyšet, chtělo by to masáž a podporu trávení, ale to asi nebude ono.

16.1.2017 18:06
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak jak pise mastnacek... co by to melo byt za plemeno... jinak co to muze byt... muze to byt metabolicka porucha bud v dusledku... acidozy / prekyseleni, nebo ketozy/ nedostatek zivin... muze to byt z dusledku chronickeho zacerveni... / vlasovka, motolice, vsechno dohromady / a nebo akutni stav... v dusledku klostridii... bud tetanus, listerioza... vse zavisi na tom jak o ni bylo pecovano...

Zhyb

17.1.2017 16:51
Zhyb

XXX.XXX.135.228

Dnes jsem ji zabí pro psy uz jsem nechtel at se trapi. Veterinare sem nevolal, protoze prijel minule a rekl mi ze ma slabou imunitu a byla utracena. Ale chtel sem rict ze tenhle pripad se minstal po 3 v tomhle roce tak sem misto veterinare zkusil forum. Kde se clovek mnohdy dozvi vice.Myslite ze to muze byt vada uz od nsrozeni protoze bsechny 4 ovce co se mi nsrodily byly prilis male 3 mi postupne zemrely a jednu jsem stihl zabit.Kdyz sem ji vyvrhnul tak mela na plicich takove bile fleky. o ovce se peclive staram 2 rocne odcervuji pri zmene stravy krmim kvalitnim senem sem tam kmrnou repou a jadrem maji liz se selenem. Tak nevim co to muze byt.

Zhyb

17.1.2017 16:52
Zhyb

XXX.XXX.110.1

Jinak plemeno to je oxford down.

17.1.2017 17:13
malecek

XXX.XXX.12.60

Bude plná parazitů. Většinou mají průjem, ale nekdy také ne a jen hubnou až se nepostaví na nohy.
Někdy očervovací přípravky nezabírají. Nevím čím odčervujete, ale je injekční způsob a orální. Někdy nezabírá ani jeden. Pokud ovce, nebo koza leží, tak je většinou konečná. Chce to hned jak se zjistí, že je slabá, případně jí začne průjem, tak odčervit, pokud od posledního odčervení uběhla nějaká doba a neodčervoval jste před týdnem.
Jinak poslední možnost, která mi zatím vždy 100% pomohla, je dát zvířeti vajíčka. Syrová vejce vyklepnout do pohárku, vydličkou rozšlehat jako na amoletu a dostat do zvířete. Dělám to injekční stříkačkou. Kozám to chutná a drží. Jinak ovci dávám 3 vejce, koze 2. Druhý den je bez průjmu.
Je to rada zootechnika. Prý to dávali telatům a kravám jako poslední možnost pokud už nic nezabíralo.

17.1.2017 17:19
moonika

XXX.XXX.215.1

Nefotili ste tie pľúca? aké boli tie flaky? velke plochy či drobné "bodky"? a ostatné orgány? To že odčervujete neznamená že úspešne. Tie sliznice ste neskontrolovali? nepozerali ste črevá? ostatné čo umreli boli v akom veku? nemali opuchnuté podbradky? Ak vám ešte nejaké ovce zostali skontrolujte im farbu očných slizníc http://web.uri.edu/sheepngoat/files/SC_goatFAMACHA_higherres-e1407246876170.jpg.

18.1.2017 07:30
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj... je dobre udelat pitvu kouknout do slezu... jeslti tam neni vlasovka... je okem viditelna... saje krev a pri premnozeni je to fatalni... dokaze velmi rychle zapricinit chudokrevnost / apatii zvirete... zvire nema nejaky zvlast prujem... dokonce nemusi mit ani rozmeklej bobek... proste chradne, pada, mota se... az lehne... vsimejte si otoku brady pod sanici... prostridejte odcervovak nastudujte si to... nechte udelat koprologii... tj odber smesneho bobku... bodlinka a moonika tady nedavno psaly o tom jak to udelat... po koprologii cilene odcervit... ne od voka ale opravdu cilene.. najdete si dobreho veterinare co kdy videl ovci... a pocitat s tim ze ovecky prevedete na jinou pastvinu.. pripadne pastvinu nejak asanovat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík