paja2

XXX.XXX.247.41
Prosím o radu při vylíhnuti chamici nevidí a ti co vidí do dvou dnu přestanou vidět stalo se mi to už u dvou várek nevím v čem dělám chybu jeden zdařilí odchov už jsem měl inkubuji na 28c dělám vše stejně stejné terárko teplota vlhkost.
paja2

XXX.XXX.242.230
No takže při vylíhnutí už samo o sobě nejsou moc aktivní oproti jiným co se mi podařily bez problému odchovat terátko mám skleněné 100x50x50 cela boční strana je odvětraná někteří při vylíhnutí do hodky umřou někteří mají podle mě nevyvinuté oči a někteří do dvou dnu přestanou vidět apo celou dobu 10dnu neotevřou oči a pak umřou od hladu protože nemužou lovit slišel jsem že to muže být špatnou inkubaci veky výkyv teploty jinak mám tam květiny za které se mužou schovat když se nasluní v terárku není problém tam bude nějaký problém stou inkubaci blbě se mi to popisuje kdyby vám to nevadilo tady je na mě číslo 737305990 stačí mě prozvonit zavolám zpátky díky.
Sorry, volat si o tom fakt nebudu, jen krátce - to, že maj zavřené oči nutně neznamená, že oslepli.
Pokud se líhnou špatná, tak to chce se zaměřit na kvalitu rodičů a na vlhkost při inkubaci, ale chámík se vylíhne i na terárku ve vlhkým písku. Osobně bych teplotu snížila, ale nemyslím si, že problém je kvůli teplotě.
100x50x50 se mi zdá na odchov docela velké - ale to taky asi tyhle problémy nezpůsobuje.
Čím jim svítíte, nemají tam moc tmu? Nemají tam průvan? Fakt vyfoťte v čem je máte, ať vyloučíme nějaký ty základní boty.
paja2

XXX.XXX.242.230
Mají možnost se tam dostatečně vyhřát? Není možné, že povedená várka byla ta "letní", kdy bylo větší teplo? Osobně bych tohle pro odchov mladých nepoužila - i když v tom asi hlavní problém nebude. Nezdá se mi, že mladí v tomhle dokážou dostatečně lovit, pokud nedáváte žrádlo do krmítka.
Takže - pokud rodiče nejsou ve špatném stavu/podtržení a už od nich byla dobrá snůška, inkubujete na 28°C (a fakt máte v inkubátoru 28 i podle dalšího teploměru) a nemáte převlhčený substrát, tak se mi nezdá, že by problém byl v inkubaci. Přesunula bych mladé do menšího terárka, ujistila se, že mají správné teploty a hlavně, že na ně nejde průvan.
paja2

XXX.XXX.155.107
Děkuji za radu moc si toho vážim ale ti chamici při vylíhnutí už samo o sobě mají divné oči mají ty oči jakoby srostlé nejde jim vidět oční linka bud je to kolisanim teploty nebo převlhčením nemám asi ten zprávny cit jak moc to navlhčit v inkubatoru mám 85 vlhkosti.
Na kolísání teplot moc nevěřím - inkubuju chámíky na 28 s poklesem na 23 během noci - a tyhle problémy nejsou. Dřív jsem inkubovala na 28 konstantně a taky problém nebyl. Některá várka byla sušší, některou se povedlo převlhčit a stejně tenhle problém nebyl. Spíš než to bude ve špatném kondičním stavu samice. Fakt proměřte, jestli se Vám ten inkubátor nepřehřívá a jestli inkubujete na konstantních 28. Chce to postupně vyloučit příčiny a ne čekat, až někdo napíše to, co chcete slyšet.
paja2

XXX.XXX.155.107
To určitě nečekám, mám dva teploměry na ověření termostatu inkubuji na 28 stupňů v jedné dobré várce z vykladení 80 vajec se vylíhlo 53 chamíku některé vajíčka byli neoplodněné a některé když jsem roztrhl byl chamík a kolem něho jakoby uvařené vajíčko.
paja2

XXX.XXX.155.107
Nebo jsem uvažoval, že to může být častým otvýraním inkubatoru každý den nahlížím na stav.
Nebo mi děti do toho mohly drcnout a děti se nepřiznají. Bavil jsem se s jedním chovatelem na burze v Ostravě a řekl mi že se mu to taky stavá čas od času. a neví čim to je a ma 10 leté zkušenosti a je z Havířova,.