Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2006 22:53

Takto včera dopadla potřeba, na hodinku přemístit devítiměsíční mláďata Sistrurus m. barbouri k sobě. Páření trvalo čtyři hodiny a nezbývá než doufat, že z toho nic nebude. Každopádně, jak je patrno ze snímku, samička si to "užila".

31.12.2005 12:52

apop napsal(a):
Takto včera dopadla potřeba, na hodinku přemístit devítiměsíční mláďata Sistrurus m. barbouri k sobě. Páření trvalo čtyři hodiny a nezbývá než doufat, že z toho nic nebude. Každopádně, jak je patrno ze snímku, samička si to "užila".

Druhý snímek

2.1.2006 16:03

apop napsal(a):
Druhý snímek

Tak to je docela vtipný.Heleď sice nevěřim tomu, že ze 4 hodinovýho páření nic nebude, ale myslim si, že kdyby to bylo proti přírodě,tak by se nepářili.Jinak přeju hodně štěstí při případnym odchovu.

2.1.2006 16:25

h vysin napsal(a):
Tak to je docela vtipný.Heleď sice nevěřim tomu, že ze 4 hodinovýho páření nic nebude, ale myslim si, že kdyby to bylo proti přírodě,tak by se nepářili.Jinak přeju hodně štěstí při případnym odchovu.

A nejsou jaksi mladá ns páření? Nebo jak staří se dají pářit? A že je to vubec napadlo tak malé?

3.1.2006 14:01

apop napsal(a):

Jak jsou v současné době veliký?Předem díky

cislo.5

3.1.2006 15:19
cislo.5

apop napsal(a):
Druhý snímek

Dej vědět,jak to dopadlo,docela by mě to zajímalo.

3.1.2006 22:22

kladno napsal(a):
Jak jsou v současné době veliký?Předem díky

Stále doufám, že z toho nic nebude. Pohlavní buňky musí nejdřív dozrát. Stalo se mi to jednou u arietanek a byla z toho jen neoplozená vejce, ale i tak to samici začně vyčerpává. Hadi mají momentálně něco přes 30 cm. Myslím (v reakci na jeden z příspěvků), že v přírodě by samička prostě zdrhla... Díky za reakce.

4.1.2006 13:15

apop napsal(a):
Stále doufám, že z toho nic nebude. Pohlavní buňky musí nejdřív dozrát. Stalo se mi to jednou u arietanek a byla z toho jen neoplozená vejce, ale i tak to samici začně vyčerpává. Hadi mají momentálně něco přes 30 cm. Myslím (v reakci na jeden z příspěvků), že v přírodě by samička prostě zdrhla... Díky za reakce.

Já si teda myslim,že pokud se páří,tak musí chtít i samice.Vždyť musí povolit kloaku,aby se tam samec dostal.Jinak 30 cm je asi fakt málo.No jestli nebudou mít vyvinutý pohlavní buňky,tak by z toho nic bejt nemělo,ale nevim nevim...Určitě dej ale vědět,jak to dopadlo...

5.1.2006 20:26

apop napsal(a):

Zajímalo by mě z jaké větve pocházejí tato zvířata. 30 cm.je sice málo ale
obráceně tato velikost je v některých zdrojích udávána jako spodní hranice velikosti dospělců.Já mám 2 samce a 1 samici NZ 05 od pana Čápa a v současnosti dosahují velikosti okolo 40cm.Chována jsou pohromadě a zatím jsem nepozoroval ani náznaky páření,Zajímavé je ,že
k páření u vás došlo v tomto období.V přírodě se páří na podzim nebo na jaře?Moje zvířata jsou již krmena menšíma ale již skoro dospělíma myšima.
Po cca 14 dnech.Nevím jestli se nějak negativně může projevit předčasné
páření u vašich zvířat,každopádně si myslím,že u tohoto druhu je výhoda,
že se jedná o živorodý druh.Nehrozí proto nebezpečí zadržení snůšky
vajec.I když já osobně mám zkušenost u Epicrates striatus z let 95-98,kdy
po několika letech zdařených odchovů následovala březost která dosáhla
délky ne méně než 269 dnů.Pak samice doslova ,,trousila"mrtvá a jakoby
vysušená mláďata po terariu.To trousení mláďat trvalo od prvního mláděte
do posledního kusu celkem víc než tři měsíce.Podrobnější dokumentaci z
chovu E.striatus mám k dispozici.Doufám, že vám to dopadne dobře.
Každopádně bude dobře když dáte vědět jestli samice zabřezne.

6.1.2006 22:53

kladno napsal(a):
Zajímalo by mě z jaké větve pocházejí tato zvířata. 30 cm.je sice málo ale
obráceně tato velikost je v některých zdrojích udávána jako spodní hranice velikosti dospělců.Já mám 2 samce a 1 samici NZ 05 od pana Čápa a v současnosti dosahují velikosti okolo 40cm.Chována jsou pohromadě a zatím jsem nepozoroval ani náznaky páření,Zajímavé je ,že
k páření u vás došlo v tomto období.V přírodě se páří na podzim nebo na jaře?Moje zvířata jsou již krmena menšíma ale již skoro dospělíma myšima.
Po cca 14 dnech.Nevím jestli se nějak negativně může projevit předčasné
páření u vašich zvířat,každopádně si myslím,že u tohoto druhu je výhoda,
že se jedná o živorodý druh.Nehrozí proto nebezpečí zadržení snůšky
vajec.I když já osobně mám zkušenost u Epicrates striatus z let 95-98,kdy
po několika letech zdařených odchovů následovala březost která dosáhla
délky ne méně než 269 dnů.Pak samice doslova ,,trousila"mrtvá a jakoby
vysušená mláďata po terariu.To trousení mláďat trvalo od prvního mláděte
do posledního kusu celkem víc než tři měsíce.Podrobnější dokumentaci z
chovu E.striatus mám k dispozici.Doufám, že vám to dopadne dobře.
Každopádně bude dobře když dáte vědět jestli samice zabřezne.

Toto jsou mladé také z podzimního páření. Dospělí mají kolem 60 cm. Ty informace o striatech jsou zajímavé, doufám, že nenajdu na jaře podobné mumie v terárku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík