Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2008 09:11

co to pro mě znamená, když koupím v ČR zvíře které bylo dovezeno z ciziny, mám si říct o nějaký papír, nebo jak

12.6.2008 13:28

lunzie napsal(a):
co to pro mě znamená, když koupím v ČR zvíře které bylo dovezeno z ciziny, mám si říct o nějaký papír, nebo jak

Ahoj Lucko,
záleží podle toho o jaké zvíře z ciziny jde. Pokud se na zvíře vztahuje CITES, měla by jsi na něj papír dostat. V ostsatních případech papíry nejsou potřeba.

12.6.2008 14:45

© acanthos napsal(a):
Ahoj Lucko,
záleží podle toho o jaké zvíře z ciziny jde. Pokud se na zvíře vztahuje CITES, měla by jsi na něj papír dostat. V ostsatních případech papíry nejsou potřeba.

jde o python regius

13.6.2008 11:06

lulu napsal(a):
jde o python regius

Na krajtu královskou Python regius registrace CITES není nutná. Jelikož se jedná o CITES B postačí ti bohatě k prokázání legálního způsobu nabytí jeden z následujících dokladů: účtenka, čestné prohlášení nebo kopie dovozního povolení.

13.6.2008 19:43

lulu napsal(a):
jde o python regius

Ja teda nevim a nechci něco rozmlouvat,ale neni to zbytečny,kupovat dovoz když se daji sehnat i odchovy?s doveženy zviřata bejvaj problemovy.Odchovy jsou sice dražši,ale bez problemu.

14.6.2008 08:35

lumoo napsal(a):
Ja teda nevim a nechci něco rozmlouvat,ale neni to zbytečny,kupovat dovoz když se daji sehnat i odchovy?s doveženy zviřata bejvaj problemovy.Odchovy jsou sice dražši,ale bez problemu.

jde o python regius albino

14.6.2008 09:32

lulu napsal(a):
jde o python regius albino

Na ty jsem tu taky viděl inzerat,pár za 20tis.,na kolipak vyjde dovoz?Jak jsem řikal,nechci nic rozmlouvat,ale nešel bych do toho.tod muj nazor.

15.6.2008 09:36

lumoo napsal(a):
Na ty jsem tu taky viděl inzerat,pár za 20tis.,na kolipak vyjde dovoz?Jak jsem řikal,nechci nic rozmlouvat,ale nešel bych do toho.tod muj nazor.

já bych ale chtěla koupit albino ne 100% hetero

15.6.2008 09:49

lulu napsal(a):
já bych ale chtěla koupit albino ne 100% hetero

On to Tomáš nejspíš špatně pochopil. Nejspíš se jedná o zvíře v rámci Eu nebo z USA v rámci EU nemáš žádný problém jelikoš se nejedná o Citesové zvíře. A z USA musíš mítmyslim nějaké povolení od českých úřadů, ale taky se to dá. A přijde mi to trochu zbytečný když se třeba v Hammu dají sehnat za relativně dobrou cenu a nemáš stim žádné komplikace navíc.

15.6.2008 10:38

hadar napsal(a):
On to Tomáš nejspíš špatně pochopil. Nejspíš se jedná o zvíře v rámci Eu nebo z USA v rámci EU nemáš žádný problém jelikoš se nejedná o Citesové zvíře. A z USA musíš mítmyslim nějaké povolení od českých úřadů, ale taky se to dá. A přijde mi to trochu zbytečný když se třeba v Hammu dají sehnat za relativně dobrou cenu a nemáš stim žádné komplikace navíc.

no a když bych si třeba regiusku přivezla z burzy v Hammu nebo od chovatele z Německa, tak ho potom musím také přihlásit? nebo mi stačí jen od prodávajícího nějaké potvrzení o koupi

15.6.2008 11:35

lulu napsal(a):
no a když bych si třeba regiusku přivezla z burzy v Hammu nebo od chovatele z Německa, tak ho potom musím také přihlásit? nebo mi stačí jen od prodávajícího nějaké potvrzení o koupi

U regiusky u nás nepotřebuješ nic, ale už jednou regiusky se u nás museli registrovat, takže bych maximálně udělal to potvrzení o koupi zvířete. Ale jak říkám není potřeba nic.

15.6.2008 13:09

hadar napsal(a):
U regiusky u nás nepotřebuješ nic, ale už jednou regiusky se u nás museli registrovat, takže bych maximálně udělal to potvrzení o koupi zvířete. Ale jak říkám není potřeba nic.

aha, já myslela že každé zvíře které bych si přivezla z jiné země musím nějak registrovat nebo nahlásit

17.6.2008 09:50

hadar napsal(a):

ahojky chtěla jsem se zeptat jestli nevíte za kolik na poslední burze v hammu byli Python regius albino, Morelia spilota cheynei a Physignathus leuserii na příští bych se ráda zajela podívat a něco i koupila, snad mi to vyjde, stačí tedy když mi prodejce na burze vystaví nějaký doklad o prodeji a pak už tedy nemusím u nás dělat nic(registrace, apod.)?

Přidejte reakci

Přidat smajlík