malaceskafarma
napsal(a):
ze severních čech který by mne toto krásné plemeno blíže představil.Knihy mám už našprtané ale živou jsem ještě neviděl! Všem moc díky!
Na ekologické farmě j. Filipové okr. Chomutov
malaceskafarma
napsal(a):
No mockrát děkuji za tip! to musím někde vyčenichat najké spojení ale to už bude maličkost ! Ještě jednou moc děkuju
naše Vendulka.
malaceskafarma
napsal(a):
ze severních čech který by mne toto krásné plemeno blíže představil.Knihy mám už našprtané ale živou jsem ještě neviděl! Všem moc díky!
Zdravím, máme dvě holky, v dubnu čekáme telátko. Momentálně to vypadá-dle pupíku maminy, že tam jsou dvě. Jsme od Mladé Boleslavi.
aaranka
napsal(a):
Zdravím, máme dvě holky, v dubnu čekáme telátko. Momentálně to vypadá-dle pupíku maminy, že tam jsou dvě. Jsme od Mladé Boleslavi.
a ještě naše Doubravka....
aaranka
napsal(a):
a ještě naše Doubravka....
Zdravím,tak se dívám že Jerseyky jsou dost oblíbené u drobnochovatelů. My jak jsme si pořizovali naši Vendulku ,tak nás všichni od jerseyky odrazovali,ale musím říct že za ty 4 roky co ji máme, jsme sní nemněli nikdy problém. Myslím, že to byla dobrá volba. telit by se mněla za 2 týdny,tak jsme zvědaví co se narodí
. samozřejmně u jedné kravky jsme nazůstali a loni ku jerseyce přibyly ještě 2 holky,jedna je skoro mněsíc po otelení. jsou to kříženky holštýna s čestrem,taky moc šikovné.
hensi
napsal(a):
Zdravím,tak se dívám že Jerseyky jsou dost oblíbené u drobnochovatelů. My jak jsme si pořizovali naši Vendulku ,tak nás všichni od jerseyky odrazovali,ale musím říct že za ty 4 roky co ji máme, jsme sní nemněli nikdy problém. Myslím, že to byla dobrá volba. telit by se mněla za 2 týdny,tak jsme zvědaví co se narodí
. samozřejmně u jedné kravky jsme nazůstali a loni ku jerseyce přibyly ještě 2 holky,jedna je skoro mněsíc po otelení. jsou to kříženky holštýna s čestrem,taky moc šikovné.
samé překrásné fotky! Díky Proč vás od jerseyky odrazovaly??
Jinak mne šlo o to získat kontak na chovatele v okrese Ústí na Labem,Teplice jednak kvůli výměně zkušeností a rad v praxi a hlavně pro možnost kupovat mléko!
malaceskafarma
napsal(a):
samé překrásné fotky! Díky Proč vás od jerseyky odrazovaly??
Jinak mne šlo o to získat kontak na chovatele v okrese Ústí na Labem,Teplice jednak kvůli výměně zkušeností a rad v praxi a hlavně pro možnost kupovat mléko!
Doma máme jenom šest koz,uvažujeme o jerseyce.Nemám však důvěru k rohatýmu zvěřinci.Je to klidné plemeno,nebo je to na jedinci?Dá se odrohovat a doporučuje se to vůbec?Nezmění se charakter zvířete?Poraďte.
marcella
napsal(a):
Doma máme jenom šest koz,uvažujeme o jerseyce.Nemám však důvěru k rohatýmu zvěřinci.Je to klidné plemeno,nebo je to na jedinci?Dá se odrohovat a doporučuje se to vůbec?Nezmění se charakter zvířete?Poraďte.
tak my máme Jerseyku 4 roky ,a myslím že je to klidné plemeno,za celou dobu mi při dojení nekopla( dojím ručně),ona je klidná i tak na ošetřování,na to že jsmem byla lajk ,jak jsem si ji kupovala,krávu jsme nikdy nemněli,tak byla šikovná. Akorát to,že jsme ji koupili od chovatele který ji mněl od narození ve chlévě,nikdy ji nevyklízel ani její matku ne,chodil o berlích takže se to dá pochopit. Takže naložit ju do vozíku bylo trochu rodeo,i vyklízení z vozíku. Ale za chvíli se srovnala.Jinak se nám telí bezproblémů,no pokud nemá špatnou polohu telete,jak to mněla tentokrát. Mléko je tučnější,takže na výrobu sýra nebo tvarohu ideální. Máme ji rohatou,odrohovat se dá,ale pouze jako tele,ještě jak rohy nejsou přeřezané přes kůži. Ale děláto pouze zodpovědná osoba( vet.). Jako myslím že vám Jerseyku můžu zklidem doporučit