Ahoj tak se nám dnes ve dvě ráno ulíhla holčička je náderná takový bobek malinký, je to 75 % jerseyka , máma rodila jedna radost, je to její první. po porodu ale byla dost zmatená docela vyváděla, pak se trošku uklidnila , pořád malou líže , že je chuděrka furt celá mokrá a já ji dokola furt suším. akorát ji nechce dát napít kope jak šílená, měla jsem od veta zamražené mlezivo tak jsem ho malé dala, ještě mám jednu petku tak za chvíli dostane další. pak už prostě musíme mamku ukecat. nemáte někdo radu návod jak na to když matka tak kope a trká při každém pokusu se k ní přiblížitani malou enenchá napít, myslela jsem , že je to přirozenost nakojit miminko. Pokusíla bych se oddojit a pak to malé dát, ale vůbec nevím jestli mě u toho ta kráva moje tvrdohlavá "nezabije". děkuji za nějakou radu , nápad, už jsem docela bezradná a podojit musím.
Závidím!!!! Je fakt úžasná!!! Naše budoucí mamina má v sobě třetinu hereforda, tak doufám, že by mimino třeba také mohlo mít nějakou lysinku... Mě se totiž lysiny líbí u všech zvířat Držím palce, aby Vám kamarádka s oddojením pomohla a kravce se ulevilo! Až budete mít další fotky, určitě se pochlubte! Přeju hezký zbytek dne, Martina.
U přemlouvání prvničky aby dala napít teleti,kdež nechce,je lepší když jsou dva. Jeden krávě zvedne ocas kolmo vzhůru
a tlačí jí ho stále dopředu.Už to krávu omezí v možnosti kopnout.Případně při tomto úkonu krávu ještě přivažte za rohy ke
žlabu,nebo k nějaké zábraně.Ten kdo drží zvednutý ocas a páčí jím dopředu,může druhou rukou ještě kravu stisknout ve
slabině. Druhý se snaží přistrčit tele ke struku. Kravka to jistě zakrátko pochopí.
chtělo to čas, příroda je moudrá, malá už papá a máma ji nechá, je to nádhera se na ně dívat. Já mám sice stále útrum vemene se dotýkati, ale malá je náramně spokojená a tváří se po svém výkonu pití mlíčka (totiž promiňte mleziva) náramně důležitě.
Nádherná holka,držím Vám pěsti a přeju hodně štěstí.
Dovedu si představit tu radost,nadšení a nervozitu.My máme jalovičku,kterou by jsme chtěli začátkem léta připustit.Až se bude mít telit ,tak se asi ubytuju ve stáji..takové zázraky si nemůže nechat člověk ujít.
Tak ať Vám dělá princezna" se zlatou hvězdou na čele "samou radost.Jana