Tomáš Nevěřící
napsal(a):
Největší vlastenec jezdí do Ruska domlouvat s Putinem obchody na traktory, jak se včera ten sedmilhář chlubil.Neřekl, však, že ty obchody domlouvá za cizince.
Zetor Čechům nepatří.Aspoň jim popřejme, když za ně vyjednává český prezident, ať nedopadnou tak jak my (ČR) s ruským dluhem.
https://www.respekt.cz/korupce/prodej-ruskeho-dluhu
Napište taky co udělal pro ČR Zdeněk Bakala, když tak náruživě čerpáte z jeho a jemu podobných médii.
Opět info jako prase. Zetor nevlastní ČR, Prazdroj není náš, Budvar není náš, Behcerovka nemí naše, Tatra není naše....... Tak že když se těmto firmám zajistí nějaký výhodný kšeft v cizině tak se to dělá jen pro toho cizího vlastníka?
Buď jste totální diletant, nebo děláte blbce z lidí!
Bakala bude nebo byl prezident?Pletete kozy s ovcema.Takže místo, aby to rozdali českým, ukrajinským a mongolským zaměstnancům, tak...
https://echo24.cz/a/i7UPN/z-ceska-loni-odteklo-na-dividendach-do-zahranici-289-miliard.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ach, jo, už je po volbách, chápu, že je potřeba trochu času, aby se emoce s tím, jak to dopadlo srovnaly a to na obou stranách...ale přesto, až to půjde, pojďme se věnovat radostnějším událostem, třeba porodům, nebo pečení chleba
Já klidně popřeji všem voličům Zemana upřímnou radost.Já z toho osobně radost nemám jak to dopadlo...V sobotu jsme zapíjeli smutek...protože to tak cítíme(na hradě nijakej panák-podle vás, mi příjde i tak lepší, než arogance a hulvátství)
Na nějaké přepočítávání hlasů nehraju-každý kdo tam hodil Drahoše-tak ho na to místo chtěl a jeho hlas má stejnou váhu jako hlas důchodce ze vsi, který ani neví proč ho volí.A tak jak mění názory Zeman tak může měnit názor každý volič-bylo to o fous -takže podle mě to zas tak velká sláva není.
Zrovna včera na čt mluvili o tom, jak byli starší lidé bombardováni nechutnými emaily proti Drahošovi-do očí bijící nesmysly, výhrůžky a urážky- s názvem TOTO JE PRAVDA.
Podle mě je to na žalobu, klidně už jen toto mohlo ovlivnit jejich volbu a celé volby.Šťourat se v tom je možná pozdě, škoda.Mé babičce to taky chodilo...bohužel jak vysvětlit vyděšené babičce, že Drahoš nebude lidi zavírat za šíření pravdy, nebudou přeplněné školy dětí imigrantů a že není pedofil...a nevím čeho všeho ještě fil za cenu propagace Zemana?, neříkám, že v tom má prsty on, ale ta jeho banda se nebojí špinavé práce.A jeho zastánci, jsou kolikrát větší zlo než on sám.
Po včerejších veškerých zprávách mi je z toho akorát zle a smutně.
Kubo-i mě nikdy nevýjdou volební představy...nepatříme mezi tu většinu-ale během pár let mám pocit, že bude líp i bez Babiše.Je to dost pomalá metamorfóza, která ale už běží...a i mladí začínají cítit potřebu se vyjádřit a vnímají co se kolem děje.Nevolící generaci začnou nahrazovat mladí a věřím, že dojde ke změně
které se já i dožiju Myslím, že tyto volby ukázaly, že se lidé umí spojit, to je pro mě vítěztví
Nejvíc se mi udělalo zle, když hlásili volební výsledky v cizině jak popsali Zemana a naší zemi...vzpoměli i na urážky a veřejné ostudy, přidali i ukázky..a pak pronesli gratulace v tom duchu, že snad jednou budeme svobodní-takže mě to přišlo jak když berou naši Českou zemi jako nějaké diktátorství...
K té gratulaci Zemanovým voličům, bych chtěla ještě dodat, že měli důvod proč ho volit(tedy někteří určitě jo) a bylo to jejich právo, ale s volbou jde i ruku v ruce zodpovědnost...takže doufám, že jste si vědomi toho co bude dít dalších pár let, je díky vám.
Takže díky...
Tomáš Nevěřící
napsal(a):
Bakala bude nebo byl prezident?Pletete kozy s ovcema.Takže místo, aby to rozdali českým, ukrajinským a mongolským zaměstnancům, tak...
https://echo24.cz/a/i7UPN/z-ceska-loni-odteklo-na-dividendach-do-zahranici-289-miliard.
Bakala je v prvé řadě "velký Zemanův kamarád". Proto jeho týdenník bude zaručeně o Zemanovi podávat objektivní informace No a ještě v prvnější řadě je to jeden z největších tunelářů v ČR. Jeho firmy sídlí na Kajmanských ostrovech, Kypru.... Tak že odsavač peněz z ČR.
Myslíte že to co popisuje vámi daný odkaz, v jiných zemích takhle nefunguje? Že jinde firmy z cizích zemí nesídlí?
No taky si všiměte vlastníky -...." Podle nedávno zveřejněné analýzy poradenské firmy Bisnode mezi zahraničními vlastníky českých společností dominuje kapitál z Německa, Nizozemska, Lucemburska a Rakouska. Pod kontrolou zahraničních vlastníků jsou v Česku například velké banky či automobilky. Česká spořitelna, kterou vlastní rakouská Erste Bank, loni na dividendách vyplatila 12,8"......
Kde jsou ti vlastníci z Ruska nebo Číny kterého se Drahošovci tak bojí?
Jamarov, zatím mě vychází že co volič Drahoše, to alkoholik
Poklona před babičkou a její komunikaci na netu, chápu že starší lidé jsou důvěřivější, ale v televizi (kromě tel. Barandov), rádiu a v tisku byla převaha špíny házená na Zemana. To už babička nesledovala ?
A ten Váš poslední odstavec... To jako vyhrožujete? Řadíte se mezi omladinu, která se hodně ohání demokracii, ale už zapomíná, že demokracie je hlavně o zodpovědnosti - osobní zodpovědnosti! Mezi další znak demokracie je to, že když souhlasíte s demokratickým zřízením, tak předem souhlasíte i s např. demokraticky zvoleným prezidentem!
Vidím ale že hlavně ti mladí mají o demokracii zkreslené představy a co se jim nehodí od toho dávají hlasitě ruce pryč. Tak laskavě nevyhrožujte a užívejte si demokraticky zvoleného prezidenta

Profesore v jednom si tu měl pravdu, už to nechci dohledávat, ale oháníme se tu tím, že je Zeman vítězem demokratických voleb. Ano, souhlas, o tom žádný spor, i když bez dezinformací by to bylo trochu objektivnější, ale o co mi jde: Sice byla veliká volební účast, ale pořád tu je v republice třetina lidí, která volit nebyla a myslím si že i kdyby Drahoš tyhle volby o pár hlasů vyhrál, tak by ono vítězství mělo pachuť toho, že pořád dostal hlas od méně než poloviny národa a další věc a to možná důležitější, že byl volen spíš jako menší zlo, protože v prvním kole těch hlasů opravdu moc nezískal. V tomhle já osobně vidím problém. A byl bych mnohem radši, kdyby tu byla silná osobnost, akceptovatelná většinou národa, která by naprosto jasně a klidně už v prvním kole ty volby vyhrála.
Tak jsme přeci národ alkoholiků atd...každopádně ten nemocný člověk, který zkolaboval na voleb.oslavě Zemana a pak ochranka zasahovala pěstmi je důkaz o nemoci- národa a demokracii
Spousty starších lidí víc tráví čas na sítích než u televize.U Zemana nemohlo jít o špínu-to ho tedy urážíte já jsem si všimla, že pouze rekapitulovali jeho výroky a chování.Co je na tom špinavého? To jsou fakta.
Čím vyhrožuju?Upozorňuju jen na tu odpovědnost!
Můžete to brát jako výhružku jen v tom případě, že počítáte s tím, že se budou dít další skandály ať už to budou výroky, chování či nemoc pana prezidenta snad se nebojíte?
Ano to je na vaši zoodpovědnost Já se s jeho výroky nebudu ztotožňovat, za mne tedy nemluví-to je demokracie-mluví za celou zemi a já s tím nic neudělám, takže můžu max.tolerovat a respektovat jeho osobu-ale nenesu zoodpovědnost, nesouhlasím.
Kdybych to nebrala demokraticky-tak už od soboty plánuji atentát
Víte ano maám asi zkreslené představy-když se 9 lidí z 10 rozhodnou třeba o testu smrti a já budu proti a budu nesouhlasit-tak demokraticky člověk zemře a já se mám cítit jak?
Klidně mi dejte lekci o demokracii jak ji tedy vnímá starší generace, jak se cítíte být zodpovědni i za to s čím nesouhlasíte?
Nemyslete si, že odpovědnost necítím, proto chodím k volbám a proto jsem volila Drahoše-já kvůli své zoodpovědnosti udělala maximum-též jako vy.Až se stane první průšvih vzpomenu si na vás-jestli se cítíte zoodpovědně a hrdě.Já budu cítit zoodpovědnost, ale určitě né hrdost.

Tady mate shrnuty celkem pekne a rozumne.
https://www.novinky.cz/komentare/461795-komentar-lid-promluvil-aneb-povolebni-kocovina-vaclav-klaus-ml.html.
Kubo, ale to co píšeš by si přála, dovolím si tvrdit většina z nás! Nebo jsi to u mne ještě nepostřehl?
Musím ale upozornit, že ač to vypadá že prezident je v našem zřízení jen reprezentativní figurka, realita je jiná. Tak že např. Marek Eben asi určitě, ale osobně bych Markovi ubral např. slušnosti, kulturní znalosti... a přidal dravosti, politické znalosti... Pak by to byl asi můj ideál. Ale to už bych chtěl asi moc
napsal(a):
Profesore v jednom si tu měl pravdu, už to nechci dohledávat, ale oháníme se tu tím, že je Zeman vítězem demokratických voleb. Ano, souhlas, o tom žádný spor, i když bez dezinformací by to bylo trochu objektivnější, ale o co mi jde: Sice byla veliká volební účast, ale pořád tu je v republice třetina lidí, která volit nebyla a myslím si že i kdyby Drahoš tyhle volby o pár hlasů vyhrál, tak by ono vítězství mělo pachuť toho, že pořád dostal hlas od méně než poloviny národa a další věc a to možná důležitější, že byl volen spíš jako menší zlo, protože v prvním kole těch hlasů opravdu moc nezískal. V tomhle já osobně vidím problém. A byl bych mnohem radši, kdyby tu byla silná osobnost, akceptovatelná většinou národa, která by naprosto jasně a klidně už v prvním kole ty volby vyhrála.
Tak ono kdyby se hned na začátku upustilo od pár šašků jako byl Topolánek, Hynek, Kulhánek, Hannig...a ani ten Horáček se tam nemusel cpát, tak by to byla jiná...
Škoda, že Tonda Blaník to nedotáhl do konce-byla by to hodně dobrá fikce a hlasy by měl...jenže není sebevrah
profesor1
napsal(a):
Kubo, ale to co píšeš by si přála, dovolím si tvrdit většina z nás! Nebo jsi to u mne ještě nepostřehl?
Musím ale upozornit, že ač to vypadá že prezident je v našem zřízení jen reprezentativní figurka, realita je jiná. Tak že např. Marek Eben asi určitě, ale osobně bych Markovi ubral např. slušnosti, kulturní znalosti... a přidal dravosti, politické znalosti... Pak by to byl asi můj ideál. Ale to už bych chtěl asi moc
Koukám si chcete s Ebenem šplhnout?
........ Hospodský pohled IV. cenová: V druhém kole se v televizních debatách jednalo o souboj, kdy bezzubého králíčka posadíte proti starému vypelichanému zlomyslnému tygrovi a řeknete mu „trhej“.
Václav Klaus ml.
........
Tady jsem sice přesně nepobral kdo měl trhat (myslím že asi ten bezzubý, je to celkem jedno ) Ale i tak to dokazuje, že ve IV. cenové je nejlepší zábava, a proto ta závistivá skupina považující se za inteligenty a vzdělance, na ni tak urputně nadává
profesor1
napsal(a):
Vážená Jamarov. Zatím co já se zaujetím sledoval v televizi Válečka, tak vy jste ještě ani nedokázala okolí přesvědčit, že víte jak dělá kačer, kterého jste s předstihem dostala k vánocům
Tak já tahala včelku
Nevím kolik Vám bylo, když jste sledoval Válečka, ale já na něm vyrostla-i když v televizi běžel už víc jak 20let
A že se novináři slušně opravdu nechovají to už nevidíte? Řeknu vám že já bych se choval podobně jako ten, v minulosti určitě nedoceněný bojovník-důchodce , ale nezná bohužel taktiku takového zákroku, nebo se chtěl jen před kamerama zviditelnit
Mohla jste si všimnout že byli novináři žádáni ať to netočí a ať do těch míst nevstupují, ale bohužel společnost si podobné "fooo páááá" a jiné senzace žádá, tak novináři o nějaké morálnosti, soucitu, ohleduplnosti.... nemají a ni ponětí.
Výhružně ta zodpovědnost zněla od vás. Šlo o to že házíte zodpovědnost za prezidenta na jeho voliče. Možná máte z části pravdu, ale pro kdejakého amíka nebo soudruha z koreje jste díky demokracii za něj zodpovědná i vy. Můžete to popírat, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše co proti tomu můžete dělat Já se odpovědnosti nebojím, ale nevím proč bych měl být na nějaké skandály hrdý?
S tím TESTEM smrti... takhle hrotit demokracii snad nemusíme
Lekci o demošce dávat nebudu, život v demokracii vám ji časem dá určitě sám
No tak jasné, že se smí točit jen dokud není fópá
Ano práce novinářů je otravná-ale je to práce,
do nasr... důchodce nikdo nestrkal, stáli a točili, nervali se za dveře-dle mého pohledu a on přesto šermoval rukama, schazoval kamery a telefony...a ty pěsti? Trochu magor.Já být novinářka tak po něm skočím, ať to klidně natočej
Pěkně jste se vykroutil, princip musí být stejný ve všem a za všech okolností.
Já bych si přála zažít tu dobu kdy budu zase hrdá na svého prezidenta
Jak jsem řekla-nesu část odpovědnosti i za jeho zvolení-není to pozitivní ale je to tak.A i přes můj nesouhlas-na hradě je, tedy zatím -respektuji to.
Ale ta většina-co si ho zvolila by za ním měla stát též a při každém průs...ru si uvědomovat tu zoodpovědnost, kterou svými hlasy podepsali Každý sám v sobě.
Tak snad se chápem?
Ano, chápem ( až na ty novináře, kteří se zcela evidemtně cpali za zavírající se panely nebo co to bylo)
Navíc jste mě přesvědčila a proto - VEŘEJNĚ A NA SVOU ČEST TADY SLIBUJI, ŽE UŽ NIKDY ZEMANA NEBUDU DO PREZIDENTSKÉHO ÚŘADU VOLIT! ( I kdyby jsme se znovu spojili se Slovenskem)
A budu teda volit toho neomylného pána, kterého mě doporučíte, abych nemusel být zodpovědný za chyby, kterých by se nějaký jiný, omylný pán mohl dopustit Stačí vám to tak?

Http://www.cum.sk/v/2fyK/hollande-kasparek-jak-se-patri
Muze bejt jeste hur
profesor1
napsal(a):
Ano, chápem ( až na ty novináře, kteří se zcela evidemtně cpali za zavírající se panely nebo co to bylo)
Navíc jste mě přesvědčila a proto - VEŘEJNĚ A NA SVOU ČEST TADY SLIBUJI, ŽE UŽ NIKDY ZEMANA NEBUDU DO PREZIDENTSKÉHO ÚŘADU VOLIT! ( I kdyby jsme se znovu spojili se Slovenskem)
A budu teda volit toho neomylného pána, kterého mě doporučíte, abych nemusel být zodpovědný za chyby, kterých by se nějaký jiný, omylný pán mohl dopustit Stačí vám to tak?
O.k. novináře nechme být, toho násilníka též.
Víc než stačí, bude mi ctí za pár let Vám poradit koho máte volit

Profesore, neodpověděl jsem ti ještě na ty dezinformace. Kdybys obětoval 10 minut tak mrkni na tohle: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/218452801100128/
začátek v 11:22
Potkal jsem opravdu dost lidí, kteří volili Zemana jen proto, že se báli naprosté islamizace ČR potažmo celé Evropy. A s mnohými (určitě ne všemi) se o tom zkrátka ani nedá rozumně diskutovat, nejsou často ani ochotni vyslechnout opačný názor a jediné co uměj je z lidí z druhého tábora dělat naprosté blbce.
Když se na to podívám trochu z jiného úhlu, tak co se týče lidí z mého okolí tak ti co něco vystudovali, projezdili svět, mají své firmy, účastní se komunální politiky, nebo pracují aspoň na vyšší pozici než je uklízečka nebo prodavačka tak většina z nich volila Drahoše třeba jen jak proti Zemanovského kandidáta, ale volila ho. Oproti tomu, lidi co maj základku, případně jsou něčím vyučení, ale za celý jejich život nevytáhli paty z vesnice, nadávají jak je všechno drahý, svoje životní neúspěchy svádí na ty tam nahoře, k nim připočtu kdejaká nemakačenka, co tu akorát zneužívají soc. dávky, lidi kteří jsou tak jednoduší že si s nima nemám co říct se většinou hrdě hlásají k Zemanovi a nebo odpoví že na nějaké volby kašlou. Už tohle mě nutí k zamyšleni.
A musím říct že Bodlinka mě svojí volbou překvapila, protože je to jediná veterinářka o které vím že takto volila a to jich znám fakt dost Což jen potvrzuje to, že výjimky potvrzují pravidlo.

Kostey: koukam ze tady se nam rodi nova elita naroda, denne ve sra_ckach, ale uvedomela, zcestovala a ja nevim co jeste :) Bez urazky. Tyhle keci o tom kdo s jakym vzdelanim koho volil, pristihujes se jak ten kanal nebo jak se to ted s oblibou rika, prohlubujes jeste na ifaune? Neznam tvoje maximalni dosazeny vzdelani, ale mozna sis toho vsimnul i ty, ze uz nejakej patek ma VS kazdej druhej deb_il, protoze to davno neni nekdy ani na urovni drivejsicho SS. Popravde nechapu co se tady jeste resi.

Mastňáčku já neříkám že pouze chytrej člověk má nějakou školu a moc dobře vím že dnešní vejšky plivou ven lidi s diplomem jak na běžícím pásu a mnozí jsou v běžnym životě naprosto nepoužitelní. Zato znám mnoho lidí co jsou něčím jen vyučeni a přitom je mám za velice chytré lidi a nějakou inteligenci s dosaženým vzděláním bych moc nespojoval. Sám jsem toho co se týče vzdělání zas tak moc nedokázal, protože jsem univerzitu ve Skotsku nedostudoval a v minulém příspěvku jsem několikrát použil sova většina
Typickým voličem Zemana je starší člověk z Moravy s nižším vzděláním, nižším příjmem, který nezná jazyky a necestuje. Oproti tomu typickým voličem Drahoše byl mladší člověk z většího města v Čechách, s vyšším vzděláním, který ovládá i jeden nebo víc cizích jazyků.
Já jsem spíš mladší člověk z Čech se středním vzděláním, umím jazyky a dokud jsem neměl zvířata tak jsem cestoval po světě. A ani jednoho kandidáta z těch dvou jsem nepovažoval za super volbu, ale anitipatie vůči Zemanovi mě nutila jít proti němu.

napsal(a):
Profesore, neodpověděl jsem ti ještě na ty dezinformace. Kdybys obětoval 10 minut tak mrkni na tohle: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/218452801100128/
začátek v 11:22
Potkal jsem opravdu dost lidí, kteří volili Zemana jen proto, že se báli naprosté islamizace ČR potažmo celé Evropy. A s mnohými (určitě ne všemi) se o tom zkrátka ani nedá rozumně diskutovat, nejsou často ani ochotni vyslechnout opačný názor a jediné co uměj je z lidí z druhého tábora dělat naprosté blbce.
Když se na to podívám trochu z jiného úhlu, tak co se týče lidí z mého okolí tak ti co něco vystudovali, projezdili svět, mají své firmy, účastní se komunální politiky, nebo pracují aspoň na vyšší pozici než je uklízečka nebo prodavačka tak většina z nich volila Drahoše třeba jen jak proti Zemanovského kandidáta, ale volila ho. Oproti tomu, lidi co maj základku, případně jsou něčím vyučení, ale za celý jejich život nevytáhli paty z vesnice, nadávají jak je všechno drahý, svoje životní neúspěchy svádí na ty tam nahoře, k nim připočtu kdejaká nemakačenka, co tu akorát zneužívají soc. dávky, lidi kteří jsou tak jednoduší že si s nima nemám co říct se většinou hrdě hlásají k Zemanovi a nebo odpoví že na nějaké volby kašlou. Už tohle mě nutí k zamyšleni.
A musím říct že Bodlinka mě svojí volbou překvapila, protože je to jediná veterinářka o které vím že takto volila a to jich znám fakt dost Což jen potvrzuje to, že výjimky potvrzují pravidlo.
Jenže Drahož nic jinýho, žádnou přednost než to, že není Zeman, neměl. A to je prostě málo.

napsal(a):
Jenže Drahož nic jinýho, žádnou přednost než to, že není Zeman, neměl. A to je prostě málo.
A co mu takhle dát šanci aby ukázal co umí? To člověk opravdu musí prolézt celou tou špinavou vrcholovou politikou aby se mohl stát prezidentem? V případě že by tu byla prezidentská demokracie tak bych nechtěl za prezidenta někoho, kdo v politice neumí chodit, ale v parlamentní demokracii prostě nepotřebujem politika, který tam je už 30 let a je opravdu zběhlý v tom jak to chodí. Psala si tu o něm že to je loutka někoho koho ani neznáme. A já se zeptám. Jsi si jistá, že Zeman takovou loutkou není?

+ mně se jeho kampaň nelíbila. Bylo to pořád já nejsem Zeman, já taky nechci uprchlíky, opravdu nejsem pedofil, ano nemám dioprtrické brýle. A jde o to, do jaké míry takovou kampaň opravdu chtěl a nebo zda to že se vymezoval proti tomu co se na něj valilo bylo odrážení útoků na úkor jeho vizí které bych v jeho kampani ocenil mnohem víc.

napsal(a):
A co mu takhle dát šanci aby ukázal co umí? To člověk opravdu musí prolézt celou tou špinavou vrcholovou politikou aby se mohl stát prezidentem? V případě že by tu byla prezidentská demokracie tak bych nechtěl za prezidenta někoho, kdo v politice neumí chodit, ale v parlamentní demokracii prostě nepotřebujem politika, který tam je už 30 let a je opravdu zběhlý v tom jak to chodí. Psala si tu o něm že to je loutka někoho koho ani neznáme. A já se zeptám. Jsi si jistá, že Zeman takovou loutkou není?
Ale tak pozor, já si myslím, že kandidatura na prezidenta není úplně správný způsob, jak vstoupit do politiky. Ano, kandidát by měl mít nějaké zkušenosti a měl by už mít nějaké výsledky, na jejichž základě bude zvolen nebo ne.
Tenhle Drahoš... to je stejný, jak kdyby někdo přišel za mnou a řekl, Ježková, pojď, dáme ti x milionů na kampaň a budeš prezidentem. Prostě takhle ne.
U Zemana velmi dobře víme, kdo za ním a kolem něj stojí.
Co víme o Drahošovi, kromě toho, že je "slušný"?

Plus opravdu si nemyslím, že je vhodné a žádoucí stavět politiku na tom, že "nejsem ten a ten". Nezajímá mě, co kandidát není. Chci vědět, co je on sám, a to u Drahoše nevím.
Mám pro všechny zde diskutující i sebe samu, s vaším laskavým svolením, malé doporučení. Sledujte v budoucí době bedlivě všechny informační zdroje, pozorujte vývoj směřování naší vlasti. Po čase si všichni uděláme správný obraz toho, kam jsme se posunuli.
Nemá smysl zde sdílet vše co je i jinde. Každopádně je to velmi zajímavé.

napsal(a):
Ale tak pozor, já si myslím, že kandidatura na prezidenta není úplně správný způsob, jak vstoupit do politiky. Ano, kandidát by měl mít nějaké zkušenosti a měl by už mít nějaké výsledky, na jejichž základě bude zvolen nebo ne.
Tenhle Drahoš... to je stejný, jak kdyby někdo přišel za mnou a řekl, Ježková, pojď, dáme ti x milionů na kampaň a budeš prezidentem. Prostě takhle ne.
U Zemana velmi dobře víme, kdo za ním a kolem něj stojí.
Co víme o Drahošovi, kromě toho, že je "slušný"?
Já si myslím, že jeho zkušenosti s politikou z dob kdy dělal předsedu akademie věd jsou dostatečné pro to, aby o politice věděl aspoň to něco co do začátku úřadování na postu prezidenta stačí. Oproti tomu si nejsem vůbec jist jaké zkušenosti s politikou máš Bodlinko ty. Řekl bych že mnohem menší a tužíš to beru jako špatné přirovnání.
A co víme o Zemanovi kromě toho, že je neslušný?

napsal(a):
Já si myslím, že jeho zkušenosti s politikou z dob kdy dělal předsedu akademie věd jsou dostatečné pro to, aby o politice věděl aspoň to něco co do začátku úřadování na postu prezidenta stačí. Oproti tomu si nejsem vůbec jist jaké zkušenosti s politikou máš Bodlinko ty. Řekl bych že mnohem menší a tužíš to beru jako špatné přirovnání.
A co víme o Zemanovi kromě toho, že je neslušný?
Myslím si, že za těch 30 let už Zeman fakt nepřekvapí ničím

napsal(a):
To se shodnem
Ale prostě nemyslím si že opravdu víme kdo za Zemanem stojí, případně co ti kdo se okolo něj motají co maj na svědomí a jak tam jaká ruku myje už díky všelijakým imunitám ať už poslaneckým tak diplomatickým.

napsal(a):
Mastňáčku já neříkám že pouze chytrej člověk má nějakou školu a moc dobře vím že dnešní vejšky plivou ven lidi s diplomem jak na běžícím pásu a mnozí jsou v běžnym životě naprosto nepoužitelní. Zato znám mnoho lidí co jsou něčím jen vyučeni a přitom je mám za velice chytré lidi a nějakou inteligenci s dosaženým vzděláním bych moc nespojoval. Sám jsem toho co se týče vzdělání zas tak moc nedokázal, protože jsem univerzitu ve Skotsku nedostudoval a v minulém příspěvku jsem několikrát použil sova většina
Typickým voličem Zemana je starší člověk z Moravy s nižším vzděláním, nižším příjmem, který nezná jazyky a necestuje. Oproti tomu typickým voličem Drahoše byl mladší člověk z většího města v Čechách, s vyšším vzděláním, který ovládá i jeden nebo víc cizích jazyků.
Já jsem spíš mladší člověk z Čech se středním vzděláním, umím jazyky a dokud jsem neměl zvířata tak jsem cestoval po světě. A ani jednoho kandidáta z těch dvou jsem nepovažoval za super volbu, ale anitipatie vůči Zemanovi mě nutila jít proti němu.
Volny preklad:
Typickým voličem Zemana je starší člověk z Moravy s nižším vzděláním, nižším příjmem, který nezná jazyky a necestuje.
Na morave zijou sami blb_ci co v zivote nevytahli paty z ty svoji pr...le protoze na to ani nemaj a rusky by se nedomluvili. Za to ziji nohama na zemi, nevyznavaji pseudo hodnoty, pretvarku a mazani med kolem hub_y.
Oproti tomu typickým voličem Drahoše byl mladší člověk z většího města v Čechách, s vyšším vzděláním, který ovládá i jeden nebo víc cizích jazyků.
V mestech se to jen hezmi preplacenou vyssi inteligenci,90% VS, zbytek uklizecky a prodavacky, ktere jim poskytuji nutny servis ( protoze jsou v zivote nepouzitelni ). Tito mestaci nevedi roupama a nadbytkem penez coby, tak litaj vsude po svete, treba do karibiku a pak si zaleti do kanady zavolit Antizemana. Jejich povysenecky blaboly zvladaj i v nekolika svetovych jazycich, protoze jim jejich rodice ( stejneho razeni ) tloukli do hlavy, musis se ucit abys nemusel delat.
Jak se ti to kostey libi?

napsal(a):
Bodlinko, teď jste se trefila. Už je to nuda, nevoliči Zemana chtějí změnu . Já bych Zemana volila jen v případě, že by protikandidát byl Okamura nebo někdo podobný .

Mastňáčku to sis právě přebral uplně špatně. Znamená to, že pokud je někdo takový jako se píše, tak je mnohem větší pravděpodobnost že bude volit tak, jak je uvedeno.
Koukni se na mladýho Vaška Klause. Vzdělanej, zcestovalej, z velkého města, navíc pravicově smýšlející volič (který to má podle mě v hlavě moc hezky srovnané) a stejně se pral za Zemana i když mu muselo být jasné že to se svým otevřeným názorem bude mít doma u ODS hodně těžký
Oreb1: Já bych taky Zemana volil, pokud by protikandidát ve druhém kole byl Okamura nebo někdo podobný
A i proto biju na poplach, když se celou dobu během vyhlašování výsledků a následných proslovů Okamura motá okolo Zemana.

Me to vysvetlovat nemusis, ale ty lidi kterych se to opravdu tyka, tech se to muze dotknout a to pak budou la manche mezi nama :).

To máš pravdu, mohl jsem to napsat trochu jinak, opatrnějc, aby to nevyznělo tak jak jsi to přeložil ty, protože tak to není myšleno.
Tak Václav Klaus mladší bydlí v Praze, že. A takto to vysvětluje jeho otec.
Praha je víc než jiné končiny město nemakačenků. Vysvětlím. Citoval jsem nedávno amerického kongresmana, který moc hezky řekl, že si lidé nepřejí práce, které se dělají rukama a při kterých se musí stát. V Praze je nejmenší počet těch, kteří se živí prací svých rukou a kteří při tom dokonce musí stát. To mozek trošku pozměňuje, a proto mozek typického Pražana není stejný jako mozek průměrného občana České republiky mimo toto velkoměsto. To říkám i jako celoživotní Pražák, který ani nežil mimo Prahu.
Zdroj http://www.metro.cz/vaclav-klaus-nezobecnujte-svet-podle-svych-znamych-fhm-/region.aspx?c=A180125_180334_metro-region_pur
Jak spojit národ. Václav Klaus starší.

napsal(a):
Bodlinko, buďte si jistá, že pokud mu zdraví bude jakžtakž sloužit, bude mu dělat velké potěšení, připravovat některým lidem nemilá překvapení.
Kubo mastnáček ti to napsal tak nějak polopatě. Podívej se např. na doktory, na učitele, na podnikatele..... nechci je všechny házet do jednoho pytle, ale podívej se jak se oni, vzdělaní k těm obyčlidem chovají. Víš kolik takových obyč zaměstnanců nedostalo měsíc-dva-tři výplatu? a jejich zaměstnavatel se vozí v bavoráku a jezdí na dovolené dál. Doktoři pacošům jen nadávají, jsou na ně nevrlí, stěžují si chtějí německé platy.... Každý chceme německé platy. Kolik je stálo u nás studium oproti německu?.... Učitelé nechtějí žádnou zodpovědnost, jen brečí jak to mají složité. A kvůli komu to mají složité? Zase většinou kvůli dětem z těch bohatších vrstev, které si dělají co chtějí a nějaká úcta ke druhému jim nic neříká, protože doma a mezi jejich rovnými kamarády jsou č.1 peníze.
Pajdák je přitom snad nejlehčí vyšší vzdělání jaké si můžeš udělat a páni učitelé k těm 3 měsíců prázdnin chtějí platy jako ti doktoři.....
Co těm obyč zbývá když to vše vidí. Ano, třeba začnou chlastat jak je to u nás Slovanů zvykem a stává se z nich ten na pohled odpad. Nebo se přinejmenším cítí ukřivděni a stále cítí u Zemana nějakou naději, kterou jim dal hned po převratu jako socialista - levičák. Proto ti důchodci ho mají za takovou nějakou spásu.
Ale hlavně všichni byli za komančů zvyklí, že se o ně někdo postará a všichni měli tak nějak +/- stejně. Narozdíl od dnešní doby, kdy běda jestli má soused víc. A tohle se předává i těm mladým.
Sám ale uznáváš že by stačilo tak málo, aby jsi volil Zemana. Tak nevím proč nedokážeš pochopit voliče Zemana.
A z mého pohledu tu nevoliči Zemana od začátku volební kampaně předvedli takový humus a intriky, že by se za ně Zeman vůbec nemusel ve svém volebním týmu stydět.
Tak že ve finále taková nějaká pravda nakonec zvítězila nad protizemanovskou lží a nenávistí
Kdo si všiml že jsme se za předchozích 5 let natočili východním směrem nech zvedne ruku

Diky za doplneni profesore, puvodne jsem se chtel rozepsat vic ale jsem nejakej linej. Ale ty doktory jsem mel taky na paskale tak to doplnim. Na nasich, ceskych doktorech je prave tohle "kastovani" videt. Jak pohrdaj pacientama z hudsich, hloupejsich vrstev. Takze at to zni sebedivnejs, jsem rad za jakous takous migraci opravdovych mozku z vychodu a afriky, protoze tady u nas v blbym Broumove jsou minimalne dva chlapi doktori jeden arab druhej cernoch nekde z nevim kde, ktery jsou profici a maj hlavne to co u tech nasich smejdu nenachazim, lidskej pristup! A pak doktorka ukrajinka, to stejny. A cim to je? Protoze prisly z jeste chudsich podminek nez mame tady. Nevim jestli si tohle rika nemeckej plebs o nasich doktorech a sestrach. Opravdu nevim.

Nebojte, pri prvnim prilezitosti si rejpnu a bude po spojovani

Jamarov
napsal(a):
Tak musím říct, že konečně vidím první pozitivní věc
Děkuji Vám panové, je pěkné vidět jak se po dlouhé době nehádáte a dokonce si přitakáváte
Takže Zeman nakonec vážně spojuje dokonce vás dva
Taky jsem to chtěla napsat, předběhla jste mě

Jo profesore hezky si to napsal, s něčím souhlasím velmi, s něčím souhlasím jen částečně, ale ano. Co píšeš o doktorech, to s tebou souhlasím. U těch učitelů jakž takž. Ono kdyby mohli dát nevychovanýmu spratkovi pár facek tak by hned bylo líp.
S dalšíma informacema mám trochu problém. Jo někteří důchodci mi řekli že volili Zemana, protože jim aspoň pár stovek k důchodu přidal, že Drahoš jim nikdy nedal nic. Co to je ale sakra za argument? A opravdu jim to kdyžtak přidal Zeman, nebo jen podepsal to, co prošlo parlamentem?
A k tomu že lidi z dob komunismu jsou zvyklí že se o ně někdo postaral... Ano a to je právě problém. Ona je trochu jiná doba a kdyby v 53 roce neproběhla měnová reforma myslíš si, že by komouši se udrželi u moci tak dlouho? Na měnový reformě hodně vydělali, zaplatili to všichni občani ale na to se časem zapomnělo a už převažují spíš ty vzpomínky na to hezké.
Ty asi nemáš v rodině někoho komu komunisti všechno sebrali, co?
A když se podíváme na to, jaké strany podpořili Zemana (ANO, KSČM, SPD) tak to jsou strany které opravdu volit nemůžu. Babiš je obyčejnej velice chytrej zloděj kterej umí moc dobře ve všem chodit, umí nás okrádat i v mezích zákona, že mu všechno prošlo a i v budoucnu projde, moc dobře ví jak hospodařit s penězma aby to na oko vypadalo, že je prostě nejlepší, ke KSČM se nemá cenu vyjadřovat a SPD volí z mého pohledu fakt blbci kteří Okamurovi skočí na to že on je náš spasitel, který nás zbaví všeho zlého. A takováhle sebranka podporuje Zemana. Máme tu zastupitelkou demokracii, kde při volbách do PS jsme si zvolili své zástupce podle toho kam chceme aby naše životy směřovali a už proto, že tyhle strany jsem nevolil a volit nikdy nebudu tak nemůžu volit ani Zemana.

Kostěji, jste jednička. Já to takhle neodkážu vyjádřit, ale vyjádřil jste přesně, co si myslím.

Jak si to tak po sobě čtu, tak jednička opravdu nejsem. Ty hrubky mě děsí o to víc, že je už nemůžu opravit.

A jak teď poslouchám zprávy tak ještě doplním to, že se Drahoš vyjádřil že zvažuje založení politického hnutí. Popravdě? Ne děkuji. Už takhle je politická scéna tak rozdrobená, že vzhledem k systému přerozdělování mandátů, kde malé strany na jeden mandát potřebují třeba 45tis hlasů a velkým stranám stačí na jeden mandát jen třeba 15tis hlasů (ano jeden hlas pro ANO měl stejnou váhu jako 3 pro STAN), tak tohle je cesta do pekel, pokud se před dalšíma volbama nesloučí tyhle malé strany do jedné velké koalice což ale vůbec nevidím reálně. Nicméně to, že teď nechce vstupovat do nějaké strany chápu, když nám tu teď poslední rok tvrdil jak dokáže být nadstranický a že nikdy v žádné straně nebyl.
Ale za ono přerozdělování mandátů můžem poděkovat taťkovi Klausovi společně se Zemanem a jejich opoziční smlouvě.

napsal(a):
Jak si to tak po sobě čtu, tak jednička opravdu nejsem. Ty hrubky mě děsí o to víc, že je už nemůžu opravit.
Víte, taky je vidím, ale nezastávám názor, že se člověk posuzuje podle pravopisu. Leckdy člověk zmáčkne blbou klávesu nebo píše moc rychle a nestíhá to číst. A jsou taky lidi, kteří mají hlavu hodně chytrou v jiné oblasti, ale rozdíl mezi i a y nevnímají. Já zas třeba nemám hudební sluch. Přesto si zpívám (kozy to nepoznají a lidi ať si trhnou nohou).
Víš co Kubo já ti to řeknu teda jinak. Nebo já ne. Mám tady jednu typickou méně vzdělanou starší voličku Zemana. Matka čtyř dětí, jedno se jí pravda trošku nevyvedlo. Už je bohužel vdova. Celý život krom mateřských, které myslím trvaly u každého dítěte max dva roky pracovala, a až do důchodu, pak i chvíli v důchodu. Ty jí řekneš svůj nazor na věc a co si o ní myslíš a ona se tě pak zeptá co jsi pro tento stát - společnost udělal ty, kromě toho že víš jak by to vše mělo být. Jo? Souhlasíš že jí to co jsi výše psal řekneš do očí a obhájíš si to svým příkladem zodpovědnějšího a chytřejšího občana než je ona?
Až budu prezidentem já, tak volební právo omezím. Protožem základem státu je rodina, tak volit budou moci jen ti, kteří žijí v rodině, mají minimálně dvě, vlastně dvě děti je málo, ti budou mít jenom jeden volební hlas. Dvě děti to je jen náhrada za oba manžele. Tak že tři a více dětí zaručí, aby měli volební hlas oba. No a musí se prokázat odpracovanými roky, alespoň deseti. Ono totiž základem státu je rodina a smysl pro pracovitost. Že někdo procestuje kus světa, umí deset jazyků, udělá nějakou školu.... ještě neznamená, že bude mít nějaká privilegia. Až bude za ním vidět něco, co udělal nejen pro sebe, ale i pro společnost, tak pak nech posuzuje druhé a teprve pak bude mít právo někoho zvolit.
A o komunistech mě ty nevyprávěj. Já je zažil i když už jen okrajově. Prarodičům z obou stran zabavili pole i zvířata. Prastrýc se možná poznal osobně díky provokační akci Světlana ( http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10209991308-tajne-akce-stb/409235100221014-akce-svetlana/titulky ) v base v UH.Hradišti s Grebeníčkem seniorem = kratší noha po komplikované zlomenině, problémy s čelistí. Taťka byl díky nim nevím kolik let v dolech a mamka, ač měla všechna možná pedagogická vzdělání - specializace, kdy mohla když to přeženu naučit mluvit němého, slyšet hluchého, psát bezrukého a číst slepého, tak vždy měla oproti obyč učitelům nejmenší plat jen proto, že chodila do kostela. Mamka už je pár let po smrti a přesto ještě občas u nás zazvoní cizí člověk s tím, že jej mamka učila a jen díky ní se mohl zařadit mezi normální lidi. A jestli si rok 53 spojuješ jen s měnovou reformou a nevíš co ostatního se dělo, tak totalitu raději s nikým neřeš. Tak že komunisty Ty Mě Ne!
A argumenty starších lidí nech tak jak jsou. Ju?

napsal(a):
Víte, taky je vidím, ale nezastávám názor, že se člověk posuzuje podle pravopisu. Leckdy člověk zmáčkne blbou klávesu nebo píše moc rychle a nestíhá to číst. A jsou taky lidi, kteří mají hlavu hodně chytrou v jiné oblasti, ale rozdíl mezi i a y nevnímají. Já zas třeba nemám hudební sluch. Přesto si zpívám (kozy to nepoznají a lidi ať si trhnou nohou).

Tady se musím Kostěje zastat. Není horší než důchodkyně s x dětmi jen proto, že je mladý. Naopak myslím, že by té paní docela klidně mohl odpovědět, že on se snaží, aby se o něho nikdo nemusel starat, aby se postaral sám o sebe a své blízké. A to je základ všeho - odpovědnost za svůj život. Mít vůbec možnost se o sebe starat. Bez ohledu na to, kolik dětí máte, protože je důležité, jak je vychováte, a ne kolik jich máte. A děti se mají o rodiče starat, ne stát.

Já taky neříkám, že se o sebe má dnes postarat ta důchodkyně, ta už s tím, co bylo, nic nenadělá. A taky tu nikdo nepsal, že by se měly zrušit důchody. Já jen píšu, že to není s Kostějem tak špatné, jak píšete Vy . Mojí mamince je 83 a prosila mě, abych ji dovedla k volbám, aby už Zeman nebyl dál prezident. Mamka má taky důchod, pracovala celý život, měla tři děti a důchod nemá nic extra. Ale myslí jí to moc dobře a nenechá se oblbnout.

Profesore ty vždycky začneš psát tak hezky, ale pak to uplně pokazíš. Už mám omačkaná písmenka z klávesnice na prsty. Zvu tě na pokec na pivo (tuším že) 2.6. do Vrbětic/Vlachovic. Tam se budeme moci i poprat a můžeš se pokusit mi rozbít ústa, když budeš chtít
Ty nejsi uplně mimo, ale příjde mi, že oba koukáme přibližně stejným směrem, akorát každý z trochu jiného úhlu a každý jdem po trochu jiné cestě.

To mi připomnělo mého tatínka, když bráchovi bylo asi 17, vrátil se namazaný domů a už nechtěl taťku v ničem poslouchat. Taťka ho vyzval na druhý den na souboj s tím, že když to brácha vyhraje, může si dělat co chce. Doopravdy se pak na sebe vrhli, načež brácha couvl, nedokázal se prát s otcem. Tedy otec vyhrál. Později se přiznal, že se obával, že by mohl prohrát, ale nesměl couvnout, aby neztratil respekt. No, snad se prát nebudete, protože mám taky pocit, že ty názory jsou jen kousek od sebe.
Nevím jestli příjdu do Vlachovic. To že mě dokážeš určitýma řečma nasr*t neznamená že se chci hned prát a navíc kvůli nějakým volbám. Děsně mě štve, že kvůli nějakým kavárníkům, teda chtěl jsem napsat kvůli nějaké volbě prezidenta si kdejaká důchodkyně, nebo starší moravák nemůže vhodit do urny svého kandidáta, a když si to dovolí, navíc v dobré víře, tak je považovám za blbce. Já si totiž dokážu vážit i voličů Drahoše. Já lidi hodnotím podle něčeho jiného než podle názoru na politiku, podle výše IQ a pod. Vím že jsi to tak doslovně Kubo nemyslel, ale napsal jsi to pěkně blbě! Já tě taky nemám za nějakého obyčfloutka co pro stát neudělal zatím vůbec nic, ale rýpnout jsem si musel.
Oreb - no ještě aby se sám o sebe postarat nedokázal! Ale to dokáže kde kdo.
...........Inteligence vypráví společnosti o tom co se děje a zároveň jí vnucuje, co si o tom má myslet. Je posedlá utkvělou myšlenkou, že v demokracii nejde o většinová, ale o správná rozhodnutí a že to co je správné mohou posoudit pouze oni sami. A tak poručníkuje obyčejné lidi, o jejichž starostech nemá ponětí a ani je to příliš nezajímá; důležitější je spasit celý svět.
Světová internacionála spravedlivých chce vládnout slovy a diktovat svou vůli národům. V naší prezidentské volbě se odehrávalo něco podobného jako před referendem o Brexitu, před americkými prezidentskými volbami a před volbami v sousedním Německu. Ale bombastická kampaň vychovatelů národů, ve všech případech přinesla právě opačný výsledek než si přáli..............
No už aby začala ta olimpiáda

rapotacka11
napsal(a):
Http://blog.aktualne.cz/blogy/petr-robejsek.php?itemid=30926.
Peknej clanek. Jen je blby za jabkovice vsechno nevyleci a tu prechytralou mensinu minimalne v podobe lekaru my pitomci potrebujeme
- u nas v blbym Broumove jsou minimalne dva chlapi doktori jeden arab druhej cernoch nekde z nevim kde, ktery jsou profici a maj hlavne to co u tech nasich smejdu nenachazim, lidskej pristup! A pak doktorka ukrajinka, to stejny. A cim to je? Protoze prisly z jeste chudsich podminek nez mame tady. Nevim jestli si tohle rika nemeckej plebs o nasich doktorech a sestrach. Opravdu nevim.
""""""
- řekla bych, že máte pravdu - ČÁSTEČNĚ.
někdy se stane, že může být na překážku jazyková bariéra.
Známá má zkušenosti z Brna, Hodonína. Měla štěstí na vynikající přístup i odbornost
ať slovenských, ukrajinských i JINÝCH "cizích" lékařů.
(cítila vysoký nadstandard a když jí povím, jak může být jinde, nemůže uvěřit)
Jiná známá /zde u nás/ měla velmi špatnou zkušenost na pohotovosti
/byl asi afričan-sousedka vozíčkářka/
přesto, že ho upozornila na alergii na penicilin, zřejmě neporozuměl,
dal jí ATB s pen.Skončila v nemocnici. Tam uviděla dalšího...
lekla se, že je to ten machr, co ji tam dostal, ale ne, byl to někdo jiný...
No jo, ale jak to že v r.2018, si o mě kdejaký poslední policajt zjistí kdy jsem si naposledy uprdnul, tak doktoři nemají databázi, kde si mě podle rodného čísla otevřou a ten základ o mě hned uvidí. Vždyť já ani už nemám přístup ke své kartě a v kartě nemám ani mou krevní skupinu. A když jsem si ji chtěl nechat zjistit, tak bych to prý musel zaplatit
Ale abych neodbočoval od tématu, tak protože tohle neměl v programu Drahoš, tak proto mě nepřesvědčil
Jamarov - když už bylo zmíněno to údajné "bombardování" maily...Tak co zase z opačného soudku - víte o tom, že zase třeba věřící byli "bombardováni" farářem, aby volili Drahoše? Já jsem z toho byla celkem v šoku. Taková babička nebo dědeček, kteří přestože o politice ví nula plus nic jsou však v tomto ono "stádečko oveček", kteří poslechnou, protože to přeci říkal pan farář!

To bych blil a hodil bych po nem zpevnik!
ČT už i mě přesvědčila, že nebyla vyvážená. Stačily mě ty následné střihy z prezidentdebaty, kdy u Zemana dávaly hlavně ty jeho míň povedené odpovědi a vyjádření, kdež to u Drahoše to bylo opačně. A u těch mailů přesně to samé. Chodilo mě domů to i to, ale v ČT se řešily hlavně ty proti Drahošovi.
xchipsy
napsal(a):
Jamarov - když už bylo zmíněno to údajné "bombardování" maily...Tak co zase z opačného soudku - víte o tom, že zase třeba věřící byli "bombardováni" farářem, aby volili Drahoše? Já jsem z toho byla celkem v šoku. Taková babička nebo dědeček, kteří přestože o politice ví nula plus nic jsou však v tomto ono "stádečko oveček", kteří poslechnou, protože to přeci říkal pan farář!
Nebylo údajné
Koukám rozumný farář
Né ovlivňovat se takto nemá-né tedy na kázáni, od toho jsou kampaně.
Ale víte co? Jedna z velkých fabrik-nebudu jmenovat veřejně-dostali 500stovku k platu za volbu Zemana, když přinesou lístek Drahoše.To už je při dnešních platech ve fabrice vydírání.
profesor1
napsal(a):
ČT už i mě přesvědčila, že nebyla vyvážená. Stačily mě ty následné střihy z prezidentdebaty, kdy u Zemana dávaly hlavně ty jeho míň povedené odpovědi a vyjádření, kdež to u Drahoše to bylo opačně. A u těch mailů přesně to samé. Chodilo mě domů to i to, ale v ČT se řešily hlavně ty proti Drahošovi.
Chodily vám proti Zemanovi?
To ale nebyl nikdo od Vás, že?

napsal(a):
Peknej clanek. Jen je blby za jabkovice vsechno nevyleci a tu prechytralou mensinu minimalne v podobe lekaru my pitomci potrebujeme
To není pravda, oni nám jen tvrdí, že je potřebujeme. V životě moc případů, kdy je doopravdy potřebujeme, není. Jen nám vnucují, že každé píchnutí může být nebezpečné, lidi, bojte se, můžete umřít... Přitom co všechno si dokáže naše tělo vyléčit samo, když mu to dovolíme.
Jamarov
napsal(a):
Nebylo údajné
Koukám rozumný farář
Né ovlivňovat se takto nemá-né tedy na kázáni, od toho jsou kampaně.
Ale víte co? Jedna z velkých fabrik-nebudu jmenovat veřejně-dostali 500stovku k platu za volbu Zemana, když přinesou lístek Drahoše.To už je při dnešních platech ve fabrice vydírání.
Tak vidíte, všude je něco Na obou stranách.
Ikdyž, nabídnout pětikilo mi přijde o fous férovější, protože jde "jen" o prachy a člověk se může rozhodnout, jestli chce nebo nechce (navíc ta fabrika musela dost prodělat, protože určitě se našli koumáci, co z koše ve volební místnosti vytáhli Drahošovy lístky od těch, co ho nevolili a přitom oni sami mu hlas dali...
Ale spousta věřících bere faráře jako nejvyšší autoritu a ovlivnění tímto způsobem je velice velice snadné...

xchipsy
napsal(a):
Tak to vezměme zase z předchozího soudku. Moje máti - křesťanka která v neděli nikdy nevynechá návštěvu kostela, takhle byla s tátou někde na "výletě" a když tam zašli do kostela, tak při kázání tam farář před volbama do PS kázal, jak je důležité volit SPD aby se zamezilo islamizaci naší země ať bráníme naše křesťanství. Po bohoslužbě za ním zašla, aby si s ním o tom promluvila a diskutovat se prej moc nedalo, byla prej skoro vyhozena. Vzhledem k tomu, že přes Jiřího Reinsberga se už kdysi dávno máti, potažmo celá naše rodina moc dobře zná s Tomášem Halíkem tak mu to máti pověděla a Halík nelenil za oním farářem se vydal a řekl mu, ať do kostela žádnou politiku netahá, ať ani nikoho ani nezatracuje, ale ať ani nikoho nevyzdvihuje, ať káže slova Bible (nebo slovo Boží to už si nepamatuju) ale politiku ať nechá stranou že každý se má rozhodnout po jaké cestě jít.
Takže asi tak.

Oreb - no ještě aby se sám o sebe postarat nedokázal! Ale to dokáže kde kdo.
Profesore, dovolím si oponovat. To nedokáže kdekdo, hlavně to spousta lidí nedělá, neumí nebo nechce. Jsou rádi, když se o sebe starat nemusí a můžou se spoléhat (a nadávat) na někoho jiného.
Já než se proberu diskusí, už je řeč zase o něčem jiném .
honzapm
napsal(a):
Jedeme dál. Miloš sice už brzy na vozíčku, ale kdo maže, ten jede.
Tak že prdlajs že se ČR točí na východ. Ono se díky Zemanovi točí Rusko na západ! Že on to nikdo Drahošovcům neřekl
Oreb, myšleno tak, že by byla ostuda, kdyby mladý zdravý... se neuměl postarat alespoň sám o sebe. A že někdo ani tohle nechce, vím, to už je ta ostuda, ale nejen jeho, hlavně těch co neuměli v pravou chvíli použít bič a využít malý dvůr. A ten kdo opravdu nemůže, tak od toho jsou ti co můžou, aby dělali alespoň na 110%. Těch 10% na tu sociálku
Ale už mluvím jako nějaký soudruh. Snad chápete co tím chce "básník" říct.

profesor1
napsal(a):
Tak že prdlajs že se ČR točí na východ. Ono se díky Zemanovi točí Rusko na západ! Že on to nikdo Drahošovcům neřekl
Oreb, myšleno tak, že by byla ostuda, kdyby mladý zdravý... se neuměl postarat alespoň sám o sebe. A že někdo ani tohle nechce, vím, to už je ta ostuda, ale nejen jeho, hlavně těch co neuměli v pravou chvíli použít bič a využít malý dvůr. A ten kdo opravdu nemůže, tak od toho jsou ti co můžou, aby dělali alespoň na 110%. Těch 10% na tu sociálku
Ale už mluvím jako nějaký soudruh. Snad chápete co tím chce "básník" říct.
Jasně, profesore, chápu to stejně . Soudruh by někomu povinně přidělil pomoc a ten dotyčný by si ji musel vzít, i kdyby nepotřeboval. Tak to určitě nemyslíte, takže z ničeho podobného Vás nepodezřívám .
xchipsy
napsal(a):
Máte naprostou pravdu. při každých volbách pan farář přesvědčivě radí, (nenutí)
koho mají věřící volit, kdo hájí zájmy církve v parlamentě. To znamená lidovce.
Čtou na toto téma pastýřské listy od biskupů.Oni totiž nemůžou mit svůj názor,
protože správný názor mají jen ty nejvyšší církevní autority
I před pěti lety vehementně agitovali pro knížete Karla. Četli po mši trapný dopis
od Paní Věry čáslavské, která ho vychvalovala a děkovala mu jak jí pomáhal v těžké
době a posílal jí kapříky a jak je důležité ho zvolit prezidentem.
Mě to osobně děsně štvalo a říkala jsem si, proč mu neděkovala již v té době, ale
až teď před volbama.
Letos byl věřícím doporučovaný pan Fišer. A když Fišer neprošel do druhého kola,
tak byl na řadě pan Drahoš. Jenom ne Zeman. Proč asi? Protože pan prezident
Zeman by podpořil zdanění restitucí.
Letos před druhým kolem voleb pan Tomáš Halík rozesílal maily i na charitu, aby
šířili na veřejnosti, koho volit. (mám tam příbuznou)
Tak že tomu co napsal Kostey nevěřím ani co by se za nehet vešlo.

Pajco já se o tom hádat nebudu, už proto že sice pocházím z křesťanské rodiny ale v kostele jsem byl naposledy 4 roky zpět o vánocích na koncertě. Prostě celé nějaké náboženství jde dost mimo mě. Ale Halík se moc dobře zná s jedním člověkem od Saelesiánů Dona Bosca, který správcuje různé objekty po republice. Protože to sem má z Prahy docela daleko, tak jsem tu správcování jednoho objetu přebral já. Sekám si tam trávu, sušim seno, když tam je nějaký parta tak mi to tam otáčej, případně ráno z kupek rozhoděj... Halík sem občas taky zajede a tak ona návštěva faráře byla zrovna "po cestě".
Hele já se s ním z celé rodiny znám určitě nejmíň, dá se říct, že ho znám jen tak od vidění a nemám v plánu tu na něj kydat špínu, ale ani se ho nějak zastávat. A pokud se tu rozjede diskuze církev versus politika, tak k tomu nebudu mít co říct, protože jak říkám, vše okolo církví jde dost mimo mě a ani se tomu nesnažím porozumět.
Http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/218452801100128/obsah/596632-posli-to-dal
Ne, nikdo neposílá lživé emaily, kdepak.

A k tomu Fischerovi (aspoň to jméno bys mohla napsat správně)
Je mi uplně jedno jestli ho podporují támhle nějací pánbíčkáři, ale ten člověk to má v hlavě moc dobře srovnaný. Včera moc pěkně mluvil v 90´ na ČT24
http://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/218411058130129/.
Tak od 12. minuty. Do té doby tam jsou jen blbosti.

A když už jsem tu ten pořad zmínil, tak tam Fischer nakousl problém o tom, jak Čínské investice v Africe destabilizují tamější země, kvůli invazivní těžbě surovin a skupování zemědělské půdy, se tam prohlubují problémy ze kterých pramení migrace směřující na Evropu...
A teď mi povezte, myslíte si, že Čína cpe obrovská prachy do Afriky jen aby tam prachy vydělala a nebo se tím snaží i destabilizovat už tak nestabilní Evropu?
No mohl bych k tomu říct hodně, ale neřeknu
Řeknu jen tohle - pastýřský list přišel už k volbám do PS, tehdy náš pan farář řekl že to číst nebude, protože nemíní tahat politiku do kostela, čímž se vlastně vzepřel nadřízeným. Před volbama prezidentskýma čet už "jen" poselství a tam už náznak koho volit byl. Zřejmě dostal "zauši" a číst musel. Tady na Valachoch jsou kostely celkem plné.přesto nejvíc lidí volilo Zemana. Jestli nějaký farář propagoval Okamuru, tak stopro dostal víc než jen za ty uši a raději mu bylo doporučeno ať mlčí. Oni totiž do politiky zasahovat přímo a jmenovitě nemůžou!

Pro Pajcu: Tak koukám, že Okamurova strana je už zas na účtech na nule, že by další tunel a že by mu krachla i tahle strana?
napsal(a):
A když už jsem tu ten pořad zmínil, tak tam Fischer nakousl problém o tom, jak Čínské investice v Africe destabilizují tamější země, kvůli invazivní těžbě surovin a skupování zemědělské půdy, se tam prohlubují problémy ze kterých pramení migrace směřující na Evropu...
A teď mi povezte, myslíte si, že Čína cpe obrovská prachy do Afriky jen aby tam prachy vydělala a nebo se tím snaží i destabilizovat už tak nestabilní Evropu?
A kdo se na africe nesnaží, nebo nesnažil vydělat? Čína je dravec, potřebuje nutně nakrmit nemalé množství svých občanů. Ale kdo dravec není? I amíkům nejde moc pod nos funkční EU.
To je všechno politika. V politice se na dobrotu moc nehraje.

Ano Profesore přesně tak! A teď ale co je strategickým zájmem ČR potažmo všech evropských zemí v trochu širších souvislostech?
profesor1
napsal(a):
A kdo se na africe nesnaží, nebo nesnažil vydělat? Čína je dravec, potřebuje nutně nakrmit nemalé množství svých občanů. Ale kdo dravec není? I amíkům nejde moc pod nos funkční EU.
To je všechno politika. V politice se na dobrotu moc nehraje.
Až přijde vhodná chvilka číňani koupí Agrofert a budou mít hnedle pozemků něúrekom, koupit to najednou od jednoho majitele je celkem snadná věc pokud máte tolik peněz co oni...a nám se blíží vláda jednoho muže...Prezidentův osobní lékař Lubomír Nečas v úterý v rozhovoru pro server iDnes.cz řekl, že pro Zemana v minulém volebním období byly náročné cesty do krajů. „Myslím si, že teď by mohl dělat delší pauzy mezi jednotlivými kraji nebo je projet jednou za dva roky a ne každoročně, “ řekl Nečas. Na dotaz, jaký je aktuální prezidentův zdravotní stav, odpověděl: „O tom nemohu mluvit“...ML.

Jeden z příkladů co mě napadá:
rok 1950 populace v Africe 230 milionů
rok 1990 populace v Africe 630 milionů
rok 2017 populace v Africe 1,2 mld
rok 2050 odhad populace 2,4 mld, který ale podle mě není reálný.
K tomu si připočti ono drancování Afriky nejen Čínskejma polostátníma firmama, oteplování klimatu, méně úrodné půdy, méně vody, zato bohatou humanitární pomoc podporující zas další porodnost a hned za malou louží rozhádanou Evropu, která není schopna řešit problémy centralizovaně, Evropu co má jen pár profi vojáků, zato mraky zdegenerovanejch kluků, co už ani střílet prakem neumí, Evropu na kterou se z dálky směje Amerika, Rusko a Čína.
Proč ještě v roce 2015 byly evropské investice v Africe zastoupeny 30% a teď jsou už jen na 18% A proč investice Číny tam teď stoupají k 50%? Ona zahraniční politika není jen o tom domlouvat obchody firmám v Rusku a Číně. Kdy a kdo z ČR se zúčastnil nějakého z posledních AU-EU summitu? Krom těch co to teda vzali jako státní dovolenou. Kolikrát byl v Africe někdo od nás když tam byly všichni zváni? Kdo je Afrikou nejvíc ohrožen a co proti tomu Evropa dělá? Tady jsme schopni se x let hádat kvůli pár migrantům, ale co se dělá pro to, aby ta miliarda co tam teď je se nedala do pohybu? Necháváme tam Čínu posilovat svůj vliv, drancovat co tam ještě zbývá a co se zahraniční politiky týče tak se bijeme se do prsou kvůli kontraktu na pár stovek Zetorů pro Rusko.
Okamura ten má jasno, ten by prej zavřel hranice. To je ale trochu málo, ale na nic víc chlapec nemá ani hlavu, ani koule a 10% lidí mu na tuhle jeho politiku skočí, přestože žádná jiná strana PROimigrační nebyla.
No nic, jdu spát.

Cina nedrancuje jen afriku ale i pralesy v jizcni americe. Asijsky staty taky muzou za x vymrelejch druhu a x pred vymrenim, kazdej vic jak ta jeich medicina zaloezna i na poverach a placebu pouziva ruzny nadrzeny rohy atd atd, slonovina na ozdobu. Lidi je moc a problemu taky, to si muzeme nadavat na nasi zahr. politiku ale ani EU ani USA Cinu nezastavi, protoze je to vsecko provazany, levna pracovni sila, levny suroviny. Vsak pohledejte dokumenty na netu o tom jak to v cine funguje jak lidi makaj do umreni, priroda jak je v kelu. Komu patri Slavie? :) Ja bych zavrel hranice a uvidime jak dlouho prezijeme. Zkupujou nas vsichni kdo maj prachy, rusaci, holandani, nemci, cinani, Babis.
Docela by bylo zajímavý smět se podívat na okamžik do budoucnosti za 100,200,300..let
Jak to celé dopadne, k ničemu dobrému to nevede a ten sebedestrukční program planety, který člověk zvolil je taky na hranici...člověk na vrcholu pyramidy a vydojí, vytěží a zničí vše na čem sám stojí...
A právě díky tady tomu drancování a okupování to nevidím vůbec dobře, rozhádaná evropa se hodí, jak ještě dlouho je to udržitelné?Hlad, bída a války...migrace teprve příjdou a ve velkém.Nepomůže žádné uzavírání hranic, na to bude už dávno pozdě...

Jamarov: radsi nevedet uz tak mam depresi z toho kdyz pomyslim co ceka moje deti a do ceho jsme je privedli uz ted a co teprve jejich deti.
Tak to byl pro mě velký důvod se rozhodnout a děti nikdy nemít.Na druhou stranu, naše babičky a prababičky měli dětí dost a přežili(-bohužel né všichni) i války a komunismus, to že se máme teď relativně dobře vždycky za nedlouho skončí.
Děti dobře vychovejte a připravte je do života, oni už si poradí a třeba něco i změní byť v malém, tak k pozitivnímu.
Janinko-nejsem pro uzavírání hranic-to už tu bylo a nikam to taky nevede, já jen, že si spoustu lidí myslí, že je řešení se zavřít a schovat se a počkat.
Ale co se týče trhu-tak tam bych hodně přiškrtila, už jen jak se nesmyslně vše od tud vyváží a k nám se vše přiváží.Koukám v obchodech na původ-teď se hodně objevuje už jen EU ale furt lepší než čína, akorát ta je skoro na všem

napsal(a):
Jamarov: radsi nevedet uz tak mam depresi z toho kdyz pomyslim co ceka moje deti a do ceho jsme je privedli uz ted a co teprve jejich deti.
Tak vida, kam se posunula debata - od voleb k naší budoucnosti...a to jsem si jen na jeden den odskočila do Tater na Slovensko.
Budoucnost z biblického pohledu, vidím tady na zemi neradostně. V podstatě přežije jen třetina lidstva. Nemám důvod tomu nevěřit, když vidím, jakou sílu mají jaderné zbraně a takový Kim či Trump si (zatím slovně) dokazují, kdo má větší tlačítko.

Jamarov
napsal(a):
Tak to byl pro mě velký důvod se rozhodnout a děti nikdy nemít.Na druhou stranu, naše babičky a prababičky měli dětí dost a přežili(-bohužel né všichni) i války a komunismus, to že se máme teď relativně dobře vždycky za nedlouho skončí.
Děti dobře vychovejte a připravte je do života, oni už si poradí a třeba něco i změní byť v malém, tak k pozitivnímu.
Janinko-nejsem pro uzavírání hranic-to už tu bylo a nikam to taky nevede, já jen, že si spoustu lidí myslí, že je řešení se zavřít a schovat se a počkat.
Ale co se týče trhu-tak tam bych hodně přiškrtila, už jen jak se nesmyslně vše od tud vyváží a k nám se vše přiváží.Koukám v obchodech na původ-teď se hodně objevuje už jen EU ale furt lepší než čína, akorát ta je skoro na všem
Babicky a prababicky meli jinej problem, kdyz uz samy neumrely pri porodu, tak dite ano nebo po case na banalni chripku nebo uraz. Takze z 12ti zbylo treba 6. No muselo to bejt hrozny na psychiku.
Dneska se rodi u nas malo deti a prezije vetsina. Jenze se pomalu otravujou tim co jime a z toho mam hruzu, aspon ze ta voda tady u nas je v podstate kojenecka i z kohoutku. Jinde to je na palici. Takze to neni tak ze se mame relativne dobre, my se mame z tohodle pohledu nejhur v cely historii lidstva, nikdy predtim nebylo tolik sanci jak si podlomit zdravi.
A jeste k tomu Dalikoj a celkove katolicky cirkvi, hnal bych je klackem! Odjakziva to byli Vlci v rouse berancim, skryty zlo. Paktovali se s kde kym kdo valcil a vrazdil. Skoda ze to bratr Jan i druhej btatr Jan a jeho nasledovnici nedovedli do poradne krvavyho konce a nesmetli tu svoloc z povrchu zemskyho. Dneska bratru a sester ubejva a naopak ktalicka spis posiluje a zase agituje. Je me z toho na bleti.
Jamarov arus mastnacek mám stejný názor.
Jak vše plyne v sinusoidách, tak jsme, lidstvo, na vrcholu pyramidy. Takže je, bohužel, cesta jen dolů. Stálý růst, ačkoliv by to dnešní ekonomika ráda viděla, je nemožný.
Jamarov s rozhodnutím nemít děti se setkávám stále častěji. Rozumím vám. Není to sobecké, právě naopak.

Zapomnel jsem pripsat k tem flaternikum, nejde verit chlapoj, kterej ma pretlak a i samohanu ma zakazanou, to proste uz neni lidska bytost a mozna proto tolik zla co z nich jde.
napsal(a):
Tak vida, kam se posunula debata - od voleb k naší budoucnosti...a to jsem si jen na jeden den odskočila do Tater na Slovensko.
Budoucnost z biblického pohledu, vidím tady na zemi neradostně. V podstatě přežije jen třetina lidstva. Nemám důvod tomu nevěřit, když vidím, jakou sílu mají jaderné zbraně a takový Kim či Trump si (zatím slovně) dokazují, kdo má větší tlačítko.
Tak ona vlastně dost uzce souvisí politika s naší budoucností
No právě, že moc optimistický pohled do budoucna nemám.A to nemusím hledat v Bibli...ale naděje zůstává.
Navíc jsem viděla dokument z NASA jak už mají plány na podzemní život na Marsu...normálně mě mrazilo, jak maj zatím teoreticky vymyšlený osídlení planety, časově a geneticky náročné-protože bude v plánu změnit lidské potřeby pro život, nejlepší byl nápad jak planetu oteplit stejným způsobem jako tady ničíme atmosfer.obal země...
Takže není problém zničit naši planetu-a ta třetina V.I.P. se prostě přesunou ničit dál...
Tak a teď si něčím raději zlepšit náladu...ať nejsme všeci v depresi
napsal(a):
Babicky a prababicky meli jinej problem, kdyz uz samy neumrely pri porodu, tak dite ano nebo po case na banalni chripku nebo uraz. Takze z 12ti zbylo treba 6. No muselo to bejt hrozny na psychiku.
Dneska se rodi u nas malo deti a prezije vetsina. Jenze se pomalu otravujou tim co jime a z toho mam hruzu, aspon ze ta voda tady u nas je v podstate kojenecka i z kohoutku. Jinde to je na palici. Takze to neni tak ze se mame relativne dobre, my se mame z tohodle pohledu nejhur v cely historii lidstva, nikdy predtim nebylo tolik sanci jak si podlomit zdravi.
A jeste k tomu Dalikoj a celkove katolicky cirkvi, hnal bych je klackem! Odjakziva to byli Vlci v rouse berancim, skryty zlo. Paktovali se s kde kym kdo valcil a vrazdil. Skoda ze to bratr Jan i druhej btatr Jan a jeho nasledovnici nedovedli do poradne krvavyho konce a nesmetli tu svoloc z povrchu zemskyho. Dneska bratru a sester ubejva a naopak ktalicka spis posiluje a zase agituje. Je me z toho na bleti.
Mastňáčku-mám takový pocit, že jste se tu nedávno chtěl vracet o 100let zpět
Mě by to tedy nevadilo vrátit se zpět, né tedy do válečného období, a nebylo by špatné být statkář holt bych oželila internet, tak jako jsem bez něj i televize žila spousty let a plno dalších vymoženost, í které ani nepotřebujem a i děti dokáží žít a být šťastný v podmínkách, kteří by panelákový typy označily jako případ pro sociálku, i přes to, že mají základní věci pro život tak jako ostatní.
Díky lékařské péči není úmrtnost vůbec vysoká, ano na psychiku to bylo-vždy je to tragédie na kterou se nezapomnělo-ale ta matka neměla čas se hroutit, musela fungovat pro další děti-ty jí potřebovaly a víte smiřování se smrtí bylo taky jinde, byla to přirozenost, možná i díky své víře dokázali tyto rány přijímat lépe než my dnes.
Pokud bych měla pít vodu, která není dobrá a zdravá tak se raději odstěhuji.Nemusíme se otravovat chemií, zrovna hospodáři mají tu výhodu svých zdrojů, umět využít vše okolo, mít své maso, zeleninu, ovoce, mléko, vajíčka, upéct si koláče, chléb i housky, vyrobit si můžete i prací a mycí prostředky, které nezasí...rají chemií okolí...a prostě vše...já se snažím touto cestou jít, nelíbí se mi co se prodává v obchodech a jejich manipulace s cenama kdy lákají kupovat ty největší hegeše tu chudší populaci Je to k naštvání, máte pravdu, ale výběr je na vás.
.... že z 12 dětí 6 zemřelo.... ano, třeba i 7 zemřelo. Ale že to bylo hrozný na psychiku, tak to vůbec ne. Tak nějak se s tím "počítalo" a nebyl čas nad tím dlouho brečet a přemýšlet.
Že se afričaní, číňané... tak množí.... tak se množme taky. Nepřemýšlejme jen nad pohodlím a vymoženostmi, množme se, zaměstnávejme děti, makejme 10 a více hodin denně,6 dnů v týdnu, za deset Kč na hodinu a budeme ekonomicky silný stát. Kdo z vás se přidá?
Babiš může za to, že nás někdy skoupí číňan Zatím se mě Babiš jeví jako první politik, který si nenechá od bruselských úředníků vnutit kde co a je schopen s nima diskutovat jako rovný s rovným. Ne jako Sobotka, který aby mohl někomu popřát dobrý den, tak na to potřeboval překladatelku. A co teprve ti trafikanti- europoslanci, ktéří se tváři jako odborníci, přitom nás zatím dokázali informovat pouze o tom, na co ČR nená oproti jiným státům EU nárok.
Kubo tak nám řekni co můžeme Africe nabídnout, jak jsme konkurenčně schopní se tam prosadit, jestli vůbec je zájem do Afriky něco investovat vyvážet...... ono je to totiž hodně rizikový trh. A to co je pro tebe "pár stovek zetorů" pro Rusko, to je pro zetor možnost přežití, rozvoje, zvýšení konkurenceschopnosti... navíc na relativně vysoce spolehlivém, solventním trhu(nebo jak bych to přesněji napsal). Ty jsi asi nikdy neslyšel o kontraktu na tatrovky, na letadla... kdy tyto výrobky už byly vyrobeny a Afričani si to na poslední chvíli rozmysleli.
Hlavně že všichni víme jak na to. Ale ať to udělá- vyřeší někdo za nás. My máme přeci svých starostí dost.

Profesor1: ano, je pravda ze silne verici clovek neber smrt jako konecnou a treba i prejde to ze pred srmti ten clovek zakusil strasny muka. Ja nejsem silne skoro ani slabe verici a pri pomylsleni ze...cokoli tak na me jdou mrakoty. Takze se obcas pristihnu pri myslence ze by nebylo spatny uverit, ale holt ten renesancni clovek je ve me silnejsi nez ovci povaha verit a jit.
Mezi nama a tretim svetem je rodzil, oni zijou v bide ale nedokazou rozumem pochopit ze ji zapricinujou i tim jak se mnozej. Evropa je na tom tak jako tady piseme, nekdo radeji deti nechce, nekdo je ma ale stejne si mysli ze jim akorat pripravil muka.
Afrika je vysoce rizikovy odbytiste, moh bych vypravet jelikoz me v podstate africka smetanka zivi...
Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl-bez ohledu na to jak to dopadne. Václav Havel
Je náhoda, že mi to před hodinou nabídl facebook?
Včera, při řízení, jsem si stále opakovala osvědčené:omlouvám se, prosím odpusť mi, miluji tě, děkuji ti.
Protože si myslím, že nenávisti bylo dost.
A k té víře- k církvím. Šlechta a jiní mocipáni církev v ždy zneužívali pro sebe, aby měli větší moc nad chudinou a předcházeli vzpourám a protestům. A to trvá dodnes. Když už se s církví nedá tak snadno manipulovat, jsou jiné metody - televize tisk.....
A neurážejde někoho, komu vy nemusíte sahat ani po spodní konec kleriky. Tím nějak nechci snižovat vaše kladné zásluhy, ale......
Nemít děti že není sobecké, ba je to znak zodpovědnosti? Hmmmm tak klobouk dolů. Nemít děti je první a poslední stupínek k vymření. Kdyby se tak řídili v dobách válek, choler a pod. tak už tu dávno nejsme. Ano nemějme děti a chovejme psy a kočičky U některých mě ale určité názory už nepřekvapují.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Jamarov arus mastnacek mám stejný názor.
Jak vše plyne v sinusoidách, tak jsme, lidstvo, na vrcholu pyramidy. Takže je, bohužel, cesta jen dolů. Stálý růst, ačkoliv by to dnešní ekonomika ráda viděla, je nemožný.
Jamarov s rozhodnutím nemít děti se setkávám stále častěji. Rozumím vám. Není to sobecké, právě naopak.
Janinko, taky vidím kolem, že do dětí se nikdo nehrne a nebo je opravdu nechtějí.Stejně jako já jsem to tak měla-jenže nechat se připravit okolním světem o právo mít děti, protože vás děsí co se kolem děje...je smutné.
Nemyslím že je to sobecké, ale myslím, že je to přirozený smysl života-prostě reprodukce.
A i přes to, že jsem si vždy přála mít hodně dětí(tak jak si holčičky při hraní představujou ) tak jsem byla tímto rozhodnutím přesvědčená...jenže vyšší moc rozhodla jinak, takže na dnešní dobu mám dětí kupu, Není pro mě lepšího smyslu než dát život.
Profesore nijak vám neberu váš názor, respektuji, že máte odlišné názory, sama mám dva syny, ale v globálním měřítku je lidí opravdu mnoho, stále přibývají, jak děti jinde na planetě žijí víme všichni.
Jistě je rozmnožování přirozený smysl života, ale stejně přirozené vždy bylo, že co se přemnoží, zanikne.
Děti jsou pro mne nejvíc, ale i zvířata mám ráda a snažím se o ně pečovat z láskou.

Mastnacku, Vy jste napsal Babicky a prababicky meli jinej problem, kdyz uz samy neumrely pri porodu, tak dite ano nebo po case na banalni chripku nebo uraz. Takze z 12ti zbylo treba 6. No muselo to bejt hrozny na psychiku.
Ano, to určitě bylo na psychiku, ale taky na ni bylo něco, co Vy neuznáváte a co dřív praktikovali, a to byla víra v Boha a spravedlnost. Nemám v úmyslu tu v tomto smyslu agitovat nebo hanit odpůrce, jen upozorňuju, že se sílou víry klesá množství depresí .

Janinka Bosorka
napsal(a):
Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl-bez ohledu na to jak to dopadne. Václav Havel
Je náhoda, že mi to před hodinou nabídl facebook?
Včera, při řízení, jsem si stále opakovala osvědčené:omlouvám se, prosím odpusť mi, miluji tě, děkuji ti.
Protože si myslím, že nenávisti bylo dost.
Janinko, náhody neexistují.
A ta formulace naděje je dokonalá. Přece to máme vrozené, stejně jako všichni tvorové, že musíme žít a chceme žít, bez ohledu na okolnosti.
Ano, to je veliká pravda, se silou víry klesá množství deprese. A jistě mnozí z nás věří v různé "bohy", nemyslím to ironicky, každého je právo věřit v co věří.
Sama jsem si sáhla na dno při léčbě. Moje víra mi pomohla.
Vím, že náhody neexistují, všechno je tak, jak má být. A to mi přináší vnitřní klid.

Pro me je vira lhani si do kapsy, bohuzel :) Sebeklam, kterej kdyz se dovede k dokonalosti tak samozrejme pomaha. No je to castecne klamani ze strany cirkve a pak ten sebeklam sam k sobe.

napsal(a):
Pro me je vira lhani si do kapsy, bohuzel :) Sebeklam, kterej kdyz se dovede k dokonalosti tak samozrejme pomaha. No je to castecne klamani ze strany cirkve a pak ten sebeklam sam k sobe.
S církví to nemá nic společného, církev je organizace. Přemýšlejte jen o dokonalosti přírodních vztahů kolem nás a k něčemu možná dojdete. S vírou jsme se narodili my i ta naše zvířata.

Zensky :) jenze ja se bavim o vire, ktera veri v posmrtnej zivot, pripadne prevteleni. Ze vas blizni ktery zemre vlastne zije nekde dal, je mu lip atd atd. Vira v Radegasta nebo nejakyho pohanskyho boha vam v tomhle nepomuze, ani v sebe. A i kdyby tak je to jen vira ze zije dal ale realita je jina. No radsi pryc od tohodle tematu. Ja taky verim ze treba nemam zatim rakovinu a co me je to platny jestli to uz zaclo bujet? Jako mrtvymu zimnik :).

napsal(a):
Zensky :) jenze ja se bavim o vire, ktera veri v posmrtnej zivot, pripadne prevteleni. Ze vas blizni ktery zemre vlastne zije nekde dal, je mu lip atd atd. Vira v Radegasta nebo nejakyho pohanskyho boha vam v tomhle nepomuze, ani v sebe. A i kdyby tak je to jen vira ze zije dal ale realita je jina. No radsi pryc od tohodle tematu. Ja taky verim ze treba nemam zatim rakovinu a co me je to platny jestli to uz zaclo bujet? Jako mrtvymu zimnik :).
A kdo tady píše o Radegastovi v souvislosti s přírodou? Víte, poznala jsem několik mladých lidí, kteří mi vyrazili doslova dech. Nezávisle na sobě, ani se neznají, mi řekli, že přece není možná dokonalost, jakou vše v přírodě disponuje, bez dokonalého tvůrce, na což přišli pozorováním světa kolem sebe, jak všechno funguje a zapadá každá pitomost do sebe. To já dávno vím, ale že na to přišel někdo mladý sám od sebe, mě potěšilo. Je to moc obsáhlé téma, ale není potřeba se ho bát. Ani si nemyslím, že bychom se tu kvůli tomuhle hádali, to nejsou volby, to je dané .
Život je hořký Bohu dík! ... Radegast
Ač reklamní slogan, tak na tom něco je. protože ta hořkost nás drží nohama ma zemi, posiluje nás, nutí nás myslet nejen na dnešek, ale i na zítřek...
Ale to mě jen tak něco napadlo díky tomu že tu někdo vzpomněl Radegasta
... Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl-bez ohledu na to jak to dopadne. Václav Havel...
Přeci děti to je naděje i když to není jistota "že něco dobře dopadne", ale určitě to má smysl. Navíc podle mne ta nejlepší investice. Záleží jen na nás co jim předáme(nemyslím majetek), co se od nás naučí, kolik a čeho do nich investujeme...
A že to co se přemnoží zanikne...ano u myší, kobylek... to tak funguje, naštěstí. Podívejme se třeba na vyspělý dávný Řím. Zahubily jej - "Chléb a hry" a hlavně "přemnožení" barbaři.
Mimochodem, v nejtěžších chvílích mi právě pomáhá žít život ze dne na den. V tom smyslu, že se ráno probudím, jsem moc ráda, že jsem se vzbudila, myslím to celý den nejvíce na přítomnou chvíli, co právě dělám, jako by minulost ani budoucnost neexistovala, ale byla jen přítomnost. Dýchat. Vidět to, co je kolem. Cítit. Vůně, emoce. Žít tady a teď. Večer ulehnout, promítnout a zhodnotit den a usnout.
napsal(a):
Profesor1: ano, je pravda ze silne verici clovek neber smrt jako konecnou a treba i prejde to ze pred srmti ten clovek zakusil strasny muka. Ja nejsem silne skoro ani slabe verici a pri pomylsleni ze...cokoli tak na me jdou mrakoty. Takze se obcas pristihnu pri myslence ze by nebylo spatny uverit, ale holt ten renesancni clovek je ve me silnejsi nez ovci povaha verit a jit.
Mezi nama a tretim svetem je rodzil, oni zijou v bide ale nedokazou rozumem pochopit ze ji zapricinujou i tim jak se mnozej. Evropa je na tom tak jako tady piseme, nekdo radeji deti nechce, nekdo je ma ale stejne si mysli ze jim akorat pripravil muka.
Afrika je vysoce rizikovy odbytiste, moh bych vypravet jelikoz me v podstate africka smetanka zivi...
A proč se tak množej? Protože chlapi se nudí, nepracujou....... V přirozeném světě by neměli s tímhle stylem šanci přežít.

Profesor1: me to netreba vysvetlovat. Me kdyby vecer vypli elektriku, tak nas je taky uz 2x tolik :) Tady je jina mentalita a realita, lidi jako ti cernosi jsou tady taky ale je jich mizivy procento. Myslim tim takovy ktery plodej bez rozmyslu a bez zazemi a jakzt takz zajisteny, pojisteny budoucnosti. Oprava, indiani jsem do toho nepocital :)
Janinka Bosorka: tohle me nikdy moc neslo, maximalne chvilku po nejakym tom rozchodu :) mam v hlave o kolecko vic jako ta divoka ovce co s ni ma pan problemy v jinym vlakne. Ja si v hlave odehraju dopredu i pozdrav :).
napsal(a):
Ale vy stále píšete o slépé víře, o radikální víře...... Jste tak proti náboženství a víře zaujatý, že sám sobě zakazujete o tom přemýšlet a proto nejste schopný se pohnout z místa
V Bibli se dočtete mimo jiné, že člověk dostal svobodnou vůli

Ale kulovy, pro me je uz slovo vira neco co muze ale taky nemusi existovat. A je jedno jestli to je radikalni, slepy, nebo ja nevim jaky. Nezakazuju si vubec nic to je omyl, jen me to nedava smysl, coz znamena ze jsem o tom samozrejme premejslel. V Bibli jsem skoncil u a jeho syn se jmenoval blaa blaaa a ten mel syna :) Detska byla lepsi. Ale jednou se premuzu a prectu si to, ja tam hledal spis stopy dukazu o mimozemske civilizaci Daniken je muj oblibenej autor, precet jsem snad skoro vsechno od nej.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Jsme bezpochyby součástí přírody. Rádi bychom se vydělili, ale není to možné. Zákonitosti se nás týkají stejně. Co se přemnoží, zanikne. Ne třeba zcela. Ale ve velké míře. Některé druhy i zcela. Dle mne, s respektem k názoru jiných, toto platí bezezbytku.
No a proč si tím lámat hlavu, když příroda si s tím vždy poradila - doba ledová, srážka země s meteoritem, sopky, biblická potopa, kobylky.... Případně lidmi zaviněné - babylónská věž - taky si lidstvo začalo myslet že už dokážou zvítězit nad přírodou a vystaví si dům do nebes...
Dneska si lidi budují takových "babylónských věží" spoustu a je jen otázkou času kdy se zredukujeme sami
Janinka Bosorka
napsal(a):
Mimochodem, v nejtěžších chvílích mi právě pomáhá žít život ze dne na den. V tom smyslu, že se ráno probudím, jsem moc ráda, že jsem se vzbudila, myslím to celý den nejvíce na přítomnou chvíli, co právě dělám, jako by minulost ani budoucnost neexistovala, ale byla jen přítomnost. Dýchat. Vidět to, co je kolem. Cítit. Vůně, emoce. Žít tady a teď. Večer ulehnout, promítnout a zhodnotit den a usnout.
To je zvláštní.
Jste tak jiná...
Ale mám to úplně stejně .

profesor1
napsal(a):
No a proč si tím lámat hlavu, když příroda si s tím vždy poradila - doba ledová, srážka země s meteoritem, sopky, biblická potopa, kobylky.... Případně lidmi zaviněné - babylónská věž - taky si lidstvo začalo myslet že už dokážou zvítězit nad přírodou a vystaví si dům do nebes...
Dneska si lidi budují takových "babylónských věží" spoustu a je jen otázkou času kdy se zredukujeme sami
Tak tak, doba ledova to bude brzo aktualni tema.

napsal(a):
Ale kulovy, pro me je uz slovo vira neco co muze ale taky nemusi existovat. A je jedno jestli to je radikalni, slepy, nebo ja nevim jaky. Nezakazuju si vubec nic to je omyl, jen me to nedava smysl, coz znamena ze jsem o tom samozrejme premejslel. V Bibli jsem skoncil u a jeho syn se jmenoval blaa blaaa a ten mel syna :) Detska byla lepsi. Ale jednou se premuzu a prectu si to, ja tam hledal spis stopy dukazu o mimozemske civilizaci Daniken je muj oblibenej autor, precet jsem snad skoro vsechno od nej.
Bible, to je celá knihovna knih. Celkem jich je tuším 66. Pro začátečníky je lepší začít číst Nový zákon. Třeba evangelium Lukáše je nejpodrobnější, nebo Marek je nejkratší.(Pokud si to dobře pamatuji).
Mě čtení Bible přivedlo k víře v Boha a k poznávání, kdo je Bůh a kdo jsem já...odpovědi na otázky vlastní identity, smyslu života, co se mnou bude po smrti, jsem našla v Bibli.
Je celkem nebezpečné Bibli číst, protože když ji čtete s tím, že hledáte pravdu a jste otevřeni příjmout fakt, že věříte v Boží existenci, pak pravdu najdete... a změní vám to život.

Tak mame oficialne premiera v demisi estebaka :).

Ajaj je to tu zas

napsal(a):
Ajaj je to tu zas
Kostey, tomu tématu se uniknout nedá...furt se něco děje

napsal(a):
Tak mame oficialne premiera v demisi estebaka :).
Dalo by se to rozvinout tak, že máme za premiéra STBáka usvědčeného ze lži, který je trestně stíhaný a ještě to je naplavenina zo Slovenska, který se ve sněmovně pachtuje s komunisty a extremistickou stranou jakou je SPD a má kvůli svému podnikání tak velký střet zájmů, že to snad ani není možné aby někdo takový ve vrcholné politice vůbec byl.

Janinka Bosorka
napsal(a):
Lidí, kteří chtěli pracovat v ZO, nebo jako mistři ve fabrice nebo na různých místech, kde se vyžadoval vstup do KSČ, bylo hodně, ale nebyli ochotni tam vstoupit. Natož se dát k StB. Měli smolika a čisté svědomí.
Jj, znám takové
napsal(a):
Dalo by se to rozvinout tak, že máme za premiéra STBáka usvědčeného ze lži, který je trestně stíhaný a ještě to je naplavenina zo Slovenska, který se ve sněmovně pachtuje s komunisty a extremistickou stranou jakou je SPD a má kvůli svému podnikání tak velký střet zájmů, že to snad ani není možné aby někdo takový ve vrcholné politice vůbec byl.
A ještě jsi zapomněl že byl zvolen, ač každý věděl koho volí.
A kdopak asi za to může? Taky Babiš? Nebo že by ty jeho koblížky jako od maminky
(ta slavná opozice mě neustále přesvědčuje, že jsem volil správně).

profesor1
napsal(a):
A ještě jsi zapomněl že byl zvolen, ač každý věděl koho volí.
A kdopak asi za to může? Taky Babiš? Nebo že by ty jeho koblížky jako od maminky
(ta slavná opozice mě neustále přesvědčuje, že jsem volil správně).
No ale právě proto jsme ho někteří nevolili, protože to víme. A jsme zase tam, kde jsme byli . Už se ale snad nebudeme navzájem přesvědčovat ani nic podobného.

profesor1
napsal(a):
Kdo ví jak to u stb chodilo, tak taky ví že ten kdo dělal do zahraničního obchodu musel být registrovaný ať se mu to líbilo nebo ne.
A což ten, kdo jel v 85-86 na roční stáž do NSR ?

Hele ta diskuze je tak dlouhá, že mě už fakt nebaví jí celou načítat. Myslím že bychom tu mohli udělat tlustou čáru a na příští volby si udělat diskuzi novou.
Hele zkusím to, dělám čáru a prosím nechme tu politiku aspoň na čas bejt.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Tak mě to nedá,899 příspěvků je takové nijaké číslo,900 bude kulatější. ale
nikoho neomezuji. Zkusím to zakončit krátkou vzpomínkou na porevoluční
období. Někteří z diskutérů, kritizující Babiše za spolupráci s stb v té době
ještě tahali dřevěného kačera na provázku po dvorku, některé táta ještě nosil
v k...ch. Já si jenom zavzpomínám, jak v té době předseda ČSl ve vedlejší obci
a zároveň předseda ZD v jiné obci byl pozitivně lustrován za spolupráci s stb.
Jsou li pamětníci, vzpomeňte na republikového předsedu ČSL pana Bar...a.
Pozitivně lustrován za spolupráci s stb. Vzpomeňte na ministra vnitra pana
Sa...a. člena ČSL pozitivně lustrován. Takových by se našlo, kdyby nedošlo ke
skartaci. V té době, kdo chtěl dělat kariéru, nebo alespoň zastávat nějakou
funkci, bylo nutné být členem KSČ. K následné spolupráci, nebo jen upsání se
k případné spolupráci už byl jen krůček. Jestli byla spolupráce aktivní či ne, se
už neposuzuje. prostě jsi byl zapsaný, tak jsi konfident a to ti nikdo neodpáře.
Tímto se nechci nikoho zastávat, ale ani nikoho odsuzovat, protože proč to kdo
chtěl, nebo musel podepsat, to ví jen on sám. S tím se musí každý vypořádat sám
ve svém svědomí.
Co tímto příspěvkem chtěl autor říct?
Citace Někteří z diskutérů, kritizující Babiše za spolupráci s stb v té době
ještě tahali dřevěného kačera na provázku po dvorku, některé táta ještě nosil
v k...ch.
A proto nemohou mít vlastní názor? Na cokoliv? Je mi 57, všechno jsem to zažila na vlastní kůži, dobře si to pamatuji. Členů KSČ bylo kolem milionu, spolu s rodinami si lehce spočteme, jaký počet je to dnešních voličů.
V každé společnosti se najdou lidé, kteří pro kariéru, moc a peníze jsou schopni ne li všeho, pak téměř všeho, lidé, kteří svědomí nemají. Vždy si vše zdůvodní okolnostmi.
A pak slušní lidé.

profesor1
napsal(a):
Jak čáru? Jakou čáru? Já ti dám čáru! První tady píšeš protiústavní kecyčky že nemůže být vrcholným politikem protože je podnikatel a Slovák. Lžeš tu o jeho pachtování s Okamurou a pak chceš dělat čáru? Nic
Babiš by asi rád pachtoval s každým, nejen s Okamurou
profesor1
napsal(a):
Jak čáru? Jakou čáru? Já ti dám čáru! První tady píšeš protiústavní kecyčky že nemůže být vrcholným politikem protože je podnikatel a Slovák. Lžeš tu o jeho pachtování s Okamurou a pak chceš dělat čáru? Nic
Náhodou čára byla dobrá tak jako za větou tečka, v nejlepším konec tak po tom jak volby dopadli jedině čára
V 1985 byl Babiš v Maroku, tak o něm to asi nebude. A že Babiš nebude žádný břídil se dá usoudit z tohodle -
Na podzim 1985 byl Babiš vyslán do marockého hlavního města Rabatu, aby se stal československým obchodním delegátem. V této pozici zastupoval více než desítku podniků zahraničního obchodu. Zpravidla nakupoval marocké fosfáty a sjednával kontrakty na prodej československého zboží.Podle pozdějšího popisu jednoho z jeho tehdejších kolegů se Babiš v Maroku „choval mimořádně profesionálně a nekomunisticky, jako západní diplomat, mluvil perfektně francouzsky, dobře se oblékal“. Získané zkušenosti z obchodních jednání západního stylu byly pro jeho budoucnost velmi důležitou devizou.
Babiš měl v Maroku výrazně vyšší příjem než v Československu, navíc v cizí měně. Jako delegát měl i diplomatický pas.Žil ve čtvrti s ostrahou a život v subtropech (slunné počasí, blízkost moře) se mu velmi líbil.. Dokázal si též vybudovat rozvinutou síť obchodních známostí, mimo jiné díky sportovním úspěchům své dcery, která několikrát vyhrála mistrovství země v tenisu do dvanácti let. Domů do Československa se prý Babiš nechtěl vrátit ani rok po sametové revoluci, navíc v Maroku dostal atraktivní nabídku vést obchody firmy, která vlastnila doly rasolu (severoafrického léčebného jílu) a vyráběla nepropustné obaly. Nicméně jeho ochránce Anton Rakický se po revoluci stal ředitelem Petrimexu, měl s ním velké plány a k tomu potřeboval schopné obchodníky. Obrátil se proto na Andreje Babiše a nabídl mu funkci ředitele 32. skupiny, kterou sám kdysi vedl.Babiš nakonec souhlasil a tak se v roce 1991 on a jeho rodina přestěhovali zpátky do Bratislavy.
Důvodem schůzek s STB bylo to, že Babiš odmítal dovážet nebezpečné fosfáty ze Sýrie...
Ale jestli chcete premiérem zase nějakou neschopnou loutku jak se tu střídaly 25 let tak prosím.
profesor1
napsal(a):
V 1985 byl Babiš v Maroku, tak o něm to asi nebude. A že Babiš nebude žádný břídil se dá usoudit z tohodle -
Na podzim 1985 byl Babiš vyslán do marockého hlavního města Rabatu, aby se stal československým obchodním delegátem. V této pozici zastupoval více než desítku podniků zahraničního obchodu. Zpravidla nakupoval marocké fosfáty a sjednával kontrakty na prodej československého zboží.Podle pozdějšího popisu jednoho z jeho tehdejších kolegů se Babiš v Maroku „choval mimořádně profesionálně a nekomunisticky, jako západní diplomat, mluvil perfektně francouzsky, dobře se oblékal“. Získané zkušenosti z obchodních jednání západního stylu byly pro jeho budoucnost velmi důležitou devizou.
Babiš měl v Maroku výrazně vyšší příjem než v Československu, navíc v cizí měně. Jako delegát měl i diplomatický pas.Žil ve čtvrti s ostrahou a život v subtropech (slunné počasí, blízkost moře) se mu velmi líbil.. Dokázal si též vybudovat rozvinutou síť obchodních známostí, mimo jiné díky sportovním úspěchům své dcery, která několikrát vyhrála mistrovství země v tenisu do dvanácti let. Domů do Československa se prý Babiš nechtěl vrátit ani rok po sametové revoluci, navíc v Maroku dostal atraktivní nabídku vést obchody firmy, která vlastnila doly rasolu (severoafrického léčebného jílu) a vyráběla nepropustné obaly. Nicméně jeho ochránce Anton Rakický se po revoluci stal ředitelem Petrimexu, měl s ním velké plány a k tomu potřeboval schopné obchodníky. Obrátil se proto na Andreje Babiše a nabídl mu funkci ředitele 32. skupiny, kterou sám kdysi vedl.Babiš nakonec souhlasil a tak se v roce 1991 on a jeho rodina přestěhovali zpátky do Bratislavy.
Důvodem schůzek s STB bylo to, že Babiš odmítal dovážet nebezpečné fosfáty ze Sýrie...
Ale jestli chcete premiérem zase nějakou neschopnou loutku jak se tu střídaly 25 let tak prosím.
Omlouvám se, že Vám vstupuju do diskuse, jen technická:
zdrojem citovaného textu je Wikipedie, která čerpá tyto informace z publikace Tomáše Perglera "Babiš - příběh oligarchy", vydala Mladá fronta,2014. Vydavatelství patří od 2013 pod Agrofert.
Lhostejnost? Tak jak jsi teda bojovala proti předchozím vládám, když nás lhostejně zadlužovaly, lhostejně utrácely peníze z naspořených fondů, "porcovali medvěda" což byla mimochodem legalizovaná korupce jako prase. atd.. Pokud dobře čtu, tak loni vzrostl počet živnostníků, nejvíc v obchodě, tak kde jsou ty katastrofické scénáře s EET? Momentálně jsme nazýváni středoevropským ekonomickým tygrem. Já si opravdu nevšiml, že by jsme si díky Babišovi pohoršili? Ba naopak si myslím, že má motivaci jako prase, aby podobným odborníkům jako ty vytřel zrak. Kdybych byl lhostejný, tak volím tradiční strany, kdybych byl naivní volím Piráty, nebo Okamuru.
Já netvrdím že je nevinnééééj, ale nemám na vybranou.
Mimochodem k tomu co načal Masňáček, tak Ustavní soud mezamítl žalobu z toho důvodu, že definitivně uznal Babiše vinným ze spolupráce s STB, ale proto, že jeho žaloba byla podána na nesprávný subjekt než měla být?!
Odsoudit někoho je to nejjednodužší, navíc kvůli něčemu, co jedna bába povídala. Já jsem zvyklý každému dát šanci a ne jednu. Ale asi proto, že nejsem tak bezchybný a nevinný jako vy
Andrej Babiš je veden ve svazcích Státní bezpečnosti, jako agent Bureš.Důstojníci StB potvrzují, že byl agentem vědomým, horlivým a pro StB užitečným.Bral za ty informace peníze, jak je uvedeno ve svazcích StB s jeho podpisy.ÚS SR žalobu agenta Bureše, proti záznamům ve svazcích StB zamítl.Zdůvodnění si každý může přečíst.Není to jen o nesprávných subjektech a není to problém žalované strany.Problém má Babiš.Babiš nedokázal, že je veden ve svazcích StB neoprávněně.Tečka.

Co tak muzeme chtit? Chlapi 50-60 + maj vsichni komousky maslo na hlave.40+ jsou zase bud synacci tech s maslem na hlave nebo proste kradnu taky. Lilo radsi rodi, tak kdo to ma delat? Mirka Dusina sotva nekdo reinkarnuje a ten by si to stejen po roce sel hodit na svihadle.
Vyresi snad nekdo z tech pi_cu_su naprikald tohle? Nebo pesticidy ve vode?
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nemecti-vedci-upozornuji-na-dosud-opomijenou-ekologickou-hrozbu-mikroplasty-v-pude
To nas ma pred volbama zajimat a rict jo ty tam pujdes, ale prosadis se za tohle, ne? Nas_rat.

Janinka Bosorka
napsal(a):
Profesore nevíte, co tím orionka myslí?
Otázka by neměla znít co?, ale koho?
A nemyslím, byl tam prof. Drahoš. A protože jsem pamětník, tak vím, že kdo jel v té době na západ, musel být zatraceně dobře zapsaný nahoře. A podepsat minimálně to, že kdyby se setkal s něčím, co by mohlo poškodit...atd, tak to oznámí. Takže ten Drahošův slogan, že on nikdy nebyl v KSČ - ten jaksi o ničem nevypovídá.