CITES - aktuální seznam zvířat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2007 20:42

neví někdo jestli existuje někde na netu aktuální seznam zvířat zarazených do jednotlivých kategorií CITES ????

15.3.2007 21:57

brmbos napsal(a):
neví někdo jestli existuje někde na netu aktuální seznam zvířat zarazených do jednotlivých kategorií CITES ????

Podívej se na stránmy www.cites.org ale je to v angličtině

16.3.2007 12:48

brmbos napsal(a):

Přesně: http://www.cites.org/eng/app/appendices.shtml
Latinské názvy, takže poho
Čau

16.3.2007 13:48

gutata napsal(a):
Přesně: http://www.cites.org/eng/app/appendices.shtml
Latinské názvy, takže poho
Čau

To jo, ale na celým tom webu jsem nenašel třeba želvy rodu Kinixys. Tak jak je to s nima? a když už jsem u toho, nevíte, jestli se neměnila taxonomie v rámci tohoto druhu, případně kde se dají tyto změny najít?

16.3.2007 14:39

arutha napsal(a):
To jo, ale na celým tom webu jsem nenašel třeba želvy rodu Kinixys. Tak jak je to s nima? a když už jsem u toho, nevíte, jestli se neměnila taxonomie v rámci tohoto druhu, případně kde se dají tyto změny najít?

Testudinidae spp. mimo konkrétních druhů, které jsou v A, jsou v příloze B. Takže Kinixys = příloha B.

16.3.2007 15:14

krokodyl napsal(a):
Testudinidae spp. mimo konkrétních druhů, které jsou v A, jsou v příloze B. Takže Kinixys = příloha B.

jo, jsem slepej, dík O taxonomických změnách nevíš, co? Jde mi o to, že jsem v Hammu listoval v novější zahraniční literatuře a k. erosa tam není vůbec popsaná, zato tam byly dva mě dosud neznámé druhy.

16.3.2007 15:38

arutha napsal(a):
jo, jsem slepej, dík O taxonomických změnách nevíš, co? Jde mi o to, že jsem v Hammu listoval v novější zahraniční literatuře a k. erosa tam není vůbec popsaná, zato tam byly dva mě dosud neznámé druhy.

Želvy jdou trochu mimo mě, takže nemohu sloužit

16.3.2007 15:43

brmbos napsal(a):

Seznam vsech pravnich predpisu naleznes na http://portal.gov.cz.

Tento aktualni je vyhlaska 82/1997Sb. a lezi na

http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701/ .cmd/ad/.c/313/.ce/10821/.p/8411?PC_8411_p=I& PC_8411_l=332/2003& PC_8411_ps=10&PC_8411_text=cites#10821

18.3.2007 14:50

brmbos napsal(a):

Ahoj, zapomen na vyhlasku, ta uz davno neplati. Na cites.org najdes jen info o prilohach Umluvy CITES, tedy I, II, III. Ty pro nas samozrejme plati, ale jsou od roku 2004 zprisneny narizenim 338/97. Tohle narizeni ma prilohy A,B,C,D (je to prisnejsi nez samotna Umluva CITES). No a protoze se druhy v prilohach meni, tak aktualni zneni je v narizeni 1332/2005, da se to najit na eurlexu. Jinak pdf v cestine ja na strankach www.cizp.cz, sekce cites, legislava, Evropska unie, jsou tam uvedeny druhy podle EU do A,B,C,D i podle Umluvy CITES do I, II, III.

18.3.2007 14:55

ajin1 napsal(a):
Ahoj, zapomen na vyhlasku, ta uz davno neplati. Na cites.org najdes jen info o prilohach Umluvy CITES, tedy I, II, III. Ty pro nas samozrejme plati, ale jsou od roku 2004 zprisneny narizenim 338/97. Tohle narizeni ma prilohy A,B,C,D (je to prisnejsi nez samotna Umluva CITES). No a protoze se druhy v prilohach meni, tak aktualni zneni je v narizeni 1332/2005, da se to najit na eurlexu. Jinak pdf v cestine ja na strankach www.cizp.cz, sekce cites, legislava, Evropska unie, jsou tam uvedeny druhy podle EU do A,B,C,D i podle Umluvy CITES do I, II, III.

Jo to je fakt paráda. Celkem to nezabere ani mnoho času

19.3.2007 02:14

jetmar napsal(a):
Jo to je fakt paráda. Celkem to nezabere ani mnoho času

... souhlas. Dal jsem se raději na jedáky,ty se směj "žrát" i v USA

19.3.2007 07:41

k abel napsal(a):
... souhlas. Dal jsem se raději na jedáky,ty se směj "žrát" i v USA

Prů... je jen, že je už i pár druhů jeďáků, který jsou taky v CITESu.

22.2.2008 15:09

kladno napsal(a):
Prů... je jen, že je už i pár druhů jeďáků, který jsou taky v CITESu.

... vím, ale zatím se jedna jen o velmi málo druhů, kdo by taky chtěl chránit "ňáký blbý " a nebezpečný zvířata, v tomto případě je "výhodnější" chránit lidi, a tak je téměř vše dovoleno

Přidejte reakci

Přidat smajlík