bigi
napsal(a):
můžu se zeptat na konkrétní lokalitu? rád bych se podíval, zatím jsem ji na Svratce ještě neviděl
díky
Když pujdeš od Jundrovskýho mostu po proudu po pravé straně,tak je to jen kousek...poznáš to podle fotky...a když nebudeš moc dupat..tak ji uvidíš...je to její flek..je tam každej den...I když nepochybuju o tom,že jich tam lidi naházeli už víc...
santa1313
napsal(a):
Když pujdeš od Jundrovskýho mostu po proudu po pravé straně,tak je to jen kousek...poznáš to podle fotky...a když nebudeš moc dupat..tak ji uvidíš...je to její flek..je tam každej den...I když nepochybuju o tom,že jich tam lidi naházeli už víc...
Ostrava
paulin21
napsal(a):
Super! škoda že ta fotka není blíž, ale aspon takhle... to je super, že tam takhle žijou
Nemyslím si že by to bylo až tak super že tam žijou. Akorát vytlačují naše bahenky,který jsou už takhle na vyhynutí...:-(
Želva s krunýřem delším než 10cm naši zimu určitě přežije,pozoroval sem je tři roky po sobě v jednom malým rybníčku,bohužel samé samice. Rozmnožit se podle mě můžou,ale mláďata nejspíš nepřežijí první zimu...nechci je nijak zatracovat,sám mám doma párek víc jak 11 let,ale do naší přírody prostě nepatří...
paulin21
napsal(a):
No myslim, že když přežijí zimu, tak se tam budou mit o 100procent líp, než u majitele, který je nechce... ja teda nevim, jak to je s tou zimou, jestli to tam přežijí, ale je možný tam případný paření a rozmnožování?
Právě že oni zemi přežijí a i se rozmnožují, je to pro náš říční ekosystém docela špatné....Je na to dokonce vypracováno již několik studií.