Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2005 08:05

Zdarec lidičky
prosím poraďte mi s uv zařením v teráriu s Agamou kočičinskou.
Chci hlavně vědět jak dlouho ozařovat. A jestli použít žárovku nebo zářivku.
Chci použít UV - A záření pro pigmentaci kůže
Diky gekko

4.4.2005 20:08

gekko napsal(a):
Zdarec lidičky
prosím poraďte mi s uv zařením v teráriu s Agamou kočičinskou.
Chci hlavně vědět jak dlouho ozařovat. A jestli použít žárovku nebo zářivku.
Chci použít UV - A záření pro pigmentaci kůže
Diky gekko

Použij zářivku s UWa,b spektrem.Repti-glo alespoň 4,0

5.4.2005 09:40

pavoukoid napsal(a):
Použij zářivku s UWa,b spektrem.Repti-glo alespoň 4,0

No ale ja tam zářivku nenacpu a musel bych to cele prekopat protoze tam musi byt nejaká vzdálenost od nejvyssiho mista kde se muze vyhrat ne? A mam ozarovat porad nebo jen nejakou dobu

7.4.2005 12:22

gekko napsal(a):
No ale ja tam zářivku nenacpu a musel bych to cele prekopat protoze tam musi byt nejaká vzdálenost od nejvyssiho mista kde se muze vyhrat ne? A mam ozarovat porad nebo jen nejakou dobu

Já používám zářivky od firmy NARVA vyrábí se od 45-120 cm,jsou levnější a co jsem zjišťoval o zářivkách REPTIGLO tak mají NARVY víc podílu UV A i UV B.Doporučil bych osvětlovat 12 hodin,jako zdroj tepla bych použil žárovku.

11.4.2005 11:37

montium napsal(a):
Já používám zářivky od firmy NARVA vyrábí se od 45-120 cm,jsou levnější a co jsem zjišťoval o zářivkách REPTIGLO tak mají NARVY víc podílu UV A i UV B.Doporučil bych osvětlovat 12 hodin,jako zdroj tepla bych použil žárovku.

Dik za radu ty zarivky jsou fakt dobry a za dobrou cenu. Jen bych se chtel jeste zeptat jaka nejmensi vzdalenost muze byt mezi zarivkou a nejvyssim mistem na osvetlovani zvirete. Nerad bych agamu popalil.

11.4.2005 13:51

gekko napsal(a):
Dik za radu ty zarivky jsou fakt dobry a za dobrou cenu. Jen bych se chtel jeste zeptat jaka nejmensi vzdalenost muze byt mezi zarivkou a nejvyssim mistem na osvetlovani zvirete. Nerad bych agamu popalil.

Já je mám v teráriu u chameleonů,kteří po nich velice rádi lezou.Zářivky jsou dobrým zdrojem světla,ale i tepla.Popáleniny nehrozí,takže bych doporučil dát pod zářivku cca 10 cm nějakou skalku,nebo větev,aby se mohli slunit.

12.4.2005 08:05

montium napsal(a):
Já je mám v teráriu u chameleonů,kteří po nich velice rádi lezou.Zářivky jsou dobrým zdrojem světla,ale i tepla.Popáleniny nehrozí,takže bych doporučil dát pod zářivku cca 10 cm nějakou skalku,nebo větev,aby se mohli slunit.

Jo tak diky za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík