Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2017 15:25
kropáček

XXX.XXX.90.68

Máte někdo skušenosti s el.ohradníkem u Kamerunských koziček.

antipo

8.4.2017 20:04
antipo

XXX.XXX.167.99

Mám zkušenost pouze u obyčejných koz a to takovou, že si dávají jo pozor aby je to nekoplo. Mám pouze 3 lanka ale velmi silný zdroj - i v zátěži tam mám 12.tis Voltů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2017 23:19

Nejde o to co pasete, ale jak a z čeho máte ohradník postavený. Slogan Agrotranzu zní "s námi napasete i slona" a je to tak. Pást se dá cokoliv, jen je potřeba to správně postavit.

13.4.2017 14:11
Markiit

XXX.XXX.113.170

My máme el. ohradník pro páreček holandských zakrslých koz a sánského kastráta, seznámení s ohradníkem bylo hrozné... Kluci se jej snažili projít, kozenka pochopila hned, že se má stáhnout. Ale mysleli jsem si, že to sbalíme a nebudeme jej používat, pomalu si na něj zvykli a dokonce až tak že ani nemusí být zapojený v el. a k šňůrám se prostě nepřiblíží. Máme tři řady lanka.Na prvním fotu je bílý kozlík ještě na provazu.

14.4.2017 11:37
gajdovka

XXX.XXX.45.9

My dali ovčí pletivo, kde si vždycky nějakou díru kozeny našly a prolezly a nebo proskakovaly, tak jsem sáhla k el.ohradníku, máme dva dráty a super, kdybych věděla, jak to bude na jedničku, pořídila bych dávno.První den jsem pohlídala, každá kozena dostala ránu a dneska kolikrát nemám zapnuté a mají respekt, jen opakuji sem tam pozoooor a nejdou k plotu.

k

14.6.2017 22:32
k

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaký by byl z uvedených zdrojů je vhodnější na ohradu cca 300-500m drátu ve 3 řadách.nebo popř. který používáte vy. děkuji mnohokrát za odpověď

1) http://www.almvizovice.cz/kombinovane-ohradniky/kombinovany-zdroj-patura-p-5

2) http://www.farmercz.cz/cz/elektricke-ohradniky/elektricke-ohradniky-kombinovane-lacme/56cf861f22742-kombinovany-zdroj-dual-d4-12v-230v-4j.

16.6.2017 16:32
kropáček

XXX.XXX.90.68

k napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaký by byl z uvedených zdrojů je vhodnější na ohradu cca 300-500m drátu ve 3 řadách.nebo popř. který používáte vy. děkuji mnohokrát za odpověď

1) http://www.almvizovice.cz/kombinovane-ohradniky/kombinovany-zdroj-patura-p-5

2) http://www.farmercz.cz/cz/elektricke-ohradniky/elektricke-ohradniky-kombinovane-lacme/56cf861f22742-kombinovany-zdroj-dual-d4-12v-230v-4j.

Dobrý den,
já používám pro kamerunské kozy ohradník a zatím bez problému.Odkaz níže.Známí to má na ovce a také v pohodě.

https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/ovci-sit-olli-90-cm-50-m-p204/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Ov%C4%8D%C3%AD+s%C3%AD%C5%A5+Olli+90+cm/50+m&gclid=Cj0KEQjwg47KBRDk7LSu4LTD8eEBEiQAO4O6r_QHAmOsLxD-oBt66wmJwuXBYVmkTELxL8MfDumRA38aApai8P8HAQ.

k

16.6.2017 17:18
k

XXX.XXX.89.231

kropáček napsal(a):
Dobrý den,
já používám pro kamerunské kozy ohradník a zatím bez problému.Odkaz níže.Známí to má na ovce a také v pohodě.

https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/ovci-sit-olli-90-cm-50-m-p204/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Ov%C4%8D%C3%AD+s%C3%AD%C5%A5+Olli+90+cm/50+m&gclid=Cj0KEQjwg47KBRDk7LSu4LTD8eEBEiQAO4O6r_QHAmOsLxD-oBt66wmJwuXBYVmkTELxL8MfDumRA38aApai8P8HAQ.

Děkuji Vám sice za odpověď ale dotazoval jsem s na zdroje k ohradníku. Nikoliv na vodič.

16.6.2017 19:36

A něco takového?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/76039904/Elektricky-ohradnik-45J-15000V-230V.php

Vyrábí je moc šikovnej kluk, vím že s případným servisem není problém, ale já na jeho zdrojích nikdy ani poruchu neměl a to mám hned 3.

Když se podíváte co všechno nabízí tak uvidíte, jaké různé síly zdrojů nabízí. Za mě na tak malý ohradník není potřeba kupovat kdoví jak značkový zdroj, ale pro ovce bych doporučil aspoň ať má 3J. A důležité je mít zdroj pořádně uzemněn.

Jo a pokud sháníte vysloveně kombinovaný zdroj i na 12V baterii tak ty dělá taky, ale teď je nemá v nabídce, ale dá se s nim domluvit, že je prostě vyrobí.

KapříkSRO

8.9.2017 21:35
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

Dobrý den, chci se zeptat nemáte někdo zkušenosti s použitím drátu k ohradníku, které se dají koupit normálně v zeleřáství ? Našel jsem na wiremetal a pán říkal že to berou normálně na ohradníky a jsou to dráty napínací dráty,.. např. tento od nich http://www.e-pletivo.cz/obchod/pletivo-na-ploty/pozinkovane-pletivo-na-ploty/pozinkovane-draty/zinkovany-drat-1-8mm-zn-vazaci/ Ale mají poštovné + 300Kč takže to je při objednávce cca 1000m(potřebuji předsadit před uzlíkové pletivo drátu cena cca 600Kč docela pálka, proto se chci zeptat zda se dá použít klasický drát co koupím v železářství.

8.9.2017 23:33

Jo, pozinkovaný dráty jsou ok, ale jaké dráty maj u vás v železářství fakt netušim. Tady u nás maj taky jen pozinkovaný o různých průměrech.

9.9.2017 07:59
anobbona

XXX.XXX.84.98

Jo pouzivam sponovaci dráty na plot. Perfektni vodivost a min. ztraty na odporu. Kupovala jsem bud po netu nebo v železářství. Po netu je to levnější i s dopravou.

KapříkSRO

9.9.2017 10:59
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, pozinkovaný dráty jsou ok, ale jaké dráty maj u vás v železářství fakt netušim. Tady u nás maj taky jen pozinkovaný o různých průměrech.

Podle mého pokud je drát pozinkovaný tak by se to dalo použít ne? -dráty mají všechny stejný odpor. - Zatím jsem se nebyl ptát zajdu tam v pondělí tak uvidíme co mi nabídnu.

KapříkSRO

9.9.2017 11:01
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

anobbona napsal(a):
Jo pouzivam sponovaci dráty na plot. Perfektni vodivost a min. ztraty na odporu. Kupovala jsem bud po netu nebo v železářství. Po netu je to levnější i s dopravou.

Právě že po netu pokud myslíte např. od kamíra tak to mají strašně předražené. A u toho wiremetalu chtějí 300Kč za poštovné to je až poslední možnost pokud neseženu v prodejne železa. Ale děkuji za odpověď.

9.9.2017 14:58

Radši bych šel do toho zdroje od Lacme z Farmeru
a pozinkovaný drát se určitě použít dá.

KapříkSRO

9.9.2017 16:11
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

Děkuji za odpověď.

10.9.2017 09:03
anobbona

XXX.XXX.84.98

Draty jsou pozink a ja kupovala pres net pres 300 kg, preprava vysla na nejakych 300, -. Je to uz tak 8 let, takze obchod uz nevim. Zbytek pak dokupovano v zelezarstvi.

KapříkSRO

10.9.2017 13:05
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

Dobrý den, ještě se zeptám našel jsem tento zdroj tak který by byl pane kostey lepší ten Lacme nebo tento? Vůbec se v tom moc neorientuji a nerad bych koupil něco zbytečně aby mi pak ovce utíkaly. děkuji za odpověď

http://www.krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/eshop/-1-/-4-/5/1169-Elektricky-ohradnik-kombinovany-MP-AN-5500-urce-pro-skot-kone-ovce-a-divokou.

KapříkSRO

10.9.2017 13:06
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

anobbona napsal(a):
Draty jsou pozink a ja kupovala pres net pres 300 kg, preprava vysla na nejakych 300, -. Je to uz tak 8 let, takze obchod uz nevim. Zbytek pak dokupovano v zelezarstvi.

Dobře děkuji za odpověď.

10.9.2017 14:41

KapříkSRO: No tenhle zdroj už je dost dobrej. Ale ono to není jen o zdroji. Pokud teda ale dobře rozumím tomu, že chcete elektřinu pouštět jen do předsazeného drátu u uzlíkového pletiva, tak si myslím, že ty levnější, slabší zdroje by Vám stačily. U těch předsazenech drátů jde hlavně o to, aby ovce k tomu pletivu nelezly, aby ho neničily a není tudíž potřeba žádný kdovíjakej super zdroj kor, pokud budete napájet nějakých jen 1000m a ke všemu drátu co má minimální odpor. Takže za mě: Jakýkoliv zdroj co má aspoň 3 Jouly a hlavně mít pletivo i předsazený drát naplý tak, aby se vám nikde nemohl drát pletiva dotkout, protože pak se vám všechna elektřina svede do země a budete to mít bez proudu. Osobně bych klidně vzal i nějaký takovýhle zdroj: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/78965399/Elektricky-ohradnik-45J-15000V-230V.php

Je to kluk co je doma vyrábí, znám hodně lidí (včetně mě) kdo je používá a jsou dobrý a cenově nesrovnatelný.

10.9.2017 14:47

Jo teď mi došlo že vlastně sháníš kombinovaný zdroj a já poslal odkaz na síťovej... Ty kombinovaný má ale taky, ale zrovna je nevidím v nabídce. Asi by mu stačilo zavolat a zeptat se kdy budou. Já mám od něj mimo jiné 7 joulů silný kombinovaný zdroj a funguje bez problémů.

KapříkSRO

10.9.2017 15:46
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

Aha děkuji ano chci to před pletivo ale mám rozjednaný pronájem pastviny cca 2 ha (také mimo elektriku) které bych chtěl už jen oplotit tím ohradníkem taky ty dráty asi 3 - 4 řady. A napájet i tím zdrojem. A ten jak uvádíte co vyrábí ten pán tak ho má kamarád cca 2 roky 5,5 J používá to jen jako předsazený před pletivem a na dělení pastvin které má oplocené pletivem ale prý by tomu moc nevěřil to dát jen do samotného ohradníku prý baterka vydrží cca týden a musí nabíjet, přitom mám 3 zem. tyče a také drát. Tak nevím do kterého zdroje mám zainvestovat.

10.9.2017 16:57

No jasný, čím silnější zdroj, tím se baterka rychlejc vybíjí. Proto se k tomu dá třeba pořídil i solární panel na dobíjení. Ideální je mít přístup k 220V protože do těch bateriovejch jen co vám poleze jakákoliv tráva, nebo vám to zvíře (klidně jen srnka) vyhodí z izolátoru a nějaké lanko nebo drát vám spadne na zem tak jste za chvíli bez proudu, protože se baterie strašně rychle vybije. To tam není nějaký soused co by zásuvku pujčil? Zdroje neberou moc ale přes ty baterie to je zkrátka na prd.

Já to tu do vzdálenosti 500m od baráku tahám lankama vzduchem po sloupech el. vedení a co je dál, tak tam dávám bateriové zdroje. Slabší zdroje mi vydrží 2 - 3 týdny napájet ohradu a když dám někam ten 7J tak max týden. Soláry u toho nemám.

KapříkSRO

10.9.2017 17:22
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

No jasný, čím silnější zdroj, tím se baterka rychlejc vybíjí. Proto se k tomu dá třeba pořídil i solární panel na dobíjení. Ideální je mít přístup k 220V protože do těch bateriovejch jen co vám poleze jakákoliv tráva, nebo vám to zvíře (klidně jen srnka) vyhodí z izolátoru a nějaké lanko nebo drát vám spadne na zem tak jste za chvíli bez proudu, protože se baterie strašně rychle vybije. To tam není nějaký soused co by zásuvku pujčil? Zdroje neberou moc ale přes ty baterie to je zkrátka na prd.

Já to tu do vzdálenosti 500m od baráku tahám lankama vzduchem po sloupech el. vedení a co je dál, tak tam dávám bateriové zdroje. Slabší zdroje mi vydrží 2 - 3 týdny napájet ohradu a když dám někam ten 7J tak max týden. Soláry u toho nemám.

Bohužel není nikdo v okolí je to na samotě úplně za vesnicí bydlím uprostřed vesnice a táhnout to po sloupech el. vedení to je nereálné. A myslíte že by k tomu zdroji od Lacme by šel použít panel 25W utáhl by to?

10.9.2017 17:49

S tím neporadím, v tom se nevyznám. Zavolal bych někam kde je prodávaj a zeptal bych se na to.

KapříkSRO

10.9.2017 17:55
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

Dobře děkuji, a ohledně toho zdroje myslíte tedy že ten Lacme by utáhl zhruba 2 ha pastviny ve 3-4 řadách drátu? Pokud by byla možnost připojit panel byl by i solar pokud ne tak baterie samotná.

10.9.2017 18:17

Pokud použijete drát a pokud vám do toho nepoleze tráva, tak vám to bez problému utáhne.
Pokud k tomu přiděláte dostatečně velký solár, a nebude zrovna dlouhé období dešťů s minimem slunce tak by se to mělo stíhat samo dobíjet. Ale je to pak i o zvířatech. Pasu pořád asi 6 stád a některé stáda si dovolím mít po přehnání na novou pastvu klidně 14 dní bez proudu uplně, protože prostě vím, že do toho nepolezou. Pak mám stáda, kde to pár zvířat prostě zkouší jestli v tom ten proud je a pokud by nebyl, tak by šli hned mimo. Zvířata nerespektující ohradník to chce vyřazovat z chovu, protože to pak učí zbytek stáda.

KapříkSRO

10.9.2017 19:17
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

DOBŘE DĚKUJI.

KapříkSRO

11.9.2017 15:54
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

Dobrý den, ještě se zeptám postačí mi na ten ohradník drát 1,8 mm nebo radši silnější 2,24 mm. Silnější 3 mm už asi nechci se prý špatně vypíná a pracuje se s ním špatně.

12.9.2017 09:53

Jo,3mm už je moc, něco jsem s trojkou dělal, ale to už bývá takové heavy duty stavění na pořádné hovada kůly zamlácené zatloukačem pořádně do země, s velkejma dilatačníma pružinama a drát tam bývá naplý jak struna, chce to umět pár drátěných uzlů a už mít nějaké to know how ať se to při napínání ve spojích drát nepovoluje... U Vás jde právě ale i o kůly a i o to jak budete mít zpevněné rohy. Nevím kolik do ohrady chete nasypat. Pokud použijete jen nějaké smrkové kůly které vám vydrží 5 let a tudíž to budete zanedlouho opravovat (on ten čas fakt uteče) tak bych použil klidně jen drát 1,8mm. Pokud ale zainvestujete a dáte kůly dubové nebo akátové, všechny rohy zpevníte kozama a ještě to zavětrujete a bude to udělané tak, aby to minimálně 20 let vydrželo, tak bych použil ten 2,24mm, pořádně bych to vypnul napínákama a sem tam bych dal dilatační pružiny. Spíš bych radil 2. možnost. Já začínal na smrkovejch kůlech a když mi teď každou chvíli někde nějaký kůl uhnije a já je někde musím každou chvíli měnit, tak teď po konci pastevní sezony to všechno vytahám ven a od jara už budu všude dávat akáty. Ale u sebe pasu víceméně v lankách. drát mám jen u baráku.
Jinak co se týče odporu, tak rozdíl mezi 1,8 a 2,24mm je zanedbatelný. Spíš ta 1,8mm je už taky hůř vidět a doporučuje se nad to natahovat nějaká fangle ať to je i pro lidi líp vidět.

Pokud byste se rozhodl ohradník dělat ze smrkovejch kůlů tak buďiž, ale na tu pletivovou ohradu fakt doporučuju akát nebo dub. Na pletivu se ty kůly mění fakt blbě aby pletivo zůstalo stále hezky naplé, na ohradníku to problém není.

12.9.2017 10:32

KapříkSRO napsal(a):
Dobrý den, ještě se zeptám postačí mi na ten ohradník drát 1,8 mm nebo radši silnější 2,24 mm. Silnější 3 mm už asi nechci se prý špatně vypíná a pracuje se s ním špatně.

On vas i ten slabsi potrapi kdyz ho budete odvijet jen z kola a nebuete mit na to ten odvijeci drzak. Ohrady z dratu delam po sekcich, kdyz je to treba ctverec, tak 4 nezavisly sekce. Kdyz nekde neco prdne nebo odejde, tak menim jen tu sekci.Ma to i vyhodu ze vam pak nepadne drat po cely dylce. Smrkovy kuly u me zacnou na jare kroutit 7 sezonu. Porad jich jeste tak 75% stoji a drzi. Kuly davam maximalne 15cm prumer, ty se jeste vejdou do beranidla. Diry predvrtavam, jdou pak lip do zeme. Vrtam rucnim vrtakem fiskars.

12.9.2017 13:34
anobbona

XXX.XXX.115.36

Mám na ohradách drát 2,2, ale i tu 1,8 tam semtam ještě mám. U té slabší je nevýhoda, že se časem jakoby natahuje a ještě více oslabuje, praskne snadněji než ta 2,2.
My už od dřevěných kůlů úplně upustily - začínaly jsme na dubových a akátových, ale už jsme komplet vyměnily - prostřední je železný sloupek a vzpěry jsou z plastových lysovaných kůlů, zavětrovaný je to kovovýma příčkama (plastové kůly jsou vhodné opravdu jen tak na ty vzpěry a jako průběžné kůly, jako hlavní nevydrží a zlomí se). Dráty mám napojené přes špoňaky a vajíčka. Ono udělat to pořádně, tak do toho člověk nasype hodně peněz, ale zas pak už se nemusí v podstatě starat, jen obsékat a občas dotáhnout drát.

14.9.2017 07:09
bischof.vlastimil

XXX.XXX.18.229

anobbona napsal(a):
Mám na ohradách drát 2,2, ale i tu 1,8 tam semtam ještě mám. U té slabší je nevýhoda, že se časem jakoby natahuje a ještě více oslabuje, praskne snadněji než ta 2,2.
My už od dřevěných kůlů úplně upustily - začínaly jsme na dubových a akátových, ale už jsme komplet vyměnily - prostřední je železný sloupek a vzpěry jsou z plastových lysovaných kůlů, zavětrovaný je to kovovýma příčkama (plastové kůly jsou vhodné opravdu jen tak na ty vzpěry a jako průběžné kůly, jako hlavní nevydrží a zlomí se). Dráty mám napojené přes špoňaky a vajíčka. Ono udělat to pořádně, tak do toho člověk nasype hodně peněz, ale zas pak už se nemusí v podstatě starat, jen obsékat a občas dotáhnout drát.

A jakou mate prosím životnost drátů? A proč jste upustil od akátových kůlů?

KapříkSRO

14.9.2017 14:14
KapříkSRO

XXX.XXX.89.231

Dobrý den, ještě jsem našel tento šel by taky použít j? Je o něco levnější a podobný vykonově tomu Lacme. díky za odpověď

https://www.farmarik.cz/p/6375/zdroj-redyk-a4.

14.9.2017 14:29

Nesnazte se za kazdou cenu usetrit...

14.9.2017 14:56
anobbona

XXX.XXX.115.36

P. Bischof - ohrady máme postavené víc jak 10 let a ještě jsem dráty neměnila, spíš jen přidávám. Když potřebuji náhodou smotat (zvětšujem ohradu), tak je opět použiji. Zatím jsem nevyhodila žádný drát.
no a kůly jsme začaly používat železné, jelikož jsou prostě víc dostupnější a finančně vyšli líp - když si veznu, že časově než uděláme kůly v lese (o kupování není ani řeč) - v našem už akáty nejsou, tož by jsme musely krást, tak jsme raději koupily ty železa a zkoušíme i ty plastové trubky (výrobce p. Trlida), ty klasické lisované šedé kůly nás hodně zklamaly. Trubky jsem sehnala za 100, -/kus a jsou silnostěnné,15 průměr a 1,7výška - když jsem to pročetla, tak vyšly nejlevněji.

Jakub505

14.9.2017 16:14
Jakub505

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
nechám si taktéž doporučit zdroj pro ovce mám oplocenou pastvinu pletivem a předsazený 1řadu lanka (od kamíru modro/bílé) - musel jsem už zasáhnout jelikož ovce jak rvou hlavu ven z pletiva tak to docela ničí a pletivo se musí pořád vypínat. Tak jsem pořídil ohradník také od toho pána co to vyrábí a prodává na Bazoši (už minulý rok - ten 5,5J - kombinovaný nemáme na pastvině elektriku)Ohradník používám i na půlení pastviny. Ale dnes když jsem byl u ovcí tak jsem si všiml že jedna ovce se dere skrt pletivo ohradník jí vůbec nevadil měla lanko nalepené na sobě a úplně v pohodě vykusovala venku za plotem (budou stříhané až koncem září) - přitom mají co pást 1ha pastvina - 8ovcí. A vůbec jí to nevadilo že tam je nějaký ohradník. Dokud se nedotkla čumákem potom zdrhla od ohradníku. - Ohradník jsem měřil ale zkoušečka ukazovala plný stav. (včera jsem měnil baterii).Pak jsem zkoušel i já sáhnout na to lanko a kopalo to. Tak nevím co je špatně jestli je to tím že nejsou ještě ostříhané.A tak chci doporučit zdroj. Nebo půjde použít co mám ale nějak to vychytat aby to fungovalo tak jak má? Jelikož mám příslib od souseda na příští rok vedle naší pastviny další 1,5ha. Který chci oplotit lankem (tím samým) na bílé plastové tyčky ve 3-4 řadách. Tak aby mi ovce nezdrhaly. Předem děkuj za odpověď Jakub.

15.9.2017 09:36

Jakub505: Ostříhej je a bude klid. Nemysli si, že silnéjší zdroj tu vlnu probije. V tomhle případě nejde o Jouly, ale o volty - na jak velkou vzdálenost ti dokáže přeskočit jiskra skrz izolant - vlnu.

JendaKr

18.9.2017 15:23
JendaKr

XXX.XXX.89.231

Dobrý den, můžete mi někdo doporučit zdroj nejlépe kombinovaný či bateriový (nemáme na pastvině elektriku), který utáhne 3 řady drátu na 4,5ha a více pastvině kde budou ovce a krávy společně? předem děkuji za rady Jan.

21.9.2017 09:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jen tak pro zajimavost fotka ohradníku z fotodobíječkou.

21.9.2017 09:16

profesor1 napsal(a):
Jen tak pro zajimavost fotka ohradníku z fotodobíječkou.

Kolik to ma mpx? :).

21.9.2017 09:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nevím, není to moje, je to vedlejší, bohatší konkurence.

Přidejte reakci

Přidat smajlík