Nejprve přeměřte teploty v terárku, jestli je tam dost teplo (výhřev 40C). Pak ještě nežravost může být způsobená dehydratací, hlavně pokud agama málo žere zelené krmení. Takže zkuste nabídnout vodu - moje agamy z misky nikdy nepily, jednou za čas jim napustim umyvadlo vlažnou vodou, tak aby bříškem ležely ve vodě a oni se napijí, když potřebují. No a určitě vyzkoušejte i jiné druhy potravy, např cvrčky. Nežravost může mít ještě i jiné příčiny, například zamoření kokcidiemi, na to je potřeba udělat rozbor trusu.
rejman.t
napsal(a):
Teplotu mají 34 já je rosím vodou zelené zatím nechtějí.
34 na výhřevu je nic moc. Tím rosením jim radost moc neděláte, jsou to pouštní zvířata. Můžete tak maximálně porosit stěnu v terárku, aby mohly vodu slízat. Malé agamky zelené žerou málo nebo vůbec, ale i tak zkuste nabízet různé druhy - doporučuji se inspirovat tady http://www.agamabradata.sk/otazky-a-odpovede/potrava/
Nám nejlépe funguje mrkvová nať, jinak přes léto jedou hodně na jitrocel a jetel. Zkuste jim tedy dát napít, buď do toho umyvadla, ale jestli jsou ještě plaché, tak se stejně asi nenapijí, pak je ještě možnost jim stříknout stříkačkou bez jehly trochu přímo do tlamy.
Ještě k té teplotě - předpokládám, že se jedná o ty agamky, u kterých jste v jiném vláknu řešil osvětlení? Doporučila bych tu topnou žárovku spustit o kousek níž, pak přeměřit teplotu a podle toho to buď nechat nebo ještě upravit. Jinak i ve zbytku terária by teplota neměla být příliš nízká, určitě ne pod 25. My máme nejchladnější místo 27.
klapik

XXX.XXX.238.202
Také bych se přikláněla k tomu, skusit jinou stravu. Nevím jakými šváby krmíte. Dubie se mi rychle zahrabou, tartary jsou dost rychlí a zase se jim je většinou těžko daří chytat. Nasypala bych jí tam několik cvrčků odpovídající velikosti obalené ve vitamínech nebo vápniku. Jestli krmíte z pinzety, také bych to ještě nechala být, zbytečný stres do začátku. A v teráriu plochu moc neupravovat, stačí písek a jeden vyhřívací kámen, ať jsou cvrčci vidět a neschovávají se za dekorace.
rejman.t
napsal(a):
Dobrý den
mám doma 6 dní agamu vousatou a nechce moc žrát tak jednoho švába za 2 dny což je málo dá se s tím neco dělat je stará 1.5 měsíce paní je měla rozežrané.
Zkuste nabídnou třeba i sarančata vhodné velikosti agamy, ti se neschovávají, necvrkají... také teplota pod výhřevným místem by měla být okolo 40°C + musí mít i chladnější místo... také je důležité aby měla kvalitní UV + samotné terárium by mělo být dobře osvětlené, agamy potřebují opravdu dost světla a někdy to může být i tím že ho má málo... tak malou agamu bych vůbec netahala do nějakého umyvadla může být zbytečně víc stresovaná, pokud nežere zelené tak ji roste dál nejlépe nějakou vlažnější vodou ne studenou zkuste porosit přímo jí a pokud uteče tak roste okolí a ona si pak sama olízne kapky vody... hlavně je důležité aby žrala každý den co se do ní vejde at roste...
Tak když si vezmu, že moje agamy se líhli ve velikosti 11 - 12 cm, tak buď to mládě bylo podražené a nebo o dost mladší. Taky ta rada o nedávání písku je naprd. Osobně jsme dávali mláďata hned do terárka s pískem a nebyl jediný problém. Nenech se tím ale odradit. Chce to pořádně vybavit a vychytat terárium a pak mít štastnou ruku při výběru mláďat. Ale dobré terárko je základ. Hlavně osvětlení a substrát. Nejhorší co můžeš udělat je jít do zverimexu. Tam Ti nakecají spoustu hloupostí a vyhodíš tam akorát prachy.