Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2006 20:17

ahoj mam dotaz, nedavno jsem pozoroval, ze muj axolotl ma po tele, hlavne po brise a ocasu, ale i na hlave male bile tecky, spise to vypada jako vacky ve kterych je svinuty bily cervik. Pri prelovovani mu ale ony vacky praskly a cervici tam jiz nebyli, jen misto nich mel male krvave kraterky. Tak prisel o veskere kerickove zabry. ma tam jen 6 pahylu, vypada to , jakoby mu odumreli- snad diky nedokrveni! Dik za radu. K

25.2.2006 20:11

kompotik napsal(a):
ahoj mam dotaz, nedavno jsem pozoroval, ze muj axolotl ma po tele, hlavne po brise a ocasu, ale i na hlave male bile tecky, spise to vypada jako vacky ve kterych je svinuty bily cervik. Pri prelovovani mu ale ony vacky praskly a cervici tam jiz nebyli, jen misto nich mel male krvave kraterky. Tak prisel o veskere kerickove zabry. ma tam jen 6 pahylu, vypada to , jakoby mu odumreli- snad diky nedokrveni! Dik za radu. K

no podle popisu to vypadá velice špatně...chtělo by to fotku...
každopádně to bude dotaz spíš do akvaristické sekce(kvůli tomu parazitovy)a já ač akvarista ti asi neporadim nic jinčího,než hodit sem foto.Jestli nemá žábry,chce to chladnější vodu,aby se mu spomalil metabolismus a měl dost kyslíku(což se zase vylučuje s léčením nemoci).
No jen doufám že mojim axíkum se to vyhne

27.2.2006 20:10

nery napsal(a):
každopádně to bude dotaz spíš do akvaristické sekce(kvůli tomu parazitovy)a já ač akvarista ti asi neporadim nic jinčího,než hodit sem foto.Jestli nemá žábry,chce to chladnější vodu,aby se mu spomalil metabolismus a měl dost kyslíku(což se zase vylučuje s léčením nemoci).

Fotku bohuzel nemam, byly to jem male tecky a nevyslo to moc kvalitne,ale pokusim se to trochu zaostrit, do chladnejsi vody jsem ho dal. Jen je mi zahadou, ze on jediny o ty sve kericky prisel. Zbyvajicich 5 axiku, co bylo s nim je v pohode. Metabolismus jsem mu na 100% zpomalil, prijima potravu normalne, akorat ze sebe vypudil dost kaminku.

27.2.2006 20:16

nery napsal(a):

tak toto jsem fotil po tydnu, uz mu trochu dorustaji

27.2.2006 20:17

nery napsal(a):

jeste jedna

8.3.2006 09:08

kompotik napsal(a):
jeste jedna

tak tady jsou videt bile tecky- ti stoceni cervici pod kuzi, po vyjmuti z vody praskly

8.3.2006 09:08

kompotik napsal(a):
tak tady jsou videt bile tecky- ti stoceni cervici pod kuzi, po vyjmuti z vody praskly

pokus o detail

10.3.2006 00:27

kompotik napsal(a):
pokus o detail

Hmmm,tak nevim...ale asi to uz bude dobré,ne?co delaj kratery?Ty vačky už tam nema?Hlavni je že ma čim dejchat,z ostatniho se axik většinou vyliže bez problemu.že z enj vyslo hodne kameni je normalni-ja je mam bez podkladu a v zimovacim akvarku z nich vysly pro ne nerozkousatelni a nestravitelni 2cm! sneci(ted nevim jak je meno-obvykle žijou zahabani v pisku :)

no nic,dej vedet,jak to pokracuje...

10.3.2006 13:29

nery napsal(a):
Hmmm,tak nevim...ale asi to uz bude dobré,ne?co delaj kratery?Ty vačky už tam nema?Hlavni je že ma čim dejchat,z ostatniho se axik většinou vyliže bez problemu.že z enj vyslo hodne kameni je normalni-ja je mam bez podkladu a v zimovacim akvarku z nich vysly pro ne nerozkousatelni a nestravitelni 2cm! sneci(ted nevim jak je meno-obvykle žijou zahabani v pisku :)

no nic,dej vedet,jak to pokracuje...

ty bile vacky mu praskly, kdyz jsem ho z te vody vyndal, vypada vpohode, dokonce mam pocit, ze uz mu i ty zabry dorustaji. Klasicky ale jako kazdy dycha vzduch normacne z hladiny. Sneky je nekrmim.Divne ale je, ze v tom karantejnim akvarku neni ani stopa po jakemkoliv parazitovi.

21.3.2006 17:59

kompotik napsal(a):

zdravím,k tvému dotazu:nebudou se ti náhodou rozmnožovat??Náš (kluk) to měl taky,úplně mu opadalo chmýříčko,mysleli jsme,že chcípne,ale po týdnu se zlepšil,a prý je to přechodné oslabení imunity-kvůli tření.My máme kolem 800 mladých

22.3.2006 09:59

hanka72 napsal(a):
zdravím,k tvému dotazu:nebudou se ti náhodou rozmnožovat??Náš (kluk) to měl taky,úplně mu opadalo chmýříčko,mysleli jsme,že chcípne,ale po týdnu se zlepšil,a prý je to přechodné oslabení imunity-kvůli tření.My máme kolem 800 mladých

Tohle je zrovna samice: Samce mam primo vystavniho, nadherne zvetsena kloaka, samicku jakbysmet- bricho ze by mohla prasknout, ale ja je moc rozmonozovat nechci, nemam cas na odchov a kdyz bych je nemel odchovavat, tak proc bych je mnozil. Tady spise slo o to, ze se to projevilo jen u teto samicky- ostatni axici a mam jich celkem 6 meli sve zabry vporadku, krasne site cervene, hezky vetvene, tak nevim, zatim ji mam stale v karantene a uz ji ty kericky dorustaji, take od te doby, co jsem ji vyndal z vody, jak ji ty bile chomacky praskly, tak se neobjevili ani u ni, ani u tech co s ni byli v jednom spolecnem akvariu. Hodne zdaru a dik za napad. PS: prave jsem ti psal mail, ja jsem reagoval na prispevek u lezce. Tak nemusis odpovidat.

29.3.2006 19:43

kompotik napsal(a):
Tohle je zrovna samice: Samce mam primo vystavniho, nadherne zvetsena kloaka, samicku jakbysmet- bricho ze by mohla prasknout, ale ja je moc rozmonozovat nechci, nemam cas na odchov a kdyz bych je nemel odchovavat, tak proc bych je mnozil. Tady spise slo o to, ze se to projevilo jen u teto samicky- ostatni axici a mam jich celkem 6 meli sve zabry vporadku, krasne site cervene, hezky vetvene, tak nevim, zatim ji mam stale v karantene a uz ji ty kericky dorustaji, take od te doby, co jsem ji vyndal z vody, jak ji ty bile chomacky praskly, tak se neobjevili ani u ni, ani u tech co s ni byli v jednom spolecnem akvariu. Hodne zdaru a dik za napad. PS: prave jsem ti psal mail, ja jsem reagoval na prispevek u lezce. Tak nemusis odpovidat.

mam spatnou zpravu, uz to ma druhy axik, vypada to desne, ale zere a je celkem v pohode, spis mi to pripomina nejakou vyrazku, jako mokvajici boule ci co?Nesetkal jste se s tim nekdo?

29.3.2006 20:01

kompotik napsal(a):
mam spatnou zpravu, uz to ma druhy axik, vypada to desne, ale zere a je celkem v pohode, spis mi to pripomina nejakou vyrazku, jako mokvajici boule ci co?Nesetkal jste se s tim nekdo?

zduraznil jsem sipkami, co mi vadi- zakrnele zabry, puchyre na prstech konctiny, bile bolaky po tele!

29.3.2006 20:02

kompotik napsal(a):
zduraznil jsem sipkami, co mi vadi- zakrnele zabry, puchyre na prstech konctiny, bile bolaky po tele!

dalsi

29.3.2006 20:05

kompotik napsal(a):
dalsi

fotka samice, u ktere jsem to prvni spozoroval

3.4.2006 12:42

kompotik napsal(a):
dalsi

Tak uz mu to zase zmizelo, ale pro zmenu nezere!!! Jen po potrave vystartuje, ale vzapeti ji vyplivne z tamky. Nevim, co s nim!

3.4.2006 13:05

kompotik napsal(a):
Tak uz mu to zase zmizelo, ale pro zmenu nezere!!! Jen po potrave vystartuje, ale vzapeti ji vyplivne z tamky. Nevim, co s nim!

ahoj,dej ho samostatně do karanténní nádrže,skus ho tak 3 dny nekrmit a do vody dej Baktopur.Chudák...

L.cisarovaa

26.12.2016 18:16
L.cisarovaa

XXX.XXX.242.252

Ahoj, mam stejny problem, jako jste meli vy. Axik ze zverimexu pritahl plisen- mel na sobe chlupatou bilou plisen. Tu jsme vylecili a ted pro zmenu mame tyhle bily, puchyrky" a nechteji zrat. Kdyz se kouknu hodne z blizka tak na tele vidim malinkaty, breberky" netusim co to je... Vodu menime pravidelne a mame ji krasne cistou, krmime rybim masem..plisen jsme vylecili pripravkem eSHa 2000.. Dnes jsem to zkusila nasadit znovu, jde o viceucelovy prostredek pro osetreni akvarijnich ryb se sirokospektralnim ucinkem na lecbu plisnovych a bakterialnich priznaku..

Maiki

3.1.2022 14:42
Maiki

XXX.XXX.168.124

Dobrý den , potřebovala bych poradit ohledně axolotlů mexických. Jeden axik má na sobě takové napuchle bílé fleky a šíří se to dal dokonce to i přenesl na druhého chová se velmi divne pořád je nad hladinou prosím pomocte mi . Moc to ocením . Tady jsou ještě nějaké fotky .

Přidejte reakci

Přidat smajlík