Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2009 13:40
krysto6

XXX.XXX.224.7

mam 2 ch. 5 mesicu jim je
jeden se boji a druhej chce furt ven a hrabe a sežral by 1000 cvrčků deně
1)kolik jim mam dávat cvrčků/koníků nebo červů denně ??
2)1je vychrtlej uplne stahuje břicho a nechce žrat obalovany misli si asi ze sou mrtvenebo co jak se moc nehejbou a ten 2hej mu to vsechno sezere co mam dělat??
3)davam jim vse co chytnu na louce aby meli pestou stravu masařky koníky a můry+obcas jim dam do vody-HYDROVIT AD3 a na cvrcky-zoo meds REPTIVITE reptile vitamins with D3 je tam nakreslenej chameleon z rohama-----stačí to?
4)mam terárko 35/90/35 délka/výška/šířka kolik chamíků tam můžu mít?
5)proc utíká ven z terárka?? má tam vse a druhej si tam hoví
6)proc 2.ch nepije z misky kdyz sem v pokoji ane nesleze dolu a furt me sleduje---proc???
7)díky

4.8.2009 09:59
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

krysto6 napsal(a):
2)1je vychrtlej uplne stahuje břicho a nechce žrat obalovany misli si asi ze sou mrtvenebo co jak se moc nehejbou a ten 2hej mu to vsechno sezere co mam dělat??
3)davam jim vse co chytnu na louce aby meli pestou stravu masařky koníky a můry+obcas jim dam do vody-HYDROVIT AD3 a na cvrcky-zoo meds REPTIVITE reptile vitamins with D3 je tam nakreslenej chameleon z rohama-----stačí to?
6)proc 2.ch nepije z misky kdyz sem v pokoji ane nesleze dolu a furt me sleduje---proc???
7)díky

Ach bože...Začátečníci by neměli začínat s chameleony.Takže,většina problémů,co popisuješ,je způsobená s největší pravděpodobností tím,že dominantní zvíře utlačuje to druhé.Takže-pronásledovaný je ve stresu-bojí se tebe,snaží se utéct z terária,nežere.Terárko co popisuješ je tak pro jednoho chameleona(jemenského) maximálně a to základna je ještě velice malá,byla by třeba větší,tak 50x50cm.Takže pořiď druhé terárko nebo prodej jednoho chama.
Denně tak 5 cvrčků asi je ideální dávka,vitamíny,co používáš jsou v pořádku,pokud máš silný zdroj UV,není co řešit.

P.S.-nepochopila jsem přesně,co který chameleon dělá či nedělá,takže to napiš takhle cham 1-dělá nedělá
cham2-dělá nedělá

7.8.2009 20:53
luccyb

XXX.XXX.22.98

krysto6 napsal(a):
7)díky

Tak tak souhlasím, chamíci nejsou pro začátečníky. Toho druhého bych dala na pár dní do druhého terárka a nechat ho o samotě, aby se pořádně nadlábl, vodu kropit na stěny terárka, z misky skoro žádný plaz nepije. a rozhodně pořídit nové terárko, prostornější,aby měl každý svůj koutek pro sebe a hodně větví na šplhání

9.8.2009 17:14
krysto6

XXX.XXX.224.7

draco nobilis napsal(a):
Ach bože...Začátečníci by neměli začínat s chameleony.Takže,většina problémů,co popisuješ,je způsobená s největší pravděpodobností tím,že dominantní zvíře utlačuje to druhé.Takže-pronásledovaný je ve stresu-bojí se tebe,snaží se utéct z terária,nežere.Terárko co popisuješ je tak pro jednoho chameleona(jemenského) maximálně a to základna je ještě velice malá,byla by třeba větší,tak 50x50cm.Takže pořiď druhé terárko nebo prodej jednoho chama.
Denně tak 5 cvrčků asi je ideální dávka,vitamíny,co používáš jsou v pořádku,pokud máš silný zdroj UV,není co řešit.

P.S.-nepochopila jsem přesně,co který chameleon dělá či nedělá,takže to napiš takhle cham 1-dělá nedělá
cham2-dělá nedělá

cham1-utíká a žere hodně
cham2-kouše a nežere je málo aktivní

ps:jel sem na dovolenou tak sem je dal tetě do malyho terarka co ma doma ty bojovaly dokonce po kousancich meli černy fleky tak sem je dal od sebe .
ale doma ve velkym terariu se neperou maji na zadech vykousany ty spicaky na zadech

jo a ty 4cvrčky denne sou mlady nebo dospelci moje terarko na na hoře podélnou díru tak jim tudy vytáhnu provaz a dam ho kolem zdi ve vysce 1,5m aby mohly lezt poustim je po byte hrozne mylujou lezeni !!!

9.8.2009 19:37
krysto6

XXX.XXX.224.7

draco nobilis napsal(a):

cham2-dělá nedělá

pardon terárium je 40x90x40
s/v/d

10.8.2009 08:54
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

krysto6 napsal(a):
pardon terárium je 40x90x40
s/v/d

Hlavně je rozděl.Je jedno,že dáš jednoho do menšího,očividně jsou oba ve stresu,jen se to u každého projevuje jinak.Jeden nežere a kouše,druhý se snaží utéct.Ty rány jim ošetři nějakou dezinfekcí,pokud by se nehojili,musíš je vzít k vetovi,ten ti předepíše antibiotika.Nebo je po dezinfekci namaž framykoinem.lezení je dobrý,po bytě,když je teď léto a má na ně kdo dát pozor,pro ne.

12.8.2009 20:51
ivinka

XXX.XXX.51.27

luccyb napsal(a):
Tak tak souhlasím, chamíci nejsou pro začátečníky. Toho druhého bych dala na pár dní do druhého terárka a nechat ho o samotě, aby se pořádně nadlábl, vodu kropit na stěny terárka, z misky skoro žádný plaz nepije. a rozhodně pořídit nové terárko, prostornější,aby měl každý svůj koutek pro sebe a hodně větví na šplhání

Každý je jednou začátečník

13.8.2009 19:39
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

ivinka napsal(a):

Moji první chovanci byly drápatky a želvy nádherné.Pak jsem zkoušela další obojživelníky (žebrovníky,axolotly), kožnatky, africké tereky. Můj první had příšel až v 15 a byl to snadno chovatelný Epicrates cenchria.Na chameleony,jsem si troufla až ve dvaceti...a že mým chovem prošlo široké spektrum zvířat a také pár vln úmrtí...a kdo nemá zkušenosti,nemá si s chamy začínat.Obvykle to končí smrtí zvířat,i když znám i pár výjimek.

17.8.2009 08:43
krysto6

XXX.XXX.224.7

ivinka napsal(a):

já sem začátečník s chameleonama
choval sem chřestýše a krajtu král.

17.8.2009 08:56
krysto6

XXX.XXX.224.7

krysto6 napsal(a):

já sem začátečník s chameleonama
choval sem chřestýše a krajtu král.

jaké jim mám koupit osvětlení??
40/90/40

17.8.2009 16:51
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

krysto6 napsal(a):
jaké jim mám koupit osvětlení??
40/90/40

Potřebují žárovku klasickou wolframovou,která jim umožní vyhřát se tak na 35 stupňů celsia a hlavně zářivku,která obsahuje UVA i UVB záření,ta stojí kolem 600kč,prodává ji Exotera,Namibatera(Hornbach)..ty mají tu,která se dá zašroubovat do normálního závitu,jinak se dají pořídit i trubicové zářivky...ale opět,musí mít UVA i UVB.

19.8.2009 21:39
mz

XXX.XXX.217.131

draco nobilis napsal(a):
Potřebují žárovku klasickou wolframovou,která jim umožní vyhřát se tak na 35 stupňů celsia a hlavně zářivku,která obsahuje UVA i UVB záření,ta stojí kolem 600kč,prodává ji Exotera,Namibatera(Hornbach)..ty mají tu,která se dá zašroubovat do normálního závitu,jinak se dají pořídit i trubicové zářivky...ale opět,musí mít UVA i UVB.

Nejsem si jistá, jestli jsem v tom zmateném textu něco nepřehlédla, ale co jsou ti dva za pohlaví? Kousance.. Nemůžou to být dva samci? 40 krát 40 je základna vhodná pro jednoho chameleona. Já mám osvětlení které produkuje UVB Repiglo 5.0 Moc tomu nevěřím a v létě dávám slunit do voliéry a v zimě dávám co dva měsíce miniaturní kapku Kombisolu AD3 na cvrčka, kterého následně podám pinzetou. Mláďata odchovávám při té reptiglo a vystavuju sluníčku co to jde. Zatím nebyl problém.

21.8.2009 14:32
krysto6

XXX.XXX.224.7

mz napsal(a):
Nejsem si jistá, jestli jsem v tom zmateném textu něco nepřehlédla, ale co jsou ti dva za pohlaví? Kousance.. Nemůžou to být dva samci? 40 krát 40 je základna vhodná pro jednoho chameleona. Já mám osvětlení které produkuje UVB Repiglo 5.0 Moc tomu nevěřím a v létě dávám slunit do voliéry a v zimě dávám co dva měsíce miniaturní kapku Kombisolu AD3 na cvrčka, kterého následně podám pinzetou. Mláďata odchovávám při té reptiglo a vystavuju sluníčku co to jde. Zatím nebyl problém.

jo sou to 2 kluci dal sem inzerá po odvikací kůře ve 2 teráriích se zase porvali az do krve stříleli po sobe hlavama
meli plnou hubu¨kokos substrátu
poradte jakej jim mam dat podklad ?? kokos substrát se zvecuje dou fam ze my 1 neumře
malem si prelomily spodni čelist
1 prodavam no spiš daruju a by byl uz rychle pric
moc díky za rady

21.8.2009 17:12
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

krysto6 napsal(a):
jo sou to 2 kluci dal sem inzerá po odvikací kůře ve 2 teráriích se zase porvali az do krve stříleli po sobe hlavama
meli plnou hubu¨kokos substrátu
poradte jakej jim mam dat podklad ?? kokos substrát se zvecuje dou fam ze my 1 neumře
malem si prelomily spodni čelist
1 prodavam no spiš daruju a by byl uz rychle pric
moc díky za rady

Já ti celou dobu říkám dej je od sebe a ty je dáš k sobě?člověč,na cos ty moje rady použil?
Dej písek,bílý akvarijní,má drobná zrnka,nezasekne se ve střevech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík