Velikost polic a bazénků pro hady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2016 10:31
Nejtek

XXX.XXX.215.250

Zdravím,

nechci zbytečně obtěžovat, pročetl a googloval jsem toho hodně nejen v češtině, ale nenašel a proto se obracím na zkušené chovatele :) Máme doma zatím "dorost" Python Regius a Boa Constrictor. Do budoucna chceme rozžšířit i o Morelia Spilota Cheynei.

1) Co jsem nikde nenašel je přibližná velikost těchto hadů v dospělosti, když jsou stočený do klubíčka? Při stavbě terárek pro dospělce chci správně naplánovat velikost polic a bazénků...

2) Vy co používáte bazének vyhříváte ho? Anebo stačí teplota na kterou se ohřeje díky dalším zdrojům tepla v teráriu?

Předem díky moc za Vaše odpovědi.

Nejtek.

9.2.2016 10:17
lukasbiker

XXX.XXX.37.12

Velikost polic i bazénků by měla být takové velikosti, ať se tam had v pohodě vejde. Jinak vyhřívání bazénku bych vůbec neřešil.

9.2.2016 17:33
Nejtek

XXX.XXX.215.250

Ahoj Lukáši,

díky moc za názor na bazének. Tvé další info je mi, bez urážky, platný jako mrtvýmu zimník :) Ještě jednou si přečti dotaz a pokud máš doma dospěláka z těch uvedených druhů, tak budu vděčný za radu.

Nejtek.

ideart

10.2.2016 10:18
ideart

XXX.XXX.61.1

Mám obojí a bazének nemám ani u jednoho. Jako začátečník jsem je měl a zbytečně. Akorát se do něj vykálí a nic příjemného s výměnou bazénku rozměrů např.pro dospělého Boa
Pouze misky s vodou co měním každý den.

baracuda1991

12.2.2016 09:38
baracuda1991

XXX.XXX.16.82

Python regius v dospělosti 120-140 cm maximum snad objevili někde 180..jinak je to spíš menší krajta...u boa constrictor je rozměr o dost větší tam se udává 2,5-3 metry :).

12.2.2016 11:35
Nejtek

XXX.XXX.215.250

Tak jsem to asi napsal jako blbec?!? To, jaké rozměry v dospělosti tito hadi mají samozřejmě vím. Mě zajímá, když se ten dospělý had stočí do klubíčka, tak kolik prostoru zabere a jak velkou polici, bazének mám naplánovat na terária pro dospělý jedince...

12.2.2016 18:43
raddei

XXX.XXX.62.22

Bazény bych neřešil. Police u regyn ti bude stačit cca 30x30cm u hrozny můžeš udělat 60x50. každopádně není hrozna jako hrozna a je rozdíl ve zvířeti 180cm a 280cm. Pokud budeš mít dobře temperované terárko/ka, tak ti nějaké police mohou být jedno. Pokud tím nechceš zvětšit prostor dna u menšího terária.
Myslím že rozměr stočeného hada, bude celkem oříšek i pro zkušenější a jelikož vím do jakých míst se dokáží narvat poměrně velcí hadi, tak to nebude určující faktor. Nehledě na rozdílnost v růstu jednotlivých zvířat.
Pokud se používají bazény a pokojová teplota nedosahuje vhodné teploty, tak se používají akvarijní topení. Velikost bazénu je opět odvislá od velikosti hada a jeho nároků.

13.2.2016 14:09
radiata

XXX.XXX.234.47

Nejtek napsal(a):
Tak jsem to asi napsal jako blbec?!? To, jaké rozměry v dospělosti tito hadi mají samozřejmě vím. Mě zajímá, když se ten dospělý had stočí do klubíčka, tak kolik prostoru zabere a jak velkou polici, bazének mám naplánovat na terária pro dospělý jedince...

Ani regius ( ten uz vobec!), ani constrictor bazenik nepotrebuju..Na co by si ho tam daval? Staci nadoba s vodou uplne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík