Phelsuma madagascariensis grandis-teplota terária

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2011 22:24
aulakopleura

XXX.XXX.17.3

Dobrý den.Mám dotaz ohledně teploty v teráriu.Mám rozměr 40 na 40 cm,výška 80 cm a teplotu přez den 25-26 stupňů,v noci poklesne tak na 21-22 cm.Na hoře mám 40wat.žárovku,pod ní se Felzumy občas vyhřívají.Ale nejsem si jistý,jestli by neměla být teplota větší,okolo těch 30 stupňů a jestli ano ,tak jak toho dposáhnout.Děkuji.

19.2.2011 08:37
feratu

XXX.XXX.0.55

Ahoj
Mám terárium 45x45x75...Nahoře mám zářivku reptiglo 2 a cca uprostred teraria zavesenou zarovku 40W.
Ve spod teraria mam neco kolem 25 a nahoře 30...Vyhřívá se mi občas přímo pod žárovkou a tam je cca 35....
Máš živě rostliny v terariu? Ty zvýší vlkost a tím pádem i teplotu vzduchu...Mohu videt foto teraria?

19.2.2011 12:22
aulakopleura

XXX.XXX.6.222

Dík za odpověď.Terárko mám osázeno dost,jednak aby hezky vypadalo,jednak aby felzumy měly dost "soukromí".Vevnitř mám jednu 40W žárovku a nad terárkem dvě T 5-14W.Ale přeci jenom bych potřeboval tu teplotu v horní části o 5 stupňů asi zvednout.yPřemýšlím,že bych tedy přidal jednu Day Glo 40w.Díky za názor.

19.2.2011 13:24
feratu

XXX.XXX.0.55

Podle mě by bylo lepší dát zářivku repti-glo 2, aby měli potvurky přísun UVB zářeni což potřebují...Jinak hezké terarko...Kolik je felzumám?:-)

19.2.2011 13:48
aulakopleura

XXX.XXX.6.222

Felzumám je samci asi rok a čtvrt a samičce asi 9 měsíců.Sice ještě není úplně dospělá ,ale z prostorových důvodů to nešlo jinak řešit.Navíc dospělý samec se alespoň mě scháněl dosti těžce.Ještě dotaz ohledně Exo-Terra Repti Glo 2.0.Ještě dotaz ohledně Exo-Terra Repti Glo 2.0.Nemůže způsobit svícení pro chovance problémy s očima ?Kdesi jsem něco podobného četl četl.Dík.

19.2.2011 13:56
feratu

XXX.XXX.0.55

Nene Repti-glo 2 zarivka je ta nejslabší varianta UVB zářeni...Bud se sluní nebo se můzou před zářením ukrýt...Repti-glo 5 už je ovšem silnější a to by mohlo zpusobit popaleniny,ale pouze tehkdy svitilo by se třeba 12 hodin vkuse...Jak často a v jakem množství krmíte?

19.2.2011 14:19
aulakopleura

XXX.XXX.6.222

Krmím často.Dva dny krmím a den mají pauzu.takže každý dostane jednoho,dva šváby nebo jednoho,dva cvrčky podle velikosti. Jsou ještě mladí,tak jim dopřávám.A vždycky po teraburze jim pouštím do terárka ten den vylíhnuté mouchy co špatně létají,nebo jen tak poskakují,tak mají alespoň zábavu.Mouchy se rodí z toho zakoupeného kelímku tak dva týdnya lov felzumy baví.Cvrčky ,šváby a před zkrmením posypu-obalím Reptivitem.No a tak jednou týdně mají lízink-to jim natřu na bambus trochu rozvařeného ovoce ,dětské kašičky a medu a to lížou i z prstu.Ráno a večer rosím,to slížou kapky vody a přes den se automaticky zapne vevnitř umístěný mlhovač na 5 minut,tak ještě trochu vlhka přibude.Ještě taková zajímavost,samička vzápětí po přidání samce nakladla asi jenom jedno vajíčko ,ale hned ho snědla.

19.2.2011 14:25
feratu

XXX.XXX.0.55

Na ty mouchy jsem taky koukal...Tak to si je taky koupím :)...A k tem moucham krmite jeste necim? Ja krmim skoro každý den par cvrcku a par malych svabu,ale ja mam 6ti mesicni mladě...občas dam pust a občas med nebo želé pro gekony..

19.2.2011 14:30
aulakopleura

XXX.XXX.6.222

No krmím ještě šváby a cvrčky.A když zaletí nějaký mol,tak už neodletí:- )))A v létě samozřejmě přijde na řadu smýkaný hmyz.Je čerstvý,plný vitamínů a pořád po ruce:- ))).

19.2.2011 14:33
feratu

XXX.XXX.0.55

Co takhle motýl? :) Nebo měl jsem chameleona a ten žral i žížaly.

19.2.2011 14:47
aulakopleura

XXX.XXX.6.222

Motýly jsem nezkoušel,mám terárko pár měsíců,žížaly jsem zkusil,ale nemělo to velký úspěch.Felzuma zbystřila,pak se do žížaly zakousla,ta se stočila a začala kroutit,tím se dostala z tlamičky a feltuma rezignovala.A to se opakovalo vícekrát.Měl jsem ale samé větší žížaly,možná to zkusím až odtaje sníh z menšími.

20.2.2011 07:23
feratu

XXX.XXX.0.55

Ja to myslel tak, jakože ten kelimek s mouchama se tam necha třeba tyden,ale není přehled kolik jich felzuma sežere tak jestli k moucham davate jeste neco....A kolik jich treba je v tom kelímku? Jestli to neni blba otazka cca? :) Jinak mate nejak udělaná krmítko? Nebo jak krmíte z ruky?

20.2.2011 10:00
aulakopleura

XXX.XXX.6.222

Z kelímku se postupně vyklube postupně asi 150 much,tak je každý den vyklepu a nasypu do terárka.Krmítko žádné nemám,buď do terárka nasypu cvrčky,nebo šváby,felzumy zbystří a většinou si to na místě s nimi vyřídí.A když si nejsem jistý,že jsou obě nakrmené,tak je krmím přímo tak,že otevřu malou krabičku,co se v ní prodávají v Albertu pomazánky atd:- ))) a nabídnu je přímo z ní.Vyberou si během chvilky toho největšího švába,nebo cvrčka,chytnou ho a utečou na zadní stěnu.

20.2.2011 10:52
feratu

XXX.XXX.0.55

Aháá já myslel,že kelímek se nechá v terariu a mouchy si samy vylétnou :)...No a chytá je za letu? Já mám na skle přidlanou napáječku a občas když kapka padá tak ji felzuma za letu chnapne...smajlík

21.2.2012 22:12
hali

XXX.XXX.59.156

aulakopleura napsal(a):
Dík za odpověď.Terárko mám osázeno dost,jednak aby hezky vypadalo,jednak aby felzumy měly dost "soukromí".Vevnitř mám jednu 40W žárovku a nad terárkem dvě T 5-14W.Ale přeci jenom bych potřeboval tu teplotu v horní části o 5 stupňů asi zvednout.yPřemýšlím,že bych tedy přidal jednu Day Glo 40w.Díky za názor.

pro aulakopleura: Dobrý večer,můžu se Vás zepat,z čeho máte uděláně pozadí v teráriu ? Děkuji za odpověď. S pozdravem hali :-):-)

21.2.2012 22:33
danio007

XXX.XXX.41.122

feratu napsal(a):
Nene Repti-glo 2 zarivka je ta nejslabší varianta UVB zářeni...Bud se sluní nebo se můzou před zářením ukrýt...Repti-glo 5 už je ovšem silnější a to by mohlo zpusobit popaleniny,ale pouze tehkdy svitilo by se třeba 12 hodin vkuse...Jak často a v jakem množství krmíte?

Repti Glo 2.0 tam ani nemusite davat. Je dobre tak max pre rastliny. Mnozstvo vyzarovaneho UV je uplne minimalne a aj to do vzdialenosti len par cm. V klude sa da pouzivat 10.0.

Máš živě rostliny v terariu? Ty zvýší vlkost a tím pádem i teplotu vzduchu..

Vlhkost sa zvysi, ale na teplotu to nebude mat ziaden vplyv.Akurat bude vzduch tazsi a dusnejsi.
Teplotu zvysis silnejsou watazou ziarovky. A o nejaky ten stupen pridanim UV (26W).

22.2.2012 00:04
botchi

XXX.XXX.79.37

1. Pěkné terárko:-) 2. Ta teplota je v pohodě, pod tou 40w musí mít aspoň 37°a to je dost a kousek dál to bude kolem 30 a pokud je v těch chladnějších místech 26 tak je to dobrý. A psal jste, že se občas vyhřívají, tudíž jim zima asi nebude, kdyby tam seděli skoro pořád tak bych teplotu zvýšil. No a pokud byste opravdu chtěl zvednout taplotu tak bych raději volil silnější watáž-třeba 60w než další zdroj, zase aby nebylo moc vedro, ono na Madagaskaru v pralese je tak +-30°C.

Přidejte reakci

Přidat smajlík