Najde se někdo, kdo má zkušenosti s podobným problémem ? Darovaná krajta má na čenichu měkkou bouli, na dotyk zřejmě nebolestivou. Podle původního majitele byl operován nádor, nicméně žádnou lékařskou zprávu nemá. Na těle jsou zhojená místa, kde byly vpichovány injekce. Nechce se mi zatím třímetrové zvíře nikam tahat. Jinak vypadá dobře a je při chuti.
apop
napsal(a):
Najde se někdo, kdo má zkušenosti s podobným problémem ? Darovaná krajta má na čenichu měkkou bouli, na dotyk zřejmě nebolestivou. Podle původního majitele byl operován nádor, nicméně žádnou lékařskou zprávu nemá. Na těle jsou zhojená místa, kde byly vpichovány injekce. Nechce se mi zatím třímetrové zvíře nikam tahat. Jinak vypadá dobře a je při chuti.
Jiný pohled.
apop
napsal(a):
Ahoj, měl jsem u samce dwarfa podobný útvar. Taky jsem ho získal jako dospělého. Jestli byl operovaný nevím, ale na 99% nebyl. Zdálo se mi to jako tuková bulka. Po asi roce sama zmizela. Nezdála se bolestivá nebo že by mu nějak vadila.
reptas
napsal(a):
Ahoj, měl jsem u samce dwarfa podobný útvar. Taky jsem ho získal jako dospělého. Jestli byl operovaný nevím, ale na 99% nebyl. Zdálo se mi to jako tuková bulka. Po asi roce sama zmizela. Nezdála se bolestivá nebo že by mu nějak vadila.
Může se jednat o nějaký edém nebo novotvar po poranění. Časem může zmizet, vstřebat se, pokud by to rostlo, bylo by třeba odebrat vzorek na vyšetření (hystologie, bakterologie). Pokud je had v pohodě, zatím bych to nechal být. Sleduj to. Krokodýl
apop
napsal(a):
Jak vypadají místa po injekcích? To dělali otvírákem na víno? Většinou se injektuje do ocasní části mezi šupiny a není nic vidět!!
karlík

apop
napsal(a):
Jiný pohled.
Dle mého je to důsledek chovu ve špatných podmínkách, kdy had slídí po teráriu a hledá vhodné místo, kdu by se z něj dostal. Většinou jsou to mezery mezi skly, kdy had nestále tlačí tlamou do těchto míst (mě takto mřížka rozbila 4mm sklo). Pokud tomu chovatel nevěnuje pozornost a neodstraní tato místa či nezmění podmínky chovu, dochází k takovým poraněním. Po odstranění příčiny většinou dojde ke shojení.