..

XXX.XXX.39.19
Zdravím! Velmi uvažuji o pořízení Varanus acanthurus. Dost jsem o něm četla a zajímá mě, jestli je to vůbec pro mě dobrá volba. Doma mají strach, že se je to pro mě moc velké sousto a že mi varan ublíží.
Zkušenosti s chovem terarijních zvířat už mám... Bohužel tedy ještě žádné s varanem.
Děkuji za odpovědi.
evan

XXX.XXX.36.37
A co chováš teď?
Podľa dotazu máš vela medzier, tak na varany treba urcite skúsenosti urcite, potrebne vybavenie, hlavne kvalitny zdoroj uvb-vybojku..."nebezpecny" tento druh nie je. Mas aj ine mensie druhy, cenovo uz dnes dostupne, aj ked to nebude cenova hladina acanthurus, hoc pekne red linia sa im vyrovnaju urcite.
julinka1202365

XXX.XXX.214.107
Ake aké poznáte menšie druhy varanov za menšie ceny
Jiřisnake

XXX.XXX.234.246
julinka1202365
napsal(a):
Ake aké poznáte menšie druhy varanov za menšie ceny
A ake poznaš ty? Ideš ich kúpiť? Asi ee, na čo ti to vedieť potom.
chameleontomik

XXX.XXX.7.1
Zkuste tohodle ten sůl neplive https://www.qrshop.cz/plastove-figurky-plazu-jesteru/.
julinka1202365

XXX.XXX.214.107
Chameleon tomik ty vieš vždy pobaviť
Pro julinku za vše co "předvádí" na zdejších vláknech (jestli je ti méně jak 12, beru zpět).
Jiřisnake

XXX.XXX.234.246
lupus4
napsal(a):
Pro julinku za vše co "předvádí" na zdejších vláknech (jestli je ti méně jak 12, beru zpět).
)
chameleontomik

XXX.XXX.182.253
Julinko neuhádneš kdo by se ani mým vtipům nesmál...ten varan v tvých rukách.
chameleontomik
napsal(a):
Julinko neuhádneš kdo by se ani mým vtipům nesmál...ten varan v tvých rukách.
Osobo važ svá slova tohle je také Jůlinka(2,5 roku) a na údržbě u varanů maká normálně.
chameleontomik

XXX.XXX.182.253
Jenže tvá Julinka je evidentně na tom líp jak Julinka tady.
Snakesss

XXX.XXX.234.182
tupinambis
napsal(a):
Osobo važ svá slova tohle je také Jůlinka(2,5 roku) a na údržbě u varanů maká normálně.
Zlatá, no pustiť dieťa k varanovi tejto veľkosti je extrémne nezodpovedné! Kdesi som videl ruku chovateľa, ktoremu ju po rokoch úplne roztrapkal varan..vyzerala ako z karbobrusky.
Snakesss
napsal(a):
Zlatá, no pustiť dieťa k varanovi tejto veľkosti je extrémne nezodpovedné! Kdesi som videl ruku chovateľa, ktoremu ju po rokoch úplne roztrapkal varan..vyzerala ako z karbobrusky.
Tak čekal jsem to nechám bez komentáře.
Jen malá poznámečka= v každém případě musíš .VĚDĚT PŘESNĚ CO DĚLÁŠ!.
zvíře 100% socializované ty druhé ruce jsou tam jen, aby misku zvíře vnučce nevyrazilo.
Jiřisnake

XXX.XXX.234.234
tupinambis
napsal(a):
Tak čekal jsem to nechám bez komentáře.
Jen malá poznámečka= v každém případě musíš .VĚDĚT PŘESNĚ CO DĚLÁŠ!.
zvíře 100% socializované ty druhé ruce jsou tam jen, aby misku zvíře vnučce nevyrazilo.
Sekunda a mas ho na ruke..je to varan, stačí okamih.
Tedy já jsem velký zastánce, ať se dítě otrká v co nejmladším věku, nejen co se týká zvířat. Sama svojí 3 letou holčičku nechávám všelisco kolem zvířat dělat, když ji to baví, ale k Varanům blíž jak na metr, když je otevřeno nesmí. A to jsou to 60cm prcci. A tvrdit o plazovi, že je 100% socializovaný... no nechci Vás strašit, ale koledujete si o malér. Na stoprocent nevěřím ani své rotwici a to je s inteligencí, tudíž schopností socializace o dost výš než varan. Ovšem i když je vycvičená, hodná, atd. stejně jí nikdy nenechávám bez dozoru, když se kolem motá dcera...
Hele osoby v žádném případě zde nechci ani nemám náladu se nějak vyjadřovat, ale když jsem si začal dobře mi.
pro-jiřísnakes-a již tě v mžiku nějaký kousl ? mě teda ani omylem ani čerstvý import ! a to je dělám od r.1983.a rukama mě jich prošlo nepočítaně.
lupus4=ano za tuto konkrétní(samice) dám všechny údy klidně do ohně=vím přesně co píši 100% je zde od baby jsou jí 2,5 r.
terih=no to je složitější a rozsáhlé téma jak varana socializovat !
klidně můžeš strašit vím na 100% co dělám ! srovnávat inteligenci rotwajlera a varana ? nu tak to si dovolím upozornit, že varani jsou vysoce inteligentní zvířata! a mám dojem že rotwíka smázne.
Tím pádem pro ostatní =varan není žádné krvelačné zvíře ! téměř ze 100% i čerstvý import ustoupí!-bohužel neustoupí v případě, nevhodných podmínek, špatného zacházení a nevhodné nešetrné manipulace !.
Totiž nekousne bez jasného důvodu ! a když se na to chystá tak dává dlouho předem jasné signály, že nemá svůj den a nemá na tebe náladu !
to je přesně to co musíš za léta nasbírat nelze načíst ! aby se dalo říci 100 %.
Ahoj.