Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Saluki Fans Fest
Sdílet:

Saluki Fans Fest

První víkend v měsíci říjnu se sešli přátelé plemene Saluki na svém první neoficiálním srazu. V České republice existuje Saluki klub, bohužel, kdo není jeho členem, nemá možnost se jeho setkání zúčastnit. Proto se majitelé, kteří nemají členství tohoto klubu, dohodli a uspořádali akci, kam měl přístup každý.

Program

Program obsahoval vše, co si obdivovatel tohoto plemene může představit. Setkání spřízněných duší, běhající závodící psy, výstavní kruh i společné procházky. Na večer pořadatelé připravili tombolu i vědomostní test nejen o salukách. Kompletně zpracované odpovědi by určitě přivítal každý, kdo se o toto plemeno zajímá. Po oba dva večery byly promítány filmy o salukách, ať již z jejich domoviny nebo z různých akcí, kde byli k vidění saluki z celého světa. Odborný a korektní posudek od rozhodčího přijal každý bez výstavní nervozity, více si uvědomoval klady a nedostatky svého psa a vyslechl rady, co by bylo dobré zlepšit. Docházelo k porovnání různých typů v plemeni. Poučné a příjemné zároveň.

Závody

Při závodech si mohl každý majitel zkusit hodnocení podle coursingového řádu, který dostal předem k nastudování. Všichni tak zjistili, že role rozhodčího není vůbec snadná. Velmi vydařený neformální víkend bez jakéhokoli náznaku nervozity či nadřazenosti, s jakou se občas setkáváme na výstavách, proběhl v opravdu příjemné a přátelské atmosféře. Důkazem toho je příprava dalšího setkání již na jaře, oproti původnímu plánu, kdy se mělo setkání uskutečnit jednou za rok.

Autor textu: Věra Malátková
Autor fotografií zdroj: Věra Malátková
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru