Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
na opískování použijte penetraci sokrat (používá se na omítky).Smíchejte ho z pískem, udělejte takovou řidší "kaši" a naneste na květináč.Jen to asi nepůjde najednou.Po zaschnutí perfektně drží a nedrolí se.
romanjel
napsal(a):
Opískovanou tak mám zadní stěnu, která je ale z polystyrenu. Na ní drží lepidlo perfektně. Přímý kontakt se sklem nemám vyzkoušený.
A polystyren jste přilepil ke sklu silikonem? Někde jsem četl, že se snad na zadní stranu dá nalít i sádra a ta se poté posype pískem.
Nejjednodussi pro zacatecnika je to delat na samostatnou polystyrenovou desku. Urizne se na velikost zadni steny (jen asi o 1 cm nizsi aby tam sla pak vsunout). Muze se venku v klidu tvarovat a podobne (pokud se nepovede tak zahodit a znovu dokud se nelibi). Potom flexibilni lepidlo na dlazdicky jednu ridsi vrstvu a nechat uschnout do druheho dne. Dalsi den druhou vrstvu lepidla a posypat piskem a opet nechat uschnout. Dalsi den pisek sesypat, ocistit treba stetcem a silikonem vlepit do teraria. Vyhoda je, ze je porad moznost zacit znovu pokud se nelibi a vlepi se uz jen konecny pekny vysledek. Pro toho kdo to dela poprve si myslim nejlepsi reseni. Nez si rovnou zakydat terarium lepidlem...
luky.1989
napsal(a):
A polystyren jste přilepil ke sklu silikonem? Někde jsem četl, že se snad na zadní stranu dá nalít i sádra a ta se poté posype pískem.
Silikon je dobrá volba, ale když jsem stavěl pozadí neměl jsem ho po ruce. Použil jsem lepidlo na podlahy...Duvilax, též drží perfektně.
romanjel
napsal(a):
Klasické flexibilní lepidlo na obkladačky řidší konzistence a posypat daným materiálem. Ověřené - několik let a nic nepraská ani se nedrolí.
Tak jsem dnes použil flexibilní lepidlo na obkladačky, natřel jsem květináč silnější vrstvou tohoto lepidla a poté jsem květináč posypal pískem. Bohužel se na něm uchytilo jen pár zrnek písku, tak nevím, kde je chyba.
Ja to delam tak ze cerstve lepidlo rychle zasypu piskem, proste na to nasypu hromadku, a az druhy den ocistim. Pokud se lepidlo jen posype tak asi se tam toho moc neudrzi. . .
Uživatel s deaktivovaným účtem

luky.1989
napsal(a):
Takže nanést třeba 3 vrstvy, každou s odstupem 24 hodin a při té poslední 3. vrstvě opískovat nebo písek nanést po každém natření lepidlem?
Zkus ten sokrat a uvidíš.
Žádné drolení, praskání ani prosvítání lepidla a pod.