Záhadný velký had v lesním jezeře!! pomozte vyřešit záhadu!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2008 21:48
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

Dnes při procházce v lese jsme se stavil u místního zatopeného lomu, kterému se říká Jezírko. S udivením, že tam nikdo nebyl, což v letních měsících je neobvyklé jsem začal fotit. A najednou jsem se zarazil koukám na zemi spoustu nejakého igelitu, říkal jsem si do si asi děti z nedalekého letního tábora loupaly buřty na opékání. Podíval jsem se blíž měl jsem sice trošku obavu na tu věc šáhnout, ale zvědavost byla silnější. Materiál byl velmi vlhký. Po bližším prozkoumání jsem zjistil že to má šupiny, které se řekrývají některé menší a některé velké jako poslení článek palce na ruce. A tak to už jsem byl doma, chovám sice jen gekony, ale hadí kůži poznám. Vše jsem pečlivě vyfotil, a také jsme zjistil, že kůže je na více místech. podle míst výskytu kůže jsem usoudil, že had vylezl z vody a po problematičtějším svlékání zase zalezl zpátky. přidám fotky i s popisi. Prosím co si o tom myslíte? mě to docela vylekalo, protože co byto mohlo být za hada?

29.7.2008 21:54
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

maculariusxxx napsal(a):
Dnes při procházce v lese jsme se stavil u místního zatopeného lomu, kterému se říká Jezírko. S udivením, že tam nikdo nebyl, což v letních měsících je neobvyklé jsem začal fotit. A najednou jsem se zarazil koukám na zemi spoustu nejakého igelitu, říkal jsem si do si asi děti z nedalekého letního tábora loupaly buřty na opékání. Podíval jsem se blíž měl jsem sice trošku obavu na tu věc šáhnout, ale zvědavost byla silnější. Materiál byl velmi vlhký. Po bližším prozkoumání jsem zjistil že to má šupiny, které se řekrývají některé menší a některé velké jako poslení článek palce na ruce. A tak to už jsem byl doma, chovám sice jen gekony, ale hadí kůži poznám. Vše jsem pečlivě vyfotil, a také jsme zjistil, že kůže je na více místech. podle míst výskytu kůže jsem usoudil, že had vylezl z vody a po problematičtějším svlékání zase zalezl zpátky. přidám fotky i s popisi. Prosím co si o tom myslíte? mě to docela vylekalo, protože co byto mohlo být za hada?

Celé jezírko

29.7.2008 21:56
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

maculariusxxx napsal(a):
Celé jezírko

největší výskyt svlečky

29.7.2008 21:57
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

maculariusxxx napsal(a):
největší výskyt svlečky

detail svlečky 1

29.7.2008 21:59
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

maculariusxxx napsal(a):
detail svlečky 1

detail svlečky 2.

29.7.2008 22:00
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

maculariusxxx napsal(a):
detail svlečky 2.

na můstku to pokračuje, zdá se mi že se tam i vyprázdnil, místo je od něj ještě mokré

29.7.2008 22:07
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

maculariusxxx napsal(a):
na můstku to pokračuje, zdá se mi že se tam i vyprázdnil, místo je od něj ještě mokré

udělal jsem názorné schéma modře vyznačen výskyt svlečky, a červeně předpokládaná trasa

29.7.2008 22:16
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

maculariusxxx napsal(a):
udělal jsem názorné schéma modře vyznačen výskyt svlečky, a červeně předpokládaná trasa

Co zatím vím?
- má velmi rád vodu
-nebude to žádný drobeček
- tvar velké šupiny je oválný a průměr šupiny je 4,5 cm!!!!!!
- malá šupina má necelý centimetr
Zda by to byla stará velká užovka?? nebo exotický had ???? nevím

29.7.2008 22:43
t3rror

XXX.XXX.45.145

maculariusxxx napsal(a):
Co zatím vím?
- má velmi rád vodu
-nebude to žádný drobeček
- tvar velké šupiny je oválný a průměr šupiny je 4,5 cm!!!!!!
- malá šupina má necelý centimetr
Zda by to byla stará velká užovka?? nebo exotický had ???? nevím

možná to bude Lochneska... ne omlouvám se za blbu připomínku...netuším co by to mohlo bejt...

jiric

29.7.2008 23:57
jiric

XXX.XXX.57.4

t3rror napsal(a):
možná to bude Lochneska... ne omlouvám se za blbu připomínku...netuším co by to mohlo bejt...

Ttřeba si někdo udělal srandu , aby se mohl nerušeně koupat. Něco podobného jsme jednou taky provedli se svlečkou velkého hroznýše. Nebo se někdo zbavil mazlíčka, ale nezdá se mi to. V takových lomech bývá studená voda na tropického hada. Maximálně by se zdržoval na vyhřáté mělčině a tam byste ho nejspíš zahlédl. Voda je určitě průzračná. . Nejradši bych vzal potápěčskou výbavu a jel se tam mrknout, ale podle mě to je vtip.

30.7.2008 08:27
kocour

XXX.XXX.44.78

maculariusxxx napsal(a):

Pokud tam dotáhnete trošku zkušenějšího hadaře nebo mu ukážete ty svlečky, tak by měl poznat z čeho je. Alespoň u větších hadů (hroznýši, krajty apod.) tam je alespoň náznak kresby, tam by to mělo být poznat. m.

30.7.2008 11:14
argy

XXX.XXX.202.140

kocour napsal(a):
Pokud tam dotáhnete trošku zkušenějšího hadaře nebo mu ukážete ty svlečky, tak by měl poznat z čeho je. Alespoň u větších hadů (hroznýši, krajty apod.) tam je alespoň náznak kresby, tam by to mělo být poznat. m.

Nemyslím si ,že by to byl nějaký exot. Velmi pravděpodobně to bude velká užovka obojková (Natrix natrix), některé staré samice můžou mít daleko přes metr !

30.7.2008 13:21
maculariusxxx

XXX.XXX.170.170

argy napsal(a):
Nemyslím si ,že by to byl nějaký exot. Velmi pravděpodobně to bude velká užovka obojková (Natrix natrix), některé staré samice můžou mít daleko přes metr !

Zřejmě to asi bude velká stará užovka obojková natrix natrix, pro kterou znamená Jezírko domov. Ty velké šupiny jak jsem zjistil z fotek má na spodu, to znamená, že její šířka bude nějakých cca 6,5cm , což je na na hada v těchto českých podmínkách docela dost.A její délka bude hodně přes metr. No teď budu Jezírko navštěvovat častěji a možná budu mít to štěstí jí zahlédnout.

30.7.2008 13:50
BeetleCraft

XXX.XXX.165.81

maculariusxxx napsal(a):
Zřejmě to asi bude velká stará užovka obojková natrix natrix, pro kterou znamená Jezírko domov. Ty velké šupiny jak jsem zjistil z fotek má na spodu, to znamená, že její šířka bude nějakých cca 6,5cm , což je na na hada v těchto českých podmínkách docela dost.A její délka bude hodně přes metr. No teď budu Jezírko navštěvovat častěji a možná budu mít to štěstí jí zahlédnout.

U nás bylo před několika rokama v novinách že našli největší užovku obojkovou u nás. Našli svlečku a že prý had měří minimálné 150 cm.

30.7.2008 14:15
knizek

XXX.XXX.158.103

t3rror napsal(a):

Lochneska to s největší pravděpodobností asi nebude - její výskyt je jinde. Rozhodně zde bych se ale chodil koupat s nejvyšší ostražitostí, nejlépe ve dvou. Držím palce ať se Vám nic nestane.

Přidejte reakci

Přidat smajlík