Jaké lepidlo na opískování krytu žárovky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2015 12:19
luky.1989

XXX.XXX.64.210

Dobrý den, jaké mam použít lepidlo na opískování keramického květináče? Ještě by mě zajímalo, proč se musí dávat u agam vousatých pod substrát noviny nebo lino. Díky za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2015 20:02

Dobrý den,
na opískování použijte penetraci sokrat (používá se na omítky).Smíchejte ho z pískem, udělejte takovou řidší "kaši" a naneste na květináč.Jen to asi nepůjde najednou.Po zaschnutí perfektně drží a nedrolí se.

8.2.2015 11:36
romanjel

XXX.XXX.80.4

Klasické flexibilní lepidlo na obkladačky řidší konzistence a posypat daným materiálem. Ověřené - několik let a nic nepraská ani se nedrolí.

8.2.2015 16:39
luky.1989

XXX.XXX.64.210

romanjel napsal(a):
Klasické flexibilní lepidlo na obkladačky řidší konzistence a posypat daným materiálem. Ověřené - několik let a nic nepraská ani se nedrolí.

Děkuji za rady. Dalo by se toto lepidlo použít i na opískování zadní stěny skleněného terária?

9.2.2015 09:31
romanjel

XXX.XXX.80.4

Opískovanou tak mám zadní stěnu, která je ale z polystyrenu. Na ní drží lepidlo perfektně. Přímý kontakt se sklem nemám vyzkoušený.

9.2.2015 12:19
mp71

XXX.XXX.82.212

romanjel napsal(a):
Opískovanou tak mám zadní stěnu, která je ale z polystyrenu. Na ní drží lepidlo perfektně. Přímý kontakt se sklem nemám vyzkoušený.

Drží jak přibitý...

9.2.2015 14:20
luky.1989

XXX.XXX.64.210

romanjel napsal(a):

A polystyren jste přilepil ke sklu silikonem? Někde jsem četl, že se snad na zadní stranu dá nalít i sádra a ta se poté posype pískem.

9.2.2015 14:29
gekoman

XXX.XXX.228.223

Nejjednodussi pro zacatecnika je to delat na samostatnou polystyrenovou desku. Urizne se na velikost zadni steny (jen asi o 1 cm nizsi aby tam sla pak vsunout). Muze se venku v klidu tvarovat a podobne (pokud se nepovede tak zahodit a znovu dokud se nelibi). Potom flexibilni lepidlo na dlazdicky jednu ridsi vrstvu a nechat uschnout do druheho dne. Dalsi den druhou vrstvu lepidla a posypat piskem a opet nechat uschnout. Dalsi den pisek sesypat, ocistit treba stetcem a silikonem vlepit do teraria. Vyhoda je, ze je porad moznost zacit znovu pokud se nelibi a vlepi se uz jen konecny pekny vysledek. Pro toho kdo to dela poprve si myslim nejlepsi reseni. Nez si rovnou zakydat terarium lepidlem...

10.2.2015 09:06
romanjel

XXX.XXX.80.4

luky.1989 napsal(a):
A polystyren jste přilepil ke sklu silikonem? Někde jsem četl, že se snad na zadní stranu dá nalít i sádra a ta se poté posype pískem.

Silikon je dobrá volba, ale když jsem stavěl pozadí neměl jsem ho po ruce. Použil jsem lepidlo na podlahy...Duvilax, též drží perfektně.

11.2.2015 12:15
luky.1989

XXX.XXX.64.210

romanjel napsal(a):

Tak jsem dnes použil flexibilní lepidlo na obkladačky, natřel jsem květináč silnější vrstvou tohoto lepidla a poté jsem květináč posypal pískem. Bohužel se na něm uchytilo jen pár zrnek písku, tak nevím, kde je chyba. smajlík

11.2.2015 14:47
gekoman

XXX.XXX.228.223

Ja to delam tak ze cerstve lepidlo rychle zasypu piskem, proste na to nasypu hromadku, a az druhy den ocistim. Pokud se lepidlo jen posype tak asi se tam toho moc neudrzi. . .

11.2.2015 21:18
romanjel

XXX.XXX.80.4

Jak říká kolega, nechat vyschnout. Jestli jste dával tlustou vrstvu tak nebylo lepidlo řídké a písek se v něm nemohl uchytit.

12.2.2015 14:47
luky.1989

XXX.XXX.64.210

Tak jsem květináč navlhčil vodou, aby lepidlo nezaschlo ještě před opískováním a dal jsem řidší vrstvu lepidla a už to bylo v pohodě. Jelikož jsem ale použil písek ve stejné barvě jako je lepidlo po zaschnutí, kryvost lepidla bohužel nemohu až tak posoudit.

12.2.2015 21:04
radiata

XXX.XXX.234.159

Ono je to dobre naniest v niekolkych tensichvrstvach, stetcom, lepsie to drzi, nepraska to,..

13.2.2015 10:05
luky.1989

XXX.XXX.64.210

radiata napsal(a):
Ono je to dobre naniest v niekolkych tensichvrstvach, stetcom, lepsie to drzi, nepraska to,..

Takže nanést třeba 3 vrstvy, každou s odstupem 24 hodin a při té poslední 3. vrstvě opískovat nebo písek nanést po každém natření lepidlem?

13.2.2015 15:09

luky.1989 napsal(a):
Takže nanést třeba 3 vrstvy, každou s odstupem 24 hodin a při té poslední 3. vrstvě opískovat nebo písek nanést po každém natření lepidlem?

Zkus ten sokrat a uvidíš.
Žádné drolení, praskání ani prosvítání lepidla a pod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík