Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.9.2005 14:07

moje hadica tam ma jakesi hrbolky nevite co to je na te fotce to de spatne videt

30.8.2005 20:00

blake napsal(a):
moje hadica tam ma jakesi hrbolky nevite co to je na te fotce to de spatne videt

Pořiď lepší foto, z této fotky se to poznat nedá.

30.8.2005 21:40

euny napsal(a):
Pořiď lepší foto, z této fotky se to poznat nedá.

no prave tady je ta fotka v malem ale kdyz se zvetsi tak to de trochu videt

30.8.2005 22:11

blake napsal(a):
no prave tady je ta fotka v malem ale kdyz se zvetsi tak to de trochu videt

Jenže tahle tvoje fotka 320x240 pixelů už ale zvětšit nejde! My ji nemáme v původním rozlišení jako ty, takže zkus udělat výřez té užovky tak ať je rozprostřená přes celý rozměr fotky a pak to dej znova sem.
Jinak ty hrbolky jsou měkké nebo tvrdé? A jak ovlivňují hybnost?

31.8.2005 10:35

navay napsal(a):
Jenže tahle tvoje fotka 320x240 pixelů už ale zvětšit nejde! My ji nemáme v původním rozlišení jako ty, takže zkus udělat výřez té užovky tak ať je rozprostřená přes celý rozměr fotky a pak to dej znova sem.

hybnost zatim neovlivnuje a ty hrbolky su tvrde

31.8.2005 11:41

blake napsal(a):
hybnost zatim neovlivnuje a ty hrbolky su tvrde

Zkus sem dát jenom link na tu fotku

31.8.2005 18:01

navay napsal(a):

jeden de trochu videt

31.8.2005 19:15

blake napsal(a):
jeden de trochu videt

.............

2.9.2005 11:39

blake napsal(a):

S takovými hrbolky jsem se ještě nikdy nesetkala, ale určitě bych ti doporučila navštívit veterináře

2.9.2005 13:22

blake napsal(a):

Zato já jsem se s tím setkal, ale u korálovky. Je dost možné, že to bude rozvíjející se nádor(y) na páteřních obratlích. A postupně jí je to celé rozloží. Léčit se to prakticky nedá, nebo jen hodně hodně draze, přičemž do původního stavu se to už nikdy nevrátí. Had s tím může skoro normálně žít spoustu let, pokud to nepostupuje moc rychle. Ale až začne hubnout, nepříjmat potravu, nebo to bude hodně bolestivé, bude třeba ho utratit. Bohužel.
Také je možné že to je rachitida, to by bylo trochu lepší, ovšem také nevratné.
To jse Tě asi moc nepotěšil, bohužel. Ale taky se můžu plést. Každopádně s ní zajdí k vetrináři, asi ji udělá rentgen (asi tak 200 za snímek, nevím přesně, může to být různé+vyšetření).
Nebo nějaké abscesy po poranění, ale ty by byly měkké, nebo lipomy.

cislo.5

2.9.2005 14:07
cislo.5

blake napsal(a):
.............

Může jít také o vrozenou deformaci páteře.Zvláště u E.guttata se to stává často(genetické poruchy,nevhodná teplota inkubace,špatná výživa samice...atd).U zcela malého mláďete sis toho nemusel všimnout a s postupujícím věkem a růstem se deformace stává viditelnější.Pokud by šlo o tuto variantu,zvíře může prosperovat, ale bude to "zrůdička".Takové poškození je nevratné.V každém případě nech udělat rentgen,ať víš na čem jsi.No,spíš ten had.

Přidejte reakci

Přidat smajlík