Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2012 19:40
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

Zdravím,tak jsem si v sobotu na burze v Praze zakoupil 2 Felzumky.Potřeboval bych radu.Cvrčky mi žerou normálně,ale nevím,jak jim mám podat rozmixované ovoce.Dal jsem to do malinkaté misky a dal na dno tera.Čekal jsem zhruba 40 min. a nic.Koukali na to ale žádná odezva.Kdyby někdo měl nějaký nápad,tak napište...Lacerta7 musí napsat,je to VZDĚLANEC:-),děkuji...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2012 18:56

Banány by měly být přezrálé a je ze začátku lepší jim to podávat ve formě kapiček (hromádek) na větve nebo bambus.

13.3.2012 21:20
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

Už mi přijímají potravu(mixované ovoce) z malinkaté misky.Dal jsem jí mezi 2 bambusy a hezky tam drží,tak už je to v pohodě.

7.7.2012 11:55

Nejlépe je k přezrálému ovoci při mixování přidat med,vitamíny a minerální směsy.Naředit se dá šťávou z pomeranče.Celá tato kašička se dá pak přelít do nějaké vhodné nádoby(krabičky s víčkem) a dát na mražák.Takovou "zmrzku"máte pak nachystanou k dalšímu krmení na několik dalších dní.Zvlášní je,že ne všechny přezrálé banány phelsumám chutnají.Chce to zkoušet a každý si časem najde ten svůj nej recept pro své chovance,na který se budou s chutí vrhat.Přeji vašim mazlíkům dobrou chuť.:-)

7.7.2012 17:04
mičurin

XXX.XXX.234.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejlépe je k přezrálému ovoci při mixování přidat med,vitamíny a minerální směsy.Naředit se dá šťávou z pomeranče.Celá tato kašička se dá pak přelít do nějaké vhodné nádoby(krabičky s víčkem) a dát na mražák.Takovou "zmrzku"máte pak nachystanou k dalšímu krmení na několik dalších dní.Zvlášní je,že ne všechny přezrálé banány phelsumám chutnají.Chce to zkoušet a každý si časem najde ten svůj nej recept pro své chovance,na který se budou s chutí vrhat.Přeji vašim mazlíkům dobrou chuť.:-)

ahoj já dávám kašičku kterou dělám jen z banánu a pacholíka + vitamíny
tak snad je tím pacholíkem nepřetučňuju nebo vadí jim i jinak obsah laktozy v tom pacholíku?

7.7.2012 18:26

mičurin napsal(a):
ahoj já dávám kašičku kterou dělám jen z banánu a pacholíka + vitamíny
tak snad je tím pacholíkem nepřetučňuju nebo vadí jim i jinak obsah laktozy v tom pacholíku?

Dovolím si poznámku - pacholíka ani jiné mléčené produkty felsumy dostávat nemají. Nemají enzymy na štěpení kaseinu, jediné co z toho využijí je cukr, takže zbytečně tloustnou a zbytek vyloučí. O dost lepší je k banánu přimíchávat na jemno strouhanou mrkev či jablko a do toho přidávat jak říkáte vitamíny nebo uhličitan vápenatý.

7.7.2012 18:42
mičurin

XXX.XXX.234.251

Dovolím si poznámku - pacholíka ani jiné mléčené produkty felsumy dostávat nemají. Nemají enzymy na štěpení kaseinu, jediné co z toho využijí je cukr, takže zbytečně tloustnou a zbytek vyloučí. O dost lepší je k banánu přimíchávat na jemno strouhanou mrkev či jablko a do toho přidávat jak říkáte vitamíny nebo uhličitan vápenatý.

ok velice děkuji za radu a budu se jí určitě řídit
pacholíka vynechám a udělám kašičky z ovoce a medu z domácí produkce
zkoušel jsem i různé želé za 10kč co je přímo pro felsumy ale něak to nevyhledávali
a tak jsem od toho upustil.
Za další co se těch kašiček týče jak často je podáváte ? Já je dávám 3x týdně
není to moc nebo naopak málo? A množtví prostě co sežerou to sežerou a zbytek vyhodím
něak to množství nedávkuji

7.7.2012 19:03

mičurin napsal(a):
ok velice děkuji za radu a budu se jí určitě řídit
pacholíka vynechám a udělám kašičky z ovoce a medu z domácí produkce
zkoušel jsem i různé želé za 10kč co je přímo pro felsumy ale něak to nevyhledávali
a tak jsem od toho upustil.
Za další co se těch kašiček týče jak často je podáváte ? Já je dávám 3x týdně
není to moc nebo naopak málo? A množtví prostě co sežerou to sežerou a zbytek vyhodím
něak to množství nedávkuji

Já je podávám jednou za týden - deset dní. Zvířata i po tom ovoci mají sklony tučnět, což nechci. Přeci jen v přírodě to není hlavní složka. A něco jiného je žrát hmyz nacpaný nektarem, nebo nektar olizovat a něco jiného žrát třikrát týdně banán. Je sice fakt, že to nespráskají celé, vezmou si co mohou, na druhou stranu se tím zpravidla napráskají (zejména dominantní samci)-přežerou. To želé jsem nezkoušel, dávám ho švábům a cvrčkům a je fakt, že i švábi si vybírají, co jim jede a co ne.

7.7.2012 19:50
mičurin

XXX.XXX.234.251

Já je podávám jednou za týden - deset dní. Zvířata i po tom ovoci mají sklony tučnět, což nechci. Přeci jen v přírodě to není hlavní složka. A něco jiného je žrát hmyz nacpaný nektarem, nebo nektar olizovat a něco jiného žrát třikrát týdně banán. Je sice fakt, že to nespráskají celé, vezmou si co mohou, na druhou stranu se tím zpravidla napráskají (zejména dominantní samci)-přežerou. To želé jsem nezkoušel, dávám ho švábům a cvrčkům a je fakt, že i švábi si vybírají, co jim jede a co ne.

no jak píšete vy , oni spíš ty kašičky než žerou tak si pár krát líznou a jdou od nich
ale že by to některá někdy spráskala celí to ne :)
a co vitamíny na krmný hmyz
jsem zvyklí u žab obalovat vše co zkrmuji
ale u těch felsum to ze sebe většinou ty cvrčci sundaj než je pochytaj

7.7.2012 20:03

mičurin napsal(a):
no jak píšete vy , oni spíš ty kašičky než žerou tak si pár krát líznou a jdou od nich
ale že by to některá někdy spráskala celí to ne :)
a co vitamíny na krmný hmyz
jsem zvyklí u žab obalovat vše co zkrmuji
ale u těch felsum to ze sebe většinou ty cvrčci sundaj než je pochytaj

Tak já mám zkušenost, že ten banán s jablkem nebo mrkví (banánu musí být víc) sežerou hodně. Na samcích je to fakt i vidět. Co se týká krmného hmyzu, tak určitě posypávat. Mě to tedy na cvrčcích drží:-)

7.7.2012 20:14
mičurin

XXX.XXX.234.251

Tak já mám zkušenost, že ten banán s jablkem nebo mrkví (banánu musí být víc) sežerou hodně. Na samcích je to fakt i vidět. Co se týká krmného hmyzu, tak určitě posypávat. Mě to tedy na cvrčcích drží:-)

no já to určitě zkusím , jinak co používáš za vitamíny na ty cvrčky? Já používám reptimineral a dendrocare co mám pro žabky
ten drží dobře u toho druhého je to horší a příjde mě že po pár minutách na sobě cvrček nemá nic

10.7.2012 16:54
hydrovit

XXX.XXX.54.213

Doporučuji koupit Nutri mix repti calci plus. Je velice jemný a drží na hmyzu velice dobře. Nebo špatné držící vitamíny promíchat s mletým vápencem a je to (lze koupit v robimaus)

10.7.2012 22:47
mičurin

XXX.XXX.234.251

hydrovit napsal(a):
Doporučuji koupit Nutri mix repti calci plus. Je velice jemný a drží na hmyzu velice dobře. Nebo špatné držící vitamíny promíchat s mletým vápencem a je to (lze koupit v robimaus)

velice děkuji za radu
vím že ten vápenec se prodává ale raději koupím ten Repti calci plus :)
před x lety jsem kupoval pro žáby Repti cal ale ten uplně zmizel a dá se snad koupit jenom venku nebo se jedná o totéž?

10.7.2012 23:07
hydrovit

XXX.XXX.54.213

Tak to Vám neporadím. :-)
Já používám Exo terra D3 + calcium
Nutri mix repti
Nutri mix repti calci plus
Mletý vápenec
Roboran

Podávám ob den a zvířata si nestěžují.

10.7.2012 23:23
mičurin

XXX.XXX.234.251

hydrovit napsal(a):
Tak to Vám neporadím. :-)
Já používám Exo terra D3 + calcium
Nutri mix repti
Nutri mix repti calci plus
Mletý vápenec
Roboran

Podávám ob den a zvířata si nestěžují.

ježiš marja a neni něco 4 in 1 ? takhle to je jak půl lékárny :-)

10.7.2012 23:28
hydrovit

XXX.XXX.54.213

Úplně stačí podávat Nutri mix + mletý vápenec.
Já jsem z toho udělal 4v1 (převládá vápenec).

Přidejte reakci

Přidat smajlík