Stalo se to nekomu? Zaklíněné kůzle

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2019 06:46
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dobry den.Uz jsem letos zoufala a mam chut vsechno zabalit.Vcera jdu s dcerkou odpoledne do ohrady,ze se jako kazdy den pomazlime s kuzlatky.Hned mi bylo divne,ze pribehlo jen jedno.Chudak dcerka volala svou oblibenou kozicku co si chtela nechat a ta nikde.O to horsi pohled byl kdyz jsem se podivala o kus dal ke stromu.Byla tam cela zaklinena,byl to hrozny pohled.To by me nikdy nenapadlo,ze by takhle mohla umrit.Pritel ji z tama vubec nemohl dostat.No slzy nam tekly proudem Ted mam strach co se zase stane😭Tak jsem se chtela zeptat zda se to nekomu taky stalo.

3.5.2019 07:20
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..no,ja bych se neptala,jestli se TO taky nekomu stalo,ale ihned bych odstranila příčinu uhynu,pokacela strom nebo ho obalila bednenim,aby se to znovu stat nemohlo..

3.5.2019 07:51
Lusy

XXX.XXX.244.35

Samozrejme jsme hned vcera ohradu posunuli a dnes to pritel odstrani.Jsme z toho vsichni spatni to snad psat ani nemusim.Jen me trapi co vsechno se muze stat tak proto pisu tenhle dotaz zda se to uz nekomu stalo.Popripade co jineho by nas mohlo varovat.Stve me,ze znam plno lidi co se o zvirata vubec nestarajj,vsude bordel atd.a takovym se nic nestane.A u nas resime kazdou blbost a tohle se stane.Ted mam strach je vubec pustit ven.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2019 08:45

Ale stane, ale ti se tím nikde nechlubí.

3.5.2019 10:16
Lusy

XXX.XXX.244.35

Ted jsem se byla na kozeny podivat a chudak mama od toho kuzlatka tam smutni.Porad vola to kuzlatko.Navic ma cervene veminko tak jsem ji zkousela oddojit,no moc se nechtela nechat,ale aspon to budu zkouset po trochach.

3.5.2019 11:33
canka

XXX.XXX.249.200

Lusy napsal(a):
Dobry den.Uz jsem letos zoufala a mam chut vsechno zabalit.Vcera jdu s dcerkou odpoledne do ohrady,ze se jako kazdy den pomazlime s kuzlatky.Hned mi bylo divne,ze pribehlo jen jedno.Chudak dcerka volala svou oblibenou kozicku co si chtela nechat a ta nikde.O to horsi pohled byl kdyz jsem se podivala o kus dal ke stromu.Byla tam cela zaklinena,byl to hrozny pohled.To by me nikdy nenapadlo,ze by takhle mohla umrit.Pritel ji z tama vubec nemohl dostat.No slzy nam tekly proudem Ted mam strach co se zase stane😭Tak jsem se chtela zeptat zda se to nekomu taky stalo.

Je to smutné,ale mě se třeba také stalo,že se mi utopilo kůzlátko v kýbly..bylo to hrozný a ořvala jsem to,protože to byla zbytečná smrt a muselo se hrozně trápit..i když tam bylo vody jen na dně,jen aby se mohla koza napít,kůzle tam skočilo po hlavě a v tom trochu vody se utopilo..člověk se prostě nemůže na všechno připravit

3.5.2019 11:40
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ted se hlavne musite postarat o kozu,je to velke plemeno nebo zakrske holandské?v obou pripadech musite kotu dosucha vydojit hlavne z te půlky,kteta je zarudla a kuzle z nej nepije,jinak se rozbehne zánět a koza prijde o pulku vemena..videla jsrm to u "chovatele",který nic neřešil a nechaval to na "přírodě"..zřejmě mu nikdo neřekl,že koza domácí,už ma do přírody daleko..
Kozu jydojte dosucha,kupte kafrovou černou mast Ichtyol,Ichtocyl nebo u veta Aphlegmina mast na záněty a po vydojeni,aspon 2x denně, natirat natirat a vmasirovat mast..dojeni ji bude zpočátku bolet,ale to musi vydržet..jinak veterinář atb..škoda kuzlatka,ale takovy je život..nam letos zůstala 3kuzlata po porodu,kozu jsme museli utratit..to vsechno se stává,jak pise bodlinka..příště už budete vědět,jak výběh zabezpečit,aby se nic podobneho nestalo,kuzata jsou vynalézavá..hodne štěstí..

3.5.2019 13:51
roklanka

XXX.XXX.46.124

Na to se nedá připravit,jen může člověk eliminovat nebezpečí,kůzlata (a nejenom ony i kozy) jsou nevyzpytatelné. Tuhle mi koza,jediná rohatá prostrčila rohy malou škvírou mezi prkny,že jsem málem rozbourala chlívek,abych jí z toho vysvobodila. Uškrtila se mi koza na pružině od ohradníku a mohla bych pokračovat,nelze to předvídat. Je to smutný,ale je to život.

3.5.2019 14:02
Lusy

XXX.XXX.244.35

Ja vim,ze se to asi stava,ale proste me to moc mrzi.Nejdriv se nam male kuzlatko utopilo v kyblu a tak jsme se snazili udelat vsechno at uz se nic nestane.A ted tohle.Uz nam zbylo jen jedno.Kozicka je holandska a ma jednu stranu veminka cervenou.Ted jsem ji trochu oddojila ale samotne mi to moc nejde,nechce drzet a musi ji to bolet.Za chvilku dojede pritel tak mi ji podrzi.Po ceste se stavi u veta.A staci ji podojit jen jednu stranu co ma cervenou nebo mam oddojit obe?

3.5.2019 15:04
roklanka

XXX.XXX.46.124

Holanďanky se zpravidla neoddojují,je třeba vemeno kontrolovat,zda není horké,tvrdé,ale vy asi nemáte mnoho zkušeností a na dálku se radí jednoduše. Nic nezkazíte,pokud ten struk mírně oddojíte,aby nebyl příliš nabouchaný mlékem a zase ho nechat hodně naplnit. Tak dostane mozek signál,že není třeba tvořit tolik mléka.Jen vy můžete posoudit změnu barvy vemene,mělo by být elastické a teplé.

3.5.2019 15:06
ančovička1

XXX.XXX.43.86

Pokud nema tu stranu,co malé pije,nabitou mlékem ,kuzle to staci pres den vypit,tak nemusite,ale kontrolujte,hlavně vecer,jestli je veminko měkké...ale to rudé opravdu dosucha,nic jineho nepomůže a natirat..

3.5.2019 15:48
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dekuji za rady.Ovce a kozicky chovame asi pet let ale zkusenosti s dojenim moc nemam.No a jak vidim tak porad je cemu se ucit.Pritel prave dojel tak to jdu zkusit.Myslim,ze jednu stranu vypilo kuzle ale druha je hodne nafoukla.Snad se to brzo upravi.

6.5.2019 20:56

Se zvířaty je člověk stále jednou nohou v průšvihu. Kůzle se mi zaklínilo v jeslích na seno, jak se tam nacpalo nevím, úděsně řvalo a já rozebírala chlívek. Kocour se mi zaklínil v okně otevřeném na ventilačku - proč tamtudy lezl, netuším, nebyli jsme v tu chvíli doma, když jsme ho vysvobodili, měl pořádně hnuto zádama, dostával injekce na bolest a za několik dní tahání nohou se z toho vylízal. Pes mi jednou zůstal ve dvojáku stromě, přední na jedné, zadní na druhé straně, zapadlý do vidlice kmenů za břicho a hrudník. Byla jsem u toho, musela jsem ho vyzdvihnout, sám by se z toho nedostal.

9.5.2019 14:48
Lusy

XXX.XXX.244.35

Asi mate pravdu.Clovek nikdy nevi co zvirata v dany okamzik napadne.Muzeme jen predvidat ale myslim,ze nekdy to fakt nejde.Jen kdyby to pak cloveka tak nemrzelo.Nekdo to proste neresi ale ja jsem takovy vul,ze si to vzdycky vycitam a mrzi me to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík