Obsah moderovaného fóra a co s ním

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2005 15:58

Přeji všem příjemný den,

vím, že jsem se na diskuzích již dlouho neukázal, ale je to tím, jaký obsah na ní většinou nalézám. Jen se teď opravdu nechci nikoho dotknout a me postěžování si, berte jen jako námět na reportáž. .., teda námět na zlepšení. Diskuze neustále sleduji, ale postupně zjišťuji, že obsah moderovaného fóra je dnes spíše hromadou fotografií, které ani nejsou příliš kvalitní, což způsobuje automatická uprava rozlišení (chápu).

Vím, že jsem šťoural, rýpal a pdoobně, ale jiný už nebudu. Všimli jste si témat (fotky, vaši miláčkové, anolisové a gekoni, ... ) a podobně? Bohužel pro mě tato diskuze strácí přehlednost. Proč nevytváříte témata systematicky. Vždy pro jedno zvíře. Takováto obecná témata, kdy u mnoha fotografií není ani zařazení zvířete (odborný název), zrtáci naprosto smysl. Spousta lidí navíc stahuje fotografie z internetu a vůbec neřeší autorská práva. Celkově tady vzniká strašlivý chaos a každýtlačí do diskuze hromady fotek, mnohdy stejných, pdoobných a neustále se opakujících. Témata forografií se také neustále opakují a tak na této diskuzi najdete desítky, moýní stovky guttat a podobně.

Nepřipadá Vám to hloupé? Nesmyslné? Zbytečné? Vždyť pokud budete tuto diskuzio používat jako skladiště tisíců fotek, tak kapacita serevru bude vyčerpána a pak už si s fotkami ani neškrtnete.

No a když už jsem u to stěžování si, měl bych taky přijít s návrhem, jak to napravit a co s tím udělat.

1) Témata - opravdu by bylo vhodné přispívat do již existujících témat. Proč vytvářet stejná témata duplicitně? Rozvíjejme již to, co existuje. Zlepšíme tím přehlednost.

2) Témata - pojmenovávejme témata opravdu smysluplně. Opravdu si myslím, že téma (fotky a spol.) nemá žádnou informační hodnotu. Když rozvíjím téma např. Lampropeltis triangulum sinaloe, dávejme tam informace, třebas i fotografie, odkazy na informace, diskutujme. Ale diskutujme v jednom tématu a nevytvářejmě zbytečné duplicity. Pojmenujme toto téma opravdu správně. Obecné názvy nemají příliš smysl. Není příliš vhodné míchat témata jako gekoni a anolisové. Držme se jedné oblasti.

3) Fotky - nepoužívejme tuto diskuzi jako skladiště fotek. Fotky by měly doplňovat informace, které píšete. Bohasprosté vkladaní desítek fotek této diskuzi spíše uškodí.

4) Fotky - dodržujme autorská práva, pokud je to možné. Za každou cenu vložit fotku, jen abych ji tam vložil, nemá smyls. Když už je fotkre dost a já nemám přidat co nového, pak zbytečně ubíram kapacitu pro něco lepšího, zajímavějšího. Když vkládam fotku, měl bych být jejím autorem, nebo bych měl mít souhlas autora k použití.

5) Fotky - když už vkládám fotku, měl bych k ní přidat komentář. Co je to za zvíře, třebas věk, nebo nějaké zajímavé informace, které popisují zajímavost, kterou chci na fotce prezentovat. Minimem by měl být alespoň odborný název.

Omluvám se za toto téma, které nemá s chovatestvím nic společného, ale jistě by dodržování těchto bodů hodně zvýšilo úroveď diskuze. Ja už spoustu věcí přeskakuji, jen proto, že je tam 100 fotek a jen jedná má nějakou hodnotu. Vždyť prezentovat své fotografie můžeme jinde a v plné kvalitě. Tady slouží fotky pouze jako doplněk, a to si mnoho z návštěvníků neuvědomuje.

Tak mě prosím nekamenujte

Pavel Kratochvíl (alias Paolo Spodarinni)

10.10.2005 12:18

kratas napsal(a):
Přeji všem příjemný den,

vím, že jsem se na diskuzích již dlouho neukázal, ale je to tím, jaký obsah na ní většinou nalézám. Jen se teď opravdu nechci nikoho dotknout a me postěžování si, berte jen jako námět na reportáž. .., teda námět na zlepšení. Diskuze neustále sleduji, ale postupně zjišťuji, že obsah moderovaného fóra je dnes spíše hromadou fotografií, které ani nejsou příliš kvalitní, což způsobuje automatická uprava rozlišení (chápu).

Vím, že jsem šťoural, rýpal a pdoobně, ale jiný už nebudu. Všimli jste si témat (fotky, vaši miláčkové, anolisové a gekoni, ... ) a podobně? Bohužel pro mě tato diskuze strácí přehlednost. Proč nevytváříte témata systematicky. Vždy pro jedno zvíře. Takováto obecná témata, kdy u mnoha fotografií není ani zařazení zvířete (odborný název), zrtáci naprosto smysl. Spousta lidí navíc stahuje fotografie z internetu a vůbec neřeší autorská práva. Celkově tady vzniká strašlivý chaos a každýtlačí do diskuze hromady fotek, mnohdy stejných, pdoobných a neustále se opakujících. Témata forografií se také neustále opakují a tak na této diskuzi najdete desítky, moýní stovky guttat a podobně.

Nepřipadá Vám to hloupé? Nesmyslné? Zbytečné? Vždyť pokud budete tuto diskuzio používat jako skladiště tisíců fotek, tak kapacita serevru bude vyčerpána a pak už si s fotkami ani neškrtnete.

No a když už jsem u to stěžování si, měl bych taky přijít s návrhem, jak to napravit a co s tím udělat.

1) Témata - opravdu by bylo vhodné přispívat do již existujících témat. Proč vytvářet stejná témata duplicitně? Rozvíjejme již to, co existuje. Zlepšíme tím přehlednost.

2) Témata - pojmenovávejme témata opravdu smysluplně. Opravdu si myslím, že téma (fotky a spol.) nemá žádnou informační hodnotu. Když rozvíjím téma např. Lampropeltis triangulum sinaloe, dávejme tam informace, třebas i fotografie, odkazy na informace, diskutujme. Ale diskutujme v jednom tématu a nevytvářejmě zbytečné duplicity. Pojmenujme toto téma opravdu správně. Obecné názvy nemají příliš smysl. Není příliš vhodné míchat témata jako gekoni a anolisové. Držme se jedné oblasti.

3) Fotky - nepoužívejme tuto diskuzi jako skladiště fotek. Fotky by měly doplňovat informace, které píšete. Bohasprosté vkladaní desítek fotek této diskuzi spíše uškodí.

4) Fotky - dodržujme autorská práva, pokud je to možné. Za každou cenu vložit fotku, jen abych ji tam vložil, nemá smyls. Když už je fotkre dost a já nemám přidat co nového, pak zbytečně ubíram kapacitu pro něco lepšího, zajímavějšího. Když vkládam fotku, měl bych být jejím autorem, nebo bych měl mít souhlas autora k použití.

5) Fotky - když už vkládám fotku, měl bych k ní přidat komentář. Co je to za zvíře, třebas věk, nebo nějaké zajímavé informace, které popisují zajímavost, kterou chci na fotce prezentovat. Minimem by měl být alespoň odborný název.

Omluvám se za toto téma, které nemá s chovatestvím nic společného, ale jistě by dodržování těchto bodů hodně zvýšilo úroveď diskuze. Ja už spoustu věcí přeskakuji, jen proto, že je tam 100 fotek a jen jedná má nějakou hodnotu. Vždyť prezentovat své fotografie můžeme jinde a v plné kvalitě. Tady slouží fotky pouze jako doplněk, a to si mnoho z návštěvníků neuvědomuje.

Naprosto souhlasím.

10.10.2005 12:29

kratas napsal(a):
Přeji všem příjemný den,

Taky musím souhlasit, ale... Ten kdo navrhoval tuto moderovanou diskuzi se mohl alespoň trošku poučit u konkurence. Myslím si, že vše by vyřešilo třídění příspěvků dle témat nebo do rubrik, prostě nějak systematicky. V této podobě byla opravdu jen otázka času, kdy to bude změť nesmyslných a opakujících se témat, dotazů a diskuzí. Stejně tak i filtrování a hledání by bylo daleko přehlednější. Dle svých zkušeností vím, že sw nebo aplikace se musí psát "blbcůvzdorně" - snad jsem nikoho neurazil, ne čekat, že se lidé přizpůsobí.
Nechci zrazovat Tvou snahu, ale osobně si myslím, že lidé se nepoučí a vůbec nic se nezmění. Toť můj názor.
Ahoj m.

10.10.2005 12:44

kratas napsal(a):
Přeji všem příjemný den,

čavec,naprosto souhlasím s Pavlem...........pokud si chcete založit svoje album,tak to je možné na www.inMail.cz a jen popřípadě hodit odkaz na vaše album.

10.10.2005 12:47

kocour napsal(a):
Taky musím souhlasit, ale... Ten kdo navrhoval tuto moderovanou diskuzi se mohl alespoň trošku poučit u konkurence. Myslím si, že vše by vyřešilo třídění příspěvků dle témat nebo do rubrik, prostě nějak systematicky. V této podobě byla opravdu jen otázka času, kdy to bude změť nesmyslných a opakujících se témat, dotazů a diskuzí. Stejně tak i filtrování a hledání by bylo daleko přehlednější. Dle svých zkušeností vím, že sw nebo aplikace se musí psát "blbcůvzdorně" - snad jsem nikoho neurazil, ne čekat, že se lidé přizpůsobí.
Nechci zrazovat Tvou snahu, ale osobně si myslím, že lidé se nepoučí a vůbec nic se nezmění. Toť můj názor.
Ahoj m.

V tom máš samozřejmě pravdu. Na druhou stranu rozčlenění do rubrik nezabrání tomu, že budou vznikat duplicity a navíc někteří ani nebudou vědět, do jaké rubriky co zařadit. Myslím, že některé z výše uvedených bodů by měly být zakotveny v pravidlech. Právě nesmyslné nahrávání kvant obrázků by mělo dost velký význam. Duplicity by mohl vyřešit například nástroj pro moderátory, kteří by měli možnost přiřadit duplicitní téma pod již existující téma. A hned bychom měli vše pohromadě. Stručně řečeno když se budou snažit uživatelé a přispějí moderátoři, mohlo by se vše zlepšit. Jen mám obahy, že moderátoři takový nástroj nemají a kdo ví, jestli kdy mít budou.

Je to hlavně o lidech, přesně jak píšeš. Neočekávám, že mým příspěvkem se začnou hned všichni řídit, ale těm inteligentním to něco řekne a začnou využívat diskuzi smysluplněji.

A hlavně v moderované diskuzi už máme na uživatele páku. Můžeme je adresně oslovit a upozornit. To by mohla být silná zbraň. Často sleduji na jiných diskuzích, že to funguje a při troše snahy by to mohlo začít fungovat i tady.

Jde jen o to, aby tato diskuze neztratila úroveň, kterou dle mého názoru trochu, ale jiste ztrácí.

Pavel

10.10.2005 12:50

pavoukoid napsal(a):
čavec,naprosto souhlasím s Pavlem...........pokud si chcete založit svoje album,tak to je možné na www.inMail.cz a jen popřípadě hodit odkaz na vaše album.

Čau Pavouku, je to tak. Vždyť fotky se dají ve velkém nahrávat na mnoha místech, které jsou k tomu určeny. Já sám na podobné věci pracuji a až bude hotová, rád zřístupním kapacity svého serveru všem zájemcům, chovatelům. Tak se těšte. Odkaz nebudu dávat, aby to nebyla reklama, ale jistě se včas vše dozvíte. A Pavouku, doufám, že se pak přidáš a dodáš svoje fotečky :-). Vím, že bude na co koukat. Díval jsem se, že jsi už registrovaný a fotečku máš taky good. :-))

Pavel

11.10.2005 09:41

kratas napsal(a):
Přeji všem příjemný den,

Souhlas :-)
Jen tak jsem si procházela namátkou stará témata... kolik ej tam dotazů na E. guttata ani nevím, napočítala jsem téma Pohlaví a věk t. hermanni, pohlaví želvy čtyřprsté, pohlaví želvy zelenavé... atp.
Jaká krása mít rubriku Želvy a v ní téma Určování pohlaví :-)
Nebo kalsické podzimní téma... Zimování želv :-)

11.10.2005 12:35

utahraptor napsal(a):
Souhlas :-)
Jen tak jsem si procházela namátkou stará témata... kolik ej tam dotazů na E. guttata ani nevím, napočítala jsem téma Pohlaví a věk t. hermanni, pohlaví želvy čtyřprsté, pohlaví želvy zelenavé... atp.
Jaká krása mít rubriku Želvy a v ní téma Určování pohlaví :-)
Nebo kalsické podzimní téma... Zimování želv :-)

Byla by to krása, ale rubriky nejsou :(.
m.

11.10.2005 15:43

kratas napsal(a):
Přeji všem příjemný den,

Je evidentní, že můj příspěvek asi mnohé nepotěšil a mnozí si jej raději ani nepřečtou. Opět a se založí nesmyslné téma "Co takhle pár foteček tolik rozebíraných leguánů?", které ma za svůj cíl tlačit jen hromady fotek. Kdyby to téma bylo alespoň pojmenováno leguan zelený - Iguana iguana, aby se takové téma plnilo opravdu hodnotnými informaceni. Ale takový nadpis vede zas jen hromadění bezcenných fotek bez informací. Takové diskuzní fórum opravdu ztráci smyluplnost.

Nemoderované - je jenom o hádkach
Moderované - nemá obsah a jen stovky nicneříkajících fotek

Má vůbec smyl takové diskuze procházet a prohledávat?

Pavel Kratochvíl

cislo.5

11.10.2005 16:15
cislo.5

kratas napsal(a):
Je evidentní, že můj příspěvek asi mnohé nepotěšil a mnozí si jej raději ani nepřečtou. Opět a se založí nesmyslné téma "Co takhle pár foteček tolik rozebíraných leguánů?", které ma za svůj cíl tlačit jen hromady fotek. Kdyby to téma bylo alespoň pojmenováno leguan zelený - Iguana iguana, aby se takové téma plnilo opravdu hodnotnými informaceni. Ale takový nadpis vede zas jen hromadění bezcenných fotek bez informací. Takové diskuzní fórum opravdu ztráci smyluplnost.

Pavel Kratochvíl

Nebuď takový pesimista,nějaké to zajímavé téma se v moderované diskusi najde.Snad by stálo za to,alespoň upravit stávající názvy témat kvůli snadnějšímu vyhledávání.Tedy pokud to jde.

11.10.2005 16:18

kratas napsal(a):

Pavel Kratochvíl

Bohužel Ti musím napsat, že je to přesně jak jsem psal výše, určitě by pomohlo alespoň základní rozdělení. (Leguán zelený, Užovka červená, Ostatní užovky, Boa constrictor, Ostatní hroznýši...), dále už bych tomu zase nechal volné téma, protože věřím, že např: k zimování želv by jeden příspěvek měl stovky reakcí, a to by byl taky pěknej hnus. m.

11.10.2005 16:37

kocour napsal(a):
Bohužel Ti musím napsat, že je to přesně jak jsem psal výše, určitě by pomohlo alespoň základní rozdělení. (Leguán zelený, Užovka červená, Ostatní užovky, Boa constrictor, Ostatní hroznýši...), dále už bych tomu zase nechal volné téma, protože věřím, že např: k zimování želv by jeden příspěvek měl stovky reakcí, a to by byl taky pěknej hnus. m.

Určitě by pomohlo rozčlenění do jednotlivých sekcí, i když by se stejně museli pečivě hlídat stávající "chovatelé" s fotkama typu "koukněte jakýho mám legouše".
Je to jako když se někdo chlubí fotkama dětí, to jsou přece taky géniové, po rodičích.

Nejsmutnější je že v současném stavu je galerie zaneřáděná naprosto nesmyslným shlukem příspěvků a na seriozní dotaz či námět nikdo pořádně nereaguje.

Je to škoda.

Brmboš

11.10.2005 18:16

brmbos napsal(a):
Určitě by pomohlo rozčlenění do jednotlivých sekcí, i když by se stejně museli pečivě hlídat stávající "chovatelé" s fotkama typu "koukněte jakýho mám legouše".
Je to jako když se někdo chlubí fotkama dětí, to jsou přece taky géniové, po rodičích.

Nejsmutnější je že v současném stavu je galerie zaneřáděná naprosto nesmyslným shlukem příspěvků a na seriozní dotaz či námět nikdo pořádně nereaguje.

Je to škoda.

Brmboš

A to je přesně to co mě mrzí. Občas se tady najdou velice zajímavé příspěvky, např. modré zbarvení u plazů, ale ty zapadnou a je jich poskromnu. Místo toho se tady jen množí témata s hromadou fotek o ničem. Kdyby si autoři aspoň dali tu práci a něco k nim napsali, zakládali témata s věcným pojmenováním. Takhle musím smutně konstatovat, že více informací najdu na nemoderovaném fóru, bohužel s hromadou nadávek. Ale informace tam jsou. Moderované fórum upadlo na fotofórum, nebo lépe děsnou fotogalerii, ve které stejně nic nenajdu.

Pavel

12.10.2005 11:19

kratas napsal(a):
A to je přesně to co mě mrzí. Občas se tady najdou velice zajímavé příspěvky, např. modré zbarvení u plazů, ale ty zapadnou a je jich poskromnu. Místo toho se tady jen množí témata s hromadou fotek o ničem. Kdyby si autoři aspoň dali tu práci a něco k nim napsali, zakládali témata s věcným pojmenováním. Takhle musím smutně konstatovat, že více informací najdu na nemoderovaném fóru, bohužel s hromadou nadávek. Ale informace tam jsou. Moderované fórum upadlo na fotofórum, nebo lépe děsnou fotogalerii, ve které stejně nic nenajdu.

Pavel

zdarec.přesně,tak bylo by to super kdyby sem nevkládali lidi ty koniny typu-koukněte na mýho leguána,atd...jenže kdo s tim přestane... :( Epicrates

12.10.2005 12:37

luke napsal(a):
zdarec.přesně,tak bylo by to super kdyby sem nevkládali lidi ty koniny typu-koukněte na mýho leguána,atd...jenže kdo s tim přestane... :( Epicrates

Takže doteď si sem mohl dát v podstatě každý co chtěl, ale leguáni vám bohužel moc nejdou přes nos, takže fotky lega ne. Tohle je veřejná diskuse a fórum, nikde neni napsáno: specializované fórum pouze pro super teraristy. Mám leguány ráda a ráda bych viděla lega ostatních chovatelů. Pokud se vám to nelíbí, požádejte administrátory, ať to smažou a nazvou jinak. Nejsou tu jen lidi, co jsou odborníci. A asi ani vy, protože kdyby jste byl, tak by vás zajímalo, zda i normální člověk neterarista může mít doma naprosto zdravého leguána- což z fotek lze poznat.

12.10.2005 12:43

luke napsal(a):

Navíc kde i my laici se máme dotázat na něco co se v knihách nedozvíme. Navíc české literatury moc neni. Na nemoderované diskuzi i normální dotaz, někdy i bezradného chovatele, napadne 20 lidí, ale pořádné odpovědi se nečká. Omlovám se všm teraristům, téměř všichni reagujete v této diskuzi (Obsah moderovaného fóra a co s ním), máte zkušenosti. Ale i ty jste někdy museli získat. A já se opravdu ráda podívám na jiné lega, stejně tak jako nadšeně prohlížím "několiksetstraánkové" fotky např.hadů. Jenže ty bohužel nikomu tak moc nevadí.

12.10.2005 13:26

aarve napsal(a):
Navíc kde i my laici se máme dotázat na něco co se v knihách nedozvíme. Navíc české literatury moc neni. Na nemoderované diskuzi i normální dotaz, někdy i bezradného chovatele, napadne 20 lidí, ale pořádné odpovědi se nečká. Omlovám se všm teraristům, téměř všichni reagujete v této diskuzi (Obsah moderovaného fóra a co s ním), máte zkušenosti. Ale i ty jste někdy museli získat. A já se opravdu ráda podívám na jiné lega, stejně tak jako nadšeně prohlížím "několiksetstraánkové" fotky např.hadů. Jenže ty bohužel nikomu tak moc nevadí.

Ne AArve, nemáš pravdu že někomu vadí fotky legů. Já už po otevření moder. diskuse upozorňoval, že by z toho neměla být galerie. Ale pokud tady na to Pevel opět poukázal, tak jsi založila nové téma a flákla tam dost mizerné fotky. To měla být provokace nebo co? Nemám nic proti kvalitním fotkám a jsem rád že se tu objevily některé fotky z přírody nebo při krmení, ale chce to trochu sebekritiky. Možnost vkládání fotek má být určeno hlavně pro doplnění diskutovaného témata např. foto zranění apod..

12.10.2005 13:52

hugo napsal(a):
Ne AArve, nemáš pravdu že někomu vadí fotky legů. Já už po otevření moder. diskuse upozorňoval, že by z toho neměla být galerie. Ale pokud tady na to Pevel opět poukázal, tak jsi založila nové téma a flákla tam dost mizerné fotky. To měla být provokace nebo co? Nemám nic proti kvalitním fotkám a jsem rád že se tu objevily některé fotky z přírody nebo při krmení, ale chce to trochu sebekritiky. Možnost vkládání fotek má být určeno hlavně pro doplnění diskutovaného témata např. foto zranění apod..

V podstatě mi jde o to, aby zde mohli dávat fotky a dotazy i obyčejní chovatelé jakéhokoliv terarijního zvířata. A jak jsem psala, když můžou dávat ostatní svoje fotky, tak proč bych nemohla i já. Mě opravdu zajímají ostatní fotky legů.I když uznávám, jak ty píšeš, moje fotky jsou celkem bezpředmětné. Jen foto, žádný problém. Ale když tam pod to napíšu, že se mu můj lego zdá zdravý, ale že bych radši, aby se někdo pokusil alespoň podle fotky najít chyby (třeba i nedostatek vápníku se takfhle dá poznat, hubenost...) tak mě stejně každej ukamenuje. Tak proč se snažit. Je tu pár teraristů, ale i je nabaví odpovídat, když jsou tu někteří akorát od rejpání.

12.10.2005 13:59

aarve napsal(a):
V podstatě mi jde o to, aby zde mohli dávat fotky a dotazy i obyčejní chovatelé jakéhokoliv terarijního zvířata. A jak jsem psala, když můžou dávat ostatní svoje fotky, tak proč bych nemohla i já. Mě opravdu zajímají ostatní fotky legů.I když uznávám, jak ty píšeš, moje fotky jsou celkem bezpředmětné. Jen foto, žádný problém. Ale když tam pod to napíšu, že se mu můj lego zdá zdravý, ale že bych radši, aby se někdo pokusil alespoň podle fotky najít chyby (třeba i nedostatek vápníku se takfhle dá poznat, hubenost...) tak mě stejně každej ukamenuje. Tak proč se snažit. Je tu pár teraristů, ale i je nabaví odpovídat, když jsou tu někteří akorát od rejpání.

Toto je svobodné země, a pochopitelně si můžeš vkládat fotky jak chceš a kam chceš a čeho chceš. Pokud se to někomu nelíbí, jako třeba mě, je to jeho problém . Jen jsem vyjádřil svůj názor, jako ostatní v tomto tématu a vidím že je to jak ch... proti větru.

12.10.2005 14:09

hugo napsal(a):
Toto je svobodné země, a pochopitelně si můžeš vkládat fotky jak chceš a kam chceš a čeho chceš. Pokud se to někomu nelíbí, jako třeba mě, je to jeho problém . Jen jsem vyjádřil svůj názor, jako ostatní v tomto tématu a vidím že je to jak ch... proti větru.

Máš pravdu v tom že si zde může dát každý co se mu líbí. Ale jen zastávám názor, že já nejsem terarista, miluju zvířata (ať lega, hady,kočky psi, koně...). Je tu dost místa pro jakkékoliv připomínky a fotky. Proto sekce byla nazvána fotky... a ne třeba mam problém, prosím pomozte.Ale říkáš to správně...já obhajuju svůj názor a ty zas svůj. Málokdy se dostanu někam, abych viděla jiné lega. Jediný jsem viděla v ZOO Ústí a nejsem takový fanda, abych objížděla všechny výstavy. A možná i právě článek o soc. leguána byl podnětem abych založila fotky legů, protože těch chovatelů je dost, ale nikdy se snimi nesetkám.

12.10.2005 14:26

hugo napsal(a):

Jsem začátečník, informace o chovu plazů, jsou pro mně důležité.
Proč se však při hledání musím probírat tunou bezcených fotek,
u kterých díky tomu, že chybí popis občas nevím, co na nich je
za zvíře. Sama píšeš Aarve, že seš taky začátečník, tak proč nejseš ráda, že se zde můžeš na něco zeptat, a že se ti dostane
odpovědi od zkušených kolegů. Proč sem ksakru cpeš ty fotky
kterých je po internetu mraky, nebo je to leguán z tvého odchovu? Ono také jde o pravidla slušného chování. vikicolek

12.10.2005 14:34

vikicolek napsal(a):
Jsem začátečník, informace o chovu plazů, jsou pro mně důležité.
Proč se však při hledání musím probírat tunou bezcených fotek,
u kterých díky tomu, že chybí popis občas nevím, co na nich je
za zvíře. Sama píšeš Aarve, že seš taky začátečník, tak proč nejseš ráda, že se zde můžeš na něco zeptat, a že se ti dostane
odpovědi od zkušených kolegů. Proč sem ksakru cpeš ty fotky
kterých je po internetu mraky, nebo je to leguán z tvého odchovu? Ono také jde o pravidla slušného chování. vikicolek

No jo promiň, jsem neslušná...dala jsem fotky svého lega. Jak jsem říkala, mě osobně zajímají lega ostatních chovatelů a když už se tu neustýle probírají dokola, tak proč ne fotky. Kdyby měla diskuze, jak píšete že je váš zájem a sen,´úroveń takovou, že se řeší a vkládají fotky jen důležité, tak bych ani nehla brvou. Ale ten bezpočet hadů, gekonů a tak...tak proč ne lega. nokdo přece do té sekce nemusíte vstupovat. Je nazvaná fotky... , takže se v nich (pokud se u nich nerozvede delší diskuze) nic nedozvíte než že uvidíte fotky.

12.10.2005 15:04

aarve napsal(a):
Máš pravdu v tom že si zde může dát každý co se mu líbí. Ale jen zastávám názor, že já nejsem terarista, miluju zvířata (ať lega, hady,kočky psi, koně...). Je tu dost místa pro jakkékoliv připomínky a fotky. Proto sekce byla nazvána fotky... a ne třeba mam problém, prosím pomozte.Ale říkáš to správně...já obhajuju svůj názor a ty zas svůj. Málokdy se dostanu někam, abych viděla jiné lega. Jediný jsem viděla v ZOO Ústí a nejsem takový fanda, abych objížděla všechny výstavy. A možná i právě článek o soc. leguána byl podnětem abych založila fotky legů, protože těch chovatelů je dost, ale nikdy se snimi nesetkám.

Já částečně chápu to o čem hovoříte, ale my si vlastně vůbec neodporujeme. Moderované fórum rozhodně není pro profesionály a právě proto jsem napsal svůj příspěvek. Když laik hledá informace, tak nespíš nebude hledat podle klíčových slov "legouš, leg" a podobně. Bude hledat nejspíš podle "leguán zelený" nebo "Iguana iguana". Proto jsem hovořil o tom, že by témata měly být pojmenovány správně a věcně. Navíc by téma mělo obsahovat nějaký obsah. Bohužel fórum není primárně fotogalerie, ale fotografie slouží jako dpolnění informací. Psal jsem o tom, že když už někdo fotograie vkládá, měl by je doplnit o základní informace. Ale ani Vy neuvádíte věk, pohlaví a podobně. Pak z takových fotografií jen těžko věci vyčtete, když nemáte potřebné vstupní infoamce. Pokusím se zareagovat na Vaše rozhořčené reakce.

Píšete, že doteď si mohl vkládat co chtěl a leugáni nam nevoní. Musím konstatovat, že se fatálně mýlite. A pokud jste mé příspěvky četla všechny, pak víte, že jsem hovořil obecně o tom, že sem lidé vkládají nesmyslně fotky. Bohužel Váše nové téma přišlo krátce po mém příspěvku. A proto jsem reagoval na to, že lidé jsou neponaučitelní a pokračují v chotickém vkládání dál, aniž by se zamysleli. Ale výše jsem hovořil o jiných tématech. namátkou: Fotky, Fotografie vašich miláčků atd. Rozhodně toto téma nevzniklo proti Vám, ale obecně proti nesystematickému vkládání příspěvků. Kdyby jste téma pojmenovala jinak, nejspíš bych neřekl ani popel.

Nikde a nikdo nehovořil o tom, že tohle není veřejné fórum. S tímto se ani nedá polemizovat. Toto fórum je veřejné, jelikož je veřejně dostupné a nikdo s tím problém nemá. Mýlíte se však v tom, že toto fórum není specializované. Bohužel specializované je a to na terarijní zvířata. O odbornosti článků nebudu diskutovat. Fórum není odborná práce ale místo pro výměnu názorů, zkušeností a také samozřejme v tomto případě i zajímavých fotografií, které doplňují diskutované téma. Ve Vašem příspěvku cítím trochu zloby a to už jen tím, že nám vkládáte do úst, že si myslíme, že toto fórum je pro superteraristy. To jste jistě nemyslela vážně. Kdo mě zná a zná mnoho dalších, jako je třebas pavoukoid, epicratec a mnoho dalších tady, tak ví, že jsme se vždy snažili pomáhat začínajícím teraristům a kolegům. I já občas pro některé kolegy, kteří nejsou z Prahy kupuji zvířata a pak jim je posílám, nebo odvezu. A nic z toho nemám. Sám to zaplatím a pak si nechám zaplacenou částku proplatit. Dělám to proto, že chci právě ty začínající podpořit a ne proto, že se pasuji na superteraristu. Ale hlavně, mé připomínky by měly právě začínajícím pomoci v hledání informací. Až Vaše téma zapadne v diskuzi, tak bude jen těžko dohledatelné, nemyslíte?

Já Vám Vaše nadšení chválím, jen je třeba snažit se publikovat infomace v nějaké formě. Na to jsem poukazoval. Taky jsem poukázal na to, že pěkné fotografie najdete ve specializovaných fotogaleriích. Tak třebas na reptariu a na dalších. A rtam jsou fotografie kvalitní a nejsou degradovány automatickým systémem.

Můj přípěvek nebyl od toho, abych tady nasadil povinná pravidla, kterých porušení povede ke smazání příspěvku. Chtěl jsem aby se lidé zamysleli nad způsobem a formou publikování. Jde přeci o informace, které pak pomohou i jiným.

Trochu jsem se pousmál, když tady označujete ostatní, že nejsou odborníci. :-))) To by jste se divila, ským se tady často bavíte. Příliš to neberu jako vážnou věc. Mohl bych být jedovaný, ale nechce se mi. Z fotek lze poznat hodně, ale jen dost těžko z těchto nekvalitních, zdeformovaných. Podle názorů na formu publikování nemůžete hodnotitodbornost. Ale chápu, že se Vás to osobně dotklo a tak u Vás zafungovaly emoce.

Kde se maji laici zeptat? Tady, klidně tady, od toho diskuze je. Ale vy jste se nezeptala, nepožadovala jste přeci žádnou informaci. Když budu důsledný, tak jakou infomační hodnotu má věta "prcek ve vaně"? Není to nic osobního. Jen pracujme na obsahu diskuze, vždyť ji vytváříme my, diskutující.

Nemoderovanou diskuzi jsme taky sledoval, ale nechtěl jsem k tomu vyjadřovat. Už jsem k tomu dříve řekl své a už jsme se nechtěl s někým přít a odkazoval jej na studie. Kdo se o "socializaci" zajímá, ten si potřebné najde a nemusí se hádat. Tohle téma je pro mě jasné.

Ještě jednou podotýkám, že jsem ve svém příspěvku reagoval na všechny témata obsahující desítky a stovky fotek bez informační hodnoty. Nic jen proti Vašemu příspěvku. Holt jste tuto diskuzuzi celou nečetla.

Tak jako se objevovaly silné emoce u "socializace" tak jsou i zde. To je možná škoda. A propó leguány zelené nechovám.

Tady fotky mohou dávat přeci všichni, ale s rozumem a ne bezhlavě, jen proto, abych fotky na diskuzi umístil. Ale to je snad jasné z mého příspěvku. Nechci nikoho omezovat, aby jen určitá skupina tuto možnost měla. To rozhodně ne.

Když sleduji moderované fórum, tak si nemyslím, že kdyby jste u fotky vznesla dotaz, že by Vás někdo kamenoval. Udělal by jste to, co bych si já osobně moc přál. A určitě by Vám někteří odpověděli. Ale cítím to tak, že můj přípěvek bere jako rýpání. Možná. Já hlavně chtěl, aby to vše bylo přehlednější a použitelnější. Opravdu fotogalerie jsou jinde a to si mnozí tady hodně pletou.

Je skvělé, že máte ráda všechny zvířata. Já taky. Terarijních zvířet mám doma hromadu, spřítelkyní máme králíka, mám taky psa, toho jsem bohužel musel nechat u rodičů, když jsem se stěhoval do Prahy. Ale to nemá nic společného s fungováním fóra. Mnoho lidí si myslí, že když je něco zadarmo, tak to využít až za hranice. Ale bohužel je nutné si uvědomit, že server na které je iFauna není neomezený. Kyž tu budeme tlačit tisice fotek bez účelu, kapacita se může rychle vyčerpat a co budeme dělat potom. Pak když budeme chtít vložit fotku, která bude dokumentovat například chorobu, nebo zranění zvířete, už to nebude možné. Doufám, že z toho chápete, co jsem měl na mysli. Nic proti lidem. Prostě buďme uvážliví a hned vše půjde lépe. Když budeme využívat možnosti rozumě, pak bude tato diskuze na skvělé úrovni a právě Vámi obhajovaní začátečníci zde najdou informace od nás zkušenějších. A o to jde přeci i Vám ne?

Pavel Kratochvíl

12.10.2005 15:05

aarve napsal(a):
No jo promiň, jsem neslušná...dala jsem fotky svého lega. Jak jsem říkala, mě osobně zajímají lega ostatních chovatelů a když už se tu neustýle probírají dokola, tak proč ne fotky. Kdyby měla diskuze, jak píšete že je váš zájem a sen,´úroveń takovou, že se řeší a vkládají fotky jen důležité, tak bych ani nehla brvou. Ale ten bezpočet hadů, gekonů a tak...tak proč ne lega. nokdo přece do té sekce nemusíte vstupovat. Je nazvaná fotky... , takže se v nich (pokud se u nich nerozvede delší diskuze) nic nedozvíte než že uvidíte fotky.

Jde o to, že zde na foru můžeš získat informace, které nikde neseženeš. Jakou informační hodnotu mají pro ostatní v tomto
foru tvé fotky. Je dobré občas se zamyslet, čím bude můj příspě-
vek pro ostatní přínosný. vikicolek

12.10.2005 15:18

aarve napsal(a):

A teď jste trefila hřebík na hlavičku Kdyby měla diskuze, jak píšete že je váš zájem a sen,´úroveń takovou, že se řeší a vkládají fotky jen důležité, tak bych ani nehla brvou. Ale ten bezpočet hadů, gekonů a tak...tak proč ne lega.

Teď budu hovořit obrazně, nic proti Vám, jen chci komentovat Vaši větu. To co jste napsala se dá říct i takto:

Když kradou všichni, proč bych neměl já.
Když všichni skočí z okna, skočím i já.
Když jsou všichni hloupí, tak proč bych se já učit?
Když má něco špatnou úroveň, tak bych se měl zasadit o zlepšení.

Schválně jsem použil mužský rod, aby jste si to nevzala osobně.

Chtěl jse tím říct následující. Já usiluji o to, aby tato diskuze byla lepší, Vy však píšete, že když je "špatná", tak proč bych já se měla snažit o zlepšení.

Pavel Kratochvíl

12.10.2005 15:41

kratas napsal(a):
A teď jste trefila hřebík na hlavičku Kdyby měla diskuze, jak píšete že je váš zájem a sen,´úroveń takovou, že se řeší a vkládají fotky jen důležité, tak bych ani nehla brvou. Ale ten bezpočet hadů, gekonů a tak...tak proč ne lega.

Teď budu hovořit obrazně, nic proti Vám, jen chci komentovat Vaši větu. To co jste napsala se dá říct i takto:

Když kradou všichni, proč bych neměl já.
Když všichni skočí z okna, skočím i já.
Když jsou všichni hloupí, tak proč bych se já učit?
Když má něco špatnou úroveň, tak bych se měl zasadit o zlepšení.

Schválně jsem použil mužský rod, aby jste si to nevzala osobně.

Chtěl jse tím říct následující. Já usiluji o to, aby tato diskuze byla lepší, Vy však píšete, že když je "špatná", tak proč bych já se měla snažit o zlepšení.

Pavel Kratochvíl

To ano, ale jsou věci, které se logicky smí a které ne. Nejsem vztahovačná, takže jste klidně mohl použít ženský rod. Logicky z okna skákat nebudu, krást také ne....
Chtěla jsem vidět fotky ostatních chovatelů, založila jsem sekci s legama. Máte i pravdu, že dokud se tu budou zakládat sekce typu fotky lega, nikdy nebude mít fórum takovou kvalitu a smysl, jak si přejete. Myslím, že namá cenu to tu nadále rozebírat. Fotky jsou tam a určitě se najda další spousta lidí, kteří to udělají znova. Pro mě je dalkeo horší to, že když někdo má dotaz, najdou se tací, kteří jedině rejpají. A takoví jako jste vy, pane Kratochvíl, se můžou snažit jak chtějí a úroveň to nezvedne.
Ani nemám čas projíždět inet. Dnešní diskuze mi v práci zabrala spoustu času, který musím zítra dohnat.
Takže se mějte všicni teraristi krásně i ti vaši tvirečkové a slibuju že nebudu zakládat nesmyslné diskuze....

12.10.2005 15:58

aarve napsal(a):
To ano, ale jsou věci, které se logicky smí a které ne. Nejsem vztahovačná, takže jste klidně mohl použít ženský rod. Logicky z okna skákat nebudu, krást také ne....
Chtěla jsem vidět fotky ostatních chovatelů, založila jsem sekci s legama. Máte i pravdu, že dokud se tu budou zakládat sekce typu fotky lega, nikdy nebude mít fórum takovou kvalitu a smysl, jak si přejete. Myslím, že namá cenu to tu nadále rozebírat. Fotky jsou tam a určitě se najda další spousta lidí, kteří to udělají znova. Pro mě je dalkeo horší to, že když někdo má dotaz, najdou se tací, kteří jedině rejpají. A takoví jako jste vy, pane Kratochvíl, se můžou snažit jak chtějí a úroveň to nezvedne.
Ani nemám čas projíždět inet. Dnešní diskuze mi v práci zabrala spoustu času, který musím zítra dohnat.
Takže se mějte všicni teraristi krásně i ti vaši tvirečkové a slibuju že nebudu zakládat nesmyslné diskuze....

Já myslím, že rýpat začnou v nemoderované diskuzi. Tady v moderované většinou vše probíhá v slušné rovině.

Pavel

Přidejte reakci

Přidat smajlík