Dobrý den moc děkuji za odpověď. Zeptám se veterináře. Zloušela jsem právě i hladovku že není zatloustlá ale bohužel. Zkouším ji každý den ke kanci a nenechá se.Druhou mám odstavenou 2 týden a taky se jí nechce. Mám pietranku a u ní se to poznává úplně špatně. Nezůstává přikovaná. jako klasická prasnice
bozlad
napsal(a):
Dobrý den moc děkuji za odpověď. Zeptám se veterináře. Zloušela jsem právě i hladovku že není zatloustlá ale bohužel. Zkouším ji každý den ke kanci a nenechá se.Druhou mám odstavenou 2 týden a taky se jí nechce. Mám pietranku a u ní se to poznává úplně špatně. Nezůstává přikovaná. jako klasická prasnice
Dobrý den, taky mám pietrainku i vietnamskou.Ze zkušenosti vím že to chce připouštět hned po odstavu a nepřekrmovat.Je to jako když si pořídíte sele -sviňku na výkrm a nebo na chov,tak se každá krmí trochu jinak.Já dávám i chov. pietraince mezi krmením trávu a nedávám do brambor moc šrotu.Boukání u ní jsem poznal bez problémů,mám jí asi měsíc březí.Chce to prostě dietu a stálý kontakt (každodenní alespoň krátkodobý) s kancem a ono to na ní přijde. Petr