Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Vše pro zvířata a jejich milovníky
Sdílet:

Vše pro zvířata a jejich milovníky

PROPET, INTERCANIS a BRNO TROPHY 2001, patří k ojedinělým akcím v ČR a ve střední a východní Evropě. Na brněnském výstavišti se uskuteční od 29. 6. do 1. 7. 2001.

Mezinárodní výstava chovatelských a jezdeckých potřeb PROPET

Šestá mezinárodní výstava chovatelských a jezdeckých potřeb PROPET je určena chovatelům a milovníkům zvířat. Kromě jiného obsáhne širokou škálu krmiv od významných firem v oblasti Petfood. Potřeby a doplňky pro psy, kočky, hlodavce, terarijní zvířata, exotické ptactvo či akvaristiku, naleznou návštěvníci v pavilonu D.

Součástí PROPETu bude i prodejní výstava jezdeckých potřeb a všeho co s koňmi souvisí. Chybět nebude ani prodejní výstava exotického ptactva a prezentovat se bude na 30 koček chovných plemen. Návštěvníkům bude v době výstavy k dispozici také inzertní informační centrum v pavilonu D - shromažďující poptávku i nabídku na jednom místě a to zdarma. Svou expozici na PROPETu bude mít i časopis Fauna, který úzce souvisí se všemi aktivitami pro chovatele a stal se oblíbeným a uznávaným inzertním magazínem.

Mezinárodní výstava psů INTERCANIS

V rámci konání Mezinárodní výstavy psů INTERCANIS, pořádané Českomoravskou kynologickou unií, očekávají pořadatelé jubilejního 90.000 psa výstavy. V deseti hlavních skupinách se představí na 3.000 psů z více než stovky plemen a vyhodnoceni budou psi v kategoriích Nejlepší skupina FCI, Nejkrásnější pes výstavy, Nejlepší veterán, Nejlepší mladý vystavovatel a udělena bude řada dalších zajímavých titulů. Tradičním doplňkem se stane již 7. ročník divácky atraktivní soutěže INTERCANIS Agility -- obdoba parkuru u koní v podání psů. Mezinárodní přehlídka psů veterinárních lékařů VETCANIS (zvěrolékař a jeho pes) se uskuteční v pátek 29. 6. v pavilonu D. Naváže na ni diskuse u kulatého stolu s veterináři a zástupci médií na téma “Postavení psa v rodině”. Slavnostně bude ukončena 1. rautem pro psy.

Koňská výstava BRNO TROPHY

Koňská show, závody a výstava BRNO TROPHY se tradičně uskuteční pod kopulí pavilonu Z. Zde se bude vystavovat a prodávat zboží od známých výrobců a dovozců westernových i anglických sedel, uzd, doplňků pro jezdce i koně, oděvů, country módy, ale také krmiv a vitamínů pro koně. Chybět nebudou ani přívěsné vozíky a stájové a pastevecké zařízení. Tento bohatý sortiment doplní odborná literatura, časopisy a videokazety s výcvikem koní.

BRNO TROPHY bude poprvé hostit oficiální parkurové soutěže a velkou výstavu koní. Prestižní skokové soutěže obtížnosti S, ST a MINI MAXI se uskuteční za účasti vynikajících reprezentantů. Atraktivní westernové závody zůstávají ve 14 disciplínách a obsáhnou pět reiningových tříd.

BRNO TROPHY bude hostit poprvé velkou výstavu koní pod záštitou Asociace svazu chovatelů koní a dalších chovatelských svazů. Představí se v ní na 100 koní 25 plemen, včetně starokladrubských běloušů, kinských koní, plnokrevných, teplokrevných a chladnokrevných koní a chybět nebudou exotičtí arabi, americká plemena Quarter Horse, Appaloosa a Paint Horse i unikátní frízský koně. Výstavě budou po tři dny vyhrazeny pavilony F, X a v neděli proběhnou v aréně pavilonu “Z” přehlídky jednotlivých plemen s atraktivním programem.

Maraton soutěží včetně bohatého doprovodného programu nabídne návštěvníkům třídenní sportovní a kulturní vyžití. Na 150 účastníků z tuzemska i ze zahraničí změří své síly ve westernových a parkurových disciplínách, které v pátek a v sobotu vyvrcholí ukázkami v noční show BRNO TROPHY.Nedělní den bude vyhrazen výstavní přehlídce koní včetně plemenných hřebců a bude doplněn diváckou volbou a oficiálním vyhlášením největšího krasavce Mr. Horse BVV 2001 a krasavice Miss Horse BVV 2001, přičemž výherce slosování divácké ankety získá živého koně.

Westernové soutěže WRC

Pátek 29. 6. bude patřit westernovým soutěžím WRC - mládež, reiningovým disciplínám CZRHA a parkurovému skákání ve třídě S. Sobota 30. 6. je vyhrazena seniorům ve westernových soutěžích WRC, parkurovému skákání třídy ST a MINI MAXI, prestižní dotované soutěži Reining jackpot CZRHA a oblíbeným rychlostním disciplínám. Chovatelský den je připraven na neděli 1. 7. a budou na něm předvedeni chovní koně formou ukázek jejich využití ve sportu a v zemědělství. Představí se například plemena Českomoravského belgického koně, Hanoverský teplokrevník, Islandský pony, Lipický kůň, Trakénský kůň, Welsh pony a Welsh Part Bred. Chybět nebude anglický plnokrevník z hřebčína Napajedla, zemští teplokrevní a chladnokrevní hřebci z hřebčína Tlumačov, stejně jako Americký klusák, Andaluzský kůň a Hucul.

V pátek a v sobotu vždy od 21.00 hod. mohou diváci v pavilonu “Z” shlédnout vrcholná finále toho nejlepšího, co lze v České republice vidět v případě westernového a klasického ježdění. Večerní program pod názvem “Noc plná koní v průřezu českými dějinami” vyvrcholí vždy před půlnocí. Komponovaný program nejatraktivnějších ukázek bude moderovat známý herec Jan Čenský.

Zvířecí příjmení

Návštěvníci mezinárodních výstav PROPET, INTERCANIS a BRNO TROPHY, kteří mají zvířecí příjmení, mohou na základě registrace a platného občanského průkazu navštívit 1.7. areál brněnského výstaviště zdarma.

Autor textu: Michaela Martínková
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru