Zdravím, v první řadě musíte počítat s tím, že anakondy žluté ve většině případů bývají dost kousavý. V zajetí měří většinou 2 - 3 metry s tím, že samice bývají větší. Teplota v teráriu by měla být okolo 32 stupňů. Ještě bych chtěl dodat, že pokud chcete nějakého většího hada, tak si myslím, že by byl lepší hroznýš královský, nebývá tak agresivní a s délkou je na to tak nějak stejně a bývá těžší než anakondy žluté.
Já vím jací to sou hadi. Jsou hodně kousaví a celý život tráví ve vodě. Já ho mam doma pár dní něco přes 1,5m a někdy po mě vyletí víc krát. Jenom chci co nejvíce informací o nich. Ňáký chovatele mi říkají, jak je chovali nebo chovají něco jinýho. Tak bych chtěl znát, jak to mají mít přesně v teráriu( teplotu ve vodě, pod žárovkou a nejchladnější místo).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lokál 35C° Jinak 27-28C° voda 26C ° ať se může schladit...Dobře disponovaná samička 3.5-3.9m 35Kg...V současné době se věnuji už jen chovu E.murinus nic méně kondy skvělý zvířata neměnil bych...čím starší tím víc klidný viz foto momentálně gravidni samičky...ale chce to tahat...přeji mnoho úspěchů v chovu téhle jihoamerickéry krásky:).

Jinak malý fotododatek že pokud tomu člověk věnuje čas a trpělivost..dá se snima v pohodě makat...foto je tři roky staré...dnes už jsmě na jiné váhový úrovni...jenom pro zajímavost ta notaeuska s murinuskou byla focena také v té době takže si může každý udělat úsudek sám že ani notaeusky pokud se zadaří nejsou chcípáci:) tak zdarec....
Ahoj, děkuju moc za radu. A ještě by sem se chtěl zeptat: od kolika do kolika mu mám svítit světlo, abych mu nenarušil biorytmus? A jak to děláte vy, že si je můžete vzít na ruku a nekousnou vás? Já když tam strčím ruku a mám rukavice, tak po mě vyletí. Nejhorší je to s předáváním, když kouše do všeho co dám před něj nebo co se mu nelíbí. Někdy jde i dost po mě. V teráriu přes den na nejchladnějším místě mám 26,5 stupňů. U boxu s vodou mám 27,5 stupňů a vodu má 29 stupňů. Pod světlem teď přesně nevím, protože světlo mi hřeje vodu. V noci má voda tich 27 stupňů co sem teď koukal. Stačí to jak to teď mám? Jestli by ste mi prosím i napsal, jak to děláte vy, že se sklidní po čase a berete si je na ruku. Děkuju moc za radu i za odpověď.
Ještě teď v sobotu si jedu pro dalšího samce. Ten má tak cca 2,2m a váha tak cca 15kg co mi psal. Ale chci aby byli zvyklí a manipulace s nima byla dobrá, než aby po mě kousali, jak tadyten samec. Anakondu sem chtěl už jako malej, ale rodiče by mi takovýho hada nedovolili, tak sem si ho koupil až teď. Sou to pěkný hadi a moc se mi líbí. Chci teď jenom zatím anakondy žlutý, a jak to potom do pár měsíců vyřeším s místě, tak chci i anakondy velký.

Bohatě stačí...Pokud dobře žere a tráví není co řešit... Jinak to kousání se odnaučit nedá zvlášť u adultního jedince pokud to není klidnější kus což dvoumetrový kus už je...Jde pouze zvíře zvyknout na manipulaci a toleranci vaší přítomnosti...a hlavně! ! Bez rukavic! Pěkně na holo...Jsou to kurvičky a moc dobře to vědi že máte nebo nemáte rukavice...Je to o lidech...osobně jsem na to zvyklej a kondy toho postupem času nechají....ale pokud se chcete dostat na tuhle úroveň bez kousání se to prostě neobejde....rozhodně jak je známo je to povahovej standart mě sympatický a zcela běžný....Pokud jde o E.murinus tak zvláštní je že jsou oproti notaeuskám opravdu flaxnější....samozřejmě co se hryzání týče je to kus od kusu a nemohu vám zaručit že se spolu za půl roku budete koukat na ordinaci v růžové zahradě, ale při troše trpělivosti se to celkem eliminovat dá...
Tak on dobře žere i tráví. Ale když tam jenom sáhnu k vodě, tak se hned otočí a jde k mojí ruce, tak jí hned vyndám a počkám chvíli. Ale když je venku z vody a sáhnu na něj, když má hlavu na druhý straně terária, tak se nechá chvíli na sebe sahat, ale když se otočí, tak nevím jestli by mě kousnul, to sem ještě nezkoušel. Ale jak má hlavu u těla a chci na něj sáhnout, tak prostě zaútočí. A jak bolí kousnutí od anakondy žlutý 1,5m a 2,2m? Jenom abych věděl co mě čeká, když pomalu na ně budu sahat a po ňáký době já vyndám z terária. Kolik tak měří samci v dospělosti a váží?

Substrát - savé noviny typu anonce nebo hobliny )ty používám já) ale je to na uvážení nebo vkusu... Jinak u novin je to jasné bezproblémů....hobliny taktéž ale sem tam si něco do tlamy nabagrujou....Pokud jsou čisté bez třísek je to o.k. Had je samozřejmě nestráví jak se někteří chytráci domnívají ale projdou zcela (pokud to není kýbl) bez problémů...Především jde o to že ačkoliv jsou savé tak ale nezvětšujÍ svůj objem což lignocel dělá.... Nevím jak to terarium máte velké ale za mě zatím bohatě dostatečné...Ono né vždycky kvantita=kvalita.... Především je potřeba zajistit zvířeti správný teplotní gradient než mít mega terárium které zvíře bez tak v podstatě nevyužije...tím nechci říct že nepotřebují prostor a měla by být nacpaná v plastové popelnici ale ten prostor opravdu není ten zásadní faktor...zvlášť u kond kterým když nabídneme lavor s vodou tak ho prakticky neopustí....příkladem je např.zoo Troja kde zvířata mají velkou expozici a kdykoliv tam člověk jde tak vidíte kondy smotané ve vodě u kořenů nebo nabouchané vlevo v rohu a hřejou se...Jinak pokud jde o to kousání jsou to většinou takový výpady než dlouhodobý zákus...samozřejmě je to individuální a pokuď jde o manipulaci při krmení pak pokud by člověka vzala bude jiným stylem než kousnutí typu : neštvi mě a dej pokoj... rozhodně to poznáte časem sám..dá se to dobře postupem času nakoukat a poznat v jakém je zvíře rozpoložení....

Při troše trpělivosti se to dá...a tohle byla s prominutím ultra svině...a pokud na to šel člověk v klidu a bez nátlaku tak to šlo...Tu už ale nemám....
Děkuju. Ještě by sem se chtěl zeptat na poslední věc: od kolika do kolika hodin jim mám nachat zapnutý světo, aby jim nenarušil biorytmus? A já vím, že terárko tak velký nepotřebují, oni sou pořád zalezlý ve vodě. Já sem ho viděl asi jednou nebo dvakrát co byl celý venku z vody. Jinak jenom vystrčil kousek těla a koukal ven, jinak je furt ve vodě.

No pokud jde o biorytmus tak ten neřeším mám tera u oken takže režim den noc je přirozený jinak mám tam infra výhřevy které jedou non stop -hada to neruší a má perfektní sálavost tepla..Jinak je to podle svítání a stmívání...rozhodně kondy a většina hadů jsou stvoření s aktivitou především noční...V pohodě když budete něco potřebovat písnětě....o tom co vím se klidně rád podělím....vím sám když jsem začínal že bylo těžké se něco pravdivého o nich dozvědět...všude se toho mraky napíše a nakecá ale často to má k realitě daleko a taktéž málo kdo chová...přeji hodně zdaru vybral jste si dobře :).
Já sem hodně toho o nich přečetl, ale to co píšou na internetu, tak není zas tak úplně pravda. Dneska sem mu měnil vodu, ale na chvíli sem si vzal rukavice než sem mu něco udělat tam. Potom sem mu sáhl na tělo, když hlavu měl půl metru od mojí ruky a chvíli se nechal hladit a pak se otočil, ale nevím jestli by kousnul, tak sem radši ruku dal pryč. Když se plazil do čistý vody, tak sem mu jenom trochu chytil tělo, ale aby se mohl plazit a nebránil bych mu v tom a to mi šel rychle po ruce. Jinak ruku sem měl od jeho hlavy 20-30 cm a byl v pohodě a nekousnul mě. Jenom byl zvědavej co mu tam dělám a všude se koukal okolo. Jenom teď ho ještě nechci stresovat. Mám ho doma, tak týden a teď je 3 dny po krmeni, tak jenom aby si odpočinout.

Importy tu co se týče anakond nikdo nedělá v životě by to nikdo nezaplatil...Jsou to odchovy a nebo vykoupené odchovy...jediná možnost sehnat kondu z importu je zvířata z USA (přeci jenom mají vetší možnost krevního výběru když je maj pod sebou na jihu) od...Boba Clarka ten je tam prý prodával...ale jde zase o odchovy...ale z USA... samici co mám doma je tuzemská a samec před 13-15lety dovezen právě ze států...

S prominutím : blbost / kontroly jsou tak neskutečně tvrdý a zvlášť pokud jde o jižní Ameriku...no prostě všechny kontroly jsou fakt přísný a představa že vám bude někdo pašovat zvířata za které nakonec vyinkasuje cca 5000, - je naprosto směšná... a pokud někdo už něco pašuje tak to opravdu budou úplně jiná zvířata...ale i kdyby to nakrásně byla pravda tak by jste si měl uvědomit že pokud by jste opravdu koupil pašované zvíře které je do konce na citesovém seznamu, tak by jste si mohl pěkně zadělat na pořádné problémy nehledě na to že by jste byl již článkem organizovaného zločinu...podtrženo sečteno žádná legrace... zvířat je dost a pokud vám jde o zvíře né z evropského chovu tak zajeďte do Hammu a kupte zvíře od Clarka...Krev zaručeně z nevropského vrhu...

7-8 let žádná extra dlouhá doba...Nic méně dostatečná na to aby je člověk pochopil...Před tím užovky varany hroznýše tmavky retikuláty atd... Když jsem se ale dostal ke kondám došlo mi že už nic jiného chovat nechci...Takže asi tak...
To je pěkný. Já v sobotu budu mít tágo samce anakondy žlutý 2,2 a 15 budu mít samici okolo 1,5m. Dneska sem na tadytoho zkoušel sáhnout rukou, když se koupal a nekousnul, ale když otočil hlavu a podíval se na mě nebo na ruku, tak se radši ho už nehladil až za chvíli. Když sem ho přinesl domů, tak sem ho předával do terária a co sem se jenom hnul, tak po mě zaútočil. Jinak teď jak ho mám týden a něco doma, tak se hodně sklidil. Dneska sem mu musel vyměnit po druhý vodu. Je to takový malý prase. Já teď mám jenom hroznýše královský, dumerilův a krajtu tmavou. Teď chci jít taky jenom do anakond. Se mi to líbí víc než jiní hadi.