euka
napsal(a):
jaké znáte nejlepší, nejosvědčenější a nenezávadnější lepidlo/lak na stěnu (lepení písku, kůry..) do tropického terárka?
No do vlhkých terárek já používám silikon stejný jako na lepení skel, ale musí se to vyvětrat protože je to ředění ve voctovce cca den až dva. Jinak jsou dobrý směsi nalepení dlaždiček, ale ty bych zrovna do akvateraria nedoporučoval, ale možná existuje druh směsi, které nevadí vlhkost.
clonner
napsal(a):
No do vlhkých terárek já používám silikon stejný jako na lepení skel, ale musí se to vyvětrat protože je to ředění ve voctovce cca den až dva. Jinak jsou dobrý směsi nalepení dlaždiček, ale ty bych zrovna do akvateraria nedoporučoval, ale možná existuje druh směsi, které nevadí vlhkost.
Také jsem lepil silikonem a bylo to bez problémů ale ten písek to teda nevím.Hlavně nevím co by pohledával v tropickém terku.
araara
napsal(a):
Také jsem lepil silikonem a bylo to bez problémů ale ten písek to teda nevím.Hlavně nevím co by pohledával v tropickém terku.
Jo písek silikonem jde. Já to mám i v tropickém ter. přišlo mi to jako dobrý neutrální vyplnění prázdných plošek mezi kůrou. Ono jak je vlhko tak se na tom hrubším podkladu snáze usadí řasy a o to mě šlo.
araara
napsal(a):
no mám ho na stěně půlka je z korku a půlka je montážní pěna s maltou a na ní je ten písek - jemný, zelený a vypadá to super. ještěrka tráví většinu času na písečné stěně, ale ta už praská, nejspíš snáší špatně vlhkost. chci udělat novou z polystyrénu a tak jsem se chtěla zeptat, čím to nejlíp přilepit. už jsem dostala radu že keraštukem... ten silikon to zkusím, může to být zajímavý... jestli se mi k tomu ještěra nepřilepí