Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Cutting na Mořině
Sdílet:

Cutting na Mořině

Pod vedením trenéra a jezdce Karla Spáčila a za asistence firmy Cutting spol. s r. o. se tak znovu atraktivní dobytkářská disciplína dostala na oči...

Pod vedením trenéra a jezdce Karla Spáčila a za asistence firmy Cutting spol. s r. o. se tak znovu atraktivní dobytkářská disciplína dostala na oči veřejnosti. PB Ranch poskytl tradičně špičkové zázemí: krytou halu 60×30 metrů, cuttingový trenažér i malé stádo vlastního dobytka.


Ve dnech 13. a 14. listopadu byl PB Ranch na Mořině svědkem dalšího cuttingového tréninku.


Pavel Máliš
Shesa Smart Pistol po Smart Little Pistol


Martin Koťátko
Kings Plane Jane po My Daddys A King


Milan Kumčík
High Earlena Pep po High Brow Hickory


Ondřej Palla
Uncle Bill po Miss In Casch

Účastníci se sjížděli na ranč během sobotního dopoledne, následovala krátká porada o programu ve společenské místnosti a bez dalších okolků se šlo sedlat. Trenér Karel Spáčil při opracování odhadoval zkušenosti koní a jezdců a každému z nich poskytl individuální rady. Takový přístup ocenili hlavně ti, kteří znali do té doby jen způsob, podle něhož platí jeden systém pro všechny koně. Ještě do oběda (polévka, chleba, řízek, G10) se stačili všichni vystřídat na trenažéru a po jídle se už zkoušel „opravdový“ cutting s opravdovým dobytkem.


Olga Beránková
Golden Bar Tari po Colonel Golden Bar


Rudolf Ulbert
Stardust Tuff po Skiper Diablo Bar


Karel Spáčil
Smart Pump Gun po Northern Young Gun


Zdeněk Žák Mr Caro Power po Invest In Power


Ondřej Palla
A Sassy Playmate po Play Me Out


Klára Jabůrková
Francesca For Pleasure po Nu Peppy Del Maso

Tam se sice chybovalo častěji než na trenažéru, ale trenér všechny udržoval v pohodě: „Nevadí, že ti tele uteklo, vezmi si jiné, je to jenom trénink…“ S večerem přicházela i únava a v hlavách účastníků začínaly vířit otázky o tom, proč někteří koně zvládají tuto práci tak lehce a jiní ne.

Nedělní dopoledne ukázalo, že sobotní práce byla k něčemu dobrá – pokrok byl doslova viditelný. Po obědě přišla ke slovu teorie: s videokazetou vysvětloval Karel Spáčil pravidla a bodování cuttingu. Jezdci nadšení z nových zážitků a poznatků uzavřeli víkend stylově: narychlo zorganizovali závěrečnou minisoutěž se vším všudy. Celkovou pohodu a spokojenost vysvětlil majitel PB ranče, Pavel Máliš, po svém: „Když je dobrá parta a je to sranda, tak příště přijede i Arizonská Pěnice!“

Autor textu: Silvie Lečíková
Autor fotografií zdroj: Hynek Vrba
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru