Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen dotaz, chová toto plemeno ovce někdo na Zlínsku?Z důvodu případného odběru beránka koncem jara nebo tak.Nebo kříženky s Východofrískou.

Tady je seznam podle kraju
http://www.schok.cz/plemena-ovci/zwartbles-zw
pripadne zkuste kontaktovat klub. Dohledate na googlu. Hodne chovatelu je v jiznich cechach a okolo plzne, ja znam pak uz jen kousek od Zabrehu a pak Trutnovsko.
Jestli se muzu zeptat tak proc krizenky s vychodofriskou? Dojite?

napsal(a):
Tady je seznam podle kraju
http://www.schok.cz/plemena-ovci/zwartbles-zw
pripadne zkuste kontaktovat klub. Dohledate na googlu. Hodne chovatelu je v jiznich cechach a okolo plzne, ja znam pak uz jen kousek od Zabrehu a pak Trutnovsko.
Jestli se muzu zeptat tak proc krizenky s vychodofriskou? Dojite?
Ty dvě plemena jsou stejná, Zwartbleska je zmasilejší.Líbí se mě a nedojím.Už nějaké mám a i Fríšky, jen chci po beránkovi ovečky do chovu a pak na ně budu dávat Safolka nebo texl co bude já berana na zimu zabíjím, nebo si od kamarádů půjčím.No do čech pro beránka nepojedu, nechci papírového ani ze známkou to je škoda půjde stejně na podzim pod nůž.Jen aby na jaře byla pěkně barevná jehnata jak Zwartbles, protože po Fríšákovi jsou jehnata bílá.Lidi co chodí okolo se na ně dívají je to něco jiného zvlášt ty jehnata, no až příští rok snad, dokonce si je lidé spletli s lamama, když byli ještě malé.Tak mám jich málo tak si tak hraju.

Záhumenkář
napsal(a):
Dobrý den, mám čtyřletou zwartblesku, která bude v průběhu března rodit. Chci přejít na čistokrevný chov a budu ji prodávat i s jehňaty. Je výborná matka, pravidelně rodí trojčata. Bydlím v Růžďce u Vsetína. Martin.
A jehnata jsou po Zwartbles beranovi?Já bych potřeboval jen beránka nebo asi dvě ovečky.

Jooo tak tyhle krizenci nemaj chybu :).

Záhumenkář
napsal(a):
Budou to kříženci ZWxSF.
Jo to jsem si myslel, nemám ještě přehlet kolik a co budu mět za jehnata, tak předběžně sonduju.Zatím děkuji.
Chovám ZW, černé VF a křížence ZWxVF, ale jsme ze Křtin okr.Blansko,
což nevím jestli není pro vás daleko.

slunecnivrch
napsal(a):
Chovám ZW, černé VF a křížence ZWxVF, ale jsme ze Křtin okr.Blansko,
což nevím jestli není pro vás daleko.
Jo, škoda ale když nebude v okolí hold se musí dál, děkuji za info.

Ti mají boží zbarvení! Mám ty zwartbly ráda. Mimo jiné právě proto, jak krásně kreslí...

čistí? Nejsem odborník. Četla jsem, že VF ovce je i v černém rázu, ale že by byli takto flekatí s bílou kresbou?

Slunecnivrch: tak to pardon. V pozadí vidím zwartbla nejspíš berana, jehňata nemají typ hlavy po VF, ale spíš hrubší jako ZW, vždy jsem viděla jen černé nebo bílé, tak mě to tedy ani nenapadlo, že by to mohli být čistí VF.
no oni ty fleky dost zkreslují, protože mám i ZW můžu porovnat. Jinak v pozadí stojí moje nejlepší ZW bahnice. jinak "mine" jsou to čistí VF, rodiče černí, ale jedna z babiček a celá její linie je bílá, jsou to první jehňata u kterých se objevily fleky, u nás se neuchovňují kříženci bílých a černých VF, ale já prostě ty flekáče miluju

Pro flekáče mám taky slabost, bude z nich hezké maso