Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží jestli chcete chovat naše mravence, mravence jihoevropské nebo tropické. V každé skupině jsou druhy vhodné pro začátečníky.

Tropické mravence koupíte jen v německých e-shopech, u nás je občas má pan Skoupý na insectarium.cz, jsou ale dost citliví na transport, takže doporučuji počkat na lepší počasí. Jinak pro začátek jsou dobré všechny druhy rodu Pheidole, dobře se drží i některé druhy rodu Camponotus nebo australští Rhytidoponera metallica, také jsou celkem lehcí někteří zrnojedi rodu Messor nebo Pogonomyrmex. U mravenců z tropů nebo subtropů je nutné dodržet vlhkostní a teplotní podmínky, na rozdíl od našich mravenců je ale nemusíte zimovat. V neposlední řadě jsou o dost dražší než evropští mravenci. Přeji úspěšný chov.

Záleží jaký mravencožravý druh máte na mysli, chovy mravenců sice mohou být dost produktivní, ale mít doma třeba 20 formikárií se stejným druhem je dost náročné na čas, takže prakticky asi neproveditelné.
Myslela jsem druhy jako Draco a podobně... Každopádně by to asi nebylo na krmení výhradně z vlastního chovu, ale jestli by se tím dalo ukrmit aspoň v zimě - plus k tomu nějaký náhražky atd.
(nemám v plánu žádnej mravencožravej druh, ale spíš mě napadlo, jestli je to vůbec proveditelný)

lacerta7
napsal(a):
Myslela jsem druhy jako Draco a podobně... Každopádně by to asi nebylo na krmení výhradně z vlastního chovu, ale jestli by se tím dalo ukrmit aspoň v zimě - plus k tomu nějaký náhražky atd.
(nemám v plánu žádnej mravencožravej druh, ale spíš mě napadlo, jestli je to vůbec proveditelný)
Jak už jsem psal, teoreticky to sice možné je, ale kvůli prostorové a časové náročnosti takového produktivního chovu je to prakticky těžko proveditelné.
Pozri www.forum.mravce.info a www.mravce.info, snáď nájdeš odpovede. Chov nie je vôbec ťažký :)