sysel
napsal(a):
a jěště jedna ....
Pánové..... nádhera, nejen námět, ale i ty odchovy.... Jednou snad budou i mé fotky mezi vašima. Všechna čest! A mnoho zdaru všem chovatelům.
P.S. Možná by nebylo na škodu uvádět nejen latinské, ale i české názvy, kolikrát by člověk chtěl vědět víc, a musí je vyhledávat na netu
ajin1
napsal(a):
Nadhera, prosim, kde presne je vyskyt??? Jsou k videni taky v Ekvadoru??? Dik
Rhinoclemmys pulcherima manni jsou v jižní Nikaragui a severní Kostarice. V Ekvadoru jsou Rhinoclemmys annulata, melanosterma a nasuta. Fotky jsou k nalezení na http://www.chelonia.org
Petr
buri
napsal(a):
Pánové..... nádhera, nejen námět, ale i ty odchovy.... Jednou snad budou i mé fotky mezi vašima. Všechna čest! A mnoho zdaru všem chovatelům.
P.S. Možná by nebylo na škodu uvádět nejen latinské, ale i české názvy, kolikrát by člověk chtěl vědět víc, a musí je vyhledávat na netu
Ahoj Buri,
doporučuju se učit vědecké názvy zvířat. České názvosloví je nedokonalé a moc se v odborných kruzích nepoužívá, spíše se používá jen v prodejnách u nejznámějších druhů plazů. A někdy i to je matoucí, viz: Agama vodní x Agama kočinčinská, nebo Želva řecká x Želva žlutohnědá a mnoho, mnoho dalších nesrovnalostí a hodně druhů ani české názvy nemá. České názvosloví je na dvě věci na draka a na...
Uživatel s deaktivovaným účtem

© acanthos
napsal(a):
E. macularius
Prichod na svet testudo marginata
© acanthos
napsal(a):
Nemo jestli jsi z Prahy (ještě lépe z Prahy 6), tak můžeme někdy zajít na pivo a pokecat o legouších a třaba pak někdy zkouknout chovy.
Klobouk dolu před tvým chovem. A mám jednu technickou :-) Chováš taky Crotapytus collaris (Leguánek obojkový)? Doufám že jsem to napsal dobře :-) Sháním totiš samečka pro mojí samičku. Děkuju za odpověď
Napiš mi prosím na mail: m.risi@seznam.cz ( nevím totiš jestli bych si zapamatoval cestu kde jsem se tě ptal :-)))
risi
napsal(a):
Klobouk dolu před tvým chovem. A mám jednu technickou :-) Chováš taky Crotapytus collaris (Leguánek obojkový)? Doufám že jsem to napsal dobře :-) Sháním totiš samečka pro mojí samičku. Děkuju za odpověď
Napiš mi prosím na mail: m.risi@seznam.cz ( nevím totiš jestli bych si zapamatoval cestu kde jsem se tě ptal :-)))
Ne collarise nechovám, zatím. Ale nebude problém pro tebe sehnat dalšího, tihle leguánci jsou u nás už relativně běžní. Mrkni na: www.reptarium.cz kdo je má v galerii a zeptej se přímo jeho. Můžu doporučit Jirku Čermáka.
cislo.5

© acanthos
napsal(a):
Chalcides ocellatus - cersve narozena mladata
Python breitensteini
cislo.5

petr zelvar
napsal(a):
Rhinoclemmys pulcherima manni 2 - srovnání mláděte čerstvě vylíhlého a 2+1/2 měsíce starého
Petr Chelonia
Dnes se narodily.
Elaphe flavirufa
cislo.5

cislo.5
napsal(a):
Dnes se narodily.
Elaphe flavirufa
E.flavirufa
© acanthos
napsal(a):
E. macularius
A tohle jsou dnešní guttáty:-) 50% heteroalbino.
Redsnake
http://reptilweb.wz.cz
© acanthos
napsal(a):
E. macularius
Ahoj Acanthosi! Ty vejce od Elaphe scalaris jsou podle mně neoplozené....Dej prosím vědět jestli se vyvíjejí nebo se zkazily...Mám takovou zkušenost že vejce které takhle vypadají se kazí:-(Mohl bys mi sem prosím napsat cenu kolik tak stojí mláďě elaphe scalaris?
Díky Redsnake
redsnake
napsal(a):
Ahoj Acanthosi! Ty vejce od Elaphe scalaris jsou podle mně neoplozené....Dej prosím vědět jestli se vyvíjejí nebo se zkazily...Mám takovou zkušenost že vejce které takhle vypadají se kazí:-(Mohl bys mi sem prosím napsat cenu kolik tak stojí mláďě elaphe scalaris?
Díky Redsnake
Jo mel jsi pravdu Rede, ty vejce brzy odesly.
natalija
napsal(a):
Ahoj Acantosi.
Jak udrzuješ vlhkost u inkubace s tim toaletakem :) (i teplotu)
Ahoj Natali,
je ho dost silná vrstva, takže když ho navlhčím poprvé, po celou dobu inkubace už nemusím více vlhčit. Pokud přeci jenom vyschne více, doplním vodu injekční stříkačkou dospod a voda sama po čase pozvolna prolne až nahoru k vejcím.
vitticeps
napsal(a):
tuhle fotku jsem kdysi stáhl z internetu,je na ní nádherně zachycené líhnutí g.nočního.Bohužel neznám autora těchto fotek a nemohu ho zde uvést...
vitticeps-ta fotka je na http://www.reptarium.cz/fotogalerie.php?foto=1292 a nafotil ji pan Roman Štarha
© acanthos
napsal(a):
Ahoj Natali,
je ho dost silná vrstva, takže když ho navlhčím poprvé, po celou dobu inkubace už nemusím více vlhčit. Pokud přeci jenom vyschne více, doplním vodu injekční stříkačkou dospod a voda sama po čase pozvolna prolne až nahoru k vejcím.
Ahoj.
Ja jsem totiž mela letos vejce v klasicky "vodni lazni" topny telisko ve vode udrzuje teplotu i vlhkost. ale plesniveni bylo docela slusne takze se vylihlo tak 60% coz je skoda z 50 vajec :(
LIhnes tak i hadice? (jaky) A jak udržuješ teplotu. Přemyšlim, že bych to na podzim zkusila.
natalija
napsal(a):
Ahoj.
Ja jsem totiž mela letos vejce v klasicky "vodni lazni" topny telisko ve vode udrzuje teplotu i vlhkost. ale plesniveni bylo docela slusne takze se vylihlo tak 60% coz je skoda z 50 vajec :(
LIhnes tak i hadice? (jaky) A jak udržuješ teplotu. Přemyšlim, že bych to na podzim zkusila.
Ahoj,
vodní lázen, kterou popisujes, je dost k nicemu, spouste plazích vajícek nevyhovuje vysoká vlhkost, která v takovém inkubátoru vzniká (proto ti to tolik plesniví). Mám v inkubátoru také vodní nádrzky, ale topení je na suchu a nejlépe zvrchu (zabudované ve strope). Redukuje se tak vzdusná vlhkost, ale vlhkost inkubacního substrátu je optimální.
© acanthos
napsal(a):
Ahoj,
vodní lázen, kterou popisujes, je dost k nicemu, spouste plazích vajícek nevyhovuje vysoká vlhkost, která v takovém inkubátoru vzniká (proto ti to tolik plesniví). Mám v inkubátoru také vodní nádrzky, ale topení je na suchu a nejlépe zvrchu (zabudované ve strope). Redukuje se tak vzdusná vlhkost, ale vlhkost inkubacního substrátu je optimální.
To už mi pravě taky došlo, "pokus-omyl" že to nebude ono, ale nechci zase přiště přijít o takové procento oplodnených a vyvýjejících se vajiček. Mysliš, že tam mužu dat žárovku, nebo spíš topny kabel?
natalija
napsal(a):
To už mi pravě taky došlo, "pokus-omyl" že to nebude ono, ale nechci zase přiště přijít o takové procento oplodnených a vyvýjejících se vajiček. Mysliš, že tam mužu dat žárovku, nebo spíš topny kabel?
Myslím, ze topný kabel je lepsí. Jednak je spolehlivejsí, nez zárovka, která muze brzy vyhoret. Topným kabelem také muzes rozlozit teplo do prostoru, tak jak potrebujes, oproti zárovce, která topí vicemene lokalne (pisu o vetsich inkubatorech). Ríká se, ze nekteré vejce jsou citlivé na svetlo (vadí jim), je to jen domnenka ale radeji inkubuju po tme, proto kabel a ne zárovka.
© acanthos
napsal(a):
Myslím, ze topný kabel je lepsí. Jednak je spolehlivejsí, nez zárovka, která muze brzy vyhoret. Topným kabelem také muzes rozlozit teplo do prostoru, tak jak potrebujes, oproti zárovce, která topí vicemene lokalne (pisu o vetsich inkubatorech). Ríká se, ze nekteré vejce jsou citlivé na svetlo (vadí jim), je to jen domnenka ale radeji inkubuju po tme, proto kabel a ne zárovka.
Jo diky, zkusim to nejak sestrojit a kdyžtak pak dam na zkouknuti fotky jak to vypada
karlos lomský

natalija
napsal(a):
Guttka at last
novorozenec
iguanaman
napsal(a):
Co to žere a odkud to pochází? Kolik cm ten algyrroides dorůstá?
Pochází z Recka, bastí drobný hmyz a dorusta cca 12cm. Více fotek tehle jesterek je na: www.lacerta.de
iguanaman
napsal(a):
Napiš mi prosím co nejvíc informací o jeho chovu, a jestli bys neprodal odchov........
Chovají se stejne jako ostatní evropské jesterky. Jen vzrustem jsou o neco mensí a tak je potreba prizpusobit i velikost potravy. Odchov ti prodám. Napis na: midsummerman@seznam.cz pokud budes mít zájem.
karlos lomský

barbat
napsal(a):
a ještě jednou
synkovi guttaty
karlos lomský

karlos lomský
napsal(a):
synkovi guttaty
druhý vrh
sauria
napsal(a):
macular hetero
Hodinu stará Tiliqua sc. species vlastní odchov
drobek
napsal(a):
Hodinu stará Tiliqua sc. species vlastní odchov
První letošní mládě Rhinoclemmys pulcherima manni
petr zelvar
napsal(a):
První letošní mládě Rhinoclemmys pulcherima manni
Srovnání s prvním loňským...

michaela70
napsal(a):
MArtine, to je subglobosa??
Ne signata, ale subglobosa bude ted nekdy klast :-)
© acanthos
napsal(a):
E. macularius
několik minut stara fotka - a moje letošní 1. horsfieldě
sysel
napsal(a):
několik minut stara fotka - a moje letošní 1. horsfieldě
porovnání s 1rok starým mládětem
© acanthos
napsal(a):
E. macularius
Aha, tak díky výpadku fotky zmizely ...