Petr P.

XXX.XXX.35.129
Ahoj. Asi týden po vylíhnutí chamíků postupně přestávají vidět (mají zavřená očička) a tím nemůžou lovit a postupně umírají. Terárko pro ně mám zařízené se vším co je potřeba a krmim je octomilkama a mikrocvrčkama. Několikrát denně rosím. Zatím mi žádný chovatel nedokázal poradit čím to může být. To s těma očima se jim děje vždy náhle - před tím normálně koukají a loví. Díky za případné dotazy. Petr.
Petr P.

XXX.XXX.35.129
Jsou to jemeňáci..
Snehulak666

XXX.XXX.61.151
Teplota? Vlhkost? Uv? Foto chamiku a teraria by se hodilo.
Snehulak666

XXX.XXX.61.151
Jaka je stolice? Oci zavrene nebo tapadle? Jake citaminy podavate a v jakem mnozstvi? Nemaji u nosu bile krystalky?
Primárně jako problém vidím to rosení několikrát za den. Stačí bohatě jednou a stejně jako u dospělců dostatečné větrání.
Teplotu držet na max. (pod výhřevem) 30 stupňů.
Na vitamíny bych se u několikadenních prcků vybodla a podávat jen čistý vápník.
Octomilky jsou pro ně malé a málo výživné. Dávejte jen cvrčky.
Jak máte řešené UVB? Celkově by to chtělo lépe popsat podmínky, jinak nejde moc konkrétně radit.
Úmrtnost je 100% a opakovaná? Jde o snůšky od jednoho páru, nebo od vícero?
Petr P.

XXX.XXX.35.129
Je fakt, že 30 stupňů mají na dně a terárko je vysoký cca 30 cm. A jakým způsobem jim mám ten vápník podávat? Velkým chamykum máchám kobyly v misce s vápníkem, tak snad ty cvrćkove půjdou taky.. Je to první snůška od jednoho páru. Mám v inkubátoru další dvě. V teráriu mám výhřevnou žárovku 30 w a UVB kroucenou žárovku. Úmrtnost bude asi 100% .
Nemůžou je kousat ti cvrčkove? Už fakt nevím..
Petr P.

XXX.XXX.35.129
Jo a oči nemají zapadlé, jen zavřené. A barvu mají celou dobu světle zelenou. Jen po smrti se jim na těle udělá pár úplně černejch vleků, ale ne vždycky. Někteří umírají světle zelení.
Ano obalit cvrčky. Kousat je můžou, ale to byste viděl rány na těle. Doporučuji, na noc, pokud nějací cvrčci zůstanou v terárku, dát jim tam krmení, např. kousek čínského zelí apod.
Snižte rapidně teplotu. Opravdu na max.30 pod výhřevem a cca 25 v u dna. Já používám terárka 25x25x40, UVB kompakt 13W a na stěně mám vloženou, vždy mezi dvě terárka,15W topnou fólii, protože jakákoliv další žárovka uvnitř by byla moc. Roste jen jednou denně.
Petr P.

XXX.XXX.47.37
Určitě se budu držet vašich rad. Díky moc za ochotu. Petr.
S tím rosením je to komplikovanější. Chovala jsem chámíky před x lety a fakt stačilo (naopak to bylo žádoucí) rosit mladý jednou denně. Teď jsem se k nim vrátila a už je to jiný zvíře, maj jiný požadavky. Z celkem ověřených zdrojů, který chámíky množí ve velkým - je lepší mladý rosit 3x denně a to poměrně vydatně. Takže bych to určitě plošně nezakazovala. Pokud je terárko odvětraný.
Chámíci zadavatele nejspíš padaj kvůli teplotě - taková wattáž na tak malý terárko je vražedná.