Elektrické vodivé sítě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2020 09:50
lumpikt

XXX.XXX.166.242

Dobrý den,

dá se někde sehnat vodivá síť bez tyček. Mám všechny tyčky, ale síť už je v dost žalostném stavu. Děkuji

1.1.2021 02:40
lesakm

XXX.XXX.28.103

Dobrý den , jen by mě zajímalo ,zkoušeli jste už někdo pást pomocí těchto nevodivých sítí ??? ML.

Plastová vyznačovací síť 100 g / m2 GRIFON 1,2 x 50 m
Skladem ihned k expedici
sleva
43%

1 / 3
Bezpečnostní oplocení GRIFON
Instalace
Ilustrační foto
Bezpečnostní výstražná síť 100 g/m2 - bezpečnostní oplocení se používá pro ohraničení staveb, polí a výběhů hospodářských zvířat. Díky vysoké viditelnosti, dokonale chrání vybraných oblastí před neoprávněným přístupem. Celý popis

Skladem
Číslo výrobku:1A140265
Dodavatel:PRODOMOS line
Role 60 m2
Rozměr 1,2 x 50 m
Rozměr oka 75 x 27 mm
Barva oranžová

Běžná cena s DPH: 32,00 Kč / m2
Naše cena bez DPH: 15,00 Kč / m2
Naše cena s DPH: 18,15 Kč / m2
Cena za bal s DPH: 1 089,00 Kč
Obsah bal: 60,0000 m2
Kalkulátor
Kolik potřebujete m2
Kolik dostanete 1/bal
Za cenu 1 089,00 Kč s DPH

1.1.2021 12:56
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

lesakm napsal(a):
Dobrý den , jen by mě zajímalo ,zkoušeli jste už někdo pást pomocí těchto nevodivých sítí ??? ML.

Plastová vyznačovací síť 100 g / m2 GRIFON 1,2 x 50 m
Skladem ihned k expedici
sleva
43%

1 / 3
Bezpečnostní oplocení GRIFON
Instalace
Ilustrační foto
Bezpečnostní výstražná síť 100 g/m2 - bezpečnostní oplocení se používá pro ohraničení staveb, polí a výběhů hospodářských zvířat. Díky vysoké viditelnosti, dokonale chrání vybraných oblastí před neoprávněným přístupem. Celý popis

Skladem
Číslo výrobku:1A140265
Dodavatel:PRODOMOS line
Role 60 m2
Rozměr 1,2 x 50 m
Rozměr oka 75 x 27 mm
Barva oranžová

Běžná cena s DPH: 32,00 Kč / m2
Naše cena bez DPH: 15,00 Kč / m2
Naše cena s DPH: 18,15 Kč / m2
Cena za bal s DPH: 1 089,00 Kč
Obsah bal: 60,0000 m2
Kalkulátor
Kolik potřebujete m2
Kolik dostanete 1/bal
Za cenu 1 089,00 Kč s DPH

zkušenost s tím nemám (pasu v el. sítích) , ale bál bych se, že by bylo riziko útěku ovcí a vniku divokých zvířat, jak v tom není proud a ani si nedovedu představit, jak by se to vypnulo, přeci to není tak pevné. Jako třeba pletivo. Např. při větru vidím velké riziko (nestabilní) atp...

1.1.2021 19:24
lesakm

XXX.XXX.28.103

chovatel_17 napsal(a):
zkušenost s tím nemám (pasu v el. sítích) , ale bál bych se, že by bylo riziko útěku ovcí a vniku divokých zvířat, jak v tom není proud a ani si nedovedu představit, jak by se to vypnulo, přeci to není tak pevné. Jako třeba pletivo. Např. při větru vidím velké riziko (nestabilní) atp...

Mám kousek takové sítě na stavbě a pevná je tedy dost a má malé díry takže do ní nemůžou strčit hlavu ,ani neprolezou pejsánci , kdyby se místo sloupků použily tyčky z hřebínkové oceli mohlo by se to i docela slušně napnout , holt to asi budu muset zjara vyzkoušet , potřebuju jen tak na jeden den ohradit pruh mezi plotem ohrady a cyklostezkou aby to oveny vyčistily , ale s tím větrem by to mohl být opravdu problém protože to bude mít vůči němu podstatně větší odpor než dráty nebo pletivo ML.

1.1.2021 21:37
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

lesakm napsal(a):
Mám kousek takové sítě na stavbě a pevná je tedy dost a má malé díry takže do ní nemůžou strčit hlavu ,ani neprolezou pejsánci , kdyby se místo sloupků použily tyčky z hřebínkové oceli mohlo by se to i docela slušně napnout , holt to asi budu muset zjara vyzkoušet , potřebuju jen tak na jeden den ohradit pruh mezi plotem ohrady a cyklostezkou aby to oveny vyčistily , ale s tím větrem by to mohl být opravdu problém protože to bude mít vůči němu podstatně větší odpor než dráty nebo pletivo ML.

Právě, ale nejdříve bych to asi zkusil někde uvnitř stabilní ohrady a pak bych si dle nějakého testování riskl na ostrý provoz. Ale zase si myslím, pokud to máte jen na den jak píšete, tak to bych radši natáhl lanko (pokud vedete ohradník - máte zdroj). Příp. pak tu el. síť, ale nevím kolik potřebujete metrů, ale 1 síť 50m výška 90cm stojí kolem 1900Kč (při ceně té GRIFON + tyčky + práce + než se to celé nainstaluje - dopne atp...., to vyjde si myslím celkem draho než el. síť) a ještě pokud koupíte na Kamíru, tak mají 10% slevu na jeden nákup ročně a jste plátcem DPH nebo to vezmete na někoho známého kdo je plátce, tak vyjde 1 síť cca na 1 5OOKč a je již komplet (samotná síť + tyčky). (Pokud nemáte zdroj, tak si myslím, že 1 den ovce vydrží i bez proudu) - Také jsem to letos zkusil (nedopatřením), mám zdroj na solární panel a nestihl doplnit baterku (moc nesvítilo) a než jsem to zjistil, tak také asi 3 dny byla ohrada bez proudu a to jsem pásl zakázku asi 30km od domu a u lesa a v pohodě. Ale je fakt, že moje ovce už jsou zvyklé na ohradník. Tak to znají a nemají tendenci utíkat.

Používám tyto: https://www.kamir.cz/sit-pro-elektricke-ohradniky-na-ovce-ovinet-v-90-cm-d-50-m

2.1.2021 00:21
lesakm

XXX.XXX.28.103

No tak uvidím do jara mám čas na rozmyšlenou , možná to zatím zkusím jen s tím kouskem ze stavby který už mám , je tam asi 30m a uvidí se , elektrická síť by byla asi lepší , ale vyšlo by to asi o něco dráž a to nepočítám zdroj , jeden mám , ale el. ohradu mám úplně na jiném místě tady je jen pletivo, chci to tam příští rok taky předělat na solár , právě tady bastlím k tomu novou rozvaděčovou skříň , jak velký panel a baterku k tomu používáte ? dosud nám to jelo na autobaterii 55Ah ale tak po 14ti dnech jsem ji musel vyměňovat (mám dvě) na solár chci použít nějakou zasílovanou berúdržbovou jaké jsou v UPS možná by tam byl dobrý i GSM alarm kterej by mi poslal SMS při výpadku ohrady občas se to stane , že u lesa spadne na ohradu nějaký strom nebo větev a v tu ránu to nejde , máme to až 2km za městem takže je problém že se to nemám hned jak dozvědět ML.

2.1.2021 11:32
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

lesakm napsal(a):
No tak uvidím do jara mám čas na rozmyšlenou , možná to zatím zkusím jen s tím kouskem ze stavby který už mám , je tam asi 30m a uvidí se , elektrická síť by byla asi lepší , ale vyšlo by to asi o něco dráž a to nepočítám zdroj , jeden mám , ale el. ohradu mám úplně na jiném místě tady je jen pletivo, chci to tam příští rok taky předělat na solár , právě tady bastlím k tomu novou rozvaděčovou skříň , jak velký panel a baterku k tomu používáte ? dosud nám to jelo na autobaterii 55Ah ale tak po 14ti dnech jsem ji musel vyměňovat (mám dvě) na solár chci použít nějakou zasílovanou berúdržbovou jaké jsou v UPS možná by tam byl dobrý i GSM alarm kterej by mi poslal SMS při výpadku ohrady občas se to stane , že u lesa spadne na ohradu nějaký strom nebo větev a v tu ránu to nejde , máme to až 2km za městem takže je problém že se to nemám hned jak dozvědět ML.

Já mám tedy více ohrad.
2 menší mám oplocené pletivem (ze začátku chovu), teď jsem pouze před pletivo z vnitřní strany dal 2 řady drátu, kvůli trhání známek u ovcí a průlezu jehňat.
Tam mám síťový zdroj. (ohrada u domu)
Pak mám ještě 2 zdroje, které jsem již dávno koupil od dvou pánu, co je nabízejí na Bazoši. Rok je používal bez soláru, nová baterka 74Ah, vydržela jak píšete asi 14dní (také jsem měl 2 na otočku). Pak jsem se rozhodl koupil k jednomu zdroji solární panel o výkonu 50W a dostačuje.
V roce 2020 jsem před zahájením pastvy dokoupil i ke druhému zdroji panel, ale tentokrát 60W, a také funguje (zrovna 50W nebyl skladem). Ale je potřeba, aby byl umístěn tam, kde na něj bude dostatečně svítit. Může se stát, jak jsem psal v minulém příspěvku, že bude zataženo delší dobu a nebude stíhat baterku udržet, pak je nutné ji vyměnit. Nyní k nim používám staré vyřazené, ale funkční baterky z auta a také bez problému (většinou také 74Ah). Ještě jsem v 2020 zakoupil jeden zdroj od AKA k další ohradě (abych nemusel při stěhování ovcí pořád předělávat zdroje) a k tomu se chystám letos také dokoupit solár.

Solární panely a veškeré příslušenství kupuji na Hadexu (vyjde levněji než např. na Kamíru a je plně funkční)

https://www.hadex.cz/hledat/?search=sol%C3%A1rn%C3%AD+panel

Pro zapojení ke zdroji jsou potřeba tyto součástky:

Panel: https://www.hadex.cz/hledat/?search=sol%C3%A1rn%C3%AD+panel
Koncovky: https://www.hadex.cz/d273-konektor-mc4-m-pro-solarni-panely---male/ a https://www.hadex.cz/d274-konektor-mc4-f-pro-solarni-panely---female/
Solární regulátor: https://www.hadex.cz/_40solarregul-solarni-panely-a-prislusenstvi-regulatory-pwm/ , já používám tento: https://www.hadex.cz/g915a-solarni-regulator-pwm-cmpt02-30-12-24v30a/
A pak kus drátu na propojení, já využívám dvojlinku.

6.1.2021 12:26
lumpikt

XXX.XXX.166.242

Přesto jsem se nedobral odpovědi na můj dotaz. Děkuji

7.1.2021 10:55
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

lumpikt napsal(a):
Přesto jsem se nedobral odpovědi na můj dotaz. Děkuji

Řeknu to tedy takto, NEDÁ, nebo alespoň jsem to nikde osobně já neviděl. Zkuste zavolat nějakému prodejci např. do toho Kamíra, třeba budou mít možnost sehnat od dodavatelů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík