Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2012 11:34
hito

XXX.XXX.86.72

Aký druh mravcov by ste mi odporúčili ako pre začiatočníka, mám skusenosti s chovom hadov, pavukov a chovám aj cvrčkov .... Teraristike sa venujem 6 rokov takže by som chcel nejaký zaujímavý druh ktorý sa dá zohnať na Slovensku popripade v Čechách. Ďakujem

S pozdravom

Hito

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2012 23:28

Záleží jestli chcete chovat naše mravence, mravence jihoevropské nebo tropické. V každé skupině jsou druhy vhodné pro začátečníky.

27.1.2012 23:50
hito

XXX.XXX.86.72

Asi tie tropické ...

29.1.2012 20:53

Tropické mravence koupíte jen v německých e-shopech, u nás je občas má pan Skoupý na insectarium.cz, jsou ale dost citliví na transport, takže doporučuji počkat na lepší počasí. Jinak pro začátek jsou dobré všechny druhy rodu Pheidole, dobře se drží i některé druhy rodu Camponotus nebo australští Rhytidoponera metallica, také jsou celkem lehcí někteří zrnojedi rodu Messor nebo Pogonomyrmex. U mravenců z tropů nebo subtropů je nutné dodržet vlhkostní a teplotní podmínky, na rozdíl od našich mravenců je ale nemusíte zimovat. V neposlední řadě jsou o dost dražší než evropští mravenci. Přeji úspěšný chov.

29.1.2012 22:03
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Je to takovej hypotetickej dotaz - ale jak je to s produkcí mravenců jako krmení? Třeba pro některý mravencožravý druhy? To je asi nereálný, co?smajlík

1.2.2012 16:53

Záleží jaký mravencožravý druh máte na mysli, chovy mravenců sice mohou být dost produktivní, ale mít doma třeba 20 formikárií se stejným druhem je dost náročné na čas, takže prakticky asi neproveditelné.

1.2.2012 16:59
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Myslela jsem druhy jako Draco a podobně... Každopádně by to asi nebylo na krmení výhradně z vlastního chovu, ale jestli by se tím dalo ukrmit aspoň v zimě - plus k tomu nějaký náhražky atd.
(nemám v plánu žádnej mravencožravej druh, ale spíš mě napadlo, jestli je to vůbec proveditelný)

3.2.2012 21:45

lacerta7 napsal(a):
Myslela jsem druhy jako Draco a podobně... Každopádně by to asi nebylo na krmení výhradně z vlastního chovu, ale jestli by se tím dalo ukrmit aspoň v zimě - plus k tomu nějaký náhražky atd.
(nemám v plánu žádnej mravencožravej druh, ale spíš mě napadlo, jestli je to vůbec proveditelný)

Jak už jsem psal, teoreticky to sice možné je, ale kvůli prostorové a časové náročnosti takového produktivního chovu je to prakticky těžko proveditelné.

6.2.2012 10:17
messorus

XXX.XXX.160.130

Pozri www.forum.mravce.info a www.mravce.info, snáď nájdeš odpovede. Chov nie je vôbec ťažký :)

6.2.2012 10:30
lacerta7

XXX.XXX.209.210

No, o to mi jde - jak moc časově náročná je údržba? Kolik prostoru to zabere a kolik mravenců vyprodukuje...už jsem koukala na nějaké stránky, ale přesto nemám moc představu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík