sendy1111
napsal(a):
neviete niekto preco ma moj had velmi volnu kozu, akoby pokrcenu a pritom dostava 3 mysi za 2 tyzdne ma 140 cm, je to guttata inak je ok, len sa mi to nezda normalne a bojim sa dat zazimovat, dik-dik
A má dostatek vody?Tohle je většinou příčina nedostatku vody a had je vydehydrován.
utu
napsal(a):
pomohla by nám fotka!
dakujem za radu,no zial nemam prostriedky na vlozeni fota, ale moze to byt, v terarku mam 2 hady a vacsinou je v nadobe samica a samec je na nej asi dam vacsiu,len by ma zaujimalo ci moze ist zimovat alebo mam pockat kym sa to spravi, par mal totiz na jesen mlade a chcela by som mat aj buduci rok tak by som radsej zimovala, ale neviem.
sendy1111
napsal(a):
dakujem za radu,no zial nemam prostriedky na vlozeni fota, ale moze to byt, v terarku mam 2 hady a vacsinou je v nadobe samica a samec je na nej asi dam vacsiu,len by ma zaujimalo ci moze ist zimovat alebo mam pockat kym sa to spravi, par mal totiz na jesen mlade a chcela by som mat aj buduci rok tak by som radsej zimovala, ale neviem.
Moje hadice má trošku vytahanou kůži před svlekem
sendy1111
napsal(a):
neviete niekto preco ma moj had velmi volnu kozu, akoby pokrcenu a pritom dostava 3 mysi za 2 tyzdne ma 140 cm, je to guttata inak je ok, len sa mi to nezda normalne a bojim sa dat zazimovat, dik-dik
A tvori se mu na kuzi zahyby? Nema jinou barvu nez obvykle? Neodstavaji ji trochu supiny? Jednou se mi dostala do rukou uzovka, byla tmavsi nez obvykle, ale jinak vypadala normalne. Teda az na zahyby na kuzi. Pak se po dost dlouhe dobe zakalila a pak skoro tri tydny nic. Tak jsem to nevydrzel, a dal jsem ji do vlazne vody. Drzel jse m ji tam pul hodky a pak jsem zacal trit supiny na hrbete. Po chvilce jsem kuzi prodrel a svekl jsem ji celou dve dvou kusech. Ale porad se mi nezdala. Opatrne jsem pokracoval v treni a svlekl jsem druhou kuzi. Trochu jsem se bal, ale stara kuze sla bez odporu dolu. Evidetne se ji ulevilo, zacala konecne normalne zrat, asi konecne normalne videla. Prekvapilo me, ze nemela kuzi ani na cumaku nacatou ke svleceni, ... dalsi svleky uz byly v poho.