Gekoni (foto, pokec, zkušenosti)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2007 16:39

Tady můžete vložit fotky Vámi chovaných druhů gekonů.

25.9.2007 16:41

ninaj napsal(a):

Coleonyx mitratus

25.9.2007 16:42

ninaj napsal(a):
Coleonyx mitratus

Eublepharis macularius

25.9.2007 16:45

ninaj napsal(a):
Eublepharis macularius

mláďata Pachydactylus tigrinus

5.10.2007 01:22

ninaj napsal(a):

Gekon obrázkový

5.10.2007 01:28

ninaj napsal(a):

A ještě přidám jednu. Tarentola delalandii

5.10.2007 22:46

pokquok napsal(a):

Nephrurus levis levis

9.10.2007 19:17

pokquok napsal(a):

samec tarentola sp. delalandii??

9.10.2007 19:18

vilo napsal(a):
samec tarentola sp. delalandii??

dalsi obrazok samca tarentolky

9.10.2007 19:19

vilo napsal(a):
dalsi obrazok samca tarentolky

samica tarentola sp. delalandii??

9.10.2007 19:20

vilo napsal(a):
samica tarentola sp. delalandii??

iny obrazok samice tarentolky...

9.10.2007 19:21

vilo napsal(a):
iny obrazok samice tarentolky...

samica tarentolky do tretice...

9.10.2007 19:32

vilo napsal(a):
samica tarentolky do tretice...

prosim o nazor skusenejsich ohladom druhoveho urcenia vyssie uvedenych tarentol: zohnal som ich spolu pod nazvom tarentola delalandii, avsak samec sa od samice odlisuje na prvy pohlad v dvoch veciach: 1)samec ma menej zretelne hrbolky na bokoch a chrbte nez samica, ktora je na pohlad "pichlavejsia" (ako je to s chvostom, je otazne, kedze samec ma regenerat, 2) farba samca je stale svetlo "piskotovo" hneda, kym samica je skorej siva, niekedy s tmavsou kresbou (3. obr.)...ide o variabilitu vramci druhu?? hlavne rozlicne zretelne hrbolky na tele samca a samice ma zneistuju...je mozne, ze samec je mladsi a casom sa hrbolky viac vyvinu?? ...som si vedomy toho, ze casto sa tieto zvierata chytaju vo volnej prirode (napr. vramci dovoleniek,...) a tak by ma neprekvapilo, keby boli moje zvierata z odchytu a kazdy jedinec by pochadzal z ineho ostrova...

9.10.2007 19:53

ninaj napsal(a):

Rhacodactylus ciliatus

9.10.2007 21:03

ninaj napsal(a):

Tak tady jsou mojí krasavci...A plánuji nákup dalších tak pokud někdo prodává gekony obrovské tak sem snima...

9.10.2007 21:04

keltmen napsal(a):
Tak tady jsou mojí krasavci...A plánuji nákup dalších tak pokud někdo prodává gekony obrovské tak sem snima...

a tady ještě jedna

10.10.2007 12:50

keltmen napsal(a):
a tady ještě jedna

Aeluroscalabotes felinus, mládě

12.10.2007 00:29

vilo napsal(a):
prosim o nazor skusenejsich ohladom druhoveho urcenia vyssie uvedenych tarentol: zohnal som ich spolu pod nazvom tarentola delalandii, avsak samec sa od samice odlisuje na prvy pohlad v dvoch veciach: 1)samec ma menej zretelne hrbolky na bokoch a chrbte nez samica, ktora je na pohlad "pichlavejsia" (ako je to s chvostom, je otazne, kedze samec ma regenerat, 2) farba samca je stale svetlo "piskotovo" hneda, kym samica je skorej siva, niekedy s tmavsou kresbou (3. obr.)...ide o variabilitu vramci druhu?? hlavne rozlicne zretelne hrbolky na tele samca a samice ma zneistuju...je mozne, ze samec je mladsi a casom sa hrbolky viac vyvinu?? ...som si vedomy toho, ze casto sa tieto zvierata chytaju vo volnej prirode (napr. vramci dovoleniek,...) a tak by ma neprekvapilo, keby boli moje zvierata z odchytu a kazdy jedinec by pochadzal z ineho ostrova...

Ahoj. Barevná variabilita v rámci druhu je docela velká. I samotné zbarvení jedinců je dost proměnlivé. Do jaké míry jsou oba opravdu T. delalandii nevím, protože rozdíly třeba oproti T. boetgeri jsou těžko rozpoznatelné a oba druhy docela splývají. A dost možná se i kříží mezi sebou.
Jen bych se zeptal na určení pohlaví. To co popisuješ mám přesně obráceně. Pichlavější je samec (vypadá víceméně podobně jako tvá samice, včetně silného kořene ocasu). Naproti tomu samice má kořen ocasu zúžený a řekl bych, že je dost podobná tomu tvému na ruce :). Tak by mě zajímalo, jestli jsi si pohlavím opravdu jist? Pár fotek krom těch u příspěvků výš mám na www.gekonarium.unas.cz , tak se zkus podívat, jestli se něčeho dobereš. První dvě fotky nahoře myslím pro ilustraci stačí.

12.10.2007 17:04

pokquok napsal(a):
Ahoj. Barevná variabilita v rámci druhu je docela velká. I samotné zbarvení jedinců je dost proměnlivé. Do jaké míry jsou oba opravdu T. delalandii nevím, protože rozdíly třeba oproti T. boetgeri jsou těžko rozpoznatelné a oba druhy docela splývají. A dost možná se i kříží mezi sebou.
Jen bych se zeptal na určení pohlaví. To co popisuješ mám přesně obráceně. Pichlavější je samec (vypadá víceméně podobně jako tvá samice, včetně silného kořene ocasu). Naproti tomu samice má kořen ocasu zúžený a řekl bych, že je dost podobná tomu tvému na ruce :). Tak by mě zajímalo, jestli jsi si pohlavím opravdu jist? Pár fotek krom těch u příspěvků výš mám na www.gekonarium.unas.cz , tak se zkus podívat, jestli se něčeho dobereš. První dvě fotky nahoře myslím pro ilustraci stačí.

moj samec ma zospodu na koreni chvosta za kloakou navonok smerujuce hrbolceky (vyrastky), samicka nie....skusim pozriet, ci nemam niekde fotky z ventralnej strany...

12.10.2007 17:22

vilo napsal(a):
moj samec ma zospodu na koreni chvosta za kloakou navonok smerujuce hrbolceky (vyrastky), samicka nie....skusim pozriet, ci nemam niekde fotky z ventralnej strany...

tak schopne foto z ventralnej strany som nasiel len pre samca, dufam, ze tie vyrastky je dobre vidno....foto samicky som zatial neurobil, ale ona ich jednoducho nema

12.10.2007 17:26

vilo napsal(a):

este som si spomenul... na jeden "bezvyznamny" fakt...ano, som si isty urcenim - aspon u samicky - pretoze som ich chvilu choval oddelene a samica mala zopar znasok...

12.10.2007 19:02

vilo napsal(a):
este som si spomenul... na jeden "bezvyznamny" fakt...ano, som si isty urcenim - aspon u samicky - pretoze som ich chvilu choval oddelene a samica mala zopar znasok...

, tak tím je pohlaví určeno bez diskuze. Ale je to vidět i na té fotce.

12.10.2007 19:45

pokquok napsal(a):
, tak tím je pohlaví určeno bez diskuze. Ale je to vidět i na té fotce.

samce tvojich delalandii nemaju tie vyrastky?? lebo ak nemaju, potom by som mal okruh mojho patrania rozsirit...tvoju stranku som pozrel, tvoje gekony vzhladom skor pasuju na mojho samca, aspon sa mi zda....

14.10.2007 00:24

vilo napsal(a):
samce tvojich delalandii nemaju tie vyrastky?? lebo ak nemaju, potom by som mal okruh mojho patrania rozsirit...tvoju stranku som pozrel, tvoje gekony vzhladom skor pasuju na mojho samca, aspon sa mi zda....

Samci je mají. Co se toho zdání týče, tak jsem to popisoval už v příspěvku výš. Moji samci jsou podobnější tvé samici a naopak. Je to samozřejmě kus od kusu a taky je to hodně subjektivní hodnocení.

14.10.2007 12:44

ninaj napsal(a):

Rhacodactylus ciliatus

14.10.2007 12:59

halapremek napsal(a):
Rhacodactylus ciliatus

Teratoscincus microlepis

21.10.2007 16:26

ninaj napsal(a):
Teratoscincus microlepis

taky mám dva gekončíky noční ale chci rozvíjet můj chov ukážu vím pár obrázků

21.10.2007 16:27

oooooo napsal(a):
taky mám dva gekončíky noční ale chci rozvíjet můj chov ukážu vím pár obrázků

a ještě jedna já je prostě miluju

30.10.2007 19:31

halapremek napsal(a):
Rhacodactylus ciliatus

mlada oedura monilis

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2007 12:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

ninaj napsal(a):

Jé, vy tady máte krásný gekony...přiznám se rovnou, že o nich nic moc nevím...ale onehda jsem se pokoušela dát to nějak dohromady na wikipedii (protože jsem wikipedista) - výsledkem byl článek gekonovití, ale více asi nezvládnu:(

Něměli byste někdo z vás chovatelů čas napsat nějaký článek? třeba o gekonech, co máte doma - jak to vypadá, co to žere a tak. O formální náležitosti se starat nemusíte, to já kdyžtak dodělám (zvládnu) ale informace, ty jsou k nezaplacení.

Díky, wikipedista Bodlina

2.11.2007 14:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jé, vy tady máte krásný gekony...přiznám se rovnou, že o nich nic moc nevím...ale onehda jsem se pokoušela dát to nějak dohromady na wikipedii (protože jsem wikipedista) - výsledkem byl článek gekonovití, ale více asi nezvládnu:(

Něměli byste někdo z vás chovatelů čas napsat nějaký článek? třeba o gekonech, co máte doma - jak to vypadá, co to žere a tak. O formální náležitosti se starat nemusíte, to já kdyžtak dodělám (zvládnu) ale informace, ty jsou k nezaplacení.

Díky, wikipedista Bodlina

Samica N.levis levis

Přidejte reakci

Přidat smajlík