Agresivita užovky červené

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2016 12:03
Figgi

XXX.XXX.200.134

Dobrý den mám doma 2 užovky červené, jedna je úplný miláček že jí můžu dávat i pusinky na hlavu a na druhou si musím brát už rukavice :( nemůžu k ní do terária dát ani ruku aniž by po ní nevyjížděla. Nechci ji prodávat a tak se chci zeptat jak bych jí tu agresi mohla odnaučit.
Stravu mají pravidelnou.
Děkuji.

3.1.2016 15:16
raddei

XXX.XXX.62.22

To zvíře se prostě brání stresu, který mu svou manipulací působíte. Některá zvířata snášejí manipulaci lépe a jiná jsou stresáci. Každopádně počítejte s možností, že až jednou budete dávat miláčkocvi pusinku na čumáček a ona toho bude mít plné zuby, tak vás prostě chytí za obličej. Každopádně není chyba v hadovi, ale je chyba k přístupu a v pořízení hada na mazla. Hadi jako takový nejsou kontaktní a socializovatelná zvířata, jako třeba kočka, pes, manžel atd. Rozdíl je jen v tom jak které zvíře podléhá stresu a jak se mu brání. Je to samozřejmě i hodně dáno druhem zvířete a přístupem chovatele (držitele).
Když tomu zvířeti dáte co potřebuje a nebudete ho zbytečně otravovat nějakým tahání a podobnými 3,14čovinami. Tak zjistíte že se časem uklidní a příležitostná manipulace bude pro oba snesitelnější.

3.1.2016 15:25
Figgi

XXX.XXX.200.134

Hady vytahuju max 1 za 14 dní jinak je nechávám v klidu, akorát na krmení je vždycky musím dávat zvlášť protože jsem s tím neměla dobré zkušenosti když byli spolu. Kdybych je vytahovala několikrát za den, všude možně s něma házela atd... tak neřeknu jediného půl slova že je agresivní. Koupila jsem si je když měli 2 měsíce a ještě neuměli sami žrát takže jsem si je postupně dokrmovala až začli žrát sami. Teď mají 3 roky a jednoho se nemusím vůbec bát vytáhnout z terária ale na toho druhého nejde ani sáhnout.

3.1.2016 17:07
raddei

XXX.XXX.62.22

Pořád platí co jsem psal, to zvíře je prostě stresák a che ho brát tak jak je. Chovatel nemá problém v chovu využívat různé pomůcky a málo kdy při prodeji hraje roli povaha zvířete. Nehledě na to, že zvíře může být nervozní i ze společného ubytování, nedostatku úkrytů a dalších vlivů. Jako první věc bych zvířata oddělil a poskytl nervákovi co nejvíce klidu. Po pár měsících by se ukázalo zda to nebylo ze stresu způsobeným druhým hadem. Případně terárium dovybavit dostatečně velkými úkryty a poskytnout jim možnost samostatného ukrytí.
Pokud by bylo foto terária, mohl bych se pokusit poradit nějakou optimalizaci pro dvě zvířata, případně i najít nějakou alternativu vnějšího vlivu. Každopádně kousavá zvířata je lepší tak brát a i tak k nim přistupovat.

3.1.2016 18:59
ChameleonTonik

XXX.XXX.7.1

Osobně bych zkusil vycvik pomocí pamlsků a odměn, pusinkoval bych na hlavičku jen tu hodnou, aby ta druhá věděla, že dělá něco špatně. Dost se mě i osvědčil škrtící obojek a pokud by to nestačilo je k prodeji i elektrický, ale to bych volil jako poslední možnost.
Možná pokud by dál zlobila dejte ji na zadek smotanýma novinama a do terárka bez oken ať vychladne. Myslím, že budou, ale stačit pamlsky a povely. Hodně štěstí.

9.1.2016 07:55
radek pb

XXX.XXX.139.233

To si asi delš srandu,
nepride ti to dost divny?

9.1.2016 09:14
rec

XXX.XXX.243.27

Neni to divne, je to reakcia na otazku, ta tiez moze niekomu pripadat divna, treba to brat z rezervou

9.1.2016 09:39
radek pb

XXX.XXX.139.233

No, tak to jo

9.1.2016 09:45
radek pb

XXX.XXX.139.233

Ale pamlsky, eletricky obojky a dat na zadek hadovy novinama?

10.1.2016 13:26
radiata

XXX.XXX.234.91

radek pb napsal(a):
Ale pamlsky, eletricky obojky a dat na zadek hadovy novinama?

Ty budes asi pomalsi, tak skus chovat miesto plazov slimaky,..smajlík

10.1.2016 21:26
radek pb

XXX.XXX.139.233

Sorry, všichni.

11.1.2016 17:10
ChameleonTonik

XXX.XXX.7.1

Já bych osobně naplácal i radkovi novinama :D Při vašem výcviku někdo zanedbal pusinkování a pamlsky, jinak si to nedokážu vysvětlit :(

11.1.2016 17:19
radek pb

XXX.XXX.139.233

Rika SORRY, ujelo mi to

Uvažujem Radek PB

11.1.2016 20:09
Uvažujem Radek PB

XXX.XXX.234.63

radek pb napsal(a):
Rika SORRY, ujelo mi to

Ty budeš mať dufam 8r...

Přidejte reakci