Tak jsem teď přijel z nádraží.Posílal jsem háďata na Moravu.To co jsem se dozvěděl na pokladně ,mi vzalo dech.Živé se může poslat jedině se smlouvou 20 dní předem,ta smlouva stojí 550,-kč a potom se jště platí jízdné,podle toho,kam to jde.A to se ještě musí vypisovat všechny stanice.To si snad dělají prču,to není možný.To tedy s chovem končím,rozdělím,aby se náhodou nespářili a nezrujnovali rodinu.Čekám ještě přírůstek hortulanů,kterých bývá asi 14 a za každého smlouvu s ČD.Tak nevím.Napište prosím ,jak se to dá obejít,vaše zkušenosti
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
co takhle že by si zajemci přijeli k vám.Já to dělam do dnes že někam jedu.Přitom si udělam pěknej výlet,podívam se co má dotyčný doma,pokecáme,vyberu si zvíře osobně,a ani nelitiju že dam nejakou tu stovku na benzin.
A co burzy? Pokud budete mít nějaké zájemce odjinud, dá se to vyřešit tím, že dotyčný požádá někoho známého, aby mu zvíře u Vás převzal. Burzy bývají pravidelně ve všech větších městech..
Jinak se dají zvířata posílat i busem, ale ne nic velkého. Posílala jsem takhle už 2x gekony na Slovensko. Řidiči jsem dala stovku a bez problémů mi zvířata vzal. Tady ale zase může být problém s placením..
dráhy prostě o zasílání zvířat nestojí. Tyhle podmínky jsou tak těžko splnitelné, že je lepší je zcela ignorovat než se jim podřizovat. Snad se konečně najde nějaká přepravní služba, která bude zvířata přepravovat. Kupodivu ve většině Evropy to jde a to mají většinou přísnější zákony než zatím u nás.Do té doby nezbývá než vyrazit osobně na návštěvu nebo na burzu. To má taky svoje do sebe.
A co tohle? Je to asi něco nového.
http://www.eshop-rychle.cz/tpz