Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2013 19:20
bozlad

XXX.XXX.13.228

Prosím potřebuji poradit. Nevíte někdo proč se my už 4 měsíc nebouká prasnice? Mám landrasku. Měla teprve 2 mladý a zkouším to skoro každý den a nechce držet.

1.11.2013 21:53
pajca

XXX.XXX.234.122

Jestli se Vám nepodařilo zjistit říji po odstavu prasátek, tak prasnice zřejmě zatloustla
a říji vůbec nemá. Zeptejte se veterináře na možnost vyvolání říje uměle. Po odstavu, do
dalšího zabřeznutí je potřeba prasnice krmit objemným krmivem, s nízkou výživovou hodnotou.

2.11.2013 20:42
bozlad

XXX.XXX.13.228

Dobrý den moc děkuji za odpověď. Zeptám se veterináře. Zloušela jsem právě i hladovku že není zatloustlá ale bohužel. Zkouším ji každý den ke kanci a nenechá se.Druhou mám odstavenou 2 týden a taky se jí nechce. Mám pietranku a u ní se to poznává úplně špatně. Nezůstává přikovaná. jako klasická prasnice

2.11.2013 22:42
petruk

XXX.XXX.168.139

bozlad napsal(a):
Dobrý den moc děkuji za odpověď. Zeptám se veterináře. Zloušela jsem právě i hladovku že není zatloustlá ale bohužel. Zkouším ji každý den ke kanci a nenechá se.Druhou mám odstavenou 2 týden a taky se jí nechce. Mám pietranku a u ní se to poznává úplně špatně. Nezůstává přikovaná. jako klasická prasnice

Dobrý den, taky mám pietrainku i vietnamskou.Ze zkušenosti vím že to chce připouštět hned po odstavu a nepřekrmovat.Je to jako když si pořídíte sele -sviňku na výkrm a nebo na chov,tak se každá krmí trochu jinak.Já dávám i chov. pietraince mezi krmením trávu a nedávám do brambor moc šrotu.Boukání u ní jsem poznal bez problémů,mám jí asi měsíc březí.Chce to prostě dietu a stálý kontakt (každodenní alespoň krátkodobý) s kancem a ono to na ní přijde. Petr

Přidejte reakci

Přidat smajlík