Zdravim vsechny teraristy!
Je tady nekdo, kdo by mi mohl poradit s vybehem pro zelvy? Chystam se udelat v nejblizsi dobe na zahrade dva vybehy pro 3 ks testudo hermanni boetgeri a pro 2ks testudo graeca ibera. Jedna se o dospela zvirata. Potreboval abych poradit, jak velke by vybehy mely byt, jak je osazet a cim a hlavne jak pro zelvy udelat budku na schovani se v noci.
Dekuji moc za vsechny rady nebo odkazy na stranky kde bych rady nasla.
michaela70
napsal(a):
Zdravim vsechny teraristy!
Je tady nekdo, kdo by mi mohl poradit s vybehem pro zelvy? Chystam se udelat v nejblizsi dobe na zahrade dva vybehy pro 3 ks testudo hermanni boetgeri a pro 2ks testudo graeca ibera. Jedna se o dospela zvirata. Potreboval abych poradit, jak velke by vybehy mely byt, jak je osazet a cim a hlavne jak pro zelvy udelat budku na schovani se v noci.
Dekuji moc za vsechny rady nebo odkazy na stranky kde bych rady nasla.
Ahoj, velikost výběhu záleží na tobě, ale čím větší tím lepší. Na boudičku mužeš použít jakoukoliv dřevěnou bedýnku. K osázení použij jakoukoliv nejedovatou rostlinu,ale nejraději mají pampelišky. Plot kolelm výběhu by měl být alespoň o 15 cm vyšší než největší želva,umí šplhat. A taky dej pletivo i přes vršek,aby se ti tam nedostalo nezvaný zvíře.Já nedala a přišla o 2 dospělé želvy. Taky bys měla pletivo zapustit aspoň 20-30 cm do země- želva umí hrabat. Nezapomeň,že potřebují sluníčko i stín. Stačí jeden roh výběhu překrýt třeba dřevěnou deskou. Nezapomeň na vodu.Ideální je těžká keramická. V létě se rády namočí. Naše želvy mají zapuštěnou v zemi asi 15 cm hlubokou keramickou misku velikosti tý největší želvy.