Dobrý večer,chtěl bych si pořídit nějaké zvíře do terária. Jelikož jsem začáteční,a nevím o tom v podstatě nic,mohli byste mi prosím poradit? uvažoval jsem o chameleonech (bohužel nevím ani jaký druh,asi jemenský) nebo třeba i o felsumách,ale tím si nejsem naprosto jistý,i o agamách,ale ty se mi moc nelíbí. chtěl bych od toho i odchovávat.jediné co vím,že se to krmí červi a ovocem a rostlinami a vodu zamozdřejmě. mohli byste mi doporučit druh popř, cenu? a ještě jak je to s prodejem,chovám jen exotické ptactco,tak jestli je i o tyto plazi trochu zájem.jinak terarium bych si vyrobil z dřevotřísky a jenom dokoupil přední skleněnou stěnu. Mohli byste mi prosím i pro daný druh napsat rozměry,nároky na chov atd ? popř. doporučit vybavení do terária ? předem děkuji za odpovědi. S Pozdravem hali
http://jaona.webgarden.cz/goniurosaurus-luii
Gekoni, nemusíš tomu svítit stačím jim pokojová teplota (max přisvicování v zimních chladných období), málo stojí a jsou nádherní, je jich plno druhů a krmíš to tím hmyzem víc si tam přečteš :-) Jo a taky nejsou moc velcí takže v nějakém menším teráriu můžeš mí 2samice 1samce a třeba se pak budeš radovat i z mladých
Děkuji za odpovědi,díval jsem se na toho gekona,ale to asi ne,to už radši toho chameleona. a myslíte,že do začátku je nejlepší jemenský? jinak tu voudatku,nemyslel jste tím agamu vousatou? Ještě popřemýšlím,ale ty agamy má známí,jsou takové pískové,tak nevím,klidně piště dál a ještě bych se chtěl zeptat,pro pár těch chameleonů jak velké terárium, a jak je to s tím prodejem,nechci zbohatnout,jen to mít na okrasu a mět možná i mladé. Děkuji. S pozdravem hali
Je to lepsi je mit oddelene samec by samicku uhonil.Nekdo ti treba rekne ze kdyz budes mit hodne velke terarko tak by to slo ale ja osobne bych to neriskoval ale na druhou stranu je to jen vec nazoru.Jinak terarko 1m x 1m je pro jemena dobry jinak do takoveho terarka by sli dat i lepojesteri pestri(Calotes versicolor) myslim si ze i prozacatecnika by tydle jesteri sli kdyz si o nich neco prectes jako ja.Me uz se od nich v inkubatoru pece 16vajec.Odchov se krmi octomilkama a pak muzes prejit na cvrcky,svabi,sarancata vse primerene velikosti k chameleonum
Pokud chces mit v terarku vic chamiku tak muzes treba Rhampholeon brevicaudatus je to jeden s nejmensich chameleonku na svete v dospelosti maji kolem 8cm ale docela blbe se schaneji ale na netu jsem jich par videl na prodej a cena je taky dobra kolem 400kc a chov taky neni slozity.A v terarku 60x40x 60cm (DxŠxV) muzes mit dva samecky a 4 samicky
Zdravím,kdyby ji uhonil,mohl bych třeba po sezoně to akvaroko 1x1 metr rozdělit na půl a pak je dat zase k sobě, chtěl bych mít i odchov,musí to být zajímaví,jinak byhc se ani neptal a jednoho chameleona koupil jinak jak se dá u nich poznat pohlavý ? Jinak t ilepoještěři,ikdyž to neníá špatné,pořád jsou to jenom ještěrky,ale možná bych o nich uvažoval,můžou být i momo sezonu spolu? a jak je to s tím prodejem přes inzerát ? dík.
P:S želvy nechci
lukijasek
napsal(a):
Pokud chces mit v terarku vic chamiku tak muzes treba Rhampholeon brevicaudatus je to jeden s nejmensich chameleonku na svete v dospelosti maji kolem 8cm ale docela blbe se schaneji ale na netu jsem jich par videl na prodej a cena je taky dobra kolem 400kc a chov taky neni slozity.A v terarku 60x40x 60cm (DxŠxV) muzes mit dva samecky a 4 samicky
díval jsem se na ně,ale vůbec se mi nelíbí,je pravda,že ten chameleon může na sobě změnit i 5 barev najednou? dík
hali
napsal(a):
Zdravím,kdyby ji uhonil,mohl bych třeba po sezoně to akvaroko 1x1 metr rozdělit na půl a pak je dat zase k sobě, chtěl bych mít i odchov,musí to být zajímaví,jinak byhc se ani neptal a jednoho chameleona koupil jinak jak se dá u nich poznat pohlavý ? Jinak t ilepoještěři,ikdyž to neníá špatné,pořád jsou to jenom ještěrky,ale možná bych o nich uvažoval,můžou být i momo sezonu spolu? a jak je to s tím prodejem přes inzerát ? dík.
P:S želvy nechci
Nezapomeň že budeš muset vytápět
ano mozna to jsou jen jesterky ale zase nejsou tak rozsireny jako jemenaci ty v dnesno dobe chova a odchovava kde kdo tak proc nemit neco jinyho to same je to i stema Rhampholeon brevicaudatus kdybych mel prostor tak bych si je poridil hned.Jemenak je jedno z mala zvirat u ktereho se da pohlavi rozeznat hned po vylihnuti samecci maji na zadnich nohou takove vyrustky samicky ne stim rozdelenim terarka teda nevim jak bys to udelala z vyhrevem a uvbcke.Tak si udelej dve mensi terarka pro jednoho chamika minimalne 80cmx60cmx50cm (V x D x H) ja osobne bych do jemenaka nesel ikdyz jsou hezky treba bych sel do chameleona pardaliho
zdravím,no tak ted nad těma jemeńákama pokulhávám. jinak ty "ještěrky" jak jsou zhruba veliké a jak to jde prodat,nechtěl bych to doma mít dlouho a můžou být spolu po celý rok,nebo se taky musí oddělovat? jinak to topení není problém,myslíte že bych mohl použít dopení z akvárka ? jinak ten chameleon na poslední fotce je krásný,jaká je cena a prodejnost? popř. velikost akvárka a jestli bych je mohl mít spolu po celý rok? dík.>..
v dospelosti maji asi 40cm ano mam je u sebe porad s prodejem to nevim to se teprv uvidi ale moc prodavat sem je nevidel.Jinak o chovu toho chama na fotce zatim moc nevim na netu toho moc neni a jinak jeho cena je neco pres 2000kc.Topet v terarku topny telesem z akvarke urcite NE u jemenaku musi byt dve zarovky na UVB a jedna na teplo to same mam i u lepojesteru.A pokud odchovana zvirate nechces mit dlouho doma tak snad raci ani neodchovavej
Jestli je 2000 za zvire moc penez, tak si koupi jakahekoliv zvirete rozmysli, koupe je totiz to nejlevnejsi. Koukni se sem: www.terashop.cz
Jsem z Prahy fotky mladat nemam protoze se jeste nevylihly tohle jsou fotky rodicu ale je to starsi fotka
tak já myslel ty 2000 oproti těm 300-400 kč že je to moc,ale víc jak 500-600 bych za to asi nedal,jinak ten odchov je pro mě asi nemožný,pač na víc terarii nemám místo. takže připadá v úvahu jen ten jeden,co byste doporučili? chtěl bych aby se i ochočil,jinak ještě mě napadlo,mohl bych mít odchov v akvárku 54x32x25? dík.
Tak co jsem se díval na články,tak chovatelé doporučují začátečníkum Phelsumi mad. grandis . ikdyž jsem pročetl několik článků,všude se informace liší. a proto bych se chtěl zeptat na velikost a vybavení terárka,a jak je to s tou prodejností,četl jsem,že můžou být v klidu s rodiči. a ještě bych se chtěl zeptat,jestli lapají hmyz jazykem,podle toho co jsem četl,tak ano. jestli si ještě na něco vzpoměnu napíšu,popř.mě doplňte.. dík
Já chovám grandisky v páru v teráriu 45x45x60 cm výška.Jinak než v páru se asi moc chovat nedají.Jsou to celkem nenároční gekoni.Jsou ale denní,takže terárium musí být dobře osvícené,samozřejmě musí být vytápěno.Mladí s dospělými být rozhodně nemůžou,staří je okamžitě sežerou.Jestli chceš něco o felsumách vědět,napiš mi na elegans1@seznam.cz.Momentálně chovám 10 druhů felsum+ asi dalších 30 druhů gekonů.