gekko
napsal(a):
No ale ja tam zářivku nenacpu a musel bych to cele prekopat protoze tam musi byt nejaká vzdálenost od nejvyssiho mista kde se muze vyhrat ne? A mam ozarovat porad nebo jen nejakou dobu
Já používám zářivky od firmy NARVA vyrábí se od 45-120 cm,jsou levnější a co jsem zjišťoval o zářivkách REPTIGLO tak mají NARVY víc podílu UV A i UV B.Doporučil bych osvětlovat 12 hodin,jako zdroj tepla bych použil žárovku.
montium
napsal(a):
Já používám zářivky od firmy NARVA vyrábí se od 45-120 cm,jsou levnější a co jsem zjišťoval o zářivkách REPTIGLO tak mají NARVY víc podílu UV A i UV B.Doporučil bych osvětlovat 12 hodin,jako zdroj tepla bych použil žárovku.
Dik za radu ty zarivky jsou fakt dobry a za dobrou cenu. Jen bych se chtel jeste zeptat jaka nejmensi vzdalenost muze byt mezi zarivkou a nejvyssim mistem na osvetlovani zvirete. Nerad bych agamu popalil.
gekko
napsal(a):
Dik za radu ty zarivky jsou fakt dobry a za dobrou cenu. Jen bych se chtel jeste zeptat jaka nejmensi vzdalenost muze byt mezi zarivkou a nejvyssim mistem na osvetlovani zvirete. Nerad bych agamu popalil.
Já je mám v teráriu u chameleonů,kteří po nich velice rádi lezou.Zářivky jsou dobrým zdrojem světla,ale i tepla.Popáleniny nehrozí,takže bych doporučil dát pod zářivku cca 10 cm nějakou skalku,nebo větev,aby se mohli slunit.