"Ďůlek" v oku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2006 17:52

Ahoj,

při svleku, se udělala mojí krajtě taková promačklina v oku, myslel jsem , že se to při dalším svleku srovná, a ono ne :(((((
Nevíte čím to je a jestli je to na závadu ?
Díky

22.10.2006 10:40

volavka napsal(a):
Ahoj,

při svleku, se udělala mojí krajtě taková promačklina v oku, myslel jsem , že se to při dalším svleku srovná, a ono ne :(((((
Díky

To mívá moje regiuska taky,během několika dnů se to u ní vždy srovná, ale pokud dobře čtu, tak váš problém je dlouhodobější. Zřejmě na oku zůstala šupina z minulého svlékání. Zkuste oko navlhčit vodou z postřikovače a potom se pokusit jemně(třeba vatovým tamponem na špejli na čištění uší) onu starou šupinu z oka stáhnout, ale opravdu jen velmi jemně abyste krajtě neublížil ještě více. Pokud to nepomůže můžete zkusit staré osvědčené metody jak dostat ze špatně svlečeného hada kůži(koupel ve vlažné vodě atd.) které bych na vašem místě asi i upřednostnil před manuálním odstraněním.

Hadům zdar a snad jsem trochu pomohl

Určitě dejte vědět jak to s hadem dopadlo

22.10.2006 11:10

iguanaman napsal(a):
To mívá moje regiuska taky,během několika dnů se to u ní vždy srovná, ale pokud dobře čtu, tak váš problém je dlouhodobější. Zřejmě na oku zůstala šupina z minulého svlékání. Zkuste oko navlhčit vodou z postřikovače a potom se pokusit jemně(třeba vatovým tamponem na špejli na čištění uší) onu starou šupinu z oka stáhnout, ale opravdu jen velmi jemně abyste krajtě neublížil ještě více. Pokud to nepomůže můžete zkusit staré osvědčené metody jak dostat ze špatně svlečeného hada kůži(koupel ve vlažné vodě atd.) které bych na vašem místě asi i upřednostnil před manuálním odstraněním.

Hadům zdar a snad jsem trochu pomohl

Určitě dejte vědět jak to s hadem dopadlo

Staci jej to navlhcit jemne prstom vlhkou vodou a ono sa to spravi

22.10.2006 12:16

volavka napsal(a):
Ahoj,

Díky

Ahoj,
o nic nejde, jak píší přispěvovatelé výše jedná se o nesvlečenou šupinu. Klidně to můžeš nechat být, had to svlékne při dalším svleku. Pouze, pokud by se vrstvily nesvlečené šupiny 2-3x a více, byl by to vážnější problém a pak by bylo třeba zasáhnout mechanicky.

22.10.2006 15:45

volavka napsal(a):
Ahoj,

Díky

Jestli je to nesvlečené víčko mělo by to jít poznat na pohled . Párkrát jsem sundával stará víčka a zas tak jednoduše to nešlo . Jak to nepůjde nech to raději tak. Jednou se mi stalo , že potkan protrhl hadovi víčko a ve velmi krátké době se zakalil . Po svleku mněl nové , proto si myslím , že kromě nízké vlhkosti je možné nízký příjem látek , které napomáhají tvorbě tekutiny sloužící hadům se svlékat či celkově regenerovat. Ale nemusí to být pravda samozřejmě.

24.10.2006 15:55

kodl napsal(a):
Jestli je to nesvlečené víčko mělo by to jít poznat na pohled . Párkrát jsem sundával stará víčka a zas tak jednoduše to nešlo . Jak to nepůjde nech to raději tak. Jednou se mi stalo , že potkan protrhl hadovi víčko a ve velmi krátké době se zakalil . Po svleku mněl nové , proto si myslím , že kromě nízké vlhkosti je možné nízký příjem látek , které napomáhají tvorbě tekutiny sloužící hadům se svlékat či celkově regenerovat. Ale nemusí to být pravda samozřejmě.

tak tak bude to vicko tez se me to stalo namocil jsem a masiroval oko tak dlouho dokud se supina neoddelila..

Co se svleku tyce tak mam velice dobre vysledky ze nezalezi pouze na vlhkosti velice dulezita je i spravna teplota mel jsem problem s krajtuli ze jak povyrostla nad 2m tak se kuze trhala a nekdy na ni i zustavala pridal jsem dalsi topeni teplota poskocila v prumeru o 1,5 stupne a od te doby sice svlecku roztrha coz je u krajt zname ze maji kuzi velice jemnou ale svlikne ji sama bez me pomoci a komplet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík