broo

ahoj všichni, posílám sem foto mojí hermankyNemá bohužel dokonalý krunýř, ale stravou se postupně srovnal. Jsou jí 4 roky.
broo

broo
napsal(a):
ahoj všichni, posílám sem foto mojí hermankyNemá bohužel dokonalý krunýř, ale stravou se postupně srovnal. Jsou jí 4 roky.
další
broo

broo
napsal(a):
další
a ještě
broo

broo
napsal(a):
a ještě
jen bych se chtěla zeptat, jaký je to poddruh - jestli hermanni hermanni, nebo hermanni horsfieldii. V "papírech" to není.
broo
napsal(a):
jen bych se chtěla zeptat, jaký je to poddruh - jestli hermanni hermanni, nebo hermanni horsfieldii. V "papírech" to není.
Testudo hermanni vytváří subspecie pouze T.h.hermanni a T.h.boettgeri. Ten poddruh "Testudo hermanni horsfieldi" neexistuje. Testudo horsfieldi je úplně jiný druh. Můj typ na určení tvé želvy je: Testudo hermanni boettgeri - želvy tohoto poddruhu jsou celkově světlejší a pestřejší.
broo

jan kubat
napsal(a):
Testudo hermanni vytváří subspecie pouze T.h.hermanni a T.h.boettgeri. Ten poddruh "Testudo hermanni horsfieldi" neexistuje. Testudo horsfieldi je úplně jiný druh. Můj typ na určení tvé želvy je: Testudo hermanni boettgeri - želvy tohoto poddruhu jsou celkově světlejší a pestřejší.
jo děkuji, moc se v tomhle nevyznám a překoukla jsem se v předchozích příspěvcích. Jinak děkuji
broo

milan
napsal(a):
broo - podívej se na starší příspěvky - Sysel to tam dost názorně předvedl. Není na škodu občas zalistovat zpět. Ale fotky jsou jinak pěkné.
Milan
Já listuji, listuji, ale právě jsem si nebyla jistá. Děkuji za chválu. Je to taková moje cácora. Než jsem si ji pořídila netušila jsem, jak umí želvy rychle utíkat, když chtějí.
broo

milan
napsal(a):
trochu z mého mlýna
ty máš venkovní výběh?
broo

milan
napsal(a):
trochu z mého mlýna
A víc fotek než já. ach jo,
broo

milan
napsal(a):
trochu z mého mlýna
mají krásný krunýř. ta moje ho má trochu pyramidový. Když jsem si ji koupila, tak ho už takový měla, no a postupně se srovnává. Je krásně lesklej, pevnej, ale rovnej už nebude nikdy. Avh jo. Můžu s ní jít i přes to na výstavu?Ráda se sní chlubím a jí to nevadí. Je hrozně zvědavá a návštěvy vždycky přijde " očuchat"
broo

milan
napsal(a):
bez venkovního výběhu bych želvy nechoval
Milan
já myslím, že to jde. Pokud má želva dostatek prostoru v terárku . Mám metr na 60cm na 60 cm., pak má dost prostoru po bytě - když chce. Podotýkám, že jí otevřu tzerárko jen když je teplo - u nás opravdu průvan není.
Roste jek z vody, je krásná, jen nezimuje. Ikdyž dělám všechno, co mi radil vete, moudré knihy, tak prostě nechce. Pořád čeká u misky, pak stojí pod žárovkou, kouká na mě a prostě ne.
broo
napsal(a):
já myslím, že to jde. Pokud má želva dostatek prostoru v terárku . Mám metr na 60cm na 60 cm., pak má dost prostoru po bytě - když chce. Podotýkám, že jí otevřu tzerárko jen když je teplo - u nás opravdu průvan není.
Roste jek z vody, je krásná, jen nezimuje. Ikdyž dělám všechno, co mi radil vete, moudré knihy, tak prostě nechce. Pořád čeká u misky, pak stojí pod žárovkou, kouká na mě a prostě ne.
to je zajímavé, a co ti radil ten vet? Ono zazimovat želvu není jen ji říci "dobrou" a vzbudit ji na jaře. Musí se důsledně na hibernaci připravit.
Píšeš, že roste jako z vody. To není dobře. Pak následuje pyramiding a ostatní problémy. Budeš-li chtít mejlni mi . Také se to omýlalo na nemoderované diskuzi už nespočetně krát, ale budeš-li potřebovat a já budu vědět, poradím.
Milan
broo
napsal(a):
mají krásný krunýř. ta moje ho má trochu pyramidový. Když jsem si ji koupila, tak ho už takový měla, no a postupně se srovnává. Je krásně lesklej, pevnej, ale rovnej už nebude nikdy. Avh jo. Můžu s ní jít i přes to na výstavu?Ráda se sní chlubím a jí to nevadí. Je hrozně zvědavá a návštěvy vždycky přijde " očuchat"
No určitě. Jestli někde v tvém okolí je výstava akva-tera, tak klidně se s ní pochlub. Na tom není nic špatného.
broo

milan
napsal(a):
to je zajímavé, a co ti radil ten vet? Ono zazimovat želvu není jen ji říci "dobrou" a vzbudit ji na jaře. Musí se důsledně na hibernaci připravit.
Píšeš, že roste jako z vody. To není dobře. Pak následuje pyramiding a ostatní problémy. Budeš-li chtít mejlni mi . Také se to omýlalo na nemoderované diskuzi už nespočetně krát, ale budeš-li potřebovat a já budu vědět, poradím.
Milan
No radil, radil at postupně snižuji teplotu, postupně snižuji dobu , po kterou svítí UV žárovka, at jí nedávám tak 3 týdny nic žrát, jen hodně koupat, at se vyprázdní a samozřejmostí je po celý den voda ( tu má po celý rok). Ž elva by měla postupně upadat do apatie - jako víc a víc spát. No a pak zimovat v bedýnce se suchým substrátem. Jenže k rozboru bedýnky jsme se ani nedostali. Želva prostě na to, že nemá žrádlo reagovala tak, že začala žrát podestýlku ( mám ji na takové nasekané kůře - vet říkal, že je to v pořádku ta kůra), okusoval sklo, misku na vodu, prostě měla hlad. Na to, že má menší teplotu nereagovala, ani na sníženou dobu záření. Prostě se na mě ublíženě a hladově koukala! A to nebylo jen pár dnů, ale 2 týdny.
No a pak mi vete řekl, at ji radči nezimuju, že ona prostě nechce.
Tak nevím co s ní!
broo

milan
napsal(a):
jo přesně tak, frnk a želva je pryč :-)
No, a když byla malinká, tak se dokázala celá zahrabat ( neměla ještě boudu) a máma mi pak volávala do školy, že želva nějak utekla ze zavřenýho terárka!! Tad už se nezahrabává, jen zaleze do boudy a hotovo.
Jen má zálibu okusovat kabely - je jak křeček.
Pokouší se o to i přes sklo a to žrádlo v terárku má.
broo
napsal(a):
No radil, radil at postupně snižuji teplotu, postupně snižuji dobu , po kterou svítí UV žárovka, at jí nedávám tak 3 týdny nic žrát, jen hodně koupat, at se vyprázdní a samozřejmostí je po celý den voda ( tu má po celý rok). Ž elva by měla postupně upadat do apatie - jako víc a víc spát. No a pak zimovat v bedýnce se suchým substrátem. Jenže k rozboru bedýnky jsme se ani nedostali. Želva prostě na to, že nemá žrádlo reagovala tak, že začala žrát podestýlku ( mám ji na takové nasekané kůře - vet říkal, že je to v pořádku ta kůra), okusoval sklo, misku na vodu, prostě měla hlad. Na to, že má menší teplotu nereagovala, ani na sníženou dobu záření. Prostě se na mě ublíženě a hladově koukala! A to nebylo jen pár dnů, ale 2 týdny.
No a pak mi vete řekl, at ji radči nezimuju, že ona prostě nechce.
Tak nevím co s ní!
to, že svítí UV zářivka, ji nedonití ke snížení aktivity. Želva opravdu musí mít sníženou teplotu a následně i ubrat krmení. Občasné vykoupání je také celkem dobré, ale nevěřím, že by želva "nechtěla" zimovat. Podle mě jste se jen trochu bála ji snižovat teplotu a želva byla stále aktivní. Ta příprava na zimování může v přírodě trvat i přes měsíc. V domácích podmínkách - teda alespoň já je připravuji tak 2-3 týdny intenzivně a týden až dva před tím snižuji teplotu. Teda pokud mi sami nezazimují venku.
Ta kůra jako podestýlka není to pravé ořechové a to aby jste raději nezimovali, protože želva prostě nechce, to taky není zrovna vpořádku. Sdělte prosím jméno veterináře, aby se ostatní vyvarovali kontaktu svých želvích miláčků s tímto veterinářem.
Milan
broo

irab
napsal(a):
můj želvák
tak ještě nějaké fotky naší cácorky
broo

broo
napsal(a):
tak ještě nějaké fotky naší cácorky
a další
broo

broo
napsal(a):
a další
a zase
broo
napsal(a):
Já tu svou želvu mám puštěnou na jaře a na podzim v pokoji, v létě je ve výběhu, při delším chladném počasí ji přenesu dovnitř.
Za chladného počasí přitápím v krbových kamnech a ona sama si určí jestli se proběhne nebo se nahřívá. Mám ji už 17 let.
irab
napsal(a):
Tak proto to příjmení, je fakt krásná. Jaké má prosím nároky na chov, resp. v čem se podmínky,strava apod. liší od hermanek?
je to asi jedna z najnarocnejsich korytnaciek.Nezvlada take podmienky ako
ta graeca vedla.Je nachylna na prievan a vacsinu stravy by mala tvorit travina.Ja ich chovam spolu ale ked graeca ide na balkon tak eleganska zostava v terarku lebo aj slabsi vetrik moze tuto koru nachladit.
tommy
napsal(a):
je to asi jedna z najnarocnejsich korytnaciek.Nezvlada take podmienky ako
ta graeca vedla.Je nachylna na prievan a vacsinu stravy by mala tvorit travina.Ja ich chovam spolu ale ked graeca ide na balkon tak eleganska zostava v terarku lebo aj slabsi vetrik moze tuto koru nachladit.
S tou náročností to nevidím až tak zle, domnívám se, že kdo dokáže chovat hermanku, zvládne i elegansku. Jenom má ráda teplo a nezimuje - to je výhoda. Ale spolu bych je nechoval, zejména kvůli parazitům, člověk nikdy neví. A s tím venčením opravdu opatrně. Tady je miminko - cca. půlroční:
milan
napsal(a):
Ahoj Maxi,
předpokládám, že i ty radiaty jsou tvůj odchov. Jsou to prostě brilianty mezi želvama. A ta carbonarka je taky boží.
Proč jen mám omezené podmínky. ach jo.
Stejně jsou želvy nejlepší zvířata na světě. Jste lidičky taky tak prdlí jako já?
Milan
Ahoj Maxi,
co je to za radiaty, nic podobného jsem ještě neviděl, odkud je ta fotka?
lissemys
napsal(a):
pro úplnost ještě fotka dospělého samce této raritní želvy:
Další zajímavostí je vzácný japonský poddruh Mauremys mutica kami. Od nominátního druhu se trochu liší zbarvením a zejména velikosti - dospělá zvířata M.m.kami mají jenom 16 cm dlouhý karapax.
přikládám fotku měsíčních mláďat
lissemys
napsal(a):
Další zajímavostí je vzácný japonský poddruh Mauremys mutica kami. Od nominátního druhu se trochu liší zbarvením a zejména velikosti - dospělá zvířata M.m.kami mají jenom 16 cm dlouhý karapax.
přikládám fotku měsíčních mláďat
tady je fotka z líhnutí japonských Mauremys mutica kami
lissemys
napsal(a):
dalším málo chovaným a přitom krásným a zajímavým druhem jsou Mauremys japonica... posuďte sami (já jim říkám "myši", protože mláďata mají osas dlouhý téměř jako je délka karapaxu)
krásné želvy jsou Deirochelys reticularia (Američani jim říkají: "kuřecí želva"), který se vyskytuje na jihu USA
na obrázku juvenilní sameček
natalija
napsal(a):
Taky jsem si všimla Tvých inzerátů na obdivuhodný počet želv. To prodáváš svojí urodu a nebo dospělce?
Máš je doma, nebo na zahradě?
Díky
Většina toho, co prodávám jsou moje odchovy. Jen něco jsou dospělci (vetšinou nespárovaná nebo nadbytečná zvířata, např. u Pelusios castaneus nepotřebuji čtyři dospělé samce, když mám dvě samice).
Většinu želv mám doma v bytě, něco na balkoně a něco na zahradě. Záleží na ročním období a na konkrétním druhu podle toho odkud pocházejí a jaké mají nároky.
Pokud jsou to želvy z tropických oblastí s vyššími teplotními nároky jako např. zmíněné Elseya branderhorstii nebo Emydura subglobosa, tak ty jsou obvykle celoročně doma nebo jen přes teplé letní období na balkoně. Zvířata z jihu Spojených států jako např. Deirochelys reticularia, Graptemys sabinensis, Pseudemys peninsularis nebo naopak ze subtropické jihovýchodní Asie jako jsou Chinemys nigricans nebo Mauremys mutica kami jsou od cca dubna do září venku.
lissemys
napsal(a):
Většina toho, co prodávám jsou moje odchovy. Jen něco jsou dospělci (vetšinou nespárovaná nebo nadbytečná zvířata, např. u Pelusios castaneus nepotřebuji čtyři dospělé samce, když mám dvě samice).
Většinu želv mám doma v bytě, něco na balkoně a něco na zahradě. Záleží na ročním období a na konkrétním druhu podle toho odkud pocházejí a jaké mají nároky.
Pokud jsou to želvy z tropických oblastí s vyššími teplotními nároky jako např. zmíněné Elseya branderhorstii nebo Emydura subglobosa, tak ty jsou obvykle celoročně doma nebo jen přes teplé letní období na balkoně. Zvířata z jihu Spojených států jako např. Deirochelys reticularia, Graptemys sabinensis, Pseudemys peninsularis nebo naopak ze subtropické jihovýchodní Asie jako jsou Chinemys nigricans nebo Mauremys mutica kami jsou od cca dubna do září venku.